Ajax-loader

Jonathan Blokk könyvei a rukkolán


Jonathan Blokk - Murphy ​2. törvénykönyve a nőkről, avagy a romlás romlása
Minden ​elromolhat, még a romlás is, annak ellenére, hogy a "női logika állandó", viszont a "női igazság a lehetőségek függvénye", ezért van az, hogy "egy hölgy soha nem a lényeges dolgokat keveri össze a lényegtelenekkel, hanem a lényegteleneket egymással", "ezt azért teszi, nehogy rájöjj arra, hogy ő már régen rájött a lényegre", illetve "ha mégsem jött volna rá, úgy tesz, mintha rájött volna, és így ezzel zavar össze". Ja, és "Ha házibuli után azt álmodod, hogy virág vagy, és öntöz a feleséged, cipőstül feküdtél az ágyba". Hölgyeim, vigyáat: "Ki korán kell, leányanya lesz."

Anita Blokk - Jonathan Blokk - Murphy ​törvénykönyve a gyerekekről
Aki ​elromolhat, az el is romlik, mivel "Minden rosszban van valami kezdet" és " Az őszinte hamar megöregszik", arról nem is beszélve, hogy "A bajok a köldökzsinór átvágásával kezdődnek" de lehet, hogy már jóval előtte. Egyébként "A csecsemő nem azért pislog, mert elemet kell benne cserélni", de "Ha azt hiszed, elaludt, csukott szemmel figyel". "Csodagyerek az, aki az átlagosnál hamarabb megtanul blöffölni", "Diszkóban a lányok másnak látszanak, mint amilyennek tűnnek" és "Aki még nem volt szerelmes, fogalma sincs arról, milyen borzalmas elhagyni, akit szeretsz", azt pedig hidd el, "A fekete papír olyan ritka, mint a fehér holló."

Jonathan Blokk - Murphy ​törvénykönyve a hölgyekről
Mint ​köztudott, a nők évszázada lejárt. Mindenki fellélegezhet, hiszen jön a felmentő sereg - jönnek a hölgyek.. Ők már régen megtanulták azt a leckét, amely a férfiak használati utasításáról szól. Ez pedig nem más: Mindig és mindenhol buta libának lenni. De a buta liba elő is tud adni nőtársainak egy-két bölcsességet. Nevezetesen: "Egy nőre mindent rá lehet fogni, azzal a kitétellel, hogy nem lehet ráfogni semmit" és hogy "A férfi a szemetek világa".

Jonathan Blokk - Anita Blokk - Murphy ​törvénykönyve az állatokról
A ​romlás romlása, mint tudjuk, megállíthatatlan folyamat, ezért mondják a nők, hogy "A férfiakat a gravitáció hozta le a fáról", és "Kocsmában az evolúciós elmélet visszafelé is érvényes", ha pedig "A görény rád mosolyog, mikor bablevest eszel, rokonának néz", egyébként az is igaznak tűnik, hogy "Az ember egy állat, hogy nem maradt állat", az pedig "Állati, hogy az állatok embertelen viselkedése az emberi" és "Az a hörcsög, amit hímnek vettél, két hét múlva lefial", de "Dobbal is lehet verebet fogni, ha ügyesen eltalálod vele", és "Az utolsó jó természetű anyóst egy már régen kihalt állat ette meg", "A papagáj csak akkor nem szólal meg, ha tudja, hogy semmi botrányt nem okozhat", ja és "A tacskó lába iksz, az fix."

Jonathan Blokk - Murphy ​törvénykönyve a viselkedésről
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jonathan Blokk - Murphy ​törvénykönyve a mesterségekről
A ​romlás folytatódik, hiszen mint jól tudjuk, "A biztosító ügynöke az ablakon át érkezik", de igaz az is, hogy "Ha egy bankról dicsérő cikket írnak, azonnal vedd ki a pénzed". Egyébként is "Élő kereskedő nem mondott még igazat", azt is mondják, hogy "Utólag minden előző generáció jobb volt", és azt is, hogy "Minden rosszban van valami munka," vagy "Aki egy boncmestert látott, az látta mindet", különben is "jövőre másképp lesz rosszabb minden", Kampánycsend az, amikor a honatya levegőt vesz", azt is tapasztalhatjuk, hogy "A nagy alkalom pillanata és a filmcsere időpontja ugyanaz", és az is igaz, hogy "Csak a kozmetikusok ismerik pontosan a történelmet"...

Kollekciók