Ajax-loader

Havas Dóra könyvei a rukkolán


Havas Dóra - Így ​etesd a családodat
Mindenki ​rohan. Két rohanás között az iskolában, az óvodában, az utcán vagy telefonon naponta többször repül felém a kérdés: te mit főzöl ma este? Mindenkinek, aki gyereket nevel, napi szinten kihívást okoz, hogy mit egyen a család: mi az az étel, ami gyorsan elkészül, egészséges, a gyerekek is megeszik, de felnőttek is jól laknak tőle. Ha már van egy ilyen, az pompás, de minden napra kell egy jó recept, sőt, néha több is. Ez a könyv a mi családunk receptjeit tartalmazza, a kedvenceinket rohanós hétköznapokra, lusta hétvégékre, szomorú és vidám napokra, amikor tele kell pakolni az uzsonnás dobozt, vacsorát kell főzni hulla fáradtan vagy együtt sütni egy isteni sütit a gyerekekkel. Minden receptet többszörösen tesztelt Tutu és Leó, garantáltan csak azok jelenhettek meg nyomtatásban, amelyek az ő szűrőjükön is átmentek. A kötet Havas Dóra harmadik könyve, és egyben a nagy sikerű Születéstől születésnapig könyv folytatása, ami a kismamáknak adott tanácsot a gyerekek hozzátáplálásával kapcsoaltban. A kötet összes receptjét, ahogyan azt már megszokhattuk, a szerző saját készítésű fotói illusztrálják. A könyv megjelenését követően indul Havas Dóra azonos című, 18 részes műsora a Tv Paprikán.

Havas Dóra - Álmaim ​cukrászdája
Álmaim ​cukrászdájában reggel ragacsos kakaós csiga, finomságokkal töltött friss croissant szendvics és istenien illatozó kókuszos cukkinis sütemény várná a vendégket, hogy később a kínálatot pohárdesszertek, tartok és torták váltsák fel. Minden nap lenne valamilyen cheesecake, posírozott körtés sütemény és természetesen pogácsa... Ez a cukrászda nem nyit meg, de a sütemények nagyon is valósak. Ebben a könyvben azokat a receptektet gyűjtöttem össze, amelyeket a hétköznapjaim során a leggyakrabban készítek. Reményeim szerint a teljesen kezdők és a profi amatőr cukrászok is találnak kedvükre való receptet a válogatásban.

Havas Dóra - Születéstől ​születésnapig
Havas ​Dóra két kisgyermek anyukájaként különösen fontosnak tartja, hogy gyermekei a lehető legegészségesebb ételeket fogyasszák. A tudatosságot szem előtt tartva igyekszik olyan ételekkel táplálni őket, melyek egészségesek, frissek, szezonálisak, ugyanakkor biztosítják a szükséges tápanyagbevitelt és változatosságot. A Születéstől születésnapig c. kötetében Dóra azt igyekszik bebizonyítani, hogy a jól ismert, házilag készíthető bébiételeken túl a hazánkban is könnyen elérhető zöldségek, gyümölcsök és más alapanyagok milyen változatos és sokoldalú étrend összeállítását teszik lehetővé már a legkisebbeknek is. A kötet a baba életének első 12 hónapját öleli fel, születéstől születésnapig. Szerzője egy dietetikussal és egy védőnővel karöltve számos tanácsot ad arra nézve, hogy mikor milyen ételt adjunk a kisbabának, hogyan vezessünk be számára új ízeket, hogyan hasznosítsuk a szezonális finomságokat. A hasznos tanácsok mellett számos kipróbált recept is megtalálható a könyvben, melyek többségére variációkat is kínál a szerző. A szakértők által hitelesített, a valóságban pedig többszörösen kipróbált receptkönyvet Havas Dóra családjáról készült, kedves fotók, valamint személyes történetek teszik még emberközelibbé.

Havas Dóra - Lila ​füge szakácskönyv
Az ​egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog a Lila Füge - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, melyek még sehol nem voltak olvashatók. A szerző utánozhatatlan, és oly népszerű stílusában megírt recepteket a blogtól megszokott, kiemelkedően magas színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.

Kollekciók