Ajax-loader

Michael Palmer könyvei a rukkolán


Michael Palmer - A ​megváltó halál
A ​Bostoni Orvosok Kórházában sorra halnak meg a betegek. Senki sem tudja, miért. Senki... Csak a Nővérek Társasága. Az ápolónők összefognak az irgalom nevében, megesküsznek, hogy véget vetnek az emberi szenvedésnek. Teljes titoktartást fogadnak. De a Nővérek Társaságában kivirágzik a bűn és a gonoszság. A vakító műtőlámpák fehéren izzó fénye alatt a betegek túlélik a véres sebészeti beavatkozást, aztán az éj leple alatt, a kórház nyomasztó, süket csöndjében meghalnak. Egyetlen férfi van, tehetséges, elszánt orvos, aki pályáját, a puszta életét is kockára teszi, hogy megoldja az iszonyú rejtélyt, és egy gyönyörű, hivatásának élő fiatal ápolónő, akinek tudtán kívül birtokába kerül a rejtély kulcsa.

Michael Palmer - A ​szérum
Amikor ​az orvos, Dr. Harry Corbett egy este belép saját kórháza kórtermébe, hogy még egy utolsó, nyugodt estét töltsön feleségével, Evie-vel, akire másnap reggel komoly műtét vár, szörnyű kép fogadja. Evie megmagyarázhatatlanul és visszavonhatatlanul halott. A rendőrök szerint gyilkosság történt. Dr. Harry Corbett az egyetlen gyanúsított. Ami ezután kezdődik, az maga a lidércnyomás. Kiderül, hogy Harry szép, okos felesége kettős életet folytatott, és ennek során veszélyes titkok ismerőjévé vált. De milyen titok az, amiért ölni is érdemes. Miközben Harry nyomozni kezd, a gyilkos ismét lecsap. Az új áldozat Harry egyik kedves páciense, és egyre nyilvánvalóbb: a szadista gyilkos, aki a zsúfolt kórházban észrevétlen jár, maga is orvos. Míg le nem lepleződik, a kórházban senki sincs biztonságban. Legkevésbé maga Harry Corbett, a "kijelölt gyilkos".

Lee Child - Sheila Roberts - Michael Palmer - Simon Mawer - Összeesküvés - Kis lépések - Hivatali eskü - Az égből jött lány
Összeesküvés Jack Reacher nem akar mást, csak eljutni autóstoppal Virginiába. Amikor felveszi egy autó, hamarosan rájön, hogy belekeveredett egy sötét összeesküvésbe, amely komoly fenyegetést jelent másokra és az ő számára is. Kis lépések A Heart Lake nevű kisvárosban három barátnő kerül az anyagi csőd szélére, és az a veszély fenyegeti őket, hogy mindenüket elvesztik. Hamarosan rájönnek, hogy néha kis lépésekkel is nagy változásokat lehet elérni. Hivatali eskü Dr. Lou Welcome az emberek furcsa viselkedésére figyel fel Kings Ridge-ben. Közben Washingtonban az elnök felesége felkavaró üzenetet kap egy titokzatos idegentől. Vajon van valami kapcsolat a két esemény között? Az égből jött lány Marian Sutrót kiképezték szabotázsakcióra, gyilkolásra és konspirálásra, mielőtt ejtőernyővel ledobták volna a németek által megszállt Franciaországban. Az ellenállás küldönceként meg kell győznie egy fizikust, hogy hagyja el az országot.

Ken Follett - Rosamunde Pilcher - Michael Palmer - Douglas Preston - Lincoln Child - Válogatott könyvek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Michael Palmer - Borotvaélen
Ha ​valaki, hát Michael Palmer, az egykori sürgősségi szolgálatot ellátó orvos, pontosan ismeri egy kórház életének mindennapjait és kritikus pillanatait. BOROTVAÉLEN című regényének főhősnője, Dr. Abby Dolan azonban a szokásos vészhelyzeteknél is dermesztőbb jelenséggel találja magát szemben. Egy új, halálos kórral, amely nemcsak korábbi diagnózisait kérdőjelezi meg - a saját életét is kockára teszi. Abby csak nemrég került Patience város kórházának intenzív osztályára. Vőlegényét követte, aki új munkát kapott a városka gyáróriásában, a Colstarban. Már éppen beilleszkedne a kórház közösségébe, amikor feltűnik az első beteg, akinek a baját képtelenek diagnosztizálni. Abby DSMB (Dunsztom Sincs Mi Baja) szindrómának nevezi el e furcsa eseteket, miközben vőlegénye is egyre kínzóbb fejfájásoktól és vad dühkitörésektől szenved. Az orvosnő gyanúja egyre inkább a Colstar által kibocsátott mérgező anyagokra terelődik, sőt kiderül, hogy egyik kollégája már kis nyomozóosztagot szervezett a gyár megfigyelésére. Ám arra is rá kell jönnie, hogy a Colstar biztonsági főnöke ravasz macska-egér játékot játszik vele, az orvoskolléga pedig figyelmezteti, hogy egyik "nyomozóját" már különös baleset érte. Abby mégsem hátrál. Miután gyilkos dühroham közepette elveszíti egyik betegét, másik páciense pedig kis híján meghal egy rutin tesztvizsgálat során, a doktornő mindent és mindenkit figyelni kezd az ellenséges városkában. Hogy legveszélyesebb ellensége mennyire közel van hozzá, arra viszont lidérces álmaiban sem mer gondolni.

Michael Palmer - Flashback ​- Lidércnyomás műtét után
KEZDŐDIK ​A LIDÉRCNYOMÁS Egy kétségbeesett fiatal anya elviszi nyolcéves kisfiát, Tobyt, Zack Iverson agy- és idegsebészhez. A gyerek különös, titokzatos betegségben szenved: szörnyű, véres, ijesztő rémképekben újra meg újra átéli több hónappal korábban lezajlott sérvműtétje minden részletét. Az iszonyú rohamok már-már az életét veszélyeztetik. A FÉLELEM EGYRE NŐ Zack Iverson tudja, hogy valami nagy baj van: ilyesminek nem lenne szabad megtörténnie egy álmos New Hampshire-i kisvárosban. És ilyesminek nem lenne szabad előfordulnia egy modern, jól felszerelt kórházban. Ám az Ultramed-Davisben a frissen operált betegek megdöbbentő gyorsasággal ébrednek föl a mély altatásból... csak azért, hogy aztán elképesztő torzképekben újra átéljék a műtét valamennyi borzalmát. FLASHBACK Amikor a kis Toby állapota válságosra fordul, Zack Iverson rájön, hogy egyedül kell lelepleznie a kórház szörnyű titkát, mert ha nem, meghal egy ártatlan kisgyerek. És lehet, hogy a következő áldozat egy szép, fiatal orvosnő lesz, akibe Zack szerelmes...

Michael Palmer - A ​kúra
Egy ​gyötrelmes sportsérülés nemcsak véget vet Brian Holbrook hivatásos futballista álmainak, hanem orvosi hivatásának és házasságának is befellegzett. Brian 38 évesen kész mindent újra kezdeni. Félreteszi büszkeségét és küzd, hogy újra orvos lehessen. A Boston Heart intézet világhírű orvosi teamje felajánlja Briannek, hogy dolgozzon velük egy különleges gyógyszer kutatásában, amely felveheti a harcot a civilizáció nagy gyilkosával az agyérelmeszesedéssel. A kezdeti eredmények fantasztikusak, Biran az édesapján próbálja ki a gyógyszert, akinek súlyos szív problémákat okoz, Brian aggódni kezd. Főnökének kínos kérdéseket tesz fel, amelyre nem kap választ. Miért tűntek el a kutatások döntő eredményei? Miért halt meg hirtelen az egyik beteg, akinek az állapota megdöbbentő gyorsasággal javult? Több millió dollár forog kockán, meg kell szerezni az FDA jóváhagyását a gyógyszer szabadalmaztatásához. Brian aggodalmaskodó és fontoskodó magatartására kezd felfigyelni a Boston Heart intézet kutatást végző teamje, akiknek nem érdekük az igazság kiderítése. Dr. Brian Holbrook kezd túl sokat tudni, ami itt a leggyorsabb út a hullaházba.

Oliver Harris - Linda Francis Lee - Michael Palmer - Anna Hope - A ​múlt martaléka / Üvegkonyha / Politikai öngyilkosság / Halottvirrasztás
A ​múlt martaléka Oliver Harris Nick Belsey nyomozó próbálja magát távol tartani a bajtól, de amikor egy gyanúsított eltűnik egy ajtó mögött, Nick a nyomába ered egy titokzatos, föld alatti világba. Hiába ismeri jól Londont, a város alatt mégis sötét titokra bukkan. Üvegkonyha Linda Francis Lee Portla Cuthcart a főzéshez érte a legjobban, mivel különleges képessége van, hogy megérezzen dolgokat. Miután egy rosszul sikerült házasság utána New Yorkba költözik testvéréhez, azt tervezi éttermet nyit velük. De vajon hallgat a szíve szavára? Politikai öngyilkosság Michael Palmer Gary McHugh orvost gyanúsítják egy képviselő meggyilkolásával, mivel viszonya volt az illető feleségével. Az orvos ártatlanságában hisz a barátja, Lou Welcome, de akkor ki lehetett a bűncselekmény elkövetője? Halottvirrasztás Anna Hope 1920 novemberben egy ismeretlen katona zászlóval letakart koporsója érkezik Londonba. A háború négy év alatt a londoniak várták a híreket szeretteikről. Hettie, Evelyn és Ada élete akkor kapcsolódik össze, amikor egy fiatal katona felbukkan Adánál.

Michael Palmer - Halálos ​fogyókúra
Dr. ​Sarah Baldwin a Bostoni Központi Kórház egyik legjobb szülész-nőgyógyásza, aki a Távol-Keleten alternatív gyógymódokat is tanult. Egy nap, vajúdás közben, váratlanul és megállíthatatlanul vérezni kezd egyik páciense. A magzat meghal, és a fiatalasszony életét is csak a doktornő gyors és szokatlan beavatkozása menti meg. Ám Sarah dicsősége nem tart sokáig. Kiderül, hogy nemrégiben két másik fiatalasszony vérzett el szülés közben. Az okot senki sem tudja. Csak annyit, hogy mint a hárman Sarah terhességi gyógyfű-keverékét szedték. A doktornőnek előbb arra kell rádöbbennie, hogy valaki meg akarja semmisíteni a karrierjét, a szakmai hitelét. Később rájön, hogy ennyi nem elég. Meg akarják semmisíteni őt magát is. A kórházi környezetben játszódó történet egy félelmetes és mesteri orvosi összeesküvés részleteiben avatja be az olvasót. A harcban ketten állnak csak Sarah mellett. Egy tapasztalatlan ám annál jóképűbb ügyvéd, meg egy Rosa nevű asszony, a Közegészségügyi Intézetből. Ki kell deríteniük, bűnös-e Sarah. Mert ha nem, akkor terhes asszonyok tucatjainak életét fenyegeti veszély.

Daniel Palmer - Michael Palmer - The ​First Family
A ​riveting new medical thriller from the critically acclaimed novelists. Cam Hilliard is, in addition to being the President’s sixteen-year-old son, a chess prodigy. A year into President Hilliard’s second term Cam inexplicably stops playing the game he loved and becomes withdrawn. The First Lady is convinced that the senior White House physician is wrong in diagnosing Cam’s issue as a psychological one, and she demands that Dr. Lee Blackwood be brought on to provide a second opinion. Lee’s opinion is dismissed, until Cam’s spleen ruptures and it becomes obvious that something is horribly wrong. Lee informs the President and First Lady that to make a diagnosis they need to find other people with the same symptoms to conduct additional testing. From there, it’s possible to identify the gene defects and correlate those to the missing enzymes. Only then can a diagnosis be made and treatment begun. For now, they must face the harsh reality that Cam’s genes are producing a mutation that appears to be entirely new to science. As Lee delves into this medical mystery, he comes to believe Cam is not the first case of this presentation of an inborn error of metabolism. But when two young people Lee has found, each with exceptional gifts, are murdered, Cam’s condition suddenly takes on a terrifyingly new dimension. Is someone out to murder the President’s son? If so, why? As Lee searches for answers he will uncover unimaginable secrets and dark betrayals that breach the highest levels of security.

Michael Palmer - Critical ​Judgment
In ​the tiny town of Patience, California, newcomer Dr. Abby Dolan has noticed a frightening syndrome among her emergency room patients. It begins with a baffling, seemingly minor set of symptoms, but builds relentlessly until it plunges its victims into insane, murderous rages. As she searches for clues to this deadly mystery, Abby's superiors make it clear her probing is unwelcome. Soon Abby will learn just how high the cost of the truth may be--and how far someone will go to keep a lethal secret. But she may not find the answer until it's too late to save her patients, her career...her life.

Michael Palmer - Gyilkos ​dózis
A ​hátborzongató mű világsiker: harminc országban kilencmillió példányban kelt el. Különös dolgok történnek egy nyugat-virginiai kisvárosban, Belindában. A helyi bányászok közül többen egy rejtélyes kór áldozataivá válnak; a barátnője temetésére idelátogató doktornőt megpróbálják meggyilkolni; Belinda rendőrfőnöke pedig egyre furcsább... Matt Rutledge, a belindai kórház egyik legjobb orvosa, de megalkuvást nem tűrő természete miatt gyakran keveredik konfliktusokba. Mikor a rejtélyes halálesetek nyomába ered - amelyekért, akárcsak apja és felesége haláláért, a helyi bányatársaságot okolja -, még csak nem is sejti, hogy az ügy összefügg a harminc különböző védőoltást tartalmazó szupervakcina, az Omnivax küszöbön álló bevezetésével. Matt olyan játszmába keveredik, amelyben már nem csak a saját élete forog kockán...

Lee Child - Sheila Roberts - Michael Palmer - Simon Mawer - Összeesküvés ​/ Kis lépések / Hivatali eskü / Az égből jött lány
Összeesküvés Jack ​Reacher nem akar mást, csak eljutni autóstoppal Virginiába. Amikor felveszi egy autó, hamarosan rájön, hogy belekeveredett egy sötét összeesküvésbe, amely komoly fenyegetést jelent másokra és az ő számára is. Kis lépések A Heart Lake nevű kisvárosban három barátnő kerül az anyagi csőd szélére, és az a veszély fenyegeti őket, hogy mindenüket elvesztik. Hamarosan rájönnek, hogy néha kis lépésekkel is nagy változásokat lehet elérni. Hivatali eskü Dr. Lou Welcome az emberek furcsa viselkedésére figyel fel Kings Ridge-ben. Közben Washingtonban az elnök felesége felkavaró üzenetet kap egy titokzatos idegentől. Vajon van valami kapcsolat a két esemény között? Az égből jött lány Marian Sutrót kiképezték szabotázsakcióra, gyilkolásra és konspirálásra, mielőtt ejtőernyővel ledobták volna a németek által megszállt Franciaországban. Az ellenállás küldönceként meg kell győznie egy fizikust, hogy hagyja el az országot.

Michael Palmer - Gyilkos ​gyógyszerek
Kate ​Benett, a bostoni Metropolitan Kórház fiatal orvosnője élete legnagyobb szakmai kihívásával kerül szembe: rá kell jönnie, mitől vérzett el két nő a kórházban, és miért fenyegeti ugyanez a veszély a legjobb barátnőjét is. Elszántan kutatja a rejtélyes halálesetek okát, míg végül már nemcsak a karrierjét, a házasságát, hanem a puszta életét is kockára teszi. Kate ugyanis egy olyan kísérletsorozat nyomára bukkan, amelyet gyanútlan asszonyokon végeznek, és amelyet gazdag, hatalmas emberek feltétlenül titokban akarnak tártani...hiszen e szörnyű orvosi felfedezés mélyen a múltban, az emberiség ellen elkövetett legnagyobb gonosztettekben gyökerezik...

Michael Palmer - Szokatlan ​tünetek
"Eric ​a felnak támaszkodva felszakította a borítékot. Egy papírlapot talált benne, rajta néhány szó: VISELD EZT ÉS MI FELISMERÜNK! Valami fémes dolog lapult a boríték sarkába ékelődve. Eric bénult, hideg ujjakkal húzta ki a tárgyat. Egy nyakkendőtű volt, rajta ovális, fekete kő, a kőbe ágyazva pedig egy mesterien megmunkált, arany caduceus." Eddig a pillanatig dr. Eric Najarian csak egy fiatal, tehetséges és ambiciózus orvos volt, aki éppen előléptetésre várt a White Memorial Kórházban. Ám ettől kezdve tudta, figyelik. Mérlegelik, hogy bevegyék-e egy titkos klubba, egy elit klikkbe, amely kiváló orvosokból áll. Olyanokból, akik nem az életre, hanem a halálra esküdtek fel. Akik megsemmisítenek mindenkit, aki az útjukat keresztezi. Ericnek nincs sok választása, mert túl sokat látott. Egy eltűnt holttestet. Egy szörnyű csonkítást. Egy brutális beavatkozást. Pedig mindez csak egy folyamat kezdete. Egy szörnyű tervé, amelyet vagy segít megvalósítani, és akkor kollégájukká fogadják, vagy nem segít... Akkor ő lesz a következő áldozat.

Michael Palmer - Jeannette Walls - William Kent Krueger - Alison Mcqueen - Ellenálló ​/ Félig betört lovak / Windigo-sziget / Eltitkolt gyermekek
Ellenálló ​/ Michael Palmer Lou Welcome, szenvedélybetegségből kigyógyult orvos nem gondol biológiai fegyverekre, amikor a barátja, Cap súlyosan megsérül futás közben. A kórházban azonban komoly veszély fenyegeti Capet egy titokzatos fertőzés miatt. Félig betört lovak / Jeannette Walls Lily Casey megelőzve a korát, lovakat tör be, farmot irányít, túlél tornádót és más természeti csapást. Tizenöt évesen már iskolai tanár, megtanul repülőgépet vezetni, túlteszi magát személyes tragédiákon rendkívül változatos élete során. Windigo-sziget / William Kent Krueger Amikor egy odzsibua lány holtteste a partra sodródik egy kis szigeten, a helyi indián rezervátumban a windigo nevű szörnyre gyanakodnak. De Cork O’Connor magánnyomozó tudja, hogy ez nem ad magyarázatot a lány legjobb barátjának az eltűnésére Eltitkolt gyermekek / Alison McQueen James MacDonald brit ültetvényes 1925-ben az indiai Assamban magához vesz egy fiatal indiai nőt ágyasnak. Két gyermekük, Serafina és Mary két világba születik, de egyik helyen sem fogadják el őket.

Michael Palmer - Bűnszövetség
A ​történet az Amerikai Egyesült Államokban játszódik, de megtörténhet a világ bármely országában, akár nálunk is... Emberek halnak meg, pedig élhetnének. Betegek szenvednek, kínlódnak életük végéig különböző betegségekben, pedig könnyen gyógyíthatóak lehetnének. Az orvosok az esetek többségében tehetetlenek. Tudják a gyógymódot, de nem alkalmazhatják, mert a biztosító nem járul hozzá a magas költségek miatt. Az egész amerikai egészségügy az irányított, biztosítás alapú betegellátás súlya alatt nyög, aminek bevezetése Magyarországon is küszöbön áll... Orvosok és betegek egyaránt a betegbiztosítók, menedzserek és könyvelők kezében vannak. Ám egy napon valakinek elege lesz ebből... Will Grant túlhajszolt és elismert sebész, első kézből tapasztalhatja meg egy olyan rendszer visszásságait, amely többet törődik a bevétellel, a haszonnal mint a betegek gyógyulásával. Mindennapjait megkeseríti a betegek jogaiért vívott harc a biztosítókkal. Utolsó reménye a Hippokratész Társaság, melynek célja, hogy az orvostudomány ismét a gyógyításról szóljon, és ne csak cégek százainak kapzsiságát, profitéhségét elégítse ki. Egy napon elszabadul a pokol... Brutálisan meggyilkolják Boston egyik vezető egészségbiztosítójának gazdag és befolyásos igazgatóját. Nem ő az első, aki meghal - és nem is az utolsó. Sorozatgyilkos járkál szabadon, s áldozatai egytől egyig egészségbiztosítók vezetői, tulajdonosai. Ki lehet a tettes? Egy családtagja értelmetlen halála miatt felbőszült hozzátartozó? Esetleg egy orvos, aki belefáradt a szélmalomharcba? Valaki, akinek elege lett mindebből? Patty Moriartyt, a kezdő nyomozónőt az a veszély fenyegeti, hogy elveszik tőle élete első komoly ügyét - az egészségbiztosítós gyilkosságot. Ha meg akarja menteni a karrierjét, nincs más esélye, meg kell bíznia Willben, pedig tudja, hogy talán éppen ő az, akire vadászik. Az elkövető bosszúszomjas, ravasz, könyörtelen - és nincs egyedül. A nyomozóknak egy rejtélyes, minden egyes gyilkossággal egy betűvel hosszabbá váló üzenet van a kezükben, amelyet minél előbb meg kell fejteniük, ha nem akarnak ők is áldozattá válni. Michael Palmer, aki maga is gyakorló orvos, rémisztő képet fest az irányított betegellátásról, amelynek bevezetése Magyarországon rövidesen várható. Sodró lendületű, az utolsó oldalakig izgalmas krimije lerántja a leplet a biztosítók, gyógyszergyárosok kapzsiságáról, profitéhségéről és az irányított egészségügyi rendszer fogyatékosságairól.

Michael Palmer - A ​páciens - Rémálom az agysebészeten
Dr. ​Jessie Copeland azt csinálja, amit legjobban szeret: elismert idegsebész, a műtőn kívül pedig a laboratóriumban tevékenykedik, egy kicsiny robot fejlesztésén munkálkodva, amely forradalmasíthatja az agysebészetet. A robot neve ARTIE - asszisztált robotizált szövetbeemelésre és kivételre alkalmas berendezés, izgalmas keveréke a biomechanikának és a radiológiának, amely egyszer képes lesz majd a manapság operálhatatlannak tartott tumorok ellátására. Ám addig még hónapok vannak hátra... legalábbis Jessie így gondolja, ám főnöke beveti a robotot, és ezzel nagy vihart kavar. A kórházat ellepik az újságírók, és keresik telefonon kétségbeesett betegek, akik már csak ebben az életmentő eljárásban reménykednek. A nyilvánosság eljut a Föld leggonoszabb emberéhez is: Claude Malloche gyorseszű, zárkózott és könyörtelen. Agytumorban szenved. Ideje szemügyre vennie a kórházat, ahol segíthetnek rajta. Igazi rémálom veszi kezdetét, és csak Jessie van tisztában vele, mi forog kockán. Az agysebészetben nincs garancia, Malloche pedig azt akar, és csúnyán megfenyegeti Jessie-t. A katasztrófa karnyújtásnyira van, és emberéletek ezreiről lehet szó...

Steve Hamilton - Marina Lewycka - Michael Palmer - Marie Bostwick - A ​zárkirály / Enyvből lettünk / Második szakvélemény / Életfonal
Steve ​Hamilton: A zárkirály Michael egy tíz éve történt szörnyű tragédia óta megnémult, de nem csupán ezért tartják különlegesnek a környezetében élők. Legyen szó lakatról, megerősített ajtóról vagy akár páncélszekrényről, a tizennyolc éves fiatalember bármilyen zárral megbirkózik. A "megbocsáthatatlan képesség" birtokában hamar népszerű lesz bűnözői körökben, hiába igyekszik, hogy szabaduljon a karmaik közül. Aztán kap egy esélyt, hogy végleg szakítson velük, és egyben feltárja azt a titkot, amely annyi éven át hallgatásra kárhoztatta. Maryna Lewycka: Enyvből lettünk A negyvenes évei közepén járó Georgie Sinclair kilátástalannak érzi az életét. Nem elég, hogy magára hagyta a férje, hogy nehezen ért szót tizenhat éves fiával, még a munkájához kapcsolódó határidőket sem mindig tudja tartani. Aztán a sors az útjába sodor egy hóbortos öregasszonyt, a szomszédban lakó Mrs. Shapirót, aki elvonja a figyelmét a mindennapok gondjaitól. Georgie akaratán kívül egyre jobban belefolyik idős barátnője életébe, és hol izgalmas, hol szórakoztató kalandok várnak rá. Michael Palmer: Második szakvélemény Bostonban élő édesapja váratlan balesete hazaszólítja Thea Sperelakist, aki Afrikában dolgozik orvosként egy nemzetközi segélyszervezetnél, miután maga mögött hagyta a kórházak túlhajszolt, anyagias világát. Petros Sperelakis cserbenhagyásos gázolás áldozataként kómában fekszik, és senki sem bízik a felépülésében. Thea azonban a testvérével együtt arra gyanakszik, hogy szándékosan gázolták el az édesapját. De vajon kinek állhatott érdekében, hogy végezzen az ország egyik legnépszerűbb belgyógyászával? Marie Bostwick: Életfonal Liza Burgess jó néhány dolgot nem szeret, köztük a meglepetéseket. Ezért sem örül annak, amikor a barátja, Garrett Dixon szilvesztereste megkéri a kezét. Liza a döntéseket sem kedveli, mint például hogy igent mondjon-e ilyen helyzetben vagy nemet. Noha őszintén szereti Garrettet, a főiskola befejezése után még egy ideig nem tervezte, hogy férjhez megy. Aztán a családtagok és barátok is beavatkoznak az események alakulásába, és elég hamar kiderül, hogy az élet másról sem szól, csak meglepetésekről és döntésekről.

Ken Follett - Rosamunde Pilcher - Michael Palmer - Douglas Preston - Lincoln Child - Visszaszámlálás ​/ Téli napforduló / A beteg / Viharfelhő
Ken ​Follett: Visszaszámlálás 1958. január 29-én a floridai Cape Canaveralban briliáns tudósok csapata azon dolgozik, hogy a világűrbe juttassa az első amerikai műholdat. Washingtonban egy emlékezetkiesésben szenvedő hajléktalan járja a jeges utcákat, hogy kiderítse, ki ő valójában. Milyen összefüggés lehet a két esemény között? A válaszhoz sötét kémügyek és szenvedélyes érzelmek vezetnek. Ken Follett ezúttal sem okoz csalódást rajongóinak. Rosamunde Pilcher: Téli napforduló A zord skóciai télben, a tengerparton álló öreg házban öt nagyon különböző embert sodor egymás mellé a sors. Örömteli felfedezést jelent számukra, mégis mennyi közös vonás rejlik bennük, mivel mindannyian szeretetre és vidámságra vágynak. Rosamunde Pilcher regényének szereplőivel bárki könnyen azonosulhat. A The Shell Seekers méltán népszerű írónője ezúttal is szívet melengető történettel kedveskedik olvasóinak. Michael Palmer: A beteg Artie, az apró robot az orvostudomány korábbi határait ledöntve indul diadalútjára. A készülékkel, amely az agytumort az egészséges szövetek megkárosítása nélkül képes eltávolítani, Jessie Copeland idegsebész álma is valóra válik. Ám amikor Artie sikerének hírére gonosz emberek is felfigyelnek, az újonnan kifejlesztett sebészeti eszköz halálos fenyegetést hoz alkotóira. Izgalmakban és feszültségekben gazdag történet a nagy sikerű Végzetes diagnózis írójától. Douglas Preston és Lincoln Child: Viharfelhő Vállalkozó kedvű felfedezők évszázadokon át kutatták Délnyugat-Amerika sivatagos kanyonjainak labirintusában a legendákból olyan jól ismert elveszett aranyváros után. Most a tehetséges, fiatal archeológuson, Nora Kellyn a sor, aki meggyőződéssel hisz a kincseket rejtő város létezésében. Nora és csapata azonban nem számol az ellenük szövetkező titokzatos erők bosszújával. Veszedelmes utazásra indulnak az ősi titkok birodalmába.

Ken Follett - Luanne Rice - Michael Palmer - Nora Roberts - Az ​éden kalapácsa / Hetedik mennyország / Végzetes diagnózis / Folyóvég
Ken ​Follett: Az Éden kalapácsa Kaliforniában mindenki attól retteg, hogy egy nagy földrengés előbb-utóbb szörnyű pusztítást fog végezni. Egy terroristacsoport bejelenti, amennyiben nem teljesítik követelésüket, képesek mesterségesen földrengést előidézni. Az FBI nem veszi komolyan a fenyegetőzést. Az Éden Kalapács nevű fanatikusok figyelmeztető földrengése után a veszély hirtelen valóságossá válik. Amennyiben nem tudják megállítani a csoportot, San Francisco romhalmazzá válhat. Luanne Rice: Hetedik Mennyország Amikor Sarah Talbot, a Hetedik Mennyország nevű üzlet tulajdonosa megtudja, hogy szervezete mégis legyőzte a halálosnak hitt betegséget, úgy dönt, hogy hálaadásra hazautazik özvegy édesapjához és Mike fiához, akik az Elk-szigeten élnek a családi birtokon. Vele tart új barátja, Will Burke pilóta, aki kamasz lányának nevelésével bajlódik. Sarah el sem akarja hinni, hogy mennyire szerencsés. Egyenesen a hetedik mennyországban érzi magát. Nem sejtheti, hogy hamarosan minden megváltozik... Michael Palmer: Végzetes diagnózis Kaliforniai kertváros, elegáns környék, kitűnő iskolák, tökéletesen felszerelt kórház - kell ennél jobb lakóhely? Az éppen Patience-be költözött Dr. Abby Dolan elképzelni sem tudja. Ám miután egymás után érkeznek meghökkentő tünetekkel a betegek a sürgősségi osztályra, a fiatal doktornő már érzi, hogy valami megfoghatatlan fenyegetés lappang a békés felszín mögött. A rejtély feltárásához össze kell szednie szakmai tudását - és minden bátorságát. Nora Roberts: Folyóvég A hollywood-i álompárt mindenki csodálta és irigyelte - egészen addig, amíg egy szerelmi bűntény tönkre nem tette a család életét. Évekkel később a filmszínész házaspár gyönyörű lányát, Oliviát megkeresi Noah Brady, a fiatal és tehetséges író, mivel szeretné megírni a család tragikus történetét. Miközben Olivia és Noah a múltat kutatják, olyan borzalmas titkokra bukkannak, amelyekről úgy érzik, inkább nem kellene megbolygatniuk.

Kollekciók