Ajax-loader

Daniel Stern könyvei a rukkolán


Daniel Stern - Miért ​halt meg Diana
Daniel ​Stern Miért halt meg Diana című könyve azért érdekes, mert nálunk eddig még nem közölt részleteket tesz közzé az angol hercegnő életének utolsó óráiról. Ahogy annak a nőnek, "akit a sors nem szánt királynőnek" utolsó párizsi estéje hangulatát leírja, magával ragadó. Befolyásolta Diana életútját a gyermekkori trauma? Milyen volt a viszonya édesanyjához, testvéreihez és Charles herceghez? Dianát az újságírók ölték meg, vagy a részeg gépkocsivezető? Mi volt az oka az "évszázad válásnak": Charles közömbössége, a hercegnő bulémiája, vagy a királyi család arroganciája? Ezekre a kérdésekre keres választ Daniel Stern.

Daniel Stern - Egy ​baba naplója
Ez ​a könyv egy kis emberke "személyes naplója" - hathetestől négyéves koráig. Az, aki megpróbálja kitalálni, mi zajlik a csöppség fejében, miközben ráeszmél a környező világra, és benne saját magára is: Daniel Stern, a csecsemőlélektan talán leghíresebb kutatója, a genfi egyetem pszichológia-professzora. Amit - bár nagyon olvasmányos formában - leír, nem kitaláció. A szerző tudása három forráson alapul: a korai életévek lelki fejlődésének kísérletes megfigyeléséből származó tényeken, a modern agykutatás eredményein, valamint egy ötgyermekes szülő kreatív képzeletén.

Daniel Stern - Anya ​születik
Egy ​olyan pszichés változás új keletű felfedezéséről és igényes átgondolásáról szól ez a könyv, amely - miközben az utód világra hozása és felnevelése folyamán megannyiszor lejátszódik - elég kevés figyelmet kapott mindeddig a pszichológiában. A szerző ebben a széles közönségnek szánt könyvében azt a hatást elemzi, amit az anyaság gyakorol a nő lelkiségére. A változás mélyreható és tartós. Alanya már soha nem lesz olyan, mint előtte. A baba megszületése után az anyai azonosulás teljesen betölti az érzelmi életet. És ha később hátrébb is szorul, semmiképpen sem tűnik el.

Kollekciók