Ajax-loader

Yves Gandon könyvei a rukkolán


Yves Gandon - Az ​éden nyomában
Yves ​Gandon, ismert francia regényíró, esszéíró, költő és kritikus, a francia Pen Club elnöke, több franci irodalmi díj kitüntetettje. fáradhatatlan utazó, aki bejárta majdnem az egész világot. Létezi-e földi paradicsom - ezt kutatja 1961-ben tett utazása során. Először a Közel-Keletre, Isztambulba jutott el, majd a kisázsiai városok régi civilizációjának nyomait kutatja, meglátogatja Teheránt. Az után India és Burma sajátos, nekünk európaiaknak még mindig titokzatos életviszonyait tárja az olvasó elé. Innen Indonéziába utazik, bejárja Jáva szigetét és a csodaszép Balit. Útja Polinéziába is elvezet, s Ausztrálián keresztül utazik az Egyesült Államokba. San Francisco, Los Angeles, Hollywood, majd Mexikó útjának további állomásai, innen utazik el New Yorkba s a Rockefeller-Center tornyából szemléli a világ legnagyobb városának nyüzsgését. Egy kulturált francia szemével fedezi fel az európai olvasó számára mindazt, ami távoli világrészeken érdekes: a természet szépségeit, régi korok műkincseit, különböző népek néprajzi jellegzetességeit. Gandon úgy írja le élményeit, hogy az olvasó szinte maga előtt látja a festői tájakat, a tárgyak körvonalait, színeit, az emberek arcát. A különböző helyeket más-más szemszögből vizsgálja, így írása változatos, mindvégig lebilincselő olvasmány.

Yves Gandon - Jacquette ​a vészben
Szerelem ​és halál, hősiesség és gyáva megalkuvás, bölcs előrelátás és vak vagdalkozás, vidám diáktréfa és sötét tragédiák kavarognak ebben a XIV. századi regényben. Jacquette grófkisasszony a mesék világából lép elénk: törékeny és félénk, de tiszta eszű és tiszta szívű szépséges várúrnő, aki nem restelli, hogy egy parasztfiú a tanítómestere, s nemcsak a logikus gondolkozásra és a kérlelhetetlen igazság felismerésére, de az igaz barátságra és szerelemre is Simon tanítja meg. Ez az, amit minden idők minden népe sokra becsült. Méltányolja még a feldühödött, a végsőkig alázott és keserített parasztok bosszúszomjas serege is - csak a valóság, a vérengző nagyurak történelmi valósága nem ismer irgalmat.

Yves Gandon - Fortunátusz ​kapitány
Akár ​egy Dumas-regény, úgy indul Gandon kalandregénye, a Fortunátusz kapitány: a történet hőse, a hadi dicsőségbe korán beleunt aranyifjú, aki egy halálos párbajjal végződő gáláns kaland után éjnek évadján kénytelen menekülni a "Napkirály" Párizsából, egy rabszolgaszállító hajó fedélzetén egyszeriben ezer új és imeretlen veszéllyel találja szemben magát: déltengeri viharok, kalózok, fellázadt rabszolgák, tengeri csaták, ármány, bosszú és emésztő, végzetes szenvedélyek teszik újra meg újra próbára de la Prée de la Fleur márki nagy reménységű örökösének vitézségét és bátorságát. Hogyan áll helyt a karddal és a szép szavakkal boszorkányosan bánó fiatalember, akinek puszta életén kívül becsületét és az emberekbe vetett hitét is meg kell óvnia? Hogyan lesz a botcsinálta szerencselovagból az emberszámba sem vett négerek oltalmazója és elszánt vezére?

Kollekciók