Ajax-loader

David Robbins könyvei a rukkolán


David Robbins - A ​rókalyuk
Az ​időpont: 100 évvel a harmadik világháború után. A hely: amit egykor Amerikának neveztek. A Család: Azon kevesek leszármazottjai, akik túlélték a nukleáris holokausztot amely csaknem teljesen elpusztította az életet a Földön; ők próbálják meg újra felépíteni a letűnt civilizációt annak a településnek falain belül, amit Otthonnak neveznek. Az óriások: A falon túl azonban végeláthatatlan és veszélyes pusztaság terül el. Vad és barbár törzs él itt, amely minden elérhetőt elrabol, feldúl és megsemmisít. Az Alfa Csoport: A Család képzett harcosai és rettenthetetlen védelmezői: nekik kell megmenteniük az elrabolt és megkínzott asszonyokat, akiket az óriások rabszolgaként tartanak fogva Rókalyukként ismert erődítményükben. A kirobbanó kegyetlen harcok során az Alfa Csoport fegyverrel és ravaszsággal száll szembe a bestiális ellenséggel, hogy megvédje asszonyait, becsületét és Otthonát.

David Robbins - Patkányháború
"Torokszorító ​feszültség... hihetetlen izgalmak": nem kisebb híresség írta ezeket a dicsérő szavakat a regényről, mint Frederick Forsyth. A történet az előbb a németek által bekerített, majd megszállt s aztán az oroszok által körülkerített és visszafoglalt Sztálingrádban játszódik 1942 őszén és telén, de, miközben lebilincselő háborús, illetve csatakörképet is kapunk, a lényeg - két egyéni ellenfél párharca.Vaszilij Zajcev főtörzsőrmester (valóságos figura) szibériai vadász volt a háború előtt, s Sztálingrádban azzal bízzák meg, hogy képezzen ki egy mesterlövész osztagot, és rendszeresen a német állások közelébe lopózva lőjenek le minél több magas rangú tisztet a csapatok demoralizálása érdekében.A vállalkozás akkora eredménnyel jár, hogy a németek is kénytelenek Berlinből a frontra hozatni a vezérkari mesterlövész-iskola vezetőjét, Heinz Thorvald SS ezredest (szintén valóságos személy) azzal az egyetlen céllal: kutassa fel és likvidálja Zajcevet.Kettejük lélegzetelállító párviadaláról szól a regény, amely annál is érdekfeszítőbb, mivel a jól bevált forsythi recept szerint íródott: a technikáról, a "szakmai" tudnivalókról az olvasó szinte beavatottként szerez értesüléseket. A mellékszereplők, főleg Zajcev "növendékei", köztük egy fiatal nő (akibe többen is beleszeretnek), de például a Thorvald segédjeként ténykedő egyszerű német katona, Mond tizedes is egytől egyig kitűnően megformált, eleven figurák. Hogy aztán a párbajt ki nyeri meg - ez természetesen csak az utolsó lapokon derül ki.A második világháború szovjet hadszínterének e nevezetes közjátékáról szól Jean-Jacques Annand-nak az 50. Berlini Filmfesztiválon bemutatott filmje, az Ellenség a kapuknál is.

David Robbins - A ​labirintus
Az ​időpont: 100 évvel a harmadik világháború után. A hely: amit egykor Amerikának neveztek. A sorozat első kötetében, a Rókalyukban megismert harcosok - Blade, Hickok és Rikki - hazafelé tartanak. Fosztogatók, gyilkosok, mutánsok nehezítik útjukat. Valaki a segítségüket kéri: egy kislány. Aztán egy Szabadságharcos. Nem is kér keveset: szabadítsák fel Atlantát a zsarnokok Főrendek és a Direktorátusok uralma alól. Az Óriásnak, a Mesterlövésznek és a Harcművésznek minden tudására szüksége van, hogy felvehesse a küzdelmet a lángszórókkal felszerelt félelmetes Terminátorokkal és Rohamrendőrökkel szemben. És a végén egyikükre ott vár még a Főrendek hihetetlen kegyetlenséggel kigondolt játékszere, a Labirintus. A tét: élet vagy halál.

Kollekciók