Ajax-loader

Iva Hercíková könyvei a rukkolán


Iva Hercíková - Öt ​lány a sarkamban
Hercíková ​regényének szereplői tizenhárom éves lányok, az öt "sírig hű barátnő", akik közül rajzolódik ki élesen az elbeszélés során, s négy társnőjét tulajdonképpen csak rajta keresztül ismerjük meg. A könyvben felvillan a mai serdülő lányok néhány jellemző problémája, az igazi barátság kérdése, a diákszerelem, apró intrikák, árulások, irigykedések, a felnőttek világához való viszony, a túlságosan elfoglalt szülők gyermekének magányossága. A romantikára hajlamos, mégis reális Natasa vívódásaiban valamennyi serdülő lány vívódásait rajzolta meg a szerző, tapasztalatai a mai fiatalok felnőtté érésének egy-egy állomása. A gyermeklelket kitűnően ismerő szerző könyvét nemcsak a fiatal lányok, hanem a szülők figyelmébe is ajánljuk!

Zdeněk Miler - Iva Hercíková - A ​kíváncsi kiskutya
Három ​kedves történet a kíváncsi kutyus vidám kalandjairól, Zdenek Miler képes mesekönyvében.

Iva Hercíková - Andersen ​kisasszony
Hol ​a határ a füllentés és a hazugság között? Hová vezeti az élénk fantáziájú kislányt hiúsága, túlérzékenysége és "mesélőkedve", melyért is az Andersen kisasszony elnevezést kapta? Erre felel Iva Herciíková, a neves cseh írónő kedves, okos, humoros regénye, mely a kamaszkor felnagyított sérelmeit és az ebből fakadó bonyodalmakat ábrázolja.

Iva Hercíková - A ​második szerelem
Iva ​Hercíkovával, az Öt lány a sarkamban című regény szerzőjével már megismerkedett a magyar olvasó. A második szerelem tulajdonképpen folytatása az előbbi történetnek, bár önmagában is érdekes olvasmány. E regény hősnője is Natasa, a töprengő kislány, aki megveti az alakoskodást és a felületességet. Tovább tart az öt serdülő lány barátsága is, csakhogy a lányok közben "idősebbek" lettek, kissé megkomolyodtak, s most kezdik megismerni, mi az igazi barátság. Egyikük az első szerelem csodálatos bódulatában él, hárman szeretnék átélni az első szerelmet, és Natasa már másodszor szerelmes. Csakhogy ez az egész nem olyan egyszerű. Az öt lány bonyolult események középpontjába kerül, és nem hiányoznak a mulatságos helyzetek sem. Az ifjú olvasót bizonyára érdekelni fogja a regény megismert hőseinek további története.

Zdeněk Miler - Iva Hercíková - A ​kíváncsi kutyus
Három ​történet egy kötetben a kis vakond rajzolójának illusztrációival. A könyvben három rövid történet található: Hogyan adta vissza a nap a kutyus vizét? Hogyan kapott kedvet a kutyus a mézre? Hogyan akart a kutyus kölyköket?

Zdeněk Miler - Eduard Petiška - Iva Hercíková - A ​vakond nadrágja és más történetek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zdeněk Miler - Iva Hercíková - A ​kíváncsi kutyus és a lépes méz
A ​kíváncsi kutyus mindenbe beleüti az orrát. Ezúttal egy egész méhrajjal gyűlik meg a baja, miután megdézsmálja a fáradságosan összegyűjtött mézüket. A dühös méhek jól összecsipkedik a kutyust, aki álmában megtanulja, hogyan készül a méz. Aztán megakadályozza, hogy a tolvaj egerek kirabolják a kaptárt. Bátorságának meg is lesz a jutalma.

Zdeněk Miler - Iva Hercíková - A ​kíváncsi kutyus kalandjai
A ​kíváncsi kutyus folyton valami galibába keveredik: először a nap felhőpárnának használja a vizét, amelyet próbál visszaszerezni. Aztán a méheket haragítja magára azzal, hogy megdézsmálja a lépes mézüket. Végül a kutyus családot alapít, de kölykei egy fikarcnyit sem hasonlítanak rá. Vagy mégis? Zdeněk Miler és Iva Hercíková klasszikus meséi a Móra Könyvkiadó korábbi, rövidített kiadása után most jelennek meg először az eredeti, teljes változatban. A kisvakond-könyvek világhírű rajzolója mindhárom kalandhoz hatvanöt gyönyörű képet készített.

Kollekciók