Ajax-loader

Georges Fleury könyvei a rukkolán


Georges Fleury - Koumbala
Fleury ​nagy sikerű "Kutyatörténetek" és "Kheopsz" című könyvei után a szerző harmadik könyve egzotikus világba kalauzolja az olvasót. Ember és állat harmonikus kapcsolatát ezúttal Afrikában, a Csád és Szudán határán lévő paradicsomban mutatja be, mégpedig egy volt francia kommandós valóságos élettörténetével párhuzamosan. Jean Laboureur, a könyv főszereplője ugyanis kommandósként érkezik a francia gyarmatokra, de annyira megtetszik neki az ország, hogy elhagyja a hadsereget és beáll a feketék közé halásznak. Megtanulja a nyelvüket, falut épít velük, miközben vdászengedélyt szerezve bivalyvadászatokat is szervez. Hamarosan vérszerződést köt a ligubák törzsfőnökével, barátja lesz a pigmeusoknak, sőt az afrikai varázslók társasága is tagjai közé emeli. A beavatási szertartáson amulettet kap, amely az állatok, a természet és a feketék védelmére kötelezi őt. 30 évesen költözik a Kumbala folyóhoz, ahol kolóniát hoz létre. 1964-ben gyermek születik, s idillikus évek következnek: a gyermek együtt cseperedik elefánt-, bivaly- és majombébikkel, krokodilokkal, kölyökpárducokkal, miközben apja szafárikat vezet a vidéken. Az idillnek Bokassa császár rémuralma vet véget: Laboureur-t letartóztatják és kiutasítják az országból. Csak évek múlva térhetnek vissza Afrikába, addigra azonban a vadállomány jelentős része elpusztul a vadorzó bandák garázdálkodásai nyomán. Laboureur immár a Kumbalai Nemzeti Park igazgatójaként veszi fel a harcot ellenük. A jól megírt, érdekes epizódokban bővelkedő történet nemcsak Afrika sokszínű arcát, hanem a benne élők harcait, a fehérek és a feketék viszonyát is bemutatja.

Georges Fleury - Kutyatörténetek
A ​királyi termetű, remek szimatú német juhász, Pyrrhus, Vic, a vidám pireneusi juhászkutya, Lesko, Vox és még sokan mások... ők a társai és barátai Francois Rostollandnak, a brianconi országos mentőkutyaképző iskola megteremtőjének, akinek lenyűgöző, teljesen az állatok szeretetének szentelt életét meséli el Georges Fleury ebben a könyvében. Kokó, a tréfacsináló holló, "aki" mindent ellop, ami a "csőre ügyébe" kerül... A lavina áldozatainak megmentéséért küzdő, jeges havat kaparó kutyák... Az 1990-es mexikói, örményországi és iráni földrengések. A juhászkutyák, amelyek egy pizsama megszimatolása alapján megtalálják az elveszett fiút. A kábítószer és a robbanóanyag rejtekhelyét felfedező nyomozókutyák... A Pyrrhus, Lesko és a többiek az álllatok életének kedves, drámai és mulatságos epizódjait mesélik el. Soha nem írtak még meghatóbbat és igazabbat négylábú és szárnyas barátainkról. Georges Fleuryt a háborús történetek vitathatatlan mesterének ismerték el Baroudeur című híres regényének megjelenése után. 1989-ben adta ki Kheopsz című, egy rendkívüli német juhász életéről szóló, bestsellerré vált könyvét, majd 1990-ben a Koumbalát, amely elnyerte a "Harmincmillió Barátunk" irodalmi díját.

Georges Fleury - Kheopsz
Bizonyára ​emlékezetes még a szerte Európában és most már nálunk is egyre népszerűbb _Georges Fleury: Kutyatörténetek_ c. könyve, amely éppen egy évvel ezelőtt jelent meg és vitathatatlan, gyors sikert aratott. _A Kheopsz, egy mentőkutya élettörténete_ c. legújabb Fleury-könyvnek ezúttal egyetlen kutya a hőse. A világhírű, tragikus sorsú Kheopsz még ma is a világ leghíresebb mentőkutyája, aki hol alpinisták életét, hol pedig a mexikói földrengés áldozatait - gyerekeket és súlyosan sérülteket - mentett meg a biztos haláltól. Filmek sora mutatta be különleges képességeit, ezek közül nem egy a nálunk is fogható nyugati csatornák műsora. A kiváló mesélő, Georges Fleury ezúttal különös módon figyel arra, hogy a mentőkutya történetei során elsősorban az állat rendkívüli képességei kerüljenek a középpontba. Így derül ki, hogy Kheopsz az egyetlen kutya,m aki már egészen kicsi korában önszorgalomból tanult, mindig újra és újra kezdte a gyakorlatot, mindaddig, amíg tökéletesen meg nem oldotta a a feladatot. A könyvben szép számmal vannak izgalmas, majdhogynem hátborzongató történetek, üldözéses és életveszélyes jelenetek és kalandok. A megható és kedves történetek hőse, a francia állami kitüntetés birtokosa bizonyára minden kutyakedvelő kedvence lesz Magyarországon is.

Kollekciók