Ajax-loader

Pap János könyvei a rukkolán


Pap János - Hang ​- ember - hang
E ​könyv bemutatja és összefoglalja a hangokhoz való viszonyunkat, megismertet a hang szerkezetével, anatómiai és akusztikai alapfogalmakkal, szól a fizikai világ hangjairól, s a hangról mint biológiai jelenségről. Sok mindent megtudhatunk a hang és a kultúra kapcsolatáról, a gyógyító és környezetszennyező hangokról. A könyvhöz mellékelt CD-n található demonstrációs gyűjtemény az egyes jelenségek elemzését teszi még hitelesebbé. forrás: http://www.vincekiado.hu/titles/pap.shtml

Pap János - A ​nagy pillanat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bagdy Emőke - Pap János - Ma ​még nem nevettem
A ​nevetést a szabadság legteljesebb megélésének, életolajozónak, az Olümposz isteneitől eltanult csodának tartjuk. Könyvünk írása közben amiatt aggódtunk, hogy ha a nevetést darabkáira szedjük, megvizsgálva eredetét, okát, formáját, lélektanát és társas jellemzőit, elfelejtünk tiszta szívből nevetni. De nem így történt. Jókedvünk, humorérzékünk továbbra is a régi, s Milan Kunderával valljuk: „Nevetni annyit jelent, mint mélységesen élni.” Kiknek ajánljuk ezt a könyvet? Az Isten ablakain kitekingetőknek, az életöröm kivételes birtokosainak, a nevetni vágyóknak: megerősítésül. A nevetni nem tudóknak, az élet súlyos terhei alatt görnyedezőknek pedig gyógyszerként írjuk fel - hiszen a megértett világ sokkal elviselhetőbb. Nyissák ki valahol a könyvet, olvassanak bele, majd nevessenek Szűcs Édua bölcs-bolondos rajzain. Közben pedig gondoljanak arra, mi mennyit nevettünk, amikor megpróbáltunk erősebbek lenni a nevetés erejénél, és okosabbak a humor bölcsességénél. Ha elmormolják: „ma még nem nevettem”, talán eszükbe jut egy barát, társ vagy régi ismerős, akivel kedvük lesz majd együtt mosolyogni és kacagni a világ bolondságain, vagy éppen a mi történeteinken.

Kőszegi Imre - Pap János - Kempelen ​Farkas
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pap János - Az ​agyagipar
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pap János - Kis ​történetek tudósokról, feltalálókról
Ritkán ​ismerjük fel a gyermekekben, fiatalokban a későbbi nagy tudóst, felfedezőt. Senki nem gondolta volna például egy sörcsarnok csendes kiszolgálójáról, egy kohó mellett dolgozó maszatos munkásfiúról, egy kőbányában sárkányt eregető gyerekről, egy könyvkötő üzem olvasgató segédjéről, egy kicsapott és bukott diákról, hogy valaha a mikroszkóp feltalálója, az első üzemi gőzgép készítője, a léghajó alkotója, az elektromosságtan nagy úttörője, a röntgensugár felfedezője lesz. Már a gyerekkor történeteiben megmutatkozik a kutató szellem, az olthatatlan tudásvágy.

Kollekciók