Ajax-loader

Marabu könyvei a rukkolán


Marabu - Nahát, ​Dodó!
TAPS, ​FANFÁR, ÖRÖMKÖNNYEK: EZ ITT A HARMADIK DODÓSKÖNYV! A Párkocka.hu-n és az internet egyéb sötét bugyraiban megjelent száz dodós sztrip összegyűjtött kiadása, plusz extrákkal megturbózott dodódínomdánom, kibővítve huszonöt új epizóddal, amikkel eddig még soha sehol sem találkozhattak az olvasók. Hát lehet ennek ellenállni? Nem, nem lehet ennek ellenállni. Lapozzunk bele rögvest! "Egy inteligencs ember minden nap elolvas egy könyvet. Vagy kettőt. Ha van rá ideje, két és felet." (Dékárt) NÓ AKCIÓ! NÓ CSELEKMÉNY! NÓ KALAND!

Marabu - Hé, ​Dodó!
A ​KRETÉN Magazinból megismert Dodók immár könyvben is! (Amelyben az utóbbi évek Dodótermésének jó része található meg, szöveges oldalakkal is dúsítva!) Kemény fedél! Sok-sok lap! Betűk! Rajzok! Fanyar és groteszk képsor Marabu-módra, Dodó főszereplésével. De miközben Dodó csak fanyalog, gazdája, a Népszabadság, a Kretén és a HVG karikaturistája, Marabu elnyeri vele és a többi, hozzá hasonló amorf kis lénnyel a Magyar Alfabéta-díj Kép-Sor kategóriájának díját. A Hé, Dodó! című sorozat biztos, gyors poénokra épül. "Olyan, mint a vitamindrazsé, bevétel után azonnal hat" - kommentálja rajzait az alkotó. A mérhetetlen emberi hülyeség, a katasztrofális filozofálások, az agresszió és viszonyrendszereink esszenciájaként.

Marabu - Marabu ​album
Végre ​egy könyv, amiben sok a kép és kevés a betű, hogy ne fárasszon túlzottan. Marabu karikatúrás könyv. Analfabétáknak is.

Marabu - Mi ​van, Dodó?
Dodó ​mindig megfejti a világot, pedig nem könnyű egyáltalán neki. Marabu, a híres rajzoló, aki rendszeresen a HVG-ben és a Népszabadságban oldja meg Magyarország problémáit, megjelentette a második dodós könyvét, pedig már az első is borzalmasan jó volt. Mi van, Dodó? - ez a címe. Akik Marabu humorát eddig karikatúráiból ismerték, most megismerhetik közkedvelt képregénysorozatából is. A Dodó nevű fura kis figurák elképesztő poéngyűjteménye, összegyűjtött kiadásban. A börleszk viccek, a fanyar bölcsességek és műfajparódiák egyvelege unalom és depresszió ellen alapvető kézikönyv.

Göndöcs Gergely - Merényi Dániel - László Pál - Marabu - Pálinkás János - Weisz Béla - Párkocka
2010 ​elején fogant meg az alkotók fejében a gondolat, hogy tenni kellene valamit a hazai comic strip kultúra felvirágoztatásáért. Az ötletet tett követte, és hamarosan Párkocka címmel (parkocka.hu) blogot indítottak, ahol egy csíkban, néhány rajzban és némi szöveggel mondanak el egy-egy rövid történetet – többnyire a humort bevetve fegyverként. A rajzokat a dodóiról és főleg szatirikus politikai rajzairól ismert Marabu; a néhai Kretén magazinban pályára lépő Göndöcs; a weben aktív Plá; valamint a kultikus rangra emelkedett Napirajz szerzője, Grafitember szállítja. Juan főszerkesztőként fogja össze a csapatot és afféle rezonőrként, Kim Ir Szen figurája mögé bújva kommentálja a csíkokat. A csapathoz később a rajzfilmes világból ismert Bélabátyó is csatlakozott. Napi több ezer olvasó, a Hír24 portállal való együttműködés, illetve egy GoldenBlog 3. helyezés mutatja a kezdeményezés sikerét. Fogadjátok örömmel az első év termését nyomtatásban is! Szerzők: Göndöcs Gergely, Merényi Dániel, László Plá, Pálinkás János, Marabu, Weisz Béla

Kollekciók