Ajax-loader

Acsay Judit könyvei a rukkolán


Acsay Judit - Szegő György - Lakó-tér-kép
Mindenki ​lakik valahol. Ezt a kis könyvet, körülményeiktől függetlenül, haszonnal forgathatják mindazok, akik most alakítják ki, esetleg formálják tovább, idomítják saját megváltozott igényeikhez lakókörnyezetüket és még inkább azok, akik egyelőre csak tervezik jövendő otthonukat. Szemléletet tanulhatnak belőle, bátorságot meríthetnek ahhoz, hogy lakásukat kissé önmaguk tükörképévé tegyék, és nem utolsósorban megvalósítható gyakorlati ötletek sokaságát kaphatják tőle.

Acsay Judit - Hogyan ​készül a popmenedzser?
"Nagyon ​sokáig nem volt idegen tőlem a karriervágy. És ha most elkezdtem listázni a negatív vonásaimat, akkor be kell vallanom, hihetetlen hatalomvágy is volt bennem. Talán máig is van." "A Kádár-konszolidáció ki nem mondott alkotmányához szervesen hozzátartozott, hogy mi nem beszélünk rólatok, ti sem beszéltek sokat magatokról és rólunk." "Néha engem is sikerült megfélemlíteni. Na, nem Nagy Ferónak, hanem a KISZ-nek, a pártközpontnak, amikor ránk telefonáltak, miért nem adjuk ki a Beatricét." "Adva van egy férfi - gyanítom: öregebbnek látszik, mint amennyi -, van egy jóval fiatalabb orvosnő és egy még fiatalabb énekesnő. Gondolom, egy öregurat nem vádolnak meg szexuális kilengésekkel."

Acsay Judit - Hogyan ​készül a popmenedzser?
Erdős ​Péter 1990 februárjában, 65 évesen hunyt el, pár hónappal azután, hogy Acsay Judit lezárta a vele készített életútinterjú kéziratát. A Hogyan készül a popmenedzser? (Unió, 1990) című kötetben részletesen beszél sok vitát kiváltó ügyeiről (P.Mobil, Beatrice, Neoton, Szennyhullám-röpirat - ez utóbbi dokumentumait teljes terjedelmükben közli is a könyv).

Kollekciók