Ajax-loader

Robert Winston könyvei a rukkolán


Robert Winston - Bontsd ​elemeire a világot!
Miből ​készíthetsz kutyát? Hogyan lesz a homokból üveg? Mi a közös a teniszütőben és a gyémántban? Miért száll a magasba a héliummal töltött lufi, miközben a levegővel teli leesik? A kémiai elemek megismerésével az élet megannyi kérdésére választ kaphatsz. Fedezd fel a mindent körülvevő és a mindent alkotó elemek tulajdonságait, és egy csodákkal, játékossággal és meglepetéssel teli világ tárul eléd.

Robert Winston - Felnőtté ​válás lépésről lépésre
A ​kamaszkor testi-lelki változásai nemcsak a fiatalok, de a család és a tágabb környezet számára is komoly erőpróbát jelentenek. Könyvünk ehhez az időszakhoz nyújt segítséget: elmagyarázza a kamaszok testében, agyában és pszichéjében zajló folyamatokat, így könnyebb lesz reakcióikat, viselkedésüket is megérteni, gyakorlati tanácsokat ad olyan témákhoz, amelyeket szülőnek és kamasznak is nehéz szóba hozni. Nyíltan és objektíven közelít olyan kényes kérdésekhez, mint az internetes zaklatás, a pornográfia hatásai vagy a kirekesztés, és abban is segít, hogyan reagáljunk, ha probléma merül fel. Könyvünket ajánljuk azoknak a fiataloknak, akik önállóan szeretnék felfedezni saját testüket és lelküket, és azoknak a szülőknek, akik gyermekük felelős és kiegyensúlyozott felnőtté válását támogatnák.

Robert Winston - Lori Oliwenstein - Az ​emberi csoda
Az ​emberi csoda a világszerte nagy sikert aratott BBC-sorozat, Az emberi test nyomdokaiban haladva szervezetünk lélegzetelállító öngyógyító és önmegújító képességeit tárja fel előttünk. E gyönyörűen illusztrált könyv, amely a televíziós sorozat alapján készült, drámai fejezeteket mutat be a jövő orvoslásából. Megtudhatjuk belőle, hogy a modern gyógyszerek és eljárások miként segíthetik elő szervezetünk természetes regenerációs hajlamainak érvényesülését. Bepillantást nyerhetünk a közeljövő ma talán még hihetetlennek tűnő lehetőségeibe: a "designer" babák, a daganatot gyógyító géneket hordozó vírusok, a laboratóriumban létrehozott emberi szervek, a génsebészet és a vakok szeme világát visszaadó beültetett elektródák varázslatos világába. Az emberi csoda hús-vér emberek kezelését követi végig. A könyv az orvoslás hat kulcsfontosságú területét mutatja be: a rák, a járványok, a transzplantáció, a trauma, a regeneráció és a termékenység rejtelmeibe avatja be az olvasót. Tanúi lehetünk az orvosok és a betegek reményeinek és félelmeinek, amikor a világon először alkalmaznak egy új gyógymódot. Mindez nem volna lehetséges, ha nem ismernénk szervezetünk működésének alapvető sajátosságait, valamint az orvostudomány történetének eredményeit. A kötet az orvosi technológia fejlődése kapcsán felmerülő etikai problémákat sem hagyja figyelmen kívül. E mű - amely az orvoslás jövőjét bemutató útikalauznak is tekinthető - testünk csodálatos képességeit tárja fel előttünk.

Robert Winston - Ilyen ​az élet
-Hogyan ​alakult ki az élet a Földön? -Hol laknak a világ legfurcsább teremtményei? -Ki áll a tápláléklánc csúcsán? -Van-e élet a Földön kívül? Hihetetlenül változatos és sokszínű bolygónkon számtalan élőlény nyüzsög. Hogy kerültek ide? Mi a közös bennük? Mi tartja őket életben? Ezekre a kérdésekre keressük a választ e könyv. Felkutatja az élet építőköveit, és a szemünk elé tárul az a csodálatos rendszer, amelyet élővilágnak nevezünk.

Robert Winston - Mi ​jár a fejedben?
Miért ​olyan nehéz felébredni reggelente? Honnan tudják a szüleid, hogy mire gondolsz? Miért vannak különös vagy ijesztő álmaid? Az emberi test legcsodálatosabb és legrejtélyesebb szerve az agy. A gondolkodás, a szeretet, a nevetés, a tanulás, a mozgás szabályozásának központja. Ismerd meg az agy elképesztő működését, és megtudhatod, hogyan jönnek létre az érzéseid, az emlékeid, hogyan irányítja az ízleléstől a telepátiáig a tetteidet, és miképp határozza meg, ki is vagy valójában.

Robert Winston - Evolúció
Miért ​járunk két lábon? Hogyan lett ormánya az elefántnak? Lehet- e klónozni a dinoszauruszkat? Miért nevetünk a vicceken? Járd végig egy zseniális tudós izgalmas útját a gyanútól a felismerésen át a bizonyosságig! Ismerd meg mit gondoltak a világ keletkezéséről Darwin előtt, és fedezd fel azt a csodálatos világot, amelyben az ember gondolkodó lénnyé válhatott! Charles Darwin evolúcióelmélete megváltoztatta az emberek világképét, és rámutatott arra, hogy bolygónk minden élőlénye egy nagy családot alkot.

Robert Winston - Miért ​vagyok olyan, amilyen?
Miért ​utálom a tejet? Miért kemények a csontjaim? Miért fáj a kezem, ha megvágom? Miért beszélek úgy, mint az apukám? Ez a könyv arról szól, ami egyedivé tesz téged, a füled formájától a hangodon át egészen azokig a dolgokig, amik megijesztenek vagy megnevettetnek. A génjeid, a személyiséged, a képességeid mind részei a történetnek, és ha kitöltöd a könyvben található teszteket, többet is megtudhatsz arról, miért vagy olyan, amilyen.

Kollekciók