Ajax-loader

Czére Béla könyvei a rukkolán


Czére Béla - Halál ​a vörös szalonban
"Lapít ​a sötét szeparéban, kezében a vadásztőrrel. Hallgatódzik a szeparéajtó mellett. Jön-e a Kék Szalon felől a gyilkos, vagy lement-e kutatni a földszinti helyiségekbe? Halk lépteket hall a Kék Szalon felől. Szívét, úgy érzi, két kézzel kellene visszagyömöszölnie a helyére. De csak vár, sújtásra emelt tőrrel a sötét szeparéban. Mintha másképp járna most az átkozot. Nem olyan döngő léptekkel. Lopakodik, mint a macska, úgy jár a nagy darab, nehéz testével, akár egy vékony, pehely súlyú ember. Most, úgy tűnik Emesének, a szomszédos bal 1-es szeparéba vezető tapétaajtó nyílik. A gyilkos a bal 1-es szeparéban, ő pedig a bal 2-esben. Átsurran a két szeparét összekötő tapétaajtóhoz, emeli a tőrt, vár zakatoló szívvel. De nem nyílik az ajtó, kopogást hall a vékony spanyolfalon keresztül. A füle cseng? Az átkozott gyilkos még szórakozik is vele? Ez valahogy inkább erőt ad most neki, még keményebben markolja a vadásztőrt."

Czére Béla - Magyarország ​közlekedése a 19. században
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czére Béla - Viperafogak ​éjszakája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czére Béla - Gőzmozdonyok ​a vaspályán
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Czére Béla - Nagy Ernő - A ​legyőzött távolság
Közlekedés ​nélkül nincsen élet. Nem működik a posta, nincs áruszállítás, s még a városok kialakulása is elképzelhetetlen. De milyen hosszú út vezet az ősember gyalogútjától a TU repülőgépig, a tutajtól az óceánjáró hajóig, a küllőtlen kerekű szekértől az áramvonalas gépkocsiig! Ezt a fejlődést szinte végigéli az, aki elolvassa ezt a - minden regénynél izgalmasabb - könyvet. Az olvasó azonban nem csak a közlekedés fejlődésének történetéről kap képet a műből, hanem megismerheti belőle a mai legmodernebb eszközöket, sőt kitekinthet a jövő távlatai felé is. Külön rész foglalkozik a rakétákkal és űrhajókkal, leírja működésük alapelveit, az eddig elért eredményeket és azt is, hogy melyek a még megoldandó legfontosabb feladatok.

Czére Béla - Krúdy ​Gyula
Tartalom Az ​idő költője Útkeresés és rátalálás (1892-1910) TÖRTÉNELMI MÚLT ÉS LEGENDÁSÍTOTT JELEN ÁRNYÉLETEK SZÍNJÁTÉKAI AZ ÚTKERESÉS REGÉNYEI KÖZÉPKORI HALÁLTÁNC Krúdy-hasonmások: Szindbád és Rezeda Kázmér Az első nagy alkotói korszak (1911-1917) SZINDBÁD HAJÓJÁN REZEDA KÁZMÉR ROMANTIKUS SZEREPJÁTSZÁSA LEGENDÁK TÁJAIN MEGVÁLTÓ SZERELEM ESZMÉNY ÉS VALÓSÁG ÜTKÖZÉSE A NOVELLÁKBAN VILÁGHÁBORÚ ÉS FORRADALMAK A látomásos-lírai regények Másokik nagy alkotói korszaka (1918-1921) A NYÍRSÉG MITOLÓGIÁJA SZÜLETÉS ÉS HALÁL: A TEREMTÉS LÁTOMÁSA ÉLET ÉS HALÁL MEZSGYÉJÉN MAGYAR SORS, ÍRÓI SORS 1919 UTÁN BALLADAI HANGVÉTELŰ NOVELLÁK Lírai realizmus és anekdotizmus Utolsó alkotói korszaka (1922-1933) A MÚLT SZÁZADI BUDAPEST POÉZISE ADOMÁVÁ KEREKÍTETT MÚLT A MAGYAR KÖZÉPKOR SORSNOVELLÁK ÉS "GASZTRONÓMIAI" ELBESZÉLÉSEK ÖNVALLOMÁS ESSZÉKBEN AZ UTOLSÓ ÉVEK REGÉNYEINEK MÉRLEGE Krúdy helye a magyar prózában és az irodalomtörténet-írásban Életrajzi adatok Fontosabb kiadások Fontosabb könyvek, tanulmányok

Czére Béla - A ​vasút története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók