Ajax-loader

Kovács Zsolt könyvei a rukkolán


Bársony Katalin - Kovács Zsolt - Kisemlősök ​a lakásban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - 100 ​jó kérdés a papagájokról
Káprázatos ​színekben tündöklő, beszélő madárcsodákról: a papagájok tarka világáról, szokásaikról, népszerű és különleges fajaikról tesz fel száz valóban jó kérdést és ad rá száz ugyan csak jó - érdekes és szakszerű választ a szerző. A fajok széles skálája vonul fel a kötetben Amerikától Afrikáig, Ázsiától Ausztráliáig - az amazonaspapagájoktól a kakadukig, a törpepepagájoktól a lórikig, a jákótól a nagy fügepapagájig. Megtudhatjuk melyik a legkisebb és melyik a legnagyobb papagáj, miért rikácsolnak, honnan tudjuk, fiú-e vagy lány, vegyünk e importmadarat, hogyan tanítsuk meg beszélni.

Kovács Zsolt - Állatkert ​a lakásban
Az ​Állatkert a lakásban a kezdő és haladó kisállattartóknak egyaránt sok hasznos tanáccsal szolgál. Részletes információt ad a leggyakrabban tartott hüllők, madarak és kisemlősök elhelyezéséről, tartásáról és szaporításáról. Hasznos tippeket találunk benne az állatok kiválasztásáról, beszerzéséről és szállításáról. Megtudhatjuk, hogyan alakítsuk ki a kedvencünknek valóban ideális és egyben esztétikus élőhelyet lakásunkban vagy kertünkben. Átfogóan ismerteti a legkedveltebb fajokat, valamint bemutatja a ritkább, egzotikusabb fajokat is.

Kovács Zsolt - Zebrák, ​majmok, oroszlánok
ÁLLATKERTEK ​MAGYARORSZÁGON - Egy kis történelem - Állatkertek ma - Hármas szerep - Iskola az állatkertben - Kérdések - látogatóktól - Barangolás az állatkertekben

Kovács Zsolt - Mondák ​könyve
A ​grafikusművész szerző két világ szerencsés találkozását hozta létre munkájával. Egyrészt a Komjáthy István jegyezte Mondák Könyve évtizedek óta a magyar mondavilág színvonalas és népszerű, közkézen forgó feldolgozásának számít. Másrészt a képregény, mint művészeti ág ma reneszánszát éli, egymást követik az új kiadványok, rendezvények. A történelmi, illetve mondai témájú alkotások azonban kuriózumnak számítanak a képregény műfajában. Kovács Zsolt szintézise különleges élményt kínál az olvasónak. Egyszerre nyújtja látványos képek sorozatát és segíti szórakoztató módon közönségét a mondavilágban való eligazodásban: nem helyettesítve, hanem kiegészítve a Komjáthy István könyve nyújtotta élményt. A Mondák Könyve képregény-folyamának első része A Tejillatú Puszta címet viseli, amelyben az olvasó megismerkedhet Arany Atyácskával, Öreg Pusztával és népével, nyomon követheti Szépmező Szárnya kalandjait és küzdelmét Kalamónával. A képregény nagyalakú, színes album formájában jelent meg, méltóan művészi színvonalához. A mű első kiadása korlátozott példányszámú. Mindössze ötszáz számozott album került kinyomtatásra, így a képregények gyűjtői ritka csemegét vehetnek kézbe

Kovács Zsolt - Az ​állattan alapjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - Asha ​és rokonai
Ha ​az elefánt az egyik legnépszerűbb állatkerti állat, akkor a kiselefánt tagadhatatlanul a legnépszerűbb! Asha, a Budapesti Állatkert 2013. február 14-én született indiai elefántja is hamar a látogatók kedvencévé vált. Ez az örömteli esemény jó lehetőséget teremtett arra, hogy könyv formájában is bemutassuk őt és tágabb rokonságát. Szólunk a Budapesti Állatkert hajdani híres elefántjairól, például Sziámról, aki Európa egyik legnagyobb és legintelligensebb ormányosa volt, Nellyről, aki Hévízre ment gyógykúrára, és Bébiről, aki vízilovat költöztetett. Az Állatkerti Kötetek a Természetért legújabb részében bemutatjuk a vadon élő, ma már veszélyeztetett indiai elefántok mindennapjait is, és azt a küzdelmet, amely megmentésük érdekében folyik.

Kovács Zsolt - Mókusok ​és társaik a lakásban
A ​díszállat-kereskedések ma már számos ismert és ritka szőrös állatkát kínálnak, de szinte mindegyik más eszik, más elhelyezést, gondoskodást igényel, másként kell szaporítani. Ez a könyv segít választani közülük és útmutatást nyújt ahhoz is, hogy egészséges, boldog állatkát nevelhessünk.

Kovács Zsolt - Az ​állati szövetek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - Ismerjük ​fel az állatkerti emlősöket!
Könyvünk ​a magyar állatkertekben gondozott emlősfajokból több mint százat mutat be képen és írásban. Ismerteti a Magyar Állatkertek Szövetségébe tartozó valamennyi állatkertet. Részletesen ír az állatkertek történetéről, mai szerepükről és arról, hogy merre tartanak, hova fejlődnek a hazai állatbemutatók. Fontos ismereteket közöl arról, hogy mit érdemes és mit nem érdemes tenni egy állatkertben. Háttér-információkat nyújt az állatkerti "üzemről". Az emlősöket egyenként bemutató fejezetben pedig szó esik az egyes állatfajok szokásairól, viselkedésükről és védelmükről - no és megannyi érdekességről. Az egyes állatfajokat bemutató részeket közérthető piktogramok egészítik ki. A könyv használata segítséget nyújt tanároknak, diákoknak és állatbarátoknak az állatkerti emlősök mind alaposabb megismeréséhez.

Kovács Zsolt - Teknősök ​a lakásban és a kertben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - Farkasok ​a Kárpát-medencében
A ​farkas természetének, környezethez való viszonyának és hazai állományának bemutatása csak egy része a könyvnek. Megpróbáltam leírni az egyszerű nép és a farkas viszonyát is, ismertetni, hogyan váltak be az egyes vadászati módszerek, milyen furfangos csapdákat eszelt ki vagy vett át külföldről a jobbágyság, a parasztság. Írok azokról a vadászati módszerekről, amelyekkel évszázadokon át pusztították és sajnos pusztítják ezt a nemes ragadozót. Igyekeztem bemutatni, honnan is származik a farkasgyűlölet, miért lett ez a vad a gonoszság, mohóság és szexuális étvágy megtestesítője. Elkalandozom egy kicsit az elmúlt évezredekben, évszázadokban, hogy végül leírhassam, miképp tudott és tud együtt élni a világ egyik legpompásabb, félreismert ragadozója és a Föld vélt ura, a Homo sapiens.

Kovács Zsolt - A ​vadon vándora
Kovács ​Zsolt ismert szakíró Úti élményei Afrikáról és Ausztráliáról.

Kovács Zsolt - Állati ​emlék
Miképp ​lehet mesterségesen felnevelni egy csimpánzbébit? Miért nem érdemes selyemmajmokkal, cukormókusokkal egy fedél alatt élni? Hogyan lehet közel száz farkast megmenteni a biztos pusztulástól? Lehet-e példakép egy fehér gorilla? Mit keresnek a „vad” lovak az ausztrál sivatagban? Hogyan lett természetbúvár és világszerte elismert tudós Hangay György? Hol található „Papagájország”? Izgalmas állatokkal és ismert, ám sokszor inkább félreismert természetkutatókkal találkozunk a könyv lapjain, néhol kacagtató, máskor szomorú – de mindig igaz történetekben. Az egyszerre szórakoztató és ismeretterjesztő szöveget hetven fénykép kíséri, ezek legnagyobbrészt a szerző felvételei. A könyvnek mind a 17 fejezetét egy-egy mottóként szereplő irodalmi idézet vezeti be. Az olvasók széles körének életkortól függetlenül ajánlható színvonalas olvasmány. Ez a könyv szerző tizenötödik önálló kötete!

Kovács Zsolt - Szentek ​és kárhozottak
Azzal, ​akitől elszakadtunk, akit elfelejtettünk, akinek szótlanságát angyalok őrzik. A Megváltó megtanított bennünket arra, hogy hogyan szóljunk hozzá: Atyánk, aki a mennyekben vagy... Az eget és a földet újra össze kell kötnünk. Minden porcikám azt mondja, itt az ideje. Újra itt az ideje a szent vonulásoknak, a megszentelt tereknek, a tér-idő folytonosság megértésének. Drámai fordulatra van szükségünk, hogy minden oda ne vesszen.

Kovács Zsolt - Állatok ​és állatkertek
Idegen ​világok színpompás egzotikus állatcsodái - az állatkertek, csaknem 5000 esztendős történetük során, mindig különös vonzerőt gyakoroltak látogatóikra. Tarka látványosság? - A jelenkori állatkertek, vadas- és szafariparkok ennél sokkal többet jelentenek: a korszerűen vezetett és kezelt zoók nemcsak a modern természettudományos-biológiai műveltség megalapozásának fontos műhelyei, de - némely veszélyeztetett faj esetében - az állatvilág utolsó menedékei is egyben. Amellett valamennyi állatkert egy sajátos, érdekfeszítő izgalmakat rejtő, külön világ a természet titkai iránt nyitott és érdeklődő számára, ahol - legalább képzeletben - bejárhatja Földünk távoli tájait, s megismerkedhet azok szabad lakóival. A könyv ilyen képzeletbeli utazásra invitálja az Olvasót.

Kovács Zsolt - Kisemlős ​lexikon
A ​Kisemlős lexikon nélkülözhetetlen kézikönyve annak, aki: már valamilyen kisemlőst dédelgetett otthonában, aki többet szeretne tudni kedvence igényeiről, tartásáról, táplálkozásáról, aki csak most szeretné eldönteni, milyen kisállatot is válasszon, aki szívesen megismerné az állatkertek kistermetű lakóit kirándulásain, aki örülne, ha megtudná, miféle szerzettel is találkozott, aki kíváncsi a legnagyobb magyar emlőskutatók életére.

Kovács Zsolt - Szabon Márta - Az ​élet reménye
A ​mai modern állatkertek missziója sokrétű. Az állatvilág itt élő nagykövetein keresztül mesélnek a nagyvárosok lakóinak ember és természet elvesző félben lévő harmóniájáról, miközben egyszerre rekreációs helyszínek, az ökológiai-környezeti kultúra, az oktatás fontos központjai, segítik a veszélyeztetett élőlények fennmaradását és örökségüket ápoló kulturális terek is. A világ nagyjából ezer vezető állatkertje hangsúlyosan vállalja a természetvédelmi, oktatási, tudományos munkát is. Szoros hálózatot alkotnak, szövetségekbe tömörülnek és tervszerűen cserélnek egymással állatokat. Több mint háromszáz állatfajt próbálnak összehangolt tenyésztési programokkal megőrizni, genetikai állományukat minél tovább fenntartani. A Budapesti Állatkert 70 faj esetében kapcsolódott be a fajok megőrzésébe - az Állatkerti Kötetek a Természetért jelen könyve elsősorban őróluk szól.

Kovács Zsolt - Hívő ​vagyok anyám méhétől fogva
...Minden ​tekintetben nagy bajban van a világ, mert vége van egy korszaknak, lefutott szimbólumrendszereink, használhatatlanok a tanítások. Ami a keresztény jelképeket illeti, át kellene írni az egész Halak-szimbolikát Vízöntőre, hogy működőképes legyen. Mert kódjaink már nem tudnak elfogadni egy nem mára írt tanítást. A Bárány meghal és a Halak élnek. Ez volt Krisztus áldozatának és a kereszténység elterjedésének korszakváltásra utaló jelképes értelme... De a Halak korának vége. Ugyanezt a történetet persze el lehet mesélni "vízöntősen". ... Ha valaki a Jelenések Könyvét elolvassa, az rájöhet, hogy a világ végére vonatkozó sorai a mi világunk végére illenek. Az Antikrisztus, a hamis próféták, minden nemes szétszedése. Ez nem hit. Mivel látom, ez taasztalat.

Kovács Zsolt - Vadállatok ​hazájában
Három ​földrész - három expedíció - három felejthetetlen élmény. A megmentett európai bölény birodalmából Thaiföld egzotikus nemzeti parkjain át Ausztrália esőerdeibe és sivatagjaiba kalauzolja el olvasóit a szerző. A színes útleírások nem nélkülözik a kalandokat sem, de érdeklődésének középpontjában ezúttal is az állatvilág különös és csodálatos lényei állnak.

Kovács Zsolt - 1914: ​beteljesedett prófécia?
Egy ​volt tag leleplező visszaemlékezései a Jehova Tanúi szervezet hamis és embertelen működéséről... Kiváló segédanyag Jehova Tanúi felé szolgálni!

Mirtse Áron - Kovács Zsolt - Az ​életkert csodái
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - Morvai Krisztina - Magunkfajták
Mondd ​barátom, te mit éreztél tavaly október 23-a után? Döbbenetet? Dühöt, haragot? ... Aztán hallottuk, született egy feljelentés. Majd alakult egy bizottság. Majd megláttuk Morvai Krisztinát a közszolgálatinak nevezett tévé reggeli adásában, miként próbálja a hatalom hiteltelenné és nevetségessé tenni a bizottság társelnökét. A kísérlet fordítva sikerült. Mindenkit meglepett a szép arcú jogásznő karakán kiállása és kedves, őszinte, mosolya, ahogyan azokra nézett, akik pénzért szolgálják a tömegbe lövetőket. Sokan ekkor láttuk őt először.

Kovács Zsolt - Kalandozoo
Különleges ​utazásra invitálja olvasóit az ismert szerző. A középkori vadasparkoktól az egzotikus állatokat felvonultató vásári mutatványosok és vándormenazsériák világán át az 1866-ban megnyílt pesti állatkert, majd az első vidéki állatbemutatók kialakulásáig ad átfogó történeti visszatekintést. Nem született még hasonló, a hazai állatkertek múltját és jelenét ismertető, egyedi arculatukat megrajzoló összefoglaló munka, amiből természetesen nem hiányozhatnak maguk az állatok sem: több mint kétszáz parádés fotón és fordulatos leírásokban elevenednek meg az állatkertjeink gazdag gyűjteményét reprezentáló, csodálatos teremtmények.

Kovács Zsolt - A ​teknőstartás abc-je
Gyakorlati ​útmutatót nyújt arról, hogy milyen teknőst érdemes választani az egyre bővülő választékból, hogyan kell hazaszállítani a kis állatot, elkészíteni a helyét, és aztán etetni, gondozni. Mit tegyünk vele télen, ki tehetjük-e a kertbe, ha megnő? Hogyan látjuk meg rajta, ha beteg, ha hiányzik valami az étrendjéből? Hogyan tudjuk elkülöníteni a nemeket egymástól, és miként tudjuk szaporodásra bírni állatainkat? Ezekre a kérdésekre kaphatnak választ az olvasók, ebből a színes és olvasmányos könyvből.

Kovács Zsolt - 100 ​jó kérdés az állatkerti állatokról
Egy ​állatkerti látogatás számos kérdést felvet. Megannyi kérdés, melyek közül százra most Kovács Zsolt, a Vadon magazin főszerkesztője, több, állatkertekkel foglalkozó könyv szerzője válaszol.

Kovács Zsolt - Üvegfestés ​- Vadvirágok
A ​könyvben részletesen bemutatjuk a technikát, így az könnyen elsajátítható. Az elkészült alkotások díszíthetik otthonunkat vagy egyedi ajándékok lehetnek. Különösen szépen mutatnak a festett üveglapok ablakban vagy ajtó üvegén, ahol a napfény átvilágít rajtuk, ezáltal egészen különleges hatást idéznek elő. A könyvben szereplő motívumok természet közeliek, így az év minden szakában az otthonunkba varázsolhatjuk a tavasz, a nyár, az ősz és a tél hangulatát.

Kovács Zsolt - Üveglapok ​és -medálok festése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - Üvegfestés
Tartalom: ​Előszó Anyagok és eszközök Alapvető tudnivalók Oroszlán, az állatok királya Boci Süni Brumi Maci Tapsifüles Egér a Marsról Mirci cica Galóca Berci, az éhes teknőc Hold hálósapkában Vidám százlábú Vitaminbomba Tacskó Mesebeli város lámpafényben Pillangó Piros autó Traktor tolólapáttal Focilabda Csiga Zsiga Bárányok Királylány Tűzokádó sárkány Páncélos lovag

Kollekciók