Ajax-loader

Ármos Lóránd könyvei a rukkolán


Ármos Lóránd - Milyen ​kölyköket nevelsz ellenem?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ármos Lóránd - Ügyvédjelöltek ​kézikönyve
A ​kiadvány gyakorlati segítséget nyújt azoknak a joghallgatóknak és fiatal jogászoknak, akik ügyvédi irodában szeretnének elhelyezkedni. A könyv kitér az ügyvédi irodák sajátosságaira, az egyéni ügyvédtől a nemzetközi irodákig, illetve felkészít az ügyvédjelölti állásinterjúra. A tananyag bemutatja az érdeklődőknek az ügyvédjelöltek és gyakornokok tipikus feladatait és kitér a különböző bírósági és hatósági eljárásokkal kapcsolatos legfontosabb tudnivalókra.

Ármos Lóránd - Apám ​a Holdig
Ármos ​Lóránd új verseskötete a fiatal költő szabályos formákba rendezett, de ezen túl erősen személyes hangvételű verseit tartalmazza. A finoman önironikus, néhol gúnyos megszólalásmód elevené teszi a verseket. Ármos Lóránd 1980-ban született Nagykárolyban. Első verseskötete Rózsahús címmel 2005-ben jelent meg. (Közös kiadás az Erdélyi Híradó Kiadóval.)

Ármos Lóránd - A ​kilternani ősz
A ​kilternani ősz versei jórészt önéletrajzi ihletettségűek: a szerző dublini tartózkodásának idején születtek. A két világ (az itthoni és a távoli) egymásra játszatásából olyan költészet csiszolódik ki, amely többféle lírai felfogás felé tart fenn sokat ígérő szabad vegyértéket. (Sz. B.) A kötet versei tematikájukat illetően az újrakezdés egyes fázisait járják körbe, nevezetesen az emlékezést, a tapasztalatszerzést, valamint a jövőképet. Az újrakezdés fontos motívum a szerző magánéletében, tekintve hogy számos országban élt és dolgozott, illetve több szakmát is elsajátított és gyakorolt. A kilternani ősz amellett, hogy a külföldre költözés élményanyagából táplálkozik, előrevetíti a tervezett hazaköltözés dilemmáit. Az újrakezdés ugyanakkor a szerzői költői pályáját is meghatározza, tekintve hogy kötet versei öt év hallgatás után születtek.

Kollekciók