Ajax-loader

Arkagyij P. Gajdar könyvei a rukkolán


Arkagyij P. Gajdar - A ​négyes számú fedezék
A ​kötet a ritkábban olvasható hosszabb elbeszéléseit gyűjtötte egybe. A négyes számú fedezék eltévedt kisgyerekekről szól. Egy másik történet a polgárháború egy izgalmas epizódját eleveníti fel. A hadititok és A kék csésze nyaralási történet, a Csuk és Gek két szereplőjét filmről is jól ismerjük.

Arkagyij P. Gajdar - Csuk ​és Gek
Csuk ​és Gek, a két rosszcsont Moszkvában lakik a mamával, apjuk pedig egy távoli kutatóállomáson dolgozik. Annyi a munkája, hogy még karácsonyra sem látogathat haza, így hát a család kerekedik fel a hosszú és kalandos utazásra. Csakhogy a két kis gézengúz eltitkol egy fontos táviratot, s ebből nagy galiba lesz. A klasszikus gyermekíró kedves elbeszéléséből népszerű film készült. Csuk és Gek történetén a mai papák, mamák, sőt nagymamák is jól szórakoztak - amikor még ők tanultak olvasni.

Arkagyij P. Gajdar - Timur ​és csapata
Közvetlenül ​a Nagy Honvédő Háború előtt, a finn-szovjet háború idején játszódik Gajdar egyik legnépszerűbb, legolvasottabb könyve, a Timur és csapata. Timur és barátai titokban segítenek a hadba vonultak családtagjainak. Titokzatosságukból bizonyos bonyodalmak támadnak: a városka lakói összetévesztik őket legádázabb ellenségeikkel, az utcagyerekek csapatával. Hogyan küzdenek meg ellenfeleikkel s a rájuk zúduló rágalmakkal, erről szól Gajdar izgalmas, romantikus regénye.

Arkagyij P. Gajdar - Iskola
Az ​arzamaszi reáliskolát is megcsapja a forradalom szele, a cár és a cárné képét leveszik a falról. A diákok a felnőttekhez hasonlóan pártokba tömörülnek, önkormányzatot alapítanak, s tanulás helyett végtelen vitákkal töltik az időt. Borisz, a regény hőse - aki egyébként maga az ifjú Gajdar- apja és bolsevik barátai segítségével hamar rájön, hogy a sok párt és mozgalom közül melyik az igazi. Apját katonaszökevényként kivégzik, s Borisznak nincs tovább maradása az iskolában. Apjától örökölt pisztolyával a kezében nekivág a nagyvilágnak. Kalandos körülmények között, gyerekfejjel tagja lesz a Vörös Hadseregnek. Életének erről az izgalmas, nehéz és mégis szép korszakáról szól ez az érdekfeszítő regény .

Arkagyij P. Gajdar - A ​dobos története
A ​címadó kisregény gajdarnak egy kevésbé ismert írása. Gazdag cselekményével, remekül megrajzolt figuráival méltó társa a Timur és csapatának, A hóvár parancsnokának és a többi népszerű történetnek, amelyeket szintén megtalálhat az olvasó ebben a kötetben. A válogatás a nagy szovjet ifjusági író, Arkagyij Gajdar születésének 70. évfordulójára készült. A kötetet Kass János fekete-fehér és színes illusztrációival jelenteti meg a kiadó.

Kollekciók