Ajax-loader

Hugh Lofting könyvei a rukkolán


Hugh Lofting - Doktor ​Dolittle cirkusza
A ​népszerű és az állatok nyelvén beszélő doktor népes állatseregletével, Dzsip kutyával, Dab-Dab kacsával, Tu-Tu bagollyal és Göb-Göb malaccal elszegődik egy vándorcirkuszhoz, hogy az afrikai majmoktól ajándékba kapott kétfejű Huzivoni szerepeltetésével pénzt keressen adósságai kifizetéséhez. Női ruhába öltöztetve, az állatok segítségével, megszökteti Alaszkai Zsófit, egy rabságba esett fókát, megmenti Csucsori rókamama és gyerekei életét, óriási sikerrel fellépteti a cirkuszban a Beszélő Lovat, megalapítja a Nyugalmazott Konflis- és Teherhordó Lovak Egyesületét. Végül maga a doktor lesz a cirkusz igazgatója, és hatalmas sikert arat az állatsereglete által előadott színjátékkal.

Hugh Lofting - Dr. ​Dolittle Saves the Day
When ​the alarm is raised that Moorsden Manor is on fire, Doctor Dolittle and his animals are the first to run to the scene and help put out the fire. However, the owner of the manor, Mr Throgmorten, is terribly angry with the doctor and it becomes apparent that there is something very strange going on. Doctor Dolittle, with the help of his animal friends is about to uncover Mr Throgmorten's secret - a very large insurance scam.

Hugh Lofting - Doktor ​Dolittle utazásai
Ami ​históriát John Dolittle doktor úrról előbbi könyvemben meséltem, azt sokkal azután hallottam, mint megtörténtek, de olyan emberek mondták el nekem, kik a doktor urat személyesen ismerték. Hiszen még a világon se voltam, amikor azoknak a dolgoknak nagy része megesett. Ám ebben a könyvben már csupa olyan eseményt fogok elmondani a kiváló férfiú életéből, amiknek magam is tanúja voltam, amikben magamnak is részem volt.

Hugh Lofting - Doktor ​Dolittle és a madárposta
Doktor ​Dolittle-nek Magyarországon is számos rajongója van. A Doktor Dolittle és az állatok, a Doktor Dolittle cirkusza és a Doktor Dolittle utazása után végre újabb Hugh Lofting regény lát napvilágot magyarul. A Doktor Dolittle és a madárposta régi tartozást egyenlít ki, mivel ez az első kötet közvetlen folytatása, vagyis a szerző második olyan könyve, amely az állatok nyelvén beszélő természetbúvár kalandjairól szól. Reméljük, régi és új olvasók egyaránt örömüket lelik benne, és alig várják majd, hogy további Dolittle történetek lássanak napvilágot. Csak megnyugtatásul: utánpótlás van bőven.

Hugh Lofting - Doctor ​Dolittle stories
Here ​is a selection of the outstanding events in the saga of the immortal Doctor Dolittle, which are told in full in twelve separate books.

Hugh Lofting - Doctor ​Dolittle's Post Office
Doctor ​Dolittle establishes a swallow mail service for the animals when he discovers that they have their own way of writing.

Hugh Lofting - The ​Voyages of Doctor Dolittle
Doctor ​John Dolittle, the veterinarian who can actually talk to animals, sets sail on the high seas for new adventures! Accompanied by his young friend Tommy Stubbins and the beloved animals of his household -- Polynesia the parrot, Jip the dog, and Chee-Chee the monkey -- the good doctor is off to forbidding Spider Monkey Island to examine the rare jabizri beetle. But the mysterious island holds another, darker secret: The famous Indian naturalist, Long Arrow, has mysteriously disappeared -- and Doctor Dolittle urgently needs to speak with him. Doctor Dolittle and his friends brave a shipwreck, find the floating island, and meet the incredible Great Glass Sea Snail -- the keeper of the greatest mystery of all. This is the most popular of the twelve Doctor Dolittle novels. The next has been carefully edited for modern readers by renowned children's book authors Patricia and Fredrick McKissack. This new edition, featuring color illustrations by best-selling artist Michael Hague, is sure to bring a whole new generation under the spell of Doctor Dolittle and his animal friends.

Hugh Lofting - Doktor ​Dolittle állatkertje
Doktor ​Dolittle Állatkertje az állatok otthona, nem pedig valami börtön. Az állatok kedvük szerint járhatnak-kelhetnek benne. Egyik nap látogató érkezik a Patkány és Egér Klubba, aki titokzatos rejtély nyomaira bukkant a közeli Moorsden majorban. Tommy Stubbins és az állatok elhatározzák, hogy megoldják az esetet.

Hugh Lofting - The ​Story of Doctor Dolittle
Doctor ​Dolittle fills his house with so many animals that he drives away his human patients. In fact, he likes the animals better anyway, and he can talk to them, too! Then the doctor gets a mysterious call to come to the rescue of the sick monkeys in Africa...

Hugh Lofting - Kathleen Olmstead - Doktor ​Dolittle és az állatok
Doktor ​Dolittle egészen addig sikeres orvos volt, amíg az állatok iránti szeretete végképp el nem űzte minden páciensét. Állatorvosként azonban sikert sikerre halmoz, amit Polinéziának, a papagájnak köszönhet, aki megtanította rá, hogyan beszélhet az állatokkal. Csatlakozz Doktor Dolittlehez, Polinéziához, Dzsip kutyához, Dab-Dab kacsához és a többi szőrös, illetve tollas barátjukhoz, akik gonosz királyokkal és álnok kalózokkal néznek farkasszemet, miközben életük legfontosabb esete vár rájuk. A Klasszikusok könnyedén sorozat lehetővé teszi az ifjú olvasók számára, hogy már gyerekkorukban megtapasztalják az időtlen történetek varázsát. A könnyebb érthetőség kedvéért lerövidített és nagy gonddal átírt klasszikus regényekben ugyanazokat a fordulatokat és izgalmakat élhetik át, amelyek az eredeti történeteket közkedveltté tették.

Hugh Lofting - Doktor ​Dolittle és az állatok
Az ​állatbarát Dolittle doktor kedvencei kedvéért az emberek gyógyításáról áttér az állatok gyógyítására. Polinézia nevű papagája megtanítja az állatok nyelvére. A doktor sikereinek híre eljut Afrikába is. A majmok országában járvány dúl, ezért követeket küldenek Angliába a doktorhoz, kérve, hogy siessen oda, és gyógyítsa mg őket. A doktor kedvenc állatai társaságában viszontagságos, kalandos utazás után megérkezik a majmok országába, ahol kórházat rendez be, és véget vet a járvány pusztításának. A majmok hálából egy különleges, kétfejű, huzivoni nevű állattal ajándékozzák meg. Dollittle hazatér Angliában, és a huzivoni segítségével minden adósságát megfizeti.

Kollekciók