Ajax-loader

Molnár Károly könyvei a rukkolán


Molnár Károly - Hivatásuk ​a halál
"...menetel ​a légió valahol Szíriában, a Massifré melletti ütközet után. Legelöl egy körszakállas tábornok lovagol, aki észreveszi, hogy a harmadik sor szélén egy délceg, de nem éppen fiatal közlegény lépdel. Ráadásul éppen olyan körszakállas mint ő. A tábornok odaüget hozzá és megkérdi: - Régen szolgálsz? - Három éve - Milyen nemzetiségű vagy? - Légiós vagyok. - Mi voltál előző életedben? - Tábornok voltam, tábornok úr..." Ezzel a rövid epizóddal jellemezhető az 1831-ben alapított francia idegenlégió közel másfél évszázadig tartó szelleme. Kalandorok és bűnözők, politikai menekültek és az életben különböző okok miatt csalódottak találtak menedéket az Idegenlégióban, ahol nem számított a múlt, csak a jelen, és ez a jelen mindenkor a francia imperializmus hódító érdekeit szolgálta. Hogy hogyan? Erre válaszol a Hivatásuk a halál minden sora.

Molnár Károly - Inkább ​végzek magammal
Az ​1950-es évek végétől a 80-as évek közepéig példátlan öngyilkossági járvány söpört végig Magyarországon. A halállal végződő öngyilkosságok száma megduplázódott, s így hazánk e szomorú esemény számszerűségét tekintve immár két évtizede első helyre került a világ statisztikáiban. Mi a helyzet e tekintetben a hadseregben? Az elmúlt évtizedekben keveset hallottunk a katonák öngyilkosságairól, aminek az volt az oka, hogy a katonai vezetés a ˝nálunk minden rendben van˝ hamis látszatát keltve nem kívánta megosztani ebbéli gondját a társadalommal. Most megtört a hallgatás csendje. A szerző kendőzetlenül az olvasó elé tárja az elmúlt harminc esztendő öngyilkosságainak adatait.

Molnár Károly - Sakkvilágbajnokok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Molnár Károly - Az ​akarat diadala
Kora ​délután óta játszottak, nagyjából egykorú gyerekek és már mindent végigjátszottak, amit csak szoktak. Fejeltek, egy és két kapura rúgdalták a rongylabdát. Azt szerették volna eldönteni, ki a legelső, ki a legjobb közöttük. - Birkózzunk! - hajtogatta egy erős kamasz. - Ússzuk át a Lubinát - ajánlotta a kis Rabec gyerek, aki arról volt híres, hogy sokáig tudott a víz alatt maradni. A vitában megoszlottak a gyerekek, de a kérdés, hogy ki köztük a legjobb, úgy nőtt, nagyobbodott, mint ahogy az ökölnyi hólabda tavasszal elindul a havasok tetejéről és háznagyságú lavinaként zúdul a völgybe. Mindannyian hevesen vitáztak, kiáltoztak, csak egy szőke, 12 év körüli fiú maradt csendben. Csak akkor bólogatott, helyeselt, amikor valaki elkiáltotta magát: - Fussunk versenyt... Ezzel döntsük el az elsőség kérdését...

Molnár Károly - Miért ​veszít a győztes?
Kik ​ők? Mendemondák, legendák és pletykák tapadnak hozzájuk. Dicsfény övezi a homlokukat, de utaztak már haza lefüggönyözött autóban, osontak haza kerülővel. Ötször-tízszer-hússzor annyi pénzt keresnek, mint egy átlag magyar állampolgár. Kiskorú lány iratait megmásítják, és elveszik feleségül. A századosok nem tisztelegnek az őrnagynak, az őrnagyok ugyanezt teszik az ezredesekkel. Belezavarják a cigányzenészeket a Balatonba, és elhúzatják a kedvenc nótájukat. Annyi csomagja van csapatunknak, mint valaha egy nagy felfedező expedíciójának Afrikában. A határon a vámtiszt tiszteleg, és átveszi az ajándékot.

Kollekciók