Ajax-loader

Sarah Winman könyvei a rukkolán


Sarah Winman - Still ​Life
1944, ​in the ruined wine cellar of a Tuscan villa, as bombs fall around them, two strangers meet and share an extraordinary evening. Ulysses Temper is a young British soldier, Evelyn Skinner is a sexagenarian art historian and possible spy. She has come to Italy to salvage paintings from the wreckage and relive memories of the time she encountered EM Forster and had her heart stolen by an Italian maid in a particular Florentine room with a view. Evelyn's talk of truth and beauty plants a seed in Ulysses' mind that will shape the trajectory of his life - and of those who love him - for the next four decades. Moving from the Tuscan Hills and piazzas of Florence, to the smog of London's East End, Still Life is a sweeping, joyful novel about beauty, love, family and fate.

Sarah Winman - When ​God Was a Rabbit
1968. ​The year Paris takes to the streets. The year Martin Luther King loses his life for a dream. The year Eleanor Maud Portman is born. Young Elly's world is shaped by those who inhabit it: her loving but maddeningly distractible parents; a best friend who smells of chips and knows exotic words like 'slag'; an ageing fop who tapdances his way into her home, a Shirley Bassey impersonator who trails close behind; lastly, of course, a rabbit called God. In a childhood peppered with moments both ordinary and extraordinary, Elly's one constant is her brother Joe. Twenty years on, Elly and Joe are fully grown and as close as they ever were. Until, that is, one bright morning when a single, earth-shattering event threatens to destroy their bond forever. Spanning four decades and moving between suburban Essex, the wild coast of Cornwall and the streets of New York, this is a story about childhood, eccentricity, the darker side of love and sex, the pull and power of family ties, loss and life. More than anything, it's a story about love in all its forms.

Sarah Winman - Bádogember
Az ​egész egy tombolán nyert festménnyel kezdődött: tizenöt napraforgóval, amit egy olyan nő akaszt ki a falra, aki hisz benne, hogy a fiúk és a férfiak csodálatos dolgokra képesek. És van két fiú, Ellis és Michael, akik elválaszthatatlanok egymástól. És a fiúkból férfiak lesznek, aztán besétál az életükbe Anne, és ez mindent megváltoztat és nem változtat meg semmit. Sarah Winman Bádogembere a nagy sikerű Amikor Isten nyúl volt és Csodálatos dolgok éve nyomdokaiban járó szerelmes levél az emberi kedvességről és barátságról, veszteségről és túlélésről. „Csodálatos, nagyon régóta nem indított meg ennyire könyv. Egyszerűen beleszerettem a regénybe és a szereplőibe.” - Joanna Cannon „Visszafogott, nem érzelgős, magabiztos, meleg, és olyan gyengéd hangvételű, hogy az már fáj.”- Rachel Joyce

Sarah Winman - A ​Year of Marvellous Ways
Cornwall, ​1947. Marvellous Ways is a ninety-year-old woman who's lived alone in a remote creek for nearly all her life. Recently she's taken to spending her days sitting on a mooring stone by the river with a telescope. She's waiting for something - she's not sure what, but she'll know it when she sees it. Drake is a young soldier left reeling by the war. He's agreed to fulfil a dying man's last wish and hand-deliver a letter to the man's father in Cornwall. But Drake's journey doesn't go to plan, and sees him literally wash up in Marvellous' creek, broken in body and spirit. When Marvellous comes to his aid, an unlikely friendship grows between the two. Can Drake give Marvellous what she needs to say goodbye to the world, and can she give him what he needs to go on?

Sarah Winman - Amikor ​isten nyúl volt
1968. ​Az év, amikor Párizs népe az utcára vonul. Az év, amikor Martin Luther King életét veszti egy álomért. Az év, amikor Elly Portman világra jön. A kis Elly életét azok formálják, akik a legközelebb állnak hozzá: szerető, de elképesztően figyelmetlen szülei; a legjobb barátja, aki már tiszta felnőtt; egy öregedő piperkőc, aki imád szteppelni; és természetesen egy nyúl, akinek már a neve is tükrözi különleges és mindenható képességeit: isten. Csak így, kis i-vel. Elly gyermekkora egyszerre különleges és hétköznapi, de egyetlen ember támaszként végig mellette áll: a bátyja, Joe. Húsz év elteltével a két testvér már felnőtt, mindkettő a maga életét éli, de a köztük lévő kapocs ugyanolyan erős, megkérdőjelezhetetlen és eltéphetetlen. Legalábbis annak tűnik, amíg egy világméretű katasztrófa tragédiával nem fenyegeti ezt a köteléket… Sarah Winman bemutatkozó könyve Cornwall tengerpartjától a New York-i felhőkarcolókig repít minket egy olyan történettel, amely a gyermekkorról, a különcségről, a szerelem sötét oldaláról, a családi kötelékek erejéről, veszteségekről – egyszóval az életről szól. De különösképpen a szeretet ezer arcáról.

Sarah Winman - Csendélet
1944, ​hullanak a bombák Toszkánában, és egy borospince romjai között találkozik két idegen. Különleges estét töltenek együtt. Ulysses Temper fiatal brit katona, Evelyn Skinner hatvanas művészettörténész. Talán kém is? Evelyn azért utazott Olaszországba, hogy festményeket mentsen meg a pusztulástól, és felidézze, milyen volt, amikor találkozott E. M. Forsterrel, és belehabarodott egy olasz szobalányba Firenzében, egy kilátással rendelkező szobában. Ahogy Evelyn az igazságról és a szépségről beszél, Ulysses fejében szárba szökken egy gondolat, amely évtizedekre megváltoztatja életpályáját, sőt a szeretteiét is.

Sarah Winman - Tin ​Man
This ​is almost a love story. Ellis and Michael are twelve when they first become friends, and for a long time it is just the two of them, cycling the streets of Oxford, teaching themselves how to swim, discovering poetry, and dodging the fists of overbearing fathers. And then one day this closest of friendships grows into something more. But then we fast forward a decade or so, to find that Ellis is married to Annie, and Michael is nowhere in sight. Which leads to the question, what happened in the years between? This is almost a love story. But it's not as simple as that.

Kollekciók