Ajax-loader

Kovács Margit könyvei a rukkolán


Kovács Margit - Kötés-horgolás VI.
A Kötés-horgolás sorozatunk VI. kötetét nyújtjuk át az olvasóknak. Akik most kezdik el e hasznos és kellemes időtöltést, azok a kezdő kézimunkázók ebben is megtalálják a kötés és horgolás alapelemeit. A gyakorlottabbaknak a divattal lépést tartó 175 új modell és 47 új külön minta leírását, fotóját és - ahol szükséges - szabásmintáját adjuk. A modellek között egyaránt találhatnak gyermekeknek, serdülőknek, nőknek és férfiaknak valókat; télre, nyárra és különböző alkalmakra viselhetőket. Külön fejezetben foglalkozunk az öltözék-kiegészítőkkel, a lakásdíszítő darabokkal és a mindjobban elterjedő gépi kötéssel. Reméljük, hogy ez a könyvünk is hasznos segítséget és sok örömet szerez a kötést, horgolást kedvelőknek.

Kovács Margit - Kötés-horgolás 1978.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Margit - A ​nagyvárosok környezete
A ​XIX. század elején a földön még nem létezett milliós város - számuk jelenleg mintegy 130. Közöttük 30 olyan nagyvárost találunk, melynek a lakossága 3 millió feletti, New York és Tokió lakossága eléri a 12 milliót is. A becslések szerint 2000-re 3 milliárd ember lesz városlakó, és a földet a városok összefüggő hálózata fogja borítani. Ám a szélsőségesen felgyorsult urbanizációval együtt jár a városcentrumok leromlása, az agglomeráció rendezetlen növekedése, az ökoszisztémák módosulása. Energia, élelmiszer, nyersanyag és hulladék halmozódik fel, egyre nagyobb a levegők a víz, a talaj, az élővilág károsodása, és a megváltozott környezeti tényezők már az emberi alkalmazkodás kérdését is felvetik..... Könyvünk a nemzetközi és hazai kutatások alapján tárja fel a nagyvárosok ökológiai törvényszerűségeit. A biológusok, építészek, várostervező szakemberek érdeklődésére számottartó, az érdeklődő nagy közönséget is pontosan tájékoztató első magyar nyelvű szintézis.

Kovács Margit - Kovács ​Margit kiskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Margit - Kötés-horgolás ​7.
A ​régóta ismert és népszerű Kötés-horgolás című sorozat hetedik könyvét nyújtjuk most át a kézimunkázni szerető olvasóknak. A modellek összeállításánál fegyelembe vettük a divat legújabb változásait. E stílusváltozáshoz alkalmazkodnak a kötött-horgolt holmik is, de mértéktartóan. Kötetünkben a különböző korú, testalkatú, ízlésű gyermeke és felnőttek egyarántmegtalálják a nekik megfelelő darabokat. A kisebb és nagyobb gyakorlattal rendelkezők számára is megfelelő választékot nyújtunk. Külön fejezetet kapott a gépi kötés.

Kovács Margit - Kössünk, ​horgoljunk!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Margit - Podani János - Tuba Zoltán - Turcsányi Gábor - A ​környezetszennyezést jelző és mérő élőlények
Környezetünkben ​(a levegőben, a vizekben, a talajban) mind nagyobb mennyiségben jelennek meg a különböző szennyező anyagok. Ezek egy része a víz, az oxigén vagy a fény hatására átalakul vagy teljesen lebomlik. A környezetbe jutott vegyületeknek (kemikáliáknak) azonban egy jelentős része felhalmozódhat, és még az élő szervezetekben is kimutatható. Szükség van a levegőd, a víz- és a talajszennyeződés mértékének, a toxikus elemek jelenlétének, mennyiségének állandó ellenőrzésére. Ez lehetséges műszeres mérésekkel és emellett vagy ezt helyettesítve az ún. biológiai indikátorokkal. A biológiai indikátorok jelzik a környezet károsodását, a végbement változásokat, de egyúttal a védekezés eszközei is. Jelzésük alapján a további károsodások elkerülhetők, illetve a károsodás mértéke csökkenthető. Az UNESCO „Ember és környezete" (MAB) programjában kiemelt feladat a biológiai indikátorok kutatása. E vizsgálatok alapján ma már az erősen iparosodott, gazdaságilag fejlett országokban kiépített monitoring rendszerekben és az ún. környezeti mintabankokban (Environmental Specimen Bank) kiterjedten alkalmazzák a biológiai indikátorokat. Magyarországon is tervezik az élő szervezeteken alapuló országos mérőhálózat kiépítését. Könyvünk a hazai és a külföldi kutatások alapján ismerteti a vizsgálati eredményeket és a különböző megfigyelési módszereket abban a reményben, hogy az élő szervezetek információtartalmát mindinkább felhasználják a mező és erdőgazdaságban, a különböző tájtervezési munkákban.

Kis Ottó - Kovács Margit - Numerikus ​módszerek
A ​gyakorlatban régóta hiányzik az általános iskolák felső tagozata, a gimnáziumok és technikumok hallgatói részére kidolgozott példatár. A tananyagok egyszerűsítése ellenére az órát adó tanárnak ritkán van ideje arra, hogy megfelelően választott és kellőszámú példát oldhasson meg. A tankönyvekben sincs mód arra, hogy az elméleti anyagon kívül elegendő példát vagy főleg példamegoldását közölhessenek. Példatársorozatunk, amely Bolyai nevét viseli, ezt a hiányosságot szeretné pótolni. Célja, hogy a sokféle feladat alapján hozzájuk hasonlókat az olvasók meg tudjanak oldani.

Kollekciók