Bereznay Tamás könyvei a rukkolán
Bereznay Tamás - Németország ízei
A kötet arra hivatott, hogy Németországot illetve azon belül a német gasztronómiát népszerűsítse, s ezáltal a németországi turisztikai desztinációk, termékek, szolgáltatások iránt felkeltse az érdeklődést. Mindezt egy olyan szakácsmester közvetítésével teszi, aki a magyar Köztársasági Elnök hivatalos szakácsaként, illetve számos, a Német Turisztikai Hivatal (DZT) által szervezett rendezvényen bizonyította már szakértelmét és jártasságát a gasztronómia világában.
Bereznay Tamás - Süteményeskönyv
Bereznay Tamás második kötetét tartja kezében az olvasó: a Mai magyar konyha című könyv sikerét megismételni szándékozó Süteményeskönyvet. A sikerhez – de legalábbis a népszerűséghez – minden hozzávaló adott: egy fiatal, kreatív és tehetséges szakács, számos finomság elkészítésének részletes leírása, szemet gyönyörködtető, étvágygerjesztő fényképek, hasznos tanácsok, kulisszatitkok és még mennyi minden más! A kötet, melyben Bereznay Tamás fő hozzávalók szerint osztja fejezetekre receptjeit, a pár perc alatt elkészülő süteményektől a komoly munkát megkívánó desszertekig, a méteres kalácstól a levendulafagylalton át a túrógombócig közel száz édesség receptjét tartalmazza. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint. Hogy honnan ismerős a borítón látható fiatalember? Talán a Nők Lapjából, ahol hétről hétre ötletes, könnyen elkészíthető és gusztusos ételek receptjeit teszi közzé. Talán a televízióból, ahol több csatorna is sugározta főzőműsorait. Talán a Kárpátia étteremből, ahol főszakácsként a hagyományos magyar gasztronómia követe – vagy talán a köztársasági elnök vacsoráiról, ahol koronás főket és diplomatákat kápráztat el ételkölteményeivel. Bereznay Tamás második könyvében kedvenc édességeit, desszertjeit veszi sorra, mégpedig azok fő hozzávalói szerint.
Bereznay Tamás - Hungarian Dessert Book
Íme egy autentikus, angol nyelvű szakácskönyv, ami a világ gasztro-rajongói közt egyre népszerűbb magyar konyha izgalmas területére, a desszertekre összpontosít. A 176 oldalas Hungarian Dessert Book akárcsak a benne bemutatott sütemények igazi ínyencség, hiszen 75 illusztrált receptjének mintegy 20 százaléka a magyar konyhára jellemző meleg desszert lesz. Bereznay Tamás arra is ügyelt, hogy olyan alapanyagokkal dolgozzon, amelyek ugyan kifejezetten a magyar gasztronómia különlegességei, mégis könnyen beszerezhetők egész Európában. Akit tehát érdekel, milyen ínyencségeket készít egy magyar háziasszony mákból, dióból vagy túróból, az rengeteg kellemes meglepetésre számíthat a Hungarian Dessert Book lapozgatása közben. Bereznay Tamás könyvének népszerűségét jól mutatja, hogy eddig két kiadásban jelent meg a magyar piacon, ahol elnyerte a Gourmand World Cookbook Award Best Chef Book in Hungary 2010 díját.
Bereznay Tamás - Egyserpenyős receptek
Mi kell ahhoz, hogy jóízű ételeket készítsünk egy serpenyőben? Elsősorban nyilván egy jó serpenyő, vágódeszka, kés, no meg ötven ínycsiklandó recept, mindez Bereznay Tamás séf, a BOOOK Kiadó gasztronómiai tanácsadójának, a METRO Gasztroakadémia szakmai vezetőjének, a Hentesek című főzőműsor házigazdájának, és számos, hazánkban, de külföldön is ismert szakácskönyv szerzőjének tálalásában.
A séf megint biztosra megy, nem számít, hogy tétova kezdők, netán szuperhaladók vagyunk a konyhában, a hagyományos vagy a különleges étkekre esküszünk. Legújabb kötetében éppúgy megtalálhatók a férfiak ízlelőbimbóit kényeztető vagány, könnyen elkészíthető fogások, mint a vendégváró háziasszonyok visszautasíthatatlan finomságai – mindezek étvágygerjesztő fotókkal fűszerezve.
Bereznay Tamás - Főzni gyerekjáték
Mit főzzek? - teszi fel magának naponta a kérdést sok százezer háziasszony a világon. Mit főzzek, ami hamar elkészül, nem drága, finom, és még a gyerekek is megeszik? Mit főzzek, ami mindezen túl még lehetőleg egészséges is? Bereznay Tamás legújabb könyve ezekre a naponta felmerülő kínzó kérdésekre kísérel meg válaszolni. Olyan finomságokat ajánl, melyek többsége a munkából hazaérve, este is gyorsan összedobható, és amelyek ízkombinációikkal, érdekességükkel a legkisebbeknél is sikert aratnak. Különleges szendvicsek, tartalmas levesek, gyors tészták, remek édességek és laktató, húsos ételek egyaránt szerepelnek ebben a kötetben, melyben minden recepthez vidám, színes, az étvágygerjesztő tálaláshoz is ötletet adó fénykép, illetve tápanyagtáblázat is tartozik. A könyvben található kiegészítő fejezet pedig olyan kérdéseinkre is válaszol, hogy miért is fontos az elegendő folyadékbevitel, miben található elegendő vas, vagy hogy miért egészséges az olajban sütés.
Hécz Attila - Csikós Viktória - Bereznay Tamás - Mesék a konyhából
Hiánypótló alkotás, mely egyszerre tanít és nevettet, ugyanakkor hallatlan bájjal, tündéri rajzok segítségével vezeti be a gyermekeket az egészséges táplálkozás, a sütés-főzés és a saját kézzel készített étel örömeibe. A kötet receptjeinek hitelességét a népszerű szakácskönyveiről ismert Bereznay Tamás garantálja, a szórakoztatásról pedig Hécz Attila meseíró (a Kőszáli Guppi és a Mélytengeri Zsiráf szerzője), valamint Csikós Viktória illusztrátor alkotásai gondoskodnak.
Bereznay Tamás - Mai magyar konyha
Bereznay Tamás a Nők Lapja népszerű rovatvezetője, a Kárpátia Étterem séfje, a Köztársasági Elnök szakácsa.
Kötetében szinte az összes hagyományos magyar recept helyet kapott a túrós csuszától a halászleven keresztül a mákos gubáig. 250 oldalon mutatja be a magyar konyha színe-javát, mégpedig egy szemet gyönyörködtető, igényes kiállítású kötetben, melyben minden recepthez tartozik étvágygerjesztő fotó, sőt: hangulatképeket is tartalmaz.
A könyv ajánlóját Kumin Ferenc, a köztársasági elnök kommunikációs vezetője írta, eképpen hitelesítve, hogy Bereznay Tamásnál jobb képviselőt keresve sem találhatnánk a magyar konyha népszerűsítésére.
Kollekciók
- Angol nyelvű könyvek 120790
- Egyéb idegennyelvű könyvek 13179
- Ezotéria 13702
- Fantasy 32821
- Felnőtt 18+ 12816
- Gyermek 23737
- Humor 13748
- Ifjúsági 37445
- Kortárs 48442
- Krimi 15968
- Kultúrtörténet, elemzések/tanulmányok 16541
- Képregény 21648
- Novellák 13386
- Romantikus 51018
- Sci-fi 14833
- Szórakoztató irodalom 45841
- Tudomány és Természet 29047
- Történelem 16446
- Vallás, mitológia 19959
- Életrajzok, visszaemlékezések 16886