Ajax-loader

Fehér György könyvei a rukkolán


Fehér György - Kurucz György - Zsidi Vilmos - Georgikon 200 I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fehér György - Dél-Dalmácia
A ​kötetben 84 oldalba sűrítve találhatja meg Dél-Dalmáciára vonatkozó leglényegesebb információkat, tudnivalókat. Száztíz színes fotóval és hat tájékozódást segítő részletes térképpel.

Fehér György - Darányi ​Ignác pályája (1849-1899)
A ​2012-ben indult Nemzeti Vidékstratégia végrehajtási programjának névadóját bemutató kötetben kirajzolódó kép igen komoly, felkészült, felelősen gondolkodó közéleti szereplőt mutat be gyerekkorától a képviselőségen át a földművelésügyi miniszterségig. A szerző, a Mezőgazdasági Múzeum főigazgatója Darányi kutatójaként több tanulmányt, forrásanyagot tett már közzé, a monográfia a pálya 1899-ig tartó szakaszát dolgozza fel.

Fehér György - Kvarner-öböl ​és Észak-Dalmácia
Kiadványunk ​régi hiányt pótol a maga műfajában: magyar szerző mutatja be magyar turistáknak a hozzánk minden szempontból közel álló horvát tengerpartot és szigeteket. A varázslatos természeti szépségével és értékes építészeti emlékeivel mindenkit rabul ejtő vidék számos útvonal-lehetőséget kínál az odalátogatóknak. A könyv olyan tengerparti, szárazföldi és hajós kirándulásokat ajánl, amelyeknek útvonalára a térség bármelyik üdülőhelyéről be lehet kapcsolódni. A településeken belül egy - mindenki által könnyen megtalálható - kiindulóponttól kezdődően a szerző szinte lépésről lépésre végigvezeti az olvasót a látnivalók "útvesztőjén". Érdekes leírások, naprakész információk és hasznos tanácsok segítik az eligazodást

Fehér György - Isztria
A ​kötetben 84 oldalba sűrítve találhatja meg Isztriára vonatkozó leglényegesebb információkat, tudnivalókat. Száz színes fotóval és kilenc tájékozódást segítő részletes térképpel.

Fehér György - Utazás ​Parkinzóniába
Ez ​egy rendhagyó napló, nem az ismert, hagyományos napló formájában megírt eseménytörténet. A betegség felismerésétől, az akkori és azóta megélt sorsdöntő történések kronologikus sora, frappáns, sokat mondó és sűrűn telehintett stációé alcímekkel. Itt nem a stáció keresztúti jelentéséről (bár a kereszt hordozása átvitt értelemben megállja a helyét), hanem az emlékek állomásairól van szó. A könyv az utolsó bejegyzésig életrajzszerűen vezet végig egy élettörténeten keresztül - a közelben be-bevillanó régi emlékeket felidézve - a gyermekkortól a felnőtté válásig, aztán őszintén, önsajnálat nélkül, sőt, ebben a lehetetlen helyzetben nem szokványos öniróniával beszél sajnálatos betegségének kezdetéről, és annak mostani visszafordíthatatlan tényéről. Ez az írás Fehér György életének emlékképeivel betekintést enged betegségének hétköznapjaiba, a kór leküzdésének, elviselhetetlen heroikus küzdelmeibe. Tisztelet, tisztelet, nagyon-nagyon sok tisztelet Fehér Györgynek és családjának! Nagy Anna

Szunyoghy András - Fehér György - Kis ​rajziskola
A ​szerzőpáros már számos kötetet hozott létre, de a Kis rajziskola fő erénye, hogy nagy hangsúlyt helyez a használhatóságra, a könnyen kezelhetőségre. E kötet a rajztábla, a rajzeszközök mellett jól megférő, velük egyenrangú segédeszköz, amelyben utána lehet nézni egy-egy kérdésnek, ami rajzolás közben felmerül. A könyv elsősorban a rajzolással már középhaladó szinten foglalkozóknak szól, és azoknak, akik felsőfokú tanulmányokat szeretnének folytatni e téren.

Fehér György - A ​bolgár tengerpart
84 ​oldalba sűrítve az adott területre vonatkozó leglényegesebb információk, tudnivalók. Számos színes fotóval és tájékozódást segítő részletes térképekkel.

Fehér György - Isztria ​ezer csodája
A ​népszerű Varázslatos tájak sorozat jelenlegi kiadása minden eddiginél részletesebben, információgazdagon írja le ezt a szebbnél szebb, látnivalókban bővelkedő félszigetet. A maga nemében páratlan, hogy valamennyi említésre méltó település és természeti látnivaló szerepel a könyvben, szemléletes térképekkel, egyedi várostérképekkel és szokatlanul sok, színes fotóval.

Fehér György - A ​háziállatok funkcionális anatómiája
A ​mozgás szervei - Zsigertan - Az emésztőkészülék - A légzőkészülék - A húgyszervek és a nemi készülékek - Értan - Szabályozó készülék - A köztakaró - A házimadarak funkcionális anatómiája

Faragó Zoltán - Szokoly Miklósné - Fehér György - Nógrádi ​tájakon
Ez ​a kötet a természeti szépségeiről, néprajzi, népművészeti hagyományairól nevezetes nógrádi tájra, egyben Nógrád megye területére csábítja az érdeklődőket. A szép erdőkkel borított hegyes-völgyes vidék számtalan vonzó kirándulási lehetőséget és változatos élményeket kínál minden évszakban. A könyv elkalauzol a Világörökség részét képező műemlékfaluba, Hollókőre; az „ősvilági Pompeibe”, az Ipoly-völgy végén található 20 millió éves ipolytarnóci ősleletegyütteshez; különleges természeti képződményekhez (Kazár mellett riolittufa erózió, szilváskői jégbarlang, baglyaskői vulkánembrió, stb.) a romantikus várromokhoz, de a palóc népi építészet emlékeihez is. Bemutatja a színes palóc népviseletet és a népszokásokat (húsvéti locsolkodás, betlehemezés), amelyeket a helyi rendezvényeken ismerhet meg az idelátogató. Irodalmi emlékhelyeinkhez – a Mikszáth-kúriához Horpácsra és a Madách-kúriához Csesztvére – is elvezet. A javasolt kirándulások behálózzák a Cserhát dombvidékét, a Karancs hegységet, de elvisznek a Börzsöny keleti és a Mátra nyugati részeire is. A nagyobb településeken (Salgótarján, Balassagyarmat, Szécsény) várostérkép segíti a tájékozódást.

Dr. Glósz László - Fehér György - Háziállatok ​boncolása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fehér György - Észak-Dalmácia
A ​kötetben 84 oldalba sűrítve találhatja meg Észak-Dalmáciára vonatkozó leglényegesebb információkat, tudnivalókat. Nyolcvan színes fotóval és három tájékozódást segítő részletes térképpel.

Fehér György - Állatpreparátumok ​készítése
A ​könyv az emlősök, madarak, halak, kétéltűek, hüllők és ízeltlábúak (kérészek, legyek, bogarak, pókok, lepkék) konzerválásának módszereit mutatja be. Az elmúlt húsz évben megismert új anyagok és módszerek a halak, hüllők, madarak kikészítésében is jelentős változásokat hoztak, ami jól nyomon követhető az egyes fejezetekben. Az első rész az emlősállatok kitömését, a bőr kikészítését, műanyag és gipszmodellek készítését, a madarak nyúzását, tömését, montírozását, a hüllők, a kétéltűek, a halak, a gerinctelen állatok preparálását mutatja be.A második rész csontpreparátumok, injiciált készítmények, átlátszó anatómiai készítmények, szárazkészítmények, nedveskészítmények készítésével foglalkozik.

Fehér György - Közép-Dalmácia
A ​kötetben 84 oldalba sűrítve találhatja meg Közép-Dalmáciára vonatkozó leglényegesebb információkat, tudnivalókat. Száztíz színes fotóval és négy tájékozódást segítő részletes térképpel.

Somorjai Ferenc - Fehér György - Balaton ​és környéke
A ​Frigória Kiadó új Tájról tájra útikönyvsorozatának első kötete a Balaton-part és nagy környéke látnivalóival ismerteti meg az érdek lődőket. A kötet jól kezelhető, zsebbe tehető kalauz, amely ,,kézen fogva" vezeti a turistat látnivalótól latnivalóig. Az útikönyv egyaránt szól autós és vonattal utazó nyaralóknak és turistáknak, utal a kerékpartúrázási lehetőségekre, és a gyalogtúrák, kirándulások kedvelőinek is ajanl útvonalat. A könyv a parti települések latnivalóinak ismertetésével párhuzamosan elkalauzol a Balatonnak gyönyörű természeti keretet adó Balaton-felvidékre, a parti hegyvonulat mögött meg- bújó medencékbe, az évmilliók ernlékét örző vulkáni hegyekre, valamint a Keszthelyi-hegység területére; bemutatja a Kis-Balaton vízi világát, a déli parton a Nagy-berek területét és elkalandozik a somogyi dombok között megbújó településekre. A látnivalók ismertetését a legfontosabb hasznos tudnivalókat tartalmazó fejezet egeszíti ki. Tájékoztat a vízi sport és egyéb szabadidősport lehetősegékről, ezzel kapcsolatos szolgáltatásokról. A nagyobb településeken várostérkép segíti a tájékozódást.

Estók János - Gunst Péter - Varga Zsuzsanna - Fehér György - Agrárvilág ​Magyarországon 1848-2004
A ​Tisztelt Olvasó olyan reprezentatív kötetet tart a kezében, amely sokoldalúan mutatja be a magyar mezőgazdaságban végbement változásokat a jobbágyfelszabadítástól az európai uniós csatlakozás küszöbéig.A neves gazdaságtörténész szerzők munkája megismertet az agrárium szereplőivel, termelési stratégiáival, piaci kihívásokra adott válaszaival, alkalmazkodóképességével. Kiemeli az információáramlás fontosságát, és rámutat arra, hogy csak a kutatási eredmények gyakorlati alkalmazása révén érhető el a többlettermelés, s tartható fenn a versenyképesség.A rendszerváltást követően két valós gazdasági, társadalmi igényt kellett kielégíteni: a mezőgazdaság elkerülhetetlenné vált struktúraváltását és az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk kárpótlását. Átalakult a tulajdonosi szerkezet, és a mezőgazdaság szereplőinek új kihívásokra kellett válaszolniuk. Most, az ezredforduló után, az igazi nagy kérdés egyrészről az, hogy a gazdasági és társadalmi szereplők hogyan alkalmazzák az elmúlt évszázad egymásnak ellentmondó tapasztalatait, másrészről pedig, hogy mennyi idő alatt tudnak megfelelni az európai uniós versenyfeltételeknek. A mintegy 400 képpel illusztrált kötetet kronológia, a fontosabb törvényeket felsoroló adattár és miniszteri pályaképek teszik teljessé.

Szunyoghy András - Fehér György - Az ​ember művészeti anatómiája
Az ​élőlények művészi ábrázolása a művészet és a tudomány találkozása: a képzőművész anatómiai ismerete ötvöződik művészi látásmódjával. A művészeti anatómia alkalmazott tudomány, a művészetet szolgálja. A könyv elsősorban a művészi ábrázolás számára szükséges anatómiai ismereteket közvetíti: a test arányait és mozgását meghatározó csontvázon és ízületeken, a testidomokat alkotó izomrendszeren, az élőlény egyedi jellegét maghatározó bőrön és bőrképleteken (szőrzet, haj, köröm stb.) kívül a bőrön kirajzolódó erekkel, az érzékszervek közül a szem, a fül, az orr és az ajkak tájékával foglalkozik.

Fehér György - Isztria ​- Krk, Cres, Lošinj
A ​horvát sorozat első kötete a címben jelzett északi tengerparti szakaszt ismerteti meg az olvasóval. Klasszikus útikönyv, mindenről informál, de csak azzal az óvatos mértéktartással amit egy nyaraláson lévő utazó igényel. Nagy támasz lehet azoknak is, akik még csak tervezgetik nyaralásukat, mert a könyv képi hatása segithet eldönteni a legnehezebb kérdést, hogy hová is menjünk? Opatijába vagy Krk szigetére, netán egy soha nem hallott nevű mini városba? Bármelyiket is választjuk a könyvet vigyük magunkkal, mert a helyi kirándulások szervezésénél nagyon sok ötletet merithetünk belőle. A kötet végén található Tudnivalókon kívül nagyon jó ötletnek tartjuk az idevágó internetes címek gyüjteményét! A bizonytalanok kedvéért megemlitjük, hogy a kötet - a már emlitett városokon túl - Rijeka, Pula, Porecs, Lovran, Rovijn, sőt az Olaszországi Trieszt városát és térségét ismerteti.

Fehér György - A ​horvát Adria
A ​horvát tengerpart régi szerelme a magyar utazóknak és hagyományos úti célja számos ország turistáinak. Egy adriai nyaralás felejthetetlen élményt jelent a tengerpart kedvelőinek és a műemlékek csodálóinak egyaránt. Nagysikerű sorozatunk korábbi 4 kötetének (Varázslatos Isztria, Kvarner-öböl és Észak-Dalmácia, Dalmácia középső része és a Dalmácia déli része) összevont kiadványa - A horvát Adria - várhatóan 2004. április végén jelenik meg. A sorozat értékéről tanúskodik a Varázslatos Isztria c. kötet által elnyert, Isztria Idegenforgalmi Minisztériuma által adományozott "Legjobb külföldi útikönyv" díj is. Ezzel az összevont kiadással hasonló célokat tűztünk ki magunk elé, mint a korábban megjelent útikönyveinkkel: kedvező áron, könnyen kezelhető méretben, áttekinthetően és információgazdagon biztosítani azt az ismeretanyagot, amely nemcsak az "eseti Adria-rajongókat", de a hosszú évek óta visszajáró, "professzionális" turistákat is maradéktalanul ki tudja szolgálni.

Szunyoghy András - Fehér György - A ​madarak művészeti anatómiája
A ​kötet szerencsésen ötvözi a művészeti anatómiai és a madártani ismereteket, sorra veszi a madarak csontvázával, ízület- és izomrendszerével kapcsolatos tudnivalókat, és sok száz pompás rajz segítségével mutatja be a különféle madárrendek képviselőit.

Fehér György - Bulgária
Bulgáriát ​említve sok magyar turista előtt még mindig a Fekete-tenger és annak végtelen hosszú homokos strandjai elevenednek fel. Nap, tenger és homok, földközi-tengeri hangulat és mediterrán éghajlat - most - mondhatnánk, új kiadásban - mindez kiváló kiszolgálást, újonnan épített vagy felújított hoteleket és kifejezetten kedvező árakat jelent. Sok magyar, aki régen nem járt ott, gyakran aggodalmaskodik a kiszolgálás színvonala miatt. Biztosíthatjuk Önöket arról, hogy az áruk és a szolgáltatások változatossága ugyanolyan, mint Magyarországon, csak éppen jóval kedvezőbb árakon. Végül is ebben rejlik a bolgár turizmus sikerének titka - az utóbbi években az ágazatba fektetett sok százmillió euró ellenére az árak szinte változatlanok maradtak. A kedvező ár-érték aránynak köszönhetően az elmúlt években Bulgária a világ egyik legkedveltebb idegenforgalmi célpontjává vált. Nem, ez egyáltalán nem túlzás! A Washington Post turisztikai melléklete szerint 2004-ben Bulgária a világ negyedik legvonzóbb célpontja. Népeink egyik közös vonása a szívélyesség és a vendégszeretet; Bulgáriában a magyar turista megbecsült és várva várt vendég, akire különös figyelmet fordítanak. Örömteli tény, hogy az elmúlt pár év alatt a bolgár hazába látogató magyarok száma évről évre több, mint 100 % -kal emelkedett. Sokan azon látogatók közül, akik évtizedekkel ezelőtt már jártak Bulgáriában, és most újra felfedező útra indulnak, ifjúságuk kellemesen nosztalgikus és romantikus emlékei mellé egy felejthetetlen üdülés élményével fognak gazdagodni.

Csordás Viktor - Fehér György - Magyarországi ​kerékpártúrák
32 ​túraajánlat

Szunyoghy András - Fehér György - Az ​emberi test
Az ​emberi test az anatómiai alapismeretek kézi atlasza. Elsősorban az alakot, formát, az arányokat meghatározó csont-, ízület- és izomrendszerrel foglalkozik. Ismerteti az embert jellemző külső érzékszerveket és a mozgás alapelveit, típusait. Az ábrákon esztétikai élményt nyújtva ötvöződik az anatómia precízsége és a képzőművészet szépsége. Ajánljuk mindazoknak, akiket érdekel a biológia, akik orvosok akarnak lenni, vagy művészi tanulmányaik, érdeklődési körük miatt van szükségük az ember, azaz önmaguk megismerésére.

Kollekciók