Ajax-loader

Bártfai László könyvei a rukkolán


Bártfai László - A ​100 legjobb disznótoros finomság
Magyarországon ​hagyományosan az adventi időszakban jön el a sertések számára a legkeservesebb időszak, a disznóölés ideje. Ám ami a szépen hízott malackáknak tragédia, az a meggyőződéses "húsevők" számára valódi kulináris mennyország, hiszen számos olyan ételkülönlegesség van, amely kifejezetten disznótorkor fogyasztható. Ezekből kínál kereken százat a kiadvány a friss házikolbásztól a majorannás sertéstokányon át az omlós hájas kifliig. Az egyszerű kivitelezésű kötet végén a tartalomjegyzék alapján válogathatunk.

Bártfai László - Mózes István Miklós - A 100 legjobb kenyérféle
„Mindennapi kenyerünket add meg nekünk…” – hangzanak fel százmilliók ajakán nap mint nap az ősi ima szavai. Mert a kenyér – élet. A legtöbb kultúrában ősidőktől fogva különös (sőt vallásos) tisztelet övezi a kenyeret. Valószínű, hogy az őskori emberek eleinte az éretlen, még tejes, édes vadgabona- szemeket kicsipegették a kalászból, és ezzel egészítették ki élelmüket. Az érett gabonaszemek már hosszabban tárolhatók, így ezeket tarisznyába kötve a vadászok magukkal vihették az útra élelemként, a sikeres vadászatig. A gabonaszemeket összerágva fogyasztották. A törzs helyben maradó tagjait (asszonyok, gyerekek, idősek, sérültek) sokszor csak a rágással aprított és a nyál amiláz enzimjével emészthetővé tett gabonakása tartotta életben. A fáradságos és időigényes rágást idővel felváltotta az az egyszerű eljárás, hogy az összetört, szétzúzott gabonaszemeket vízzel keverték, és az így nyert kását némi pihentetés után fogyasztották. Az ősi kenyér szó eredetileg ezt a nyállal vagy vízzel készített kását jelentette. Ebből az ősi kásából született a sör (folyékony kenyér!) is: a rágással vagy vízzel készített, jól megerjedt kásából kesernyés, alkoholtartalmú ital készíthető.

Bogos Katalin - Bártfai László - A 100 legjobb főzelék és köret
Régen a főzelékek fogyasztása idényhez kötődött, s kivételt csak a szárítva tárolható hüvelyesek jelentettek. Ma már azonban, a gyorsfagyasztott, mélyhűtött termékek és a kíméletes technológiával készített konzervek jóvoltából az év bármely szakában gazdag választékban rendelkezésünkre állnak a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag főzeléknövények. Sőt, a fejlett légi szállításnak köszönhetően akár télen is vásárolhatunk itthon brokkolit, cukkínit, endíviát, karalábét, karfiolt, kelkáposztát, padlizsánt, spárgát, zellert -- hogy csak néhányat említsünk.

Bártfai László - Mózes István Miklós - A 100 legjobb karácsonyi sütemény
Szentestére készül a család. Az ünnep előtti nagytakarítás már megvolt, Apa a karácsonyfát faragja, hogy beilleszthesse a tartóba. Anya a konyhában süt-főz, tésztát gyúr, keleszt, a gyerekek diót, mákot darálnak, nyalakodnak a krémes tálakból, és néha összevesznek azon, hogy kinek jutott több a krém maradékából. Bizony, a halászlé, a halkocsonya, a karácsonyi pulykasült mellett az ünnepi asztalra sütemények is kerülnek: elsősorban a dús töltelékű, diós és mákos tekercs vagy bejgli, ami készülhet omlós vagy egyszerű kelt tésztából egyaránt. A felvágott tekercs szép csigaformája a végtelent szimbolizálja, a dió és a mák pedig bőséget, gazdagságot jelent. Az angolszász országokban ilyenkor almatortát sütnek, a franciáknál pedig kedvelt a fatörzsnek nevezett piskótarolád. Az olaszok panettonét -- karácsonyi kenyeret -- sütnek mézes rozstésztából. Ma már persze a világban elterjedtek és közkedveltté váltak a különböző eredetű, karácsonyi sütemények receptjei, és persze mindenféle sütemény kerülhet az asztalra: a lényeg a szeretetteljes, gondos készülődésben és tálalásban rejlik. Mindegy, hogy bonyolult összetételű, előkelő kinézetű drága tortákat, krémes-habos süteményeket vagy egyszerű piskótát, kuglófot, mákos kalácsot, olcsó linzereket, száraz süteményeket stb. adnak az asztalra -- mindegyik alkalmas arra, hogy az ünnep fényét emelje, ha a hangulat boldog, békességes, az embereket egymáshoz közel hozó.

Bártfai László - Mózes István Miklós - A 100 legjobb recept darált húsból
A vándorló, nomád életmódot folytató népeknél kialakult egy húsfeldolgozási szokás: a nyárson, egészben megsütött állatok húsát lefejtették a csontokról, és kisebb darabokban, illetve vékony szeletekre vágva, tűz mellett vagy a tűző napon megszárították. A szárításhoz nagy, lapos kövekre terítették a húst, vagy alkalmilag összeállított hússzárító állványokra. Ez utóbbiak voltaképpen fából (legallyazott ágakból) összerótt, rácsos lapú asztalok voltak. Az ilyen hússzárító asztal előnye a kövekkel szemben, hogy a hús alulról is szellőzik, tehát nem fülled be. Azonkívül, ha az időjárás nem a legmegfelelőbb volt, alatta parazsat szétterítve, biztosíthatták a gyorsabb száradást. A gyakorlatilag vízmentesre szárított húst azután kőmozsarakban összetörték és porrá zúzták. Az így kapott húslisztet bőrzacskókba rakták, így könnyen tárolhatták és szállíthatták. Ebből a húslisztből aztán -- szinte bárhol és bármikor -- könnyen és gyorsan készíthettek tápláló eledelt: kevés forró vizet adva hozzá húskását, illetve, ha nagyobb mennyiségű, forrásban levő vízbe (vagy más anyagokból főzőtt levesbe) tettek belőle, akkor húslevest. (A vízforraláshoz, főzéshez eleinte cserépedényeket, később fémedényeket -- réz-, bronz- és vasüstöket -- alkalmaztak, de tudomásunk van arról is, hogy a harcosok gyakran domború, kerek pajzsukat, sőt sisakjukat is használták ilyen célra.

Bártfai László - A 100 legjobb étel bográcsban
Ki gondolta volna, hogy a konyhai eszközök robbanásszerű fejlődése, a legmagasabb technológiákat felhasználó, csillogó űrbázisokhoz hasonló modern konyhák programozható főzőedényei sem szorították ki a divatból ősrégi főzőalkalmatosságunkat, a bográcsot, sőt napjainkban népszerűsége egyre inkább nő. Bogrács, kondér, üst, vasfazék- őseink leleménye ez, még a konyhaszekrények előtti időkből, amikor nagyon egyszerű és gyakorlatias módját kellett alkalmazni az étel elkészítésének. Közben folyhatott a vadászat, halászat, az állatok legeltetése és ellátása. Idő nemigen volt a nagy konyhai manírokhoz és fortélyokhoz, igaz, konyha sem volt. Csak úgy a szabad ég alatt sütöttek-főztek, vadat, halat eleget kínáltak az erdők, vizek; a mező sok jó illatú füve volt fűszerük, a patak vize rá szomjuk enyhítője.

Bogos Katalin - Bártfai László - A 100 legjobb ötlet hidegtálakhoz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bártfai László - Bűvész ​könyv
Ha ​figyelmesen áttanulmányozzuk ezt a könyvecskét, akkor nemcsak a bűvészet történetével, világhírű szemfényvesztőkkel ismerkedhetünk meg dióhéjban, hanem számos fogást el is sajátíthatunk, mégpedig kártyatrükköket és madzaggal, kendőkkel, poharakkal, cilinderrel végzetteket egyaránt. Az egyes mutatványok elsajátítását szemléletes ábrák, rajzok könnyítik meg, de azért még így is ügyeskednünk kell, hogy attrakciónk sikerüljön; elsőre gyakran csak kétbalkezességünkről adunk tanúbizonyságot. Felnőttnek, gyereknek igazán kiváló mulatság ez a könyv, mely azoknak szól,a kik szeretnek önfeledten szórakozni, és némi kézügyességük is van.

Bártfai László - 155 ​kanalas sütemény
Sok ​konyhában nincs olyan mérőeszköz, mellyel a kis mennyiségeket kimérhetjük. De - ha akad is mérleg - sokszor egyszerűbb és gyorsabb a jól bevált kanalas adagolás. Ebben a kiadványban a mértékegységeket majdnem mindenütt különböző kanalas mennyiségekkel helyettesítjük.

Bártfai László - Mózes István Miklós - Toró Elza - 100 ​legjobb recept ínyenceknek
Gourmand ​- mondjuk az ínyenc emberre. (A helyes szó a "gourmet" lenne.) A francia szó eredeti jelentése nagyevő. Ma már azonban nem a feneketlen gyomrú, állandóan éhes, mindent felfalni kész ember jut eszünkbe, hanem az igazi ínyenc, aki élvezettel eszik. De mi kell ahhoz, hogy valaki élvezettel egyék? Életkedv, fantázia és vágy. Az ínyenc nemcsak a fizikai örömöt, az ízlelés gyönyörűségét, az étel illatát, látványát fogadja be, éli át, hanem attól válik számára élvezetté az étel elkészítése, tálalása és elfogyasztása, hogy belevetíti a vágyait is. Így válik élvezetté a jól elkészített és szépen tálalt falatok megrágása, lenyelése. Az igazi ínyenc az élet más területein is vágyteli és életvidám, kedvét leli abban, amit tesz. S ha maga készíti az ételt - akár saját magának, akár szeretteinek vagy vendégeinek -, színes vágyaitól, felfokozott érzékiségétől lesz az ínycsiklandó és élvezetes, mint a szépasszony forró csókja. Téved tehát, aki azt gondolja, hogy az ínyenc ételekhez elegendő pusztán a homár, a languszta, a kagyló és a kaviár, a fácánhús, őzhús vagy mondjuk, a cápauszony.

Bártfai László - 155 ​szárnyasétel
A ​témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon. Csirke, jérce, tyúk, kakas, pulyka, kacsa, liba, gyöngyös - megannyi remek fogás alapanyagát adják. Nem csak a kiadós mellehúsából és a combokból készíthetünk változatos és ízletes ételeket, hanem az aprólékokat is igen gazdaságos módon használhatjuk fel. A szárnyasokat főzhetjük, süthetjük, töltve, rántva vagy tűzdelve, készíthetjük egészben vagy darabolva. Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a csípős-savanyú gyöngytyúk levest, a csirkeflekkent illatos mézes mártással, a fondüt, a jérceropogóst, a töltött libanyakat vagy a kiváló csirkepaprikást túrógombóccal. A SOROZAT MEGJELENT KÖTETEI: 155 leves, 155 húsos étel, 155 magyaros étel, 155 sütemény, 155 rétes, 155 régi étek, 155 egytálétel, 155 muffin, 155 bögrés sütemény, 155 étel a szabadban, 155 étel kemencében, 155 wokban készült étel, 155 szárnyasétel.

Bártfai László - Olcsó ​ételek szakácskönyve
Manapság ​már nem teljesen igaz a régi közmondás, miszerint "olcsó húsnak híg a leve". Bártfai Laci bácsi, kedvenc szakácsunk bebizonyítja, hogy olcsó, szinte filléres alapanyagokból is lehet finom, laktató fogásokat összeállítani. Lehet, hogy jó lehet mindennap hómárt enni, de ha van otthon tojás, liszt, paprika, hagyma, krumpli és fűszerek, akkor már több százféle változatos vacsorát, ebédet is készíthetünk, csak egy kis ügyesség és kreativitás szükséges hozzá. Könyvünkben összegyűjtöttük az összes pénztárcakímélő ételt, ötletet és praktikát, ami csak eszünkbe jutott. Kellemes, jó étvágyat kívánunk!

Bártfai László - Pizzák ​és spagettik
Tulajdonképpen ​Rómával kezdődött minden, ami a lakomákat, az ínyencségeket az asztalra varázsolta. Ne higgyük, hogy a régi rómaiak beérték a közmondásos kenyérrel és cirkusszal! A fűszeres mártásoktól a töltött csülkön át a ropogós bárányhúsig minden étekből a legfinomabbat, a legtökéletesebbet akarták fogyasztani, élvezni akarták az élet minden ajándékát, így a szakácsművészetet is. Bártfai Laci bácsi most megosztja velünk féltve őrzött mediterrán receptjeit, és szívesen segít abban, hogy eligazodjunk a páratlan olasz konyha útvesztői között, tegyünk hát egy képzeletbeli gasztronómiai utazást Itália ősi földjén!

Bártfai László - 155 ​kenyér, kalács és péksütemény
Kedvcsinálóként ​szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a kovászolt burgonyás kenyeret, a teljes kiőrlésű tökmagost, az erdélyi kukoricás fonatot, a mézes köleskenyeret, a kolozsvári káposztás cipót vagy a reform sajtos bucit.

Bártfai László - Bártfai ​Laci bácsi magyaros szakácskönyve
A ​magyar nemzeti ételeink markánsan különböznek más országok konyháitól. Az évszázadok folyamán az elődeinktől örökölt ételek mellett számos új hatás is érte a magyar konyhát, melyeket fokozatosan beépítettünk ételkészítési módozatainkba. Jellegzetességünk a sokféle alapanyag, az egyedi konyhatechnológiai műveletek és a sajátos fűszerezés, illetve ezek együttes használata. / Ránk jellemző, egyedi ételeink a pörköltek és a lecsók, ráadásul ezeket sem egyformán főzzük, tájegységenként változó az ételek elkészítési módja. Bártfai Laci bácsi, most a nagy elődök – Gundel János, Dobos C. József, Túros Lukács, Venesz József és Glück Frigyes – nyomdokain haladva megosztja önökkel a tradicionális magyar konyha korszerű, de hagyományőrző receptjeit.

Bártfai László - 155 ​sütemény
A ​témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon.

Bártfai László - 155 ​egytálétel
A ​témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon. Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például az ír ürügulyást, az Újházy-tyúkhúslevest, az öreghegyi birkapörköltet, a ludaskását vagy a közkedvelt lecsó számos változatát. Az egytálételek vendégvárás idején segítenek abban, hogy több időnk maradjon a felkészülésre. Vacsorára is kiválóak, mivel előző nap elkészíthetjük néhány formáját, sőt felmelegítve, még ízletesebb is általában. A húsokat vagy levesben, vagy mártásban készítsük, mert ha nem elég meleg az étel, bármikor a megfelelő hőfokra hevíthetjük.

Bártfai László - 155 ​sajtos étel
A ​témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető ételek elírásait válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon. A kötetben a különböző sajtfélék felhasználásával és a házi sajtkészítésre vonatkozó hasznos tanácsokon túl sajttal készülő levesek, hús- és zöldséges ételek, saláták, desszertek receptjei is megtalálhatók. Kedvcsinálóként hadd emeljünk ki néhányat: a sajtos zellerlevest, a pikáns sajtos csirkemellet, a gorgonzolás marhahústekercset, a rokfortos pulykamellet, a kék sajtos omlettet, a sajtos brokkolit, a bundás camembert-t, a parmezános puffancsot, a francia sajttortát, a krémsajttal töltött őszibarackot és a gyümölcsös sajtsalátát.

Bártfai László - 155 ​bögrés sütemény
A ​finom sütemények mérleg nélkül és kevés, de jó minőségű hozzávalóval gyorsan elkészülnek.Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes bögrés receptet, mint például a gyömbéres kókuszkenyeret, a kakaós fánkot, a császárkalácsot, az ördögpirulát, a barackos-mákos kockát vagy akár a hárommagos zsömlét, a Kata kiflijét vagy a sajtos pogácsát. A három alaprecept alkalmazásával számtalan finomságot készíthetünk.

Bártfai László - 155 ​aprósütemény
Kekszek ​és linzerek, tallérok és szívek, csókok és puszedlik mind-mind megtalálhatók ajánlatunkban. A kedvelt és klasszikus recepteken túl, sok változatban szerepelnek kiadványunkban, mint például a krémsajtos tésztával készített fahéjas csigát, a mandulás masnit vagy az aszalt gyümölcsökkel dúsított mágnás kockát.

Bártfai László - 155 ​recept római tálban
A ​témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben a piacokon.

Bártfai László - Glutén- ​és cukormentes konyha
Ha ​körülnézünk magunk körül, vagy akár közvetlen környezetünkben, családunkban, ismerőseink között, azt látjuk, hogy egyre többen allergiások valamire, sokak küzdenek különböző bőrproblémákkal, ekcémával, ismeretlen kiütésekkel, ilyen-olyan érzékenységgel, elhízással, cukorbetegséggel, szív- és érrendszeri problémákkal és különféle mentális betegségekkel. Sokszor a bajok kiváltó oka is rejtve marad előttünk. Ebben a könyvben két nagyon gyakori betegség, a lisztérzékenység és a cukorbetegség diétájához szeretnénk segítséget nyújtani a receptjeinkkel. A lisztérzékenység nem gyógyítható, egyedüli hatásos kezelés az egész életen át tartó gluténmentes diéta. A cukorbetegség esetén is az állapothoz igazodó diéta minden esetben a kezelés nélkülözhetetlen, elhagyhatatlan része. Szakácskönyvünkben több száz glutén- és cukormentes recepteket kínálunk Önöknek.

Bártfai László - 155 ​tepsis sütemény
Ha ​a finom sütemények illata bejárja a házat, nehéz ellenállni a csábításnak. Sebaj, egy egész tepsiből biztosan mindenkinek jut elég. Receptjeink között vannak a régi jó piték, stanglik, lepények de igyekeztünk a modern konyha követelményeit szem előtt tartva válogatni a szupergyors és könnyű süteményekből is.

Bártfai László - 155 ​muffin
A ​témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől-egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon. Kedvcsinálóként szeretnénk kiemelni néhány érdekes muffinreceptet, mint például az édes zabkorpás-szerecsenydióst, a karottás-ananászost, a boros-dinnyést vagy a sós hawaii sonkást, rokfortos-körtést, juhsajtos-olajbogyóst, esetleg csípős-babost.A muffinok mindig és mindenhol népszerűek. Nem csak annak nyújt élményt ez az izgalmas sütemény, aki elfogyasztja, hanem a készítőjének is - nincs még egy olyan recept, amely ekkora szabadságot adna a gazdag fantáziával megáldott cukrásznak. A felhasználható hozzávalók listája szinte végtelen.

Bártfai László - 155 ​koktél és kevert ital
A ​népszerű és ismert koktélokon, mint a Cosmopolitan, a Kir vagy a Blody Mary mellett szeretnénk kiemelni néhány érdekes receptet, mint például a Grasshopper, a Jamaican Banana, a Florida Punch és az American Flag. A koktélparti sikeréhez elengedhetetlenek a finom falatkák, harapnivalók, ezért könyvünkből nem hiányozhatnak ezek sem. Olyan recepteket válogattunk össze, amelyeknek az elkészítése egyszerű, általában nem túl időigényes.

Bártfai László - Befőttek, ​házi szörpök, lekvárok és savanyúságok
Tartósítás ​ecettel, sóval, olajjal, befőzés, savanyítás, lekvár- és dzsemkészítés, zseléfőzés, savanyúság eltevés, mélyhűtés, aszalás, kandírozás, szárítás, szörpkészítés – megannyi egyszerű módja annak, hogy az ízletes nyári gyümölcsöket és zöldségeket üvegbe zárva, tartósítva elrakjuk a spájzba, kamrába és majd az ínséges téli napokon elővarázsoljuk! Nem egyszerűen arról van szó, hogy _majd karácsonykor eszünk egy kis őszibarackbefőttet, amit a nagymama rakott el_, hanem a zord téli napokban a tavasz és nyár illatát, hangulatát, ízeit varázsoljuk az otthonunkba. Továbbá ki az, aki nem szereti a szamócalekvárral töltött palacsintát, a csalamádét, a kovászos uborkát, vagy akár a bodzaszörpöt? Az valószínűleg nem is élvezi az életet! Magyarok vagyunk, szeretünk enni, és szeretünk élni. Könyvünk nekünk szól – magunkról. Egyébként a nagymamám szerint nem is igazi befőzés az, ha nem készül hatalmas mennyiségben, hogy aztán a kamrapolcon sorakozzanak a finom lekvárok, savanyúságok, befőttek és házi szörpök egész télen.

Bártfai László - Főzzünk ​végre valami finomat!
Akkor ​FŐZZÜNK VÉGRE VALAMI FINOMAT! Ez nemcsak a címe, hanem tulajdonképpen a mottója is Bártfai Laci bácsi új szakácskönyvének. Mindannyian szeretünk változatosan, ízletesen és laktatóan étkezni. Ebben próbál meg segíteni kedvenc szakácsunk, Bártfai Laci bácsi a tőle megszokott „vigyünk bele még egy kis fortélyt” stílusában. Nagyon sokféle finom étket találunk a gyűjteményben az egyszerű levesektől a főzelékeken keresztül egészen a töltött káposztáig, de nem maradnak ki belőle a magyar konyha remekei, illetve az ismert külföldi receptek sem. ...és most már nem kell a kedves mamához rohanni, ha férjurunk enni akar valami igazán jót, ezt most már megtehetjük otthon is.

Bártfai László - Bártfai László - 155 ​gombás étel
A ​kötetben a különböző gombafajták felhasználására vonatkozó hasznos tanácsokon túl gombával készülő levesek, hús- és zöldséges ételek, saláták receptjei is megtalálhatók, köztük klasszikus, közkedvelt, valamint újszerű vagy egzotikus kombinációkkal. Néhány recept kedvcsinálóul: gombás derelye, kolozsvári gombaragu, gombás lecsó, prímáspecsenye, a tejszínes gombaleves, gombával töltött bundás palacsinta.

Bártfai László - Bártfai László - 155 ​gombás étel
A ​kötetben a különböző gombafajták felhasználására vonatkozó hasznos tanácsokon túl gombával készülő levesek, hús- és zöldséges ételek, saláták receptjei is megtalálhatók, köztük klasszikus, közkedvelt, valamint újszerű vagy egzotikus kombinációkkal. Néhány recept kedvcsinálóul: gombás derelye, kolozsvári gombaragu, gombás lecsó, prímáspecsenye, a tejszínes gombaleves, gombával töltött bundás palacsinta.

Bártfai László - 155 ​étel a szabadban
A ​témánként 155 receptet kínáló sorozatunkban többnyire nem túl bonyolult, bárki által könnyen elkészíthető étel leírását válogattuk össze. A szükséges hozzávalók egytől- egyig beszerezhetők az üzletekben és a piacokon. Kedvcsinálóként nem szeretnénk kiemelni a receptek közül, hiszen rendkívül változatos nem csak a hozzávaló alapanyagok és a fűszerek kínálata, hanem az ételek elkészítési módja is: készülhetnek nyárson, fóliában , bográcsban, tárcsában, vaslapon, grillen , vagy egyszerűen a parázsba bújtatva is. A szabadban készült sültek elengedhetetlen kísérői a saláták. A nyári grillszezon idején minden hozzávalót frissen beszerezhetünk. Külön fejezet tartalmazza az öntetek, marinádok, pácok minden ízlést kielégítő választékát.

Bártfai László - 155 ​wokban készült étel
A ​wok az egész világon elterjedt, hiszen a benne készült ételek minden földrészen igen nagy népszerűségnek örvendenek, mint például a koreai csípős banán, a fürjtojás leves, a pekingi bundázott csirke vagy a roppanós zöldséges tészta.

Bártfai László - Bártfai ​Laci bácsi olasz szakácskönyve
Tulajdonképpen ​Rómával kezdődött minden, ami a lakomákat, az ínyencségeket az asztalra varázsolta. Ne higgyük, hogy a régi rómaiak beérték a közmondásos kenyérrel és cirkusszal! A fűszeres mártásoktól a töltött csülkön át a ropogós bárányhúsig minden étekből a legfinomabbat, a legtökéletesebbet akarták fogyasztani, élvezni akarták az élet minden ajándékát, így a szakácsművészetet is. Bártfai Laci bácsi most megosztja velünk féltve őrzött mediterrán receptjeit, és szívesen segít abban, hogy eligazodjunk a páratlan olasz konyha útvesztői között, tegyünk hát egy képzeletbeli gasztronómiai utazást Itália ősi földjén!

Kollekciók