Ajax-loader

Kirk Douglas könyvei a rukkolán


Kirk Douglas - Aki ​lepaktált az ördöggel
Kirk ​Douglas Magyarországon is közismert , kitűnő színész, egyebek között A bajnok, A nap szerelmese, A pisztolypárbaj, a Spartacus és a Nemo kapitány című filmek főhőse. Az Aki lepaktált az ördöggel az első regénye. Két ember sorsa fut benne párhuzamosan, az egyik Mojse Neumann, haláltáborból szabaduló kisfiú, aki nem akar többé zsidó lenni, szörnyű múltját el akarja felejteni, ezért mostohaszülei nevén lesz Hollywoodban egyre híresebb filmrendező. Vacak, de népszerű filmjei ötvenvalahány éves korára kiábrándítják mindenből, ráadásul milliárdos apósa öngyilkosságba kergeti feleségét, elragadja tőle 16 éves lányát. Úgy dönt, végre egyszer "igazi" filmet csinál a pénzvilág embertelenségéről, amit a saját bőrén érez. A máik szál főszereplője egy Luba nevű lengyel lány, akivel a forgatáson ismerkedik meg. Luba anyjával disszidált a hatvanas években Lengyelországból, és véletlenül abba a menekülttáborba kerül, amelybe - lévén a háború alatt koncentrációs tábor - a kis Mojse felszabadul. Luba, aki prostituált, akár csak az anyja, iszonyatos körülmények közé kerül Angliában, első állomáshelyén a szabad világban.Kéjelgés, perverzitás, kínszenvedés - mindkettejüknek kijut belőle jócskán. Ám Luba beleszeret Dannybe, vagyis Mojseba, és mindkettejük számára felsejlenek egy új, jobb világ lehetőségének körvonalai. Fordulatos, izgalmas, sokszor hátborzongató olvasmány, aki kezébe veszi, nehezen tudja letenni.

Kirk Douglas - Az ​utolsó tangó Brooklynban
Ellen, ​a kisvárosi lány már szinte otthonosan mozog New Yorkban. Egy nagy brooklyni kórház könyvtárosa, a munkatársai szeretik és becsülik, ám a magánélete hirtelen kisiklani látszik. Barátja, Richard, a nagy hírű szívátültetés-specialista megcsalja az asszisztensnőjével, lakótársnője pedig elköltözött, nagy halom kifizetetlen számlát hagyva maga után. Ellen már-már összeroppan, de amikor dacból elmegy egyedül moziba, Az utolsó tangó Párizsban előadásán megismerkedik Bennel. A nemrégiben megözvegyült Ben kétszer annyi idős, mint Ellen. Hiába azonban a kora, edzőtermében még maga is naponta keményen emelgeti a súlyokat, s annyi benne az életerő, hogy az a nála húsz-harminc évvel fiatalabb férfiakat is irigységgel tölti el. Amikor Ellennel megismerkedik, éppen valami ideiglenes lakóhelyet keres, mert túl naggyá vált házát hamarabb sikerült eladnia, mint ahogyan tervezte. Ellen kiad egy szobát Bennek. Kezdetben csupán üzleti kapcsolatuk lassanként átalakul: a vidám, lelkes és pajkos lány a férfiban váratlanul támaszra és figyelmes társra talál. Csodálatos szerelmük azonban korántsem nyeri el környezetük egyöntetű tetszését. Ellen legjobb barátnőjét kifejezetten megbotránkoztatja, Ben pszichológus lánya pedig freudi rémálomnak bélyegzi, s minden tőle telhetőt megtesz, hogy véget vessen neki. Egy borzalmas baleset, melyben Ben kis híján odavész, és egy gyilkossággyanús "véletlensorozat" fenyegeti a boldogságukat, majd mikor már minden megoldódna, újabb, immár végzetes árnyék borul rájuk, a szerepek megdöbbentő módon felcserélődnek, s csak szerelmük erejével tudnak felülkerekedni - ha csak időlegesen is - a kegyetlen sorson.

Kirk Douglas - Dance ​with the Devil
Dance ​with the Devil is the impassioned story of a brilliant Hollywood director haunted by his past, searching for his soul, and obsessed by the beauty and fierce spirit of the one woman who can give him what he so desperately craves.

Kirk Douglas - Aki ​után nem jön más
A ​világ egyik legnépszerűbb és legkedveltebb színésze, számos nagysikerű klasszikus film szereplője Kirk Douglas, az utóbbi években új oldaláról is kezd világhíressé válni. Íróként az Aki lepaktált az ördöggel című könyvével debütált, most pedig megírta annak folytatását Aki után nem jön más címmel. Az amerikai sajtó kritikai visszhangja a legkiválóbb jelzőkkel illette az új könyvét is, kiemelve Douglas "ösztönös történetmondó tehetségét". A lebilincselően izgalmas, hihetetlen szerkezeti bravúrokkal megoldott "love story" még a legkényesebb irodalmi izlésű olvasónak is nagy élményt jelent.

Kollekciók