Ajax-loader

Balogh Diána könyvei a rukkolán


Balogh Diána - Testreszabott ​konyha
Az ​ergonomikus konyhában a berendezés “minden porcikája” a használó kényelmét és egészségét szolgálja. Az ergonómiai kutatások eredményeinek használatával ugyanis a középpontba állított ember köré szervezhetjük a konyhát. A bútorok és háztartási készülékek logikusan követik a konyhai tevékenységek menetét, ugyanakkor elég helyet biztosítanak a munkavégzéshez és a tároláshoz egyaránt. A munkapult magassága, a háztartási készülékek beépítése és a bútor belsejének kialakítása kivétel nélkül a használó egyéni adottságaihoz igazodik, hogy a konyhai tevékenységet megkönnyítse. A gazdagon illusztrált könyv a konyha berendezésének menetét mutatja be az ergonómia szabályainak figyelembevételével. Hasznos segítsége lehet az építészeknek, belsőépítészeknek, lakberendezőknek éppúgy, mint a konyhájukat tervezgető olvasóknak.

Balogh Diána - J. Goldenlane - Kedvcsináló ​szakácskönyv
Azoknak ​ajánlható elsősorban a szerzőpáros szakácskönyve, akik bár eddig a közelébe sem mentek a lábosoknak, sütőnek, most szeretnék meghódítani a gasztronómia birodalmát - de legalábbis szívesen átlépnének a határain. A kötetben ugyanis a mindnyájunk által jól ismert hazai konyha legalapvetőbb fogásainak készítési módját közlik, méghozzá lépésről lépésre. Az első fejezetben a szerzők bemutatják a szükséges konyhai eszközöket és az előkészítő műveleteket (tisztítás, kicsontozás, tűzdelés, pácolás, töltés stb.), majd tanulmányozhatjuk a hőkezelések - főzés, párolás, pirítás, grillezés - módjait és az olyan nélkülözhetetlen kiegészítő műveleteket többek között mint a rántás, habarás vagy kelesztés. A mű második felét a receptek foglalják el: a levesek, főzelékek, főételek, köretek, tészták, saláták és desszertek. A színes fotókkal kísért könyv végén a keresést tárgymutató segíti.

Kollekciók