Ajax-loader

Janosch könyvei a rukkolán


Janosch - Correo ​para el Tigre
Con ​su estilo inconfundible, tanto a nivel literario como artístico, con ilustraciones y viñetas llenas de dulzura, Janosch fabula sobre cómo los protagonistas de esta curiosa historia inventaron el correo postal, el correo aéreo y el teléfono.

Janosch - Szülinapi ​buli
Kismackó ​békésen horgászik a csónakjában, amikor barátja, Kistigris elhatározza, hogy szülinapi bulit szervez magának. Az ötletet lázas készülődés követi: otthon összeállítják a meghívottak listáját, elküldik a leveleket, libapezsgőt rendelnek Lúd nénétől, majd izgatottan várják a vendégeket. Érkeznek is a barátok a szélrózsa minden irányából, és kezdetét veszi a fergeteges buli. Csak nehogy szétessen a ház…

Janosch - Gutenacht-Geschichten
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Janosch - Das ​kleine Panama-Album
Drei ​beliebte Tiger und Bär-Geschichten erzählen in diesem Band davon, wie schön es ist, einen Freund zu haben. Der kleine Tiger und der kleine Bär sind die besten Freunde und haben ein schönes Leben dort unten in dem gemütlichen Haus am Fluss. Und weil sie gemeinsam wunderbar stark sind und sich vor nichts fürchten, erleben sie viele kleine Abenteuer. So machen sie sich eines Tages auf den Weg nach Panama, suchen das Glück der Erde und erfinden sogar die Briefpost, die Luftpost und das Telefon.

Janosch - Irány ​Panama!
Kistigris ​és Kismackó, a két jó barát nem fél semmitől, hiszen együtt nagyon erősek. Akár egy tigris, meg egy medve. Békésen éldegélnek folyóparti házikójukban, aztán egy napon a vízen különös ládát pillantanak meg. „Panama” – díszeleg az oldalán, és banánillat árad belőle. Kismackó úgy gondolja, hogy Panama csakis álmai országa lehet, és barátjával, na meg a négy keréken guruló Tigriskacsával együtt elindul, hogy felkeresse ezt a csodás helyet. Janosch az egyik legismertebb német meseíró, több tucat képes mesekönyvét gyerekek és felnőttek milliói ismerik és szeretik szerte a világon. Az Irány Panama! című meséje 1979-ben elnyerte a német gyermekirodalmi nagydíjat.

Janosch - Szevasz, ​Kismalac!
Kistigris ​épp gombászni indul az erdőbe, amikor találkozik Kismalaccal. Egész álló nap bújócskáznak a réten, másnap fürdeni mennek, harmadnap Kistigris már haza sem tér Kismackóhoz, hanem ott marad Kismalac óljában. De hamarosan csalódnia kell új barátjában, és elfogja a honvágy. Amikor hazakullog, most ő nem találja Kismackót sehol. Vajon hová tűnhetett?

Janosch - Kistigris ​és Kismackó Panamában
"De ​jó, ha az embernek van egy barátja! Akkor aztán semmitől sem kell félnie." Sokszor elhangzik ez a mondat Janosch bűbájos mesekönyveiben. Kistigris és Kismackó, a történetek főszereplői, ezzel vigasztalják egymást, ha utoléri őket a balszerencse. Márpedig az utoléri. Hol a nemtörődöm Róka, hol a királyi adószedő, hol a Nagy Hegyi Rabló alakjában. De Kistigris és Kismackó minden viszontagságon át megőrzi szilárd véleményét, hogy az élet borzasztóan szép. A népszerű német író-grafikus több tucat képes mesekönyvét gyerekek és felnőttek milliói ismerik és szeretik szerte a világon. A _De gyönyörű Panama!_ elnyerte a német gyermekirodalmi nagydíjat. Ideje, hogy a magyar gyerekek is megismerjék, megszeressék.

Janosch - Der ​Mäuse-Sheriff
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Janosch - Der ​kleine Tiger braucht ein Fahrrad
Der ​kleine Tiger braucht ein Fahrrad, klar. Schließlich muß er damit Land und Leute erforschen und seine Braut besuchen. Nur muß er erst einmal einiges über das Fahrrad wissen, damit ihm nichts passiert.

Janosch - Kincsvadászat
Kismackó ​üres kézzel tér haza a horgászásból. Barátjával, Kistigrissel gazdagságról ábrándoznak, majd elhatározzák, hogy kincsvadászatra indulnak. Másnap mély gödröt ásnak, de kincs helyett a vidám Vakondra lelnek rá. A két barát tovább kutat a nagy, vad erdőben, majd a tenger mélyén, ám egy lyukas garast se találnak. Már épp feladnák a keresést, amikor váratlanul rájuk mosolyog a szerencse. De vajon mit kezdenek a hirtelen jött gazdagsággal? És mennyit ér nekik a barátságuk? Janosch az egyik legismertebb német meseíró, több tucat képes mesekönyvét gyerekek és felnőttek milliói ismerik és szeretik szerte a világon. A Kincsvadászat című könyve elgondolkodtató történet a szeretetről, amelyet összetéveszthetetlen humorral írt és illusztrált.

Janosch - Halló, ​itt Kistigris!
Kistigris ​mindig magányosnak érzi magát, ha Kismackó horgászni indul, ezért arra kéri baátját, hogy írjon neki levelet. Igen ám, de senki sem akarja vállalni a levél kézbesítését. Még szerencse, hogy arra jár a nyúlcipős Nyúl, és elviszi a borítékot a bánatos Kistigrisnek. Attól fogva az erdő lakói egyre gyakrabban írnak egymásnak, és - hála a postagalamboknak - a légiposta is elindul. Végül egy kerti locsolócső segítségével megszületik az első telefon... A Halló, itt Kistigris! a hétköznapjainkat behálózó kommunikáció szépségéről és jelentőségéről mesél.

Janosch - Kismackó ​Mentőszolgálat
Kismackó ​és Kistigris igaz barátok. Kényelmes házban laknak a folyóparton. Egy nap azonban Kistigris megbetegszik. Sebaj, Kismackó nyomban ott terem, és mindent megtesz, hogy barátja újból talpra álljon. Kistigrist népes kísérettel az állatkórházba szállítják, és Csurgabéka doktor alaposan kivizsgálja. A csíkjaival nem stimmel valami. Semmi vész, jön már a segítség! Janosch meséi és rajzai mára legendássá váltak. Közel 300 mesekönyve eddig több mint 12 millió példányban kelt el. A Kismackó Mentőszolgálat elolvasása után egy gyerek sem fog többé rettegni a betegségektói és a kórházi kezeléstől.

Janosch - Ich ​mach dich gesund, sagte der Bär
Eines ​Tages wird der kleine Tiger krank. Doch der kleine Bär ist schnell zur Stelle und hilft seinem Freund, wieder auf die Beine zu kommen. Alles halb so schlimm! Eine der schönsten, ewig gültigen Panama-Geschichten von Janosch, denn sie macht gesund, falls es uns einmal etwas schlecht geht.

Janosch - Oh, ​wie schön ist Panama
Eines ​Tages machen sich der kleine Bär und der kleine Tiger auf den Weg: sie suchen Panama, das Land ihrer Sehnsucht. Wenn man einen Freund hat, braucht man sich vor nichts zu fürchten!" Dass der kleine Bär und der kleine Tiger dicke Freunde sind, weiß jedes Kind. Zusammen sind die beiden wunderbar stark, stark wie ein Bär und stark wie ein Tiger. In ihrem Haus am Fluss haben sie es gemütlich. Eines Tages findet der kleine Bär eine Kiste, die von oben bis unten nach Bananen riecht. Auf der Kiste steht "Panama". Also machen sich der kleine Bär und sein Freund, der kleine Tiger, auf den Weg dorthin, in das Land ihrer Träume.

Janosch - Papa, ​most mackó vagy!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók