Ajax-loader

Christine Arnothy könyvei a rukkolán


Christine Arnothy - Szeretem ​az életet
Egy ​férfi, aki habzsolja az életet; egy örömlány, aki még várja, hogy kielégítsék; egy fiatal férfi, aki tanulja az élet titokzatos dolgait; és egy megfáradt nő, aki bár szereti az életet, mégis űzött vadként vándorol egyik országból a másikba... E négy személy között játszódik le egy rejtélyes tragédia. A legszebb szerelmi történetek gyengédségével ötvöződik a klasszikus drámák kegyetlensége. Egy gazdag férfi felkéri régi ismerősét, hogy keressen egy fiatal nőt, tele bujasággal és kéjjel - fia, Gabriel első éjszakájára. A sors - vagy a végzet? - a szép call-girlt, Kitschet jelöli, aki bűnhődni akar, és elfelejteni egy nehéz és félelmetes titkot, ami már régóta kínozza. Gabriel tudta? Kitsch mondta el? Vagy a halál ismét lekaszált egy születő boldogságot? Christine Arnothynak ez a műve himnusz az élethez, ami egyben az örök szerelem mélyenszántó hőskölteménye is.

Christine Arnothy - Afrikai ​szél
Egy ​kiváló képességű francia mérnök, érdekházasság révén, hónapok alatt meghódítja Kalifornia dúsgazdag köreit. De hamarosan kiderül, hogy a messziről jött francia "arisztokrata" múltja hamis. Innen kezdődik Eric Landler pokoljárása. Mély biológiai ösztönök, a fennmaradásért vívott küzdelem, a bűntudat, a szexualitás, a magány, a szeretet- és bosszúvágy űzik Landlert keresztül-kasul a nagyvilágban, de nem szabadulhat a perzselő afrikai széltől, az akaratlanul meggyilkolt asszony árnyékától.

Christine Arnothy - A ​győzelem ára
Laurent ​Jay Genfben egy nemzetközi találkozón megismerkedik Lisával, a 21 éves tolmácsnővel. A férfi törtető, vonzó, csábító, vadorzó, akinek kedvenc prédái a férjes asszonyok. Eddig ésszerűen kötött házasságban élt feleségével, akinek távozásakor észreveszi, hogy milyen egyedül van éppen néhány hónappal a választások előtt. Átmenetileg be akarja építeni Lisát az életébe, de ehelyett a lány épül be Laurent tudatába: 58 évesen fedezi fel, mi mindent mulasztott el fiatalkorában. A szerző csodálatos módon elemzi egy \"buta politikus\"-sá váló férfi világát: feleségét, tanácsadóit, a közvéleményt és főképpen őt magát. E férfi, miután megismeri a semmilyen hízelgés által meg nem mérgezett, romlatlan Lisát, felteszi magának a kérdést: mit kezdhet ő ezzel a lehetőséggel? Eddigi élete a siker utáni őrült hajszában telt. Tudja-e vállalni a tiszta szerelmet, vagy vissza kell adnia az élet e nagy ajándékát?! Ez a könyv nem csak egy ambíció által összekötött párról szól, hanem egy mai lányról is, aki szabad, kiegyensúlyozott, bátor, és aki küzd a boldogságáért. A regény egyben egy olyan társadalmi osztály keresztmetszete is, ahol nincs helye semmiféle gyengédségnek, s amely elpusztítja a gyengéket. Ez a dzsungel törvénye.

Christine Arnothy - A ​fogoly bíboros
A ​regény megírásakor 1962-ben, 1976-ra vetítettem előre a történetet, mintha Mindszenty bíboros már két évtizede az amerikai nagykövetségen élt volna. A regénybeli Mindszentyt szembeállítottam a nagykövet sógorával, aki azt szerette volna, ha a bíboros az ő irataival hagyja el Magyarországot., Mindszenty visszautasítja a halálos betegségben szenvedő professzor ajánlatát. Kettejük között szenvedélyes vitába átcsapó, az egész regényt átfogó párbeszéd alakul ki...

Christine Arnothy - Utak ​a boldogsághoz
Az ​Utak a boldogsághoz az emberi lélek regénye ellentmondásokkal terhes világunkban. A főhős: Thomas König, 48 évesen föllázad a pénz hatalma és a fogyasztói társadalom ellen. Identitászavarában vakrémület keríti hatalmába és öngyilkos cselekedetre szánja el magát: fel akarja robbantani az Asszuáni-gátat. Hogyan juthat el a különleges robbanóanyaggal teli utazótáskával a világ legjobban őrzött gátjáig? A legkézenfekvőbb megoldást választja: egy utazási iroda turistái közé vegyül, s az önfeledt szórakozást kereső csoporttal együtt indul el Párizsból. Társai - a genfi lány francia szeretőjével, a New York-i Music Hall táncosnője, egy dél-franciaországi hölgy és a párizsi laboránsnő - mindennapjainkból menekülnek a Szabadidő Társaság kínálta szervezett boldogságba. A Kairóba tartó gép kényszerleszállást hajt végre Nizzában, s az izraeli titkosszolgálat volt ügynökének feltűnik Thomas arca. Samuel rendkívüli memóriája mozgásba lendül és megpróbálja fölfedni azt az embert, akit valaha ismert. Ezzel elkezdődik a König-ügy: fantasztikus üldözések sorozata, verseny az idővel. A többi turista számára az utazás rég várt ünnep, napfény, szerelmek, barátságok, tizenöt napig tartó boldogság és szabadság. A vidámságtól és elragadtatástól önfeledt csoport egyiptomi kirándulások csúcspontja a nílusi hajóút. A naptól kékesen csillogó Níluson az ember és a gát megrendítő találkozásának lehetünk tanúi. Christine Arnothynak sikerült az izgalmat, szerelmet, humort és drámát sodró lendületű, regényes cselekménnyé ötvöznie.

Christine Arnothy - Afrikai ​ösvény
A ​szerző Afrikai szél című könyvének folytatása. "Várom őket. Egyszer csak csöngetnek Los Angeles-i házam ajtaján, megvádolnak a feleségem, Angie Fergusson meggyilkolásával, és letartóztatnak. Egyikük felolvassa a jogaimat, másikuk rám teszi a bilincset. Az ügyvédem biztos azt tanácsolja majd, hogy hallgassak. De előbb-utóbb kitör belőlem a vallomás, előbuggyannak a szavaim, de senki sem fogja elhinni, hogy nem szándékosan öltem. Inkább a szavannában szeretnék meghalni, mintsem egy villamosszékben. Inkább Masai Marában. Félelmem bűze hozzám csalja az egyik utolsó kenyai oroszlánt. Ő, az oroszlán fog ítélkezni felettem. Inkább, mintsem a lelkiismeret-furdalás eméssze föl a félő, gyászoló embert, aki a könnyeit törölgetve rovarokat lapít szét az arcán! Amint ma reggel kinyitottam az ajtót, már be is indult a gépezet, hogy eltiporjon. Rám köszönt a sofőröm és a halál is. Pedig milyen szép volt ez a reggel! A nap sápadt aranyfénnyel ragyogott rám. Bár elkövettem a bűntettet, nem vagyok vétkes. Mondják meg őszintén, mit tettek volna a helyemben?"

Christine Arnothy - A ​család barátja
Az ​egyik kedvenc könyvesboltjában békésen lapozgató francia elnököt, François Mitterrand-t fegyveresek rabolják el, s az egész országra szellemi sötétség borul. A hatalmat Froment de Beaulieu, a tehetségtelen és szélsőséges ezredes ragadja magához - katonai diktatúrát erőszakolva a szerinte elzüllött és állandóan lázadó franciákra. Az ezredesből lett masrall mindenáron meg akarja szerezni Daniel Staffler neves vegyész legújabb kutatásainak eredményét, azt a gyógyszert, amely megtöri az emberek lázadási ösztönét. Daniel és felesége, Nadine mindent elkövet, hogy a marsall terve ne sikerüljön... Tökéletes logikával felépített, orwelli hangulatot idéző rémtörténet.

Christine Arnothy - Földi ​paradicsom
Laurence, ​a harminc körüli angoltanárnő, Párizs egyik utcáján megpillantja Marcot, imádott férjét, a kiváló kutatót, aki önfeledt boldogsággal, kézen fogva sétál egy tizenéves szőke lánnyal. Riadtan gondol anyjára, Yolande-ra, aki évtizedek óta egyedül él, s örökkön visszavárja hűtlen férjét. A fiatal feleség, hogy megbosszulja férjét, megtakarított pénzén, boldog ifjúságának emlékeit kutatva, New Yorkba repül, ahol hihetetlen kalandok sorozatát éli át, egy világhírű színészházaspár dúsgazdag fia, Gregory társaságában. A még mindig vonzó Yolande, föladva eddigi elveit, lánya példáját követi, s így ő is megtalálja a boldogságot. Christine Arnothy biztos kézzel láttatja az együttlét és a magány, a szerelem és a féltékenység mechanizmusát, az érzelmek és az ösztönök mozgatórugóit. Az elmélyült elemzés lényege az, hogy minden ember saját kezében tartja a földi Paradicsom kulcsát, csak tudni kell vele bánni. S ez nem is olyan könnyű dolog! Laurence a legjobban talán az Afrikai szél Eric Landlerjéhez hasonlítható, de a történet más, hiszen az írónő itt egy tanárnő sorsán keresztül érzékelteti a kaland és az igazi szerelem utáni őszinte és mélyen emberi vágyódást, a bosszút, de ugyanakkor a visszatérés és a megbocsátás örömét is.

Christine Arnothy - I ​am Fifteen and I Do Not Want to Die
The ​compelling and moving narrative of a young girl caught by the tides of marching armies during the siege of Budapest in 1945. Told with calm compulsive force, and with an intimacy and maturity that defies the author's youth, I am fifteen is a poignant coming-of-age memoir, and a remarkable tale of ordinary lives destroyed by war. Budapest in early 1945: the siege - which was to kill some 40,000 civilians - raged around Christine Arnothy, her family and the various inhabitants of their building. Hiding in cellars, venturing out in a desperate search for food and water only when the noise of battle momentarily receded, they wondered if the Germans from the West or the Russians from the East would be victorious and under which they would fare best. Praying she would survive, and mourning the loss of some of her fellow refugees, Christine found solace in her writing - in pencil on a small notepad in the cellar - and dreamt of becoming a writer at the end of the war. Her subsequent adventures include a dramatic escape over the frontier into Austria, to Vienna and freedom (or so she imagined); then the difficult decision to leave her parents in an Allied refugee camp, while she searched for a new life in Paris.

Christine Arnothy - J'ai ​quinze ans et je ne veux pas mourir
Pendant ​la Seconde Guerre mondiale, à Budapest, une jeune fille de quinze ans est réfugiée dans la cave de son immeuble avec ses parents. Elle tient un journal dans lequel elle raconte la frayeur de tous les instants, la survie, l'organisation de la vie quotidienne, l'espoir, et bientôt la fuite vers la liberté.

Christine Arnothy - Nászút
Ellent, ​egy rennes-i bíró lányát, megszólítja egy átutazóban levő amerikai turista. Nick Fairbanksnek a végrendelet előírása szerint öt hete van arra, hogy feleségül vegyen egy francia nőt ahhoz, hogy megkapja a nagynénje örökségét. Ellent teljesen elbűvöli a férfi. Egy fogadás tétjeként, a vagyonhoz jutás kulcsaként azt hiszi, hogy elcsábította Nicket és boldogan készülődik a nászútra, amely egy pokolbeli utazássá alakul át. San Franciscóban Ellen keserű intrikákra, titkokra bukkan, de főként Nick legjobb barátjának a jelenléte nyomasztja. És ebben a bizonytalan légkörben ők hárman szembekerülnek egymással. Elég egy hibás lépés, egy rossz fordulat vagy egy hullámokon imbolygó hajó ahhoz, hogy valamelyikük eltűnjön. De melyikük?

Kollekciók