Ajax-loader

Szamos Rudolf könyvei a rukkolán


Szamos Rudolf - Kántor ​a nagyvárosban
A ​"kutyabolond" Csupati őrmestert és kutyáját a "Kántor nyomoz" című könyvben fogadta szívébe az olvasó. Egy év alatt két kiadásban, összesen százezer példányban látott napvilágot izgalmas történetük, amelynek folytatását most a "Kántor a nagyvárosban" című regényben olvashatják. Az időközben országos hírnévre szert tett Kántor ebben a műben tovább végzi jelentőségteljes munkáját. A határszélen aratott sikerei miatt a fővárosba rendelik az ügyes "kutyás" nyomozó csoportot, és mind súlyosabb bűnesetek felderítésével bízzák meg. Budapesti kalandjaik során többek között felgöngyölítik a bestiális gyilkossággal párosult rejtélyes postaautó-rablást, rendőrkézre juttatnak egy házasságszédelgőt, majd a budai hegyek rémét, a szadista nőgyilkost. Leleplezik a bányapénztár kirablóit és elfogják a nemzetközi ékszertolvajokat. Az izgalmas nyomozások közben azonban Kántor életének apró eseményeivel, kisebb-nagyobb örömeivel és bánatával is megismerkedhetünk. A fáradságos hajszáknak gyakran ádáz küzdelem a vége. A menekülő bűnös nemegyszer szembefordul üldözőivel. A jó nyomozókutya bátran védelmezi gazdáját, s ha kell, életét is feláldozza érte.

Szamos Rudolf - Kántor ​nyomoz
Aki ​szereti a kutyát és szereti az izgalmas nyomozások történetét, az olvassa el ezt a könyvet. A címben szereplő Kántor ugyanis kutya. Kutya, de nem akármilyen, hanem neves ősökre visszatekintő, többszörösen kitüntetett, iskolázott német juhászkutya, amelynek rendkívüli okossága és csodás szimata segítségével számtalan esetben sikerült elfognia a közrend és a határok megsértőit. Kántor a Belügyminisztérium angyalföldi járőrkutya-telepén látta meg a napvilágot. Kiváló nevelői voltak, akik már kölyökkorában felismerték benne a rendkívüli képességeket és szeretettel oktatták a mind nehezebb feladatokra. rendszeres edzés, gyakorlás, azután pedig járőrmunka következett. Első tanítómestere oldalán Kántor egyik társával embert ment ki a zajló Dunából, és számtalan kisebb-nagyobb bűnözőt fog el. Kiképzése befejeztével a nyugati határövezetbe kerül, s itt, a határőrség mellett szinte éjjel-nappal dolgozik. Legérdekesebb, legizgalmasabb nyomozásainak történetét tartalmazza ez a kötet: a kémek által meggyilkolt határszéli erdész történetét, a híres esztergomi képlopás elkövetőinek kézre kerítését, egy vidéki szállóban lezajlott bestiális gyilkosság tetteseinek elfogását stb. Természetesen Kántor egymagában, minden csodás képessége ellenére sem tudna eredményt elérni. Csak az ember vezetésével – akinek segítőtársává szegődik – ér el sikert. Ember és kutya meghitt, tartalmas barátságát, egymásrautaltságát és minden nehézséget legyőző szeretetét kitűnően ábrázolja a "kutyabolond" Csupati őrmester és Kántor története.

Szamos Rudolf - Barakkváros
A ​Mária Valéria telep, Budapest hajdani rosszhírű nyomortelepe a népi demokratikus Magyarország fővárosában jó darabig mint a múltra visszaintő példa állt mindannyiunk előtt. Negyven esztendő. Ennyi a telepi múlt. Negyven esztendős elesettség. A társadalom mélyén ható erők itt talán még élesebben jelentkeztek, mint a viszonylag konszolidált körülmények között élő munkások körében. Lumpenproletár és szervezett munkás, lecsúszott dzsentri külvárosi bordélyházak lányai, emberi tisztaság és a nyomor fellazította erkölcsök párhuzamosan éltek egymás mellett. A "nincs" közös táborba gyűjtötte őket, és számuk a múltban egyre növekedett, ám a közös sorban élők között ezer és ezer sajátos egyéniség alakult ki. A külső kép ugyanazt az ellentmondást tükrözi ma, amely még a telepiek lelkében is benne él. Ezt az ellentmondást igyekezett a krónikás-író hűségével ábrázolni Szamos Rudolf. A telepiekről, az emberré váló külteleki vagányokról, szerelemről, tisztaságról, emberi gyarlóságról, a Mária Valéria telep negyven esztendejéről és jövőjéről szól ennek a könyvnek minden története.

Szamos Rudolf - Amerikából ​jöttem...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szamos Rudolf - Kántor ​és Lux a vagány
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szamos Rudolf - Kántor ​és Lux
Ezek ​a rendőrkutyák valóban csodalények: gondolkoznak, érzelmeik vannak, kitűnő társai a bűnözők elfogásáért küzdő rendőröknek, szimatuk megtéveszthetetlen, erejük félelmetes, kitartásuk végtelen. És mégsem egyformák. Kántor, a nyomozás professzora engedelmes állat, mindenben gazdája parancsai, sőt gondolatai szerint jár el. Lux hasonló képességekkel rendelkezik, de jellemében önfejű, az ember akaratával szemben gyakran enged a szabadság idegeiben lappangó ösztöneiben.

Kollekciók