Ajax-loader

Kaposiné Pataky Krisztina könyvei a rukkolán


Ambrus Gabriella - Bölcskei Attila - Csík Zoltán - Kaposiné Pataky Krisztina - Nagyné Szokol Ágnes - Papp Péter - Szabadi László - Szász Antónia - Tóth Attila - Vancsó Ödön - Matematika ​10. osztályosok számára
Gondoltuk ​volna, hogy a matematika ennyire behálóz minket? Legyen szó akár köldök- és testmagasságunk kapcsolatáról, a TOTÓ tippszelvényeinek kitöltéséről. Gondoltuk volna, hogy már az ókori építőmesterek olyan pontosan ismerték a természet törvényeit, hogy habarcs nélkül is megállt volna az általuk épített boltív? Vajon mi a kapcsolat egy ókori pestisjárvány, a diavetítés, a fényképezés, a tervrajzok és a pizzaárak között? Arról nem is szólva, hogy a vidámparkban az óriáskeréken ülve is „komoly matematikán utazunk”.

Ambrus Gabriella - Frenkel Andor - Kaposiné Pataky Krisztina - Mezei József - Papp Péter - Szabadi László - Szász Antónia - Székely Péter - Szokol Ágnes - Tóth Attila - Vancsó Ödön - Matematika ​9.
Hol ​bújik meg a matematika? Mi a kapcsolat az államok uniója, pártok koalíciója, az állatrendszertan és a számhalmazok között? A pénz kamatozik, a pénz inflálódik, pénzt kérünk kölcsön és fektetünk be, részletre vásárlunk - és csak százalékos számítunk? Lehetséges, hogy matematikaórán sokkal egyszerűbb ffüggvényekről tanulunk, mint amilyeneket nap mint nap használunk? Vajon milyen középpel lenne érdemesebb jellemeznünk azt, hogy hogyan tanultunk egész évben? Hogyan kapcsolódik a nagyfogyatkozás a szerkesztésekhez és Thalész tételéhez? Nekünk szól, a világunkról szól!

Bartha Dénesné - Dömel András - Führerné Nagy Györgyi - Kaposiné Pataky Krisztina - Marosvári Péter - Nagyné Lakatos Eszter - Nagyné Szokol Ágnes - Szabadi László - Szász Antónia - Vancsó Ödön - Matematika ​12.
Világunkban ​minden mindennel összefügg, s persze mindenütt megbújik a matematika. Így az adósságtörlesztés, számlák kifizetése, a pénzfialtatás az algebra mellett a függvényekkel és a sorozatokkal; a buli- és munkaszervezés a logikával, a gráfokkal; az épíkezések a geometriával és a statisztikával állnak kapcsolatban, és csaknem mindenütt ott van a valószínűségszámítás és a halmazok világa, s folytathatnánk a sort. Ebben az áttekintésben, rendszerezésben is segít a tankönyv. Nekünk szó., a világunkról szól!

Kollekciók