Ajax-loader

Pierre Boulle könyvei a rukkolán


Pierre Boulle - Ahol ​a Kwai folyó ered
"Lelkiismeretes ​inkvizítorok sokat és szenvedéllyel faggattak már arról, hogy honnét merítettem az ihletet a Híd a Kwai folyón-hoz. Sokáig és hiába próbáltam tisztázni a rejtélyt, amely engem legalább annyira izgatott, mint őket. Ha részletek forrása nyilvánvaló is, hol találhattam az alapgondolatot, a mondanivalót, amely számomra lényeges? Nos, azt hiszem, megoldottam a kérdést. Ebben a kalandsorozatban a mondanivaló is benne foglaltatik... Unalmas lenne visszabonyolítani az átéltek mechanizmusát. Én egyszerűen az elbeszéléssel szolgálok itt, a regény után, és állítom, hogy szétfolyón ugyan, de a regény egész nyersanyaga, szellemi lényege benne van. Ez talán minden magyarázatnál élesebben világítja meg majd ösztönös felfogásomat a regényírás művészetéről."

Pierre Boulle - Heroincsempészek
John ​Butler vietnámi veterán. Ő az egyike azon kevesek közül, aki túlélte a VIETNÁMI POKLOT. A félelem, mely a dzsungelharcok maradványa, megmarad, és a HEROIN rabja lesz, s mi több, beépül a kábítószerkereskedők szervezetébe, mely kíméletlen pontossággal dolgozik... Butler kihasználja barátnője Bridget szerelmét is. Butler pillanatokon belül ismét a dzsungelben találja magát, rémálmai helyszínén, továbbá feltűnik egykori őrmestere is. A heroincsempészek nyomába ered a legerősebb drogellenes szervezet, a V.D.N.I. A helyszín Rangoon és a dzsungel.

Pierre Boulle - A ​majmok bolygója
A ​tudományos-fantasztikus irodalom mindig kérdéssel kezdi. Mi lenne, _ha megtámadnának_ bennünket a Mars-lakók? Mi lenne, _ha űrhajóinkkal_ más galaktikákba utazhatnánk? Mi lenne, _ha_ értelmes _robotokat_ készítenénk? Csupa _feltevés és kérdés_ Pierre Boullenak, a nálunk is jól ismert francia írónak, A _Híd a Kwai folyón_ világhírű alkotójának regénye, _A majmok bolygója_ is... Mi lenne, ha az értelmére, eredményeire és nagyságára büszke emberiség elvesztené képességét a további fejlődésre? _Ha a majmok vennék át helyüket?_ Ha az ember visszasüllyedne történelem előtti helyzetébe? Boulle _szatirikus_, helyenként kesernyés, Swiftre emlékeztető választ ad önmaga kérdéseire, leleplezve az előítéleteket, megcsillantva az emberi értékeket, az igazi tudás vágyát. Izgalom és _kaland_, gúnyos fintor és megértő mosoly - ebből tevődik össze Boulle _kitűnő_ regénye.

Pierre Boulle - Híd ​a Kwai folyón
Boulle ​Avignonban született és Párizsban halt meg. Mérnökként Malajziában dolgozott, szakterülete a kaucsuk volt. A második világháború alatt Indokínában harcolt a japánok ellen, egyes források szerint kém volt, majd letartóztatták, és a hadifogságból megszökve a brit hadseregben szolgált. A háború után visszatért eredeti munkájához, ültetvényeken dolgozott, később Kamerunban élt, majd visszatért Párizsba. Első könyve (William Conrad) 1950-ben jelent meg, az utolsó (A nous deux, Satan!) 1992-ben. Háborús élményeit az 1952-ben kiadásra kerülő Híd a Kwai folyón c. regényében dolgozta fel. A kötet filmfeldolgozása meghozta a világhírnevet az írónak. Az 1957-ben bemutatott angol-amerikai kooprodukciót David Lean rendezte, és a nyolc jelölésből végül hét Oscar-díjjal jutalmazták a Kanchanaburi folyón, Thaiföld és Burma között átívelő híd építésének drámai történetét. A mainstream irodalom művelése mellett Boulle-t tudományos-fantasztikus témák is foglalkoztatták, és hamarosan a francia sci-fi egyik legnagyobb egyéniségévé vált. 1963-ban jelent meg a Majmok bolygója (La planete des singes) c. regénye, mely szintén nem kerülhette el a megfilmesítést. Franklin J. Schaffner a Planet of the Apes címmel 1968-ban vitte vászonra az izgalmas történetet, melyet egy évvel később egy Oscar-díjjal jutalmaztak.

Pierre Boulle - Bridge ​on the River Kwai
One ​of the finest war novels ever written, Bridge on the River Kwai tells the story of three British Pows who survived the hell of Japanese camps in Burma - Siam Railway.

Pierre Boulle - Nagyúri ​mesterség
A ​Híd a Kwai folyón írójának új regénye a francia ellenállásból meríti témáját: főhőse egy gyenge tehetségű író, aki az összeomláskor úgy érzi, hogy eljött élete nagy pillanata, s egy romantikával átitatott magatartástól vezérelve jelentkezik a francia ellenállás londoni vezetőségénél, a borzongatóan sok izgalomlehetőséget nyújtó munkára. Átdobják Franciaországba egy rádiós társsal, lebukik, a rádióst halálra kínozzák, mégse vall semmit az illegális munkáról, ő azonban a kínzás lehetőségétől is félve áruló lesz. Árulásának tanúja tehát halott, s az ő véletlen szerencséje úgy hozza, hogy mégis megmenekül, felettesei előtt társára hárítja az árulást, majd újra visszatér, újabb munkára Franciaországba. Halott bajtársának húga deríti ki az igazságot, a hősködő ellenálló gyengeségét és árulását. A Nagyúri mesterség szokatlan oldaláról mutatja meg a francia ellenállást: egy áruló szemszögéből, s Boulle írói eszközei, árnyalt belső rajzai sok sűrített izgalommal tálalja az olvasó elé e célbavett tematikát.

Pierre Boulle - Garden ​on the Moon
Hitler ​is dead. The German scientists have joined the victors. What started as inspired collaboration at Peenemunde turns into a fatal race as the brilliant 'lunatics' scatter across the earth to join up with the big powers in the desperate race to put the first man on the moon. Convention, morality and genius crumble when an inspired contender engineers the world's greatest upset.

Pierre Boulle - A ​kém
William ​Conrad a náci párt ügynöke, egyike a névtelen ügynököknek, akik az árnyékban dolgoznak hazájuk dicsőségéért. A következő feladata nem könnyű: be kell épülnie London politikai köreiben, elnyerni a bizalmukat, és fontos információkat szolgáltatni a Führernek. Úgy kell viselkednie, mint a náci rezsim áldozatának, és legádázabb ellenségének. Hamis papírokkal és simulékony természetével mindez sikerül is. Conrad terve kész, de számításába hiba csúszik., azonban az ő szakmájában ez végzetes lehet.... A dogok nem úgy alakulnak, ahogyan ő szeretné, és közben kitör a II. világháború...

Pierre Boulle - A ​dzsungel harcosai
Az ​amerikaiak ördögi ötlettől vezérelve teleszórták a dzsungelt icipici receptorokkal (vagyis dzsungelfülekkel), melynek köszönhetően követhetik ellenségeik minden mozdulatát, és tökéletes pontossággal bombázhatnak. Az apró elektronikai csodák, a szenzorok olyan remekül simulnak a természetben, hogy gyakorlatilag lehetetlen felfedezni őket. Az ázsiai emberek éles szemének és kifinomult gondolkodásának azonban semmi sem lehetetlen. Egy nap felfedeznek egy dzsungelfület, s madame Ngha, a Demokratikus Köztársaság titkosszolgálatának vezetője azonnal rájön, mekkora hasznot húzhatnak a hadicselből. A föld és a fém, a zseniális elme és a technika harca egész sorozat izgalmas eseménynek teremt talajt, s kegyetlen szatíráját adja az értelmetlen háborúnak, melyben a vak hadakozásnak köszönhetően ritka magaslatokba csap a butaság. Pierre Boulle könyvében a fikció és a valóság szorosan összefonódik.

Pierre Boulle - Monkey ​Planet
First ​published more than thirty-five years ago, Pierre Boulle’s chilling novel launched one of the greatest science fiction sagas in motion picture history, from the classic 1968 movie starring Charlton Heston and Roddy McDowell, through four sequels and two television series . . . and now the newest film adaptation directed by Tim Burton. In the not-too-distant future, three astronauts land on what appears to be a planet just like Earth, with lush forests, a temperate climate, and breathable air. But while it appears to be a paradise, nothing is what it seems. They soon discover the terrifying truth: On this world humans are savage beasts, and apes rule as their civilized masters. In an ironic novel of nonstop action and breathless intrigue, one man struggles to unlock the secret of a terrifying civilization, all the while wondering: Will he become the savior of the human race, or the final witness to its damnation? In a shocking climax that rivals that of the original movie, Boulle delivers the answer in a masterpiece of adventure, satire, and suspense.

Pierre Boulle - Planet ​of the Apes
A ​message in a bottle is the las thing Phyllis and Jinn expect to find when they're sailing through space. But it provides them with the most sensational holiday reading under the suns. Contained within is the extraordinary story of Ulysse Mérou, Earth-dweller. In the year 2500, or thereabouts, he and his fellow scientists discover the far-flung planet which so closely resembles their own. But there is one essential difference on Soror. The race of beautiful naked people whom the incredulous cosmonauts first encounter are seemingly incapable of speech or reason. And the beings by whom Mérou and his crew are swiftly and efficiently taken prisoner are creatures who walk, talk, dress and behave exactly as the rules of Earth. Except they are apes...

Pierre Boulle - Le ​pont de la rivière Kwaï
Le ​courage dans le flegme, l'opiniâtreté, le respect de soi et des autres (et surtout) dans la déréliction - ce sont les vertues bien britanniques, de celles qui font "gagner la dernière bataille", construire et relâcher un Empire - de celles qui, habillées d'un léger voile d'humour, font les Anglais légendaires, les John Bull, les héros de Kipling, les Colonel Bramble, les major Thompson, et ici le Colonel Nicholson. La Presse accueillit Le Pont de la Rivière Kwaï avec enthousiasme. Voici ce que Émile Henriot, de l'Académie Française, a ecrit: "Un récit trés amusant, d'humour froid, à la Kipling, à la Conrad, à la Pierre Mille. Cela se lit très vite, et cela plaira à un grand nombre de lecteurs, heureux d'une histoire bien contée.

Pierre Boulle - Zórád Ernő - A ​majmok bolygója
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pierre Boulle - La ​planète des singes (Easy Readers)
Professor ​Antelle, Arthur Levain och Ulysse Mérous reser ut i rymden för undersöka om det finns liv på andra planeter. De kommer till en planet som bebos av apor ...

Kollekciók