Ajax-loader

Magyar Katalin könyvei a rukkolán


Magyar Katalin - Hej, ​Krisztina!
Aki ​Krisztinával megismerkedik, az készüljön fel, mert nemegyszer felkiált majd meglepetésében. Pedig Krisztina csak egy falusi kamasz lány, s nem azzal hökkent meg, hogy feltűnést akar kelteni. Nem, ő csak a maga feje után jár, de úgy jár a maga feje után, hogy abból végül mindig valami emberséges öröm, valami szép igazság derül ki, ha sok baj és kalamajka árán is. Magyar Katalinnak, a fiatal vidéki újságírónőnek ez az első könyve. Vele is most ismerkednek az olvasók, s reméljük, hogy akárcsak Krisztinát, őt is szívükbe zárják.

Magyar Katalin - Jeripusz
A ​Békevölgyben meglapuló kis falu fölött komoran és vészjóslóan emelkedik a Jeripusz-hegy. A falusi hagyomány szerint százévenként egyszer fölébred álmából a hegy ura, Jeripusz, a gonosz, s magával ragadja a környék legszebb lányát. És egy napon a legenda valóra válik: nyomtalanul eltűnik a szépséges szép, ám kőszívű Virág Eszter. Mindenre elszántan nekivág a hegynek rajongója, az ifjú Balambér. Eleinte észre sem veszi, hogy árnyékaként követi egy arcát rejtő, fiúruhás idegen...

Magyar Katalin - Eltitkolt ​szenvedély
"Melanie ​Andersonnak, a Daily News huszonhét éves szerkesztőjének a vágya teljesül, amikor New York egyik legforgalmasabb, belvárosi részén könyvesboltot nyit. Nyugtalanítja azonban, hogy a nyitás után nem sokkal éjszakánként rémálmok gyötrik, az üzletben pedig ismeretlen emberek mellett déjà vu érzés keríti hatalmába, ezért pszichológushoz fordul. „A nemrég nyitott könyvesbolt lehet a magyarázata. Itt találkozhatott először azokkal a személyekkel, akik előző életének fontos szereplői vagy a családtagjai lehetnek. Feltehető, hogy a véletlen találkozás hozta felszínre a tudatalattijában eddig elzárt, velük kapcsolatos emlékeket." - mondja a pszichológus, aki regressziós hipnózist javasol, és nem sokkal később Melanie előző életében találja magát. Melanie előző életének sok érdekes és izgalmas történetét eleveníti meg és éli át újra. Végül, amikor utolsó óráinak az eseményeit is felidézi, kiderül, hogyan és miért halt meg, de ami még ennél is fontosabb, megtudjuk, hogy miért rejtegette ötévesen olyan gondosan az édesanyja régi pénztárcáját."

Magyar Katalin - Emlékkép
"Az ​ötéves Andreas egy nap különös rajzot készít az óvodában. A rajz kimagasló tehetségről árulkodik, szülei mégis megrémülnek. Akkor döbbennek meg igazán, amikor Andreas elmondja a rajzhoz tartozó történetet, hiszen olyan eseményről mesél, melyről életkoránál fogva nem lehet tudomása. A szülők kétségbeesetten keresik kisfiuk különös élményének magyarázatát. Vajon rendkívüli fantázia vagy komoly betegség áll a gyermek viselkedésének a hátterében, teszik fel a kérdést szüntelenül maguknak, míg végül gyermekterapeutához fordulnak. Mivel a diagnózis nem ad magyarázatot Andreas viselkedésére, a szülők újabb lehetőség után kutatva találnak rá a Virginiai Egyetem kutatóorvosára, aki olyan gyerekek esetével foglalkozik, akiknek pontos, részletes emlékeik vannak előző életeikből. A kutatóorvos Andreas rajzai és elmondása alapján a kisfiú előző életének vélt helyszínére utazik, bizonyítékok és családtagok után kutat."

Magyar Katalin - Ének ​a küszöb előtt
Zódor ​Klári szorgalmasan rója nap mint nap a sorokat újdonatúj naplójába. A tizenhárom éves, testvér nélkül felnőtt, koraérett - és ráadásul örökké fölös kilói miatt aggódó - kislány azonban szinte észrevétlenül fölhagy az írással, s most már áradó bőbeszédűséggel, sok humorral meséli tovább élete folyását: csetlés-botlását a felnőttek titkokkal terhes világában, bimbózó érdeklődését a másik nem iránt, a zene ellenállhatatlan vonzását, rajongásból és fondorlatos bölcsességből szőtt barátkozásait. Igazi, mai csitrit rajzol meg Magyar Katalin a Pöttyös sorozat új darabjában, akárcsak korábbi, nagy sikerű leányregényében, a Hej, Krisztiná!-ban. A kötetet Görög Júlia illusztrálta.

Kollekciók