Ajax-loader

Charles Henderson könyvei a rukkolán


Charles Henderson - Jó ​éjt, Saigon!
Az ​amerikai tengerészgyalogosok Vietnamban eltöltött utolsó napjainak igaz története 1973. január 17-én a párizsi békeszerződést abban a reményben kötötték meg, hogy végre véget ér a több évtizednyi vérontás Vietnamban, és az évek óta tartó amerikai intervenció is. De olyasmi történt, aminek nem sok köze volt a békéhez. Az Észak-vietnami Hadsereg csapatai és a vietkong erők összehangolt támadást indítottak Dél-Vietnam ellen. A cél nem volt más, mint a totális győzelem az ostrom alá vett Dél felett. Ez a szívfájdító, ugyanakkor magával ragadó, drámai regény, amelynek a megírását alapos kutatómunka és személyes, illetve telefonos interjúk sora előzte meg, a résztvevő, egymással szembenálló felek szemszögéből mutatja be a konfliktust. Számos, eddig el nem mondott történet került a könyv oldalaira. Megszólalnak a háborúban a legkülönfélébb szerepet vállaló, a társadalom különböző szintjén álló személyek, észak-vietnami katonák, vietkong harcosok, amerikai követségi alkalmazottak, gerillaparancsnokok, civilek, tábornokok, kettős ügynökök, valamint mindkét oldal politikai vezetői, mint például Gerald Ford elnök és az észak-vietnami parancsnok, Tran Van Tra tábornok. Az apró jelek, melyek arra utaltak, hogy Észak-Vietnam támadni készül, az utolsó, torokszorító órák, amelyek Saigon elestét megelőzték, a bátor pilóta, aki visszafordult, hogy elhozza az utolsó tizenegy tengerészgyalogost az amerikai nagykövetség tetejéről, ez mind része volt a vietnami háborúnak, egy nyers, brutális és tragikus konfliktusnak. A Jó éjt, Saigon! egy érzelmekkel és együttérzéssel teli, feledhetetlen regény, amely megmutatja a háború emberi vonatkozásait is, amelyekről olyan gyakran megfeledkezünk. Ez az írás emlékeztet minket arra, hogy milyen nagy árat kellett fizetni ezért a konfliktusért, ami a mai napig kísért minket. Sokan vannak, akik a mai napig fizetik ezt az árat...

Charles Henderson - Hűen ​mindhalálig
1965-ben ​az amerikai tengerészgyalogosok partra szálltak Vietnamban. Egy újabb szokványos feladatnak tűnt. Amerika végre akarta hajtani azt, ami korábban a franciáknak nem sikerült - rendet tenni a dél-vietnami mocskos bozótháborúban. Az újonc tengerészgyalogosok most tapasztalták meg első ízben a háború füstjét és vérontását. Abban az évben a háború pusztítása az otthoni televíziónézők számára is rémisztően valóságossá vált - de a tengerészgyalogosok máris a tapasztalt hősök bátorságával küzdöttek. Hamar megtanulták a harc első szabályát: ölj, vagy téged ölnek meg.

Charles Henderson - A ​mesterlövész
93 ​hitelesített találat Egy lövés, egy találat „A mesterlövész a harcmező vadásza, rendelkeznie kell egy erdőjáró, egy céllövő és egy vadorzó minden szakértelmével. Otthonosan kell mozognia a terepen, hogy a megfelelő pozícióba kerülhessen a gyilkos lövéshez, és képesnek kell lennie rá, hogy pontos találatot érjen el a célpontján. Hathcock törzsőrmester birtokában volt mindezen tulajdonságoknak…” – Idézet a könyvből Tengerészgyalogosból és mesterlövészből sok van, de Carlos Hathcockból csak egy volt. A tengerészgyalogos legenda az ellenséges vonalak mögött cserkészte be a vietkongokat, és eredményét sohasem szárnyalták túl: 93 hitelesített találat. Ez az ő története. Erőteljes. Dermesztő. És az utolsó szaváig igaz.

Charles Henderson - A ​csendes harcos
Az ​Egyesült Államok Tengerészgyalogságában a legveszélyesebb munkát a mesterlövészek végzik. Erősítés nélkül, minimális kommunikációt folytatva a külvilággal hetekre eltűnnek a vadonban, és semmi sem védheti meg őket, csak az intelligencia és a vasakarat... miközben figyelnek, várnak, és végül lecsapnak. De az összes mesterlövész közül, aki valaha emberi vadra vadászott, kiemelkedik egy ember, valaki, aki legendává vált a mesterlövészek között. Ez az ember Carlos Hathcock volt. "A mesterlövész" Carlos Hathcock, az Egyesült Államok Tengerész-gyalogsága mesterlövészének igaz küldetéseit mondta el részletekbe menően. Most a figyelemre méltó tengerészgyalogos története folytatódik, feltárva a bátorság és a kitartás újabb, eddig soha el nem mesélt, szívfájdító momentumait. Ez a könyv egy olyan ember lebilincselő történeteiről szól, akit nem holmi önös érdek vagy dicsvágy tett naggyá, hanem a kötelességtudat és a becsület. Ez egy ritka alkalom arra, hogy az olvasó bepillantást nyerjen az amerikai tengerészgyalogos kockázatos küldetéseibe és annak az embernek a gondolataiba, aki katonai történelmet írt.

Charles Henderson - Dzsungelszabályok
Háború ​a háborúban - Harc a túlélésért Charles Henderson vietnami veterán felejthetetlen klasszikusaiban, _A mesterlövészben_ és a _Silent Warriorban_ bemutatta a vietnami frontéletet. Most egy drámai haditörvényszéki tárgyalás megrázó történetét írja le – egy háborút a háborúban, ahol a harc nem a győzelemért, hanem a túlélésért folyik. Vietnamban nagy különbség van aközött, hogyan kellene zajlaniuk a dolgoknak, és hogyan zajlanak valójában. Az Egyesült Államok hadserege a „dzsungelszabályok” szerint próbálja megoldani a felmerülő problémákat, sok esetben a kényelmet helyezve az igazságosság elé. Erre a harcmezőre lép rá Terry O’Connor, a Legfőbb Katonai Ügyészség századosa – és a csata rögtön egy gyilkossággal kezdődik. A dzsungelben eltöltött hosszú nap után Celestine Anderson közlegény visszatér a bázisára, ahol rasszista fehér tengerészgyalogosok kötekedni kezdenek vele. Valami elpattan benne, és a gyalogsági fejszéjét egyik sértegetője fejébe vágja. A tapasztalatlan O’Connort rendelik ki védőnek a látszólag egyszerű ügyben, ám a százados a vietnami konfliktus közepén köt ki, ahol a lövedékek felülírják a szabályokat, és a végső bíró a halál. A kegyetlenség és az igazságszolgáltatás igaz történetével Charles Henderson folytatja a hagyományt, és ismét a vietnami amerikai szerepvállalás sűrűjébe kalauzolja az olvasót.

Kollekciók