Ajax-loader

Vojnich Iván könyvei a rukkolán


Vojnich Iván - Bermuda ​háromszeg
Már ​a cím játékossága is jelzi, hogy a Bermuda háromszeg rejtélyének szépirodalmi földolgozása nem mentes a humortól. A szerző amolyan Rejtő Jenő-i stílusban írja meg sir Jonathan, az Intelligence Service rezindense, Andrej Andrejevics Korrumpevics, a KGB Atlanti Óceán szigetvilágának teljhatalmú ura, és Morris Hamburger, az FBI embere közötti fura háromszög alakulásának történetét. A regény végére kiderül, hogy az Ösztövér sziget minden kincse sem ér annyit, mint Deprimált Ödön bioáramos találmányai, valamint, hogy hiába raboltatja el a KGB Jonathan lányát, Patríciát, ha ugyis a közelben van Cukkini Őrgróf, aki nem késlekedik megmenteni a szépséget. A három nagyhatalom (amerikai, angol, orosz) képviselői végül egyezséget kötnek; semmi sem akadályozhatja meg őket abban, hogy egymást életük végéig kijátsszák. - A kötet könnyed kikapcsolódást ígér a vidámságra vágyó olvasóknak.

Vojnich Iván - Zuhatag
... ​Pirese, az olasz filmrendező, producer fél Európán keresztül hajszol egy farkaskutya sztárt készülő filmjéhez. A pécsi öreg piacon végre rátalál Mihály és Csomó bácsi társaságában Zuhatagra, a \"doktorra\", amint a pénzt visszaszámolja a vásárlóknak. Pirese, a rendkívül tehetséges, de gátlástalan rendező dönt: elrabolja a félvér farkast. Szembe kerülnek egymással: a pénz a hűséggel. Zuhatag ismeri a vadon törvényeit, hiszen rettegett farkasanyja e törvény nevében hagyta sorsára. Már-már az értelem határán minden alkalmat megragad, hogy visszaszökhessen a Dráva túlpartjára, egy kis faluba. Tudja, Mihály, Csomó bácsi, a szeretet várja. Egy öregedő, szomorú színész: Marcello Vandetti segítségére siet... A hűség akarattal párosulva győz, mindig győz, még akkor is, ha elbukik...

Vojnich Iván - Zuhatag ​visszatér
"Zuhatag ​szinte kettészelte a sűrűsödő rengeteget: Mihály, Csomó bácsi, Zenita, Villám, Zsadanov örvénylettek a fejében. Ha Csomó bátyó megvakarná füle közt a huppantót, akkor... más szagú lenne a világ. Szemét is behunyta, de hiába. Csak néhány toboz hullott susturogva új életébe. Távoli kiáltás csapódott a hegy fokának. Zuhatag felkapta a fejét. - Ismerős, ismerős - mordult égnek tartott orral -, igen ismerős. - De a szél elfújta a szagot, s így emlékezete nem váltott képre. Lépésről lépésre ereszkedett lefelé. Ág sem reccsent, levél sem csusszant talpa alatt. Körüllapulta a házat. Az ajtó hívogatóan nyitva állt. Vandetti és Bertolucci gúzsba kötve hevert a padlón, s mikor Zuhatag átrepült a fejük felett, lehunyták szemüket. Marcello meg sem moccant, valami ütemes lihegés megcsapta az arcát. Felnézett: egy bozontos kobak ki-kibillenő nyelvvel fújtatott rá. - Professore, dottore! - kiáltotta. - Mi az? - kérdezte Bertolucci - megérkezett Rin-Tin-Tin? Zuhatag nem pocsékolta az időt. Teljes erejével harapta, rágta a kötelet. Időnként óvatosan az ajtóhoz lopódzva körülnézett. Minden idegszála veszélyt jelzett." Hogyan menekül meg Zuhatag, a kedves, okos félvér üldözőitől, hogyan segítik régi és új barátai - erről szól Vojnich Iván új könyve.

Kollekciók