Ajax-loader

Mark Lawrence könyvei a rukkolán


Mark Lawrence - During ​the Dance
A ​short story about a child with a gift for seeing past the world. 2000 words Free on Amazon or author's website. See official URL.

Mark Lawrence - A ​lány és a hegy
_Az ​Abeth világán a jég az úr. És a Fekete Szikla._ A Fekete Szikla papjai nemzedékeken át a hegy gyomrából irányították a jégtörzsek sorsát. Rejtőzködő istenüknek, mágiájuknak és felhalmozott vaskészleteiknek köszönhetően a papok uralmát soha senki sem kérdőjelezte meg. Yaz lesz az első. Elveszítette barátait, és cserébe csak ellenségekre lelt. Fel kell kapaszkodnia a hegyre, és dacolnia a rejtett isten hatalmával. Ha ezt sikerül túlélnie, akkor kísérelheti meg a lehetetlent, hogy elérje a legendák zöld vidékét. De végeláthatatlan jégmezőket kellene átszelnie, hogy eljuthasson oda. Mindenekelőtt azonban ki kell derítenie, mi történt a szeretteivel, és meg kell mentenie azokat, akik még menthetők. A _Vörös nővér_ és a _Széthullott birodalom-trilógia_ világszerte sikeres írójának izgalmas, epikus fantasy-sorozata folytatódik a második kötettel!

Mark Lawrence - König ​der Dunkelheit
Um ​zu wahrer Größe zu gelangen, muss man über Leichen gehen ... Nach dem gewaltsamen Tod seiner Mutter und seines Bruders hatte Prinz Jorg von Ankrath blutige Rache geschworen. Nun ist er König, doch der Krieg ist für ihn noch lange nicht zu Ende, denn eine gewaltige Armee marschiert auf sein Reich zu – angeführt von einem scheinbar unbesiegbaren Krieger. Jeder gute König wäre wohlberaten, die Waffen zu strecken und das Knie vor diesem Krieger zu beugen, und sei es nur, um das Leben des eigenen Volkes zu schützen. Doch Jorg ist kein guter König ...

Mark Lawrence - Úti ​testvérek
Térj ​vissza Mark Lawrence-szel a hatalmas sikerű Széthullott Birodalom világába! Ez a tíz elbeszélést tartalmazó kötet még jobban kibontja a regényekben felvetett témákat, és egyúttal megmutatja Jorg Ancrath herceg és úti testvérei kevésbé ismert oldalát is. Emellett mélyebb bepillantást nyújt a letűnt Építők által hátrahagyott rengeteg tárgyi emlék hátterébe, és megmutatja, mit kezd egy barbárabb kor egy valaha volt világ legkifinomultabb eszközeivel. Mélyülj el jobban a Széthullott Birodalom és Jorg bandájának kegyetlen világában, ki ne hagyd ezeket a csattanós, akciódús elbeszéléseket a trilógia elolvasása után! Ez az exkluzív kiadvány a világon először jelenik meg nyomtatásban.

Mark Lawrence - Az ​Osheimi Kerék
A ​Pokol minden borzalma áll Snorri ver Snagason és családja megmentése közé. Már ha egyáltalán fel lehet támasztani a halottakat. Jalan Kendethnek viszont csak az számít, hogy megússza élve, persze Loki kulcsával együtt, amely nemcsak minden ajtót és minden zárat nyit, hanem könnyen lehet, hogy egyben sorsának is kulcsa az élők világában. Jal szeretne végre visszatérni a henye és kicsapongó élete lényegét jelentő örömökhöz, a nőkhöz, a borhoz, és a szerencsejátékhoz. A végzetnek azonban más, nagyobb szabású tervei vannak vele… Az Osheimi Kerék közben egyre gyorsabban forog, és ha nem állítják meg, hamarosan szétrepeszti a világot. Ha minden elvész, és nincs hová menekülni, még a leggyávább embernek sem marad vesztenivalója. Jal és Snorri farkasszemet néz a Holt Király hullaseregével, és menekül a Kék Hölgy számtalan tükre elől. A végén azonban, akár gyorsan, akár lassan forog, az Osheimi Kerék az úr, hacsak nem sikerül megérteniük, mi a kerék valódi természete, és mi célt szolgál.

Mark Lawrence - Prinz ​der Dunkelheit
Sag ​uns kurz, wie du heißt. Jorg. Eigentlich Kronprinz Jorg von Ankrath, aber das war einmal. Du siehst jung aus. Wie alt bist du, fünfzehn? Knapp daneben. Mit fünfzehn werde ich König sein! Du bist die meistgehasste Person im ganzen Land. Warum? Nun ja, wenn man mit einer Horde Gesetzloser ganze Dörfer niederbrennt, löst das Unmut aus. Aber was würdest du tun, wenn die Königin, also deine Mutter, und dein Bruder vor deinen Augen getötet werden? Dieser Hass ist erst der Vorgeschmack auf meine Rache – denn die wird tödlich sein!

Mark Lawrence - Emperor ​of Thorns
To ​reach the throne requires that a man journey. Even a path paved with good intentions can lead to hell, and my intentions were never good. The Hundred converge for Congression to politic upon the corpse of Empire, and while they talk the Dead King makes his move, and I make mine. The world is cracked, time has run through, leaving us clutching at the end days, the future so bright that those who see it are the first to burn. These are the days that have waited for us all our lives. These are my days. I will stand before the Hundred and they will listen. I will take the throne whoever seeks to thwart me, living or dead, and if I must be the last emperor then I will make of it such an ending. This is where the wise man turns away. This is where the holy kneel and call on God. These are the last miles, my brothers. Don't look to me to save you. Don't think I will not spend you. Run if you have the wit. Pray if you have the soul. Stand your ground if courage is yours. But don't follow me. Follow me, and I will break your heart.

Mark Lawrence - Bound
This ​is a 16,000 word short story, primarily featuring Nona, Ara, Kettle, Regol. It should be read between Grey Sister and Holy Sister.

Mark Lawrence - A ​lány és a csillagok
_A ​jégen, a Fekete Sziklától keletre van egy verem, amelybe a gyarlott gyermekeket vetik le._ Az Abeth végtelen jégmezein nincs helye magányos embereknek. Még együttesen is épphogy csak lehetséges életben maradni, önmagában senkinek sincs rá esélye. Ahhoz, hogy valaki elviselhesse a hideget, hogy kibírja a több hónapig tartó éjszakát, amikor szinte maga a levegő is megfagy, különleges vérvonal kell. Ettől különbözni végzetes, a változatosság pedig veszélyt hordoz magában. Márpedig Yaz nem olyan, mint a többiek. Ezért elszakítják mindentől: elveszik tőle a családját, a fiút, akivel élete hátralévő napjait szerette volna tölteni, és egyedül kell utat törnie egy olyan, alapjaiban különböző, rejtélyekkel és veszedelemmel teli világban, amelyről még csak nem is sejtette, hogy létezik. Szembesül azzal, hogy az Abeth világa sokkal ősibb és furcsább, mint képzelte volna. Ráébred, hogy a gyengeségei egy másfajta erő jelei. És megtanulja, hogy miként szálljon szembe a túlélés kegyetlen törvényeivel, amelyek kezdettől fogva uralták törzsének életét. Csak a legmélyebb sötétségben ragyognak fel a csillagok. A hazánkban is kiemelkedő népszerűségű fantasy szerző, Mark Lawrence várva várt új regénye, _A Jég könyve_ trilógia első kötete.

Mark Lawrence - Prince ​of Fools
Hailed ​as "epic fantasy on a George R. R. Martin scale, but on speed" (Fixed on Fantasy), the Broken Empire trilogy introduced a bold new world of dark fantasy with the story of Jorg Ancrath’s devastating rise to power. Now, Mark Lawrence returns to the Broken Empire with the tale of a less ambitious prince... The Red Queen is old but the kings of the Broken Empire dread her like no other. For all her reign, she has fought the long war, contested in secret, against the powers that stand behind nations, for higher stakes than land or gold. Her greatest weapon is The Silent Sister—unseen by most and unspoken of by all. The Red Queen’s grandson, Prince Jalan Kendeth—drinker, gambler, seducer of women—is one who can see The Silent Sister. Tenth in line for the throne and content with his role as a minor royal, he pretends that the hideous crone is not there. But war is coming. Witnesses claim an undead army is on the march, and the Red Queen has called on her family to defend the realm. Jal thinks it’s all a rumor—nothing that will affect him—but he is wrong. After escaping a death trap set by the Silent Sister, Jal finds his fate magically intertwined with a fierce Norse warrior. As the two undertake a journey across the Empire to undo the spell, encountering grave dangers, willing women, and an upstart prince named Jorg Ancrath along the way, Jalan gradually catches a glimmer of the truth: he and the Norseman are but pieces in a game, part of a series of moves in the long war—and the Red Queen controls the board.

Mark Lawrence - The ​Visitor
For ​over 25 years, the Wild Cards universe has been entertaining readers with stories of superpowered people in an alternate history. The saga continues with Mark Lawrence's short story The Visitor The visitor comes... but she needs to be invited in. Ever since she woke up in the hospital with the ability to generate heat, Ruby Johnson, a.k.a the Dragon, has built a reputation as an unstoppable force of nature. She makes her living as an assassin for hire, but one day she comes across a benevolent ace whose powers she vastly underestimates.

Mark Lawrence - Vörös ​Nővér
GYILKOLÁSRA ​SZÜLETTEM – AZ ŐS IS ROMBOLÁSRA TEREMTETT A Kegyes Irgalom Kolostorában fiatal lányokat képeznek gyilkosokká. Némelyik gyermekben kiütközik az ősi vér, ritka képességekkel ruházza fel őket, amelyeket halálos vagy misztikus erejűvé csiszolnak-edzenek. Ám még a kard és az árnyak mesternői sem fogják fel igazán, milyen kincsre bukkantak, amikor Nona Grey a csarnokaikba került. A vérfoltos ruhájú, kilencéves Nonát a bitófa árnyékából ragadják el. Gyilkossággal vádolják, ám ő valami sokkal rosszabbat követett el. Tíz év szükséges ahhoz, hogy a penge és az ököl használatára kitanítsanak egy vörös nővért, ám Üveg apátnő szárnyai alatt sokkal többet el lehet sajátítani pusztán a halál művészeténél. Osztályában Nona új családra – és új ellenségekre – lel. Bármily biztonságos és elszigetelt is legyen a kolostor, Nona számára nincs menekvés titka és erőszakos múltja elől, amely ezer szállal kötődik a hanyatló birodalom összes sötétségéhez. Érkezése régi viszályokat hív újra életre, kegyetlen küzdelmeket szít az egyházon belül, és még a császár figyelmét is magára vonja. Miközben haldoklik a nap, és a jég egyre előbbre nyomul, Nona Greynek úrrá kell lennie belső démonain, hogy azokra szabadíthassa őket, akik az útjába állnak. A többszörösen díjnyertes Mark Lawrence, a Magyarországon is nagy sikernek örvendő Széthullott Birodalomban játszódó könyvei után, egy vadonatúj világba kalauzolja el olvasóit. A Vörös Nővér sokak szerint az eddigi legjobb regénye, amely magával ragadja a régi és az új rajongókat egyaránt.

Mark Lawrence - Szent ​Nővér
GYEREKKÉNT ​VADÁSZTAK RÁM… MOST FORDULT A KOCKA. A világot felfalja a jég, a Folyosó egyre csak szűkül, a birodalmat pedig keletről a scithrowliak, nyugatról az ádáz durnok ostromolják. A császár seregei mindenütt kénytelenek meghátrálni. A szent osztályban Nona a végső próbákra készül, hogy az általa választott rend teljes jogú nővére lehessen. Az idő azonban fogy, és egyre valószínűbb, hogy Nona és társai nem lesznek méltók az apácák habitusára, mielőtt eléri őket a háború. Még a hajószívekből merített erő sem elég ahhoz, hogy Nona megnyerje Üveg apátnő évtizedek alatt előkészített játszmáját, és megvédelmezze szeretteit. Közeleg a végső, nagy összecsapás a holdért és az emberiség sorsáért, amikor a lánynak nem csak régi, bosszúszomjas ellenségeivel kell szembeszállnia, hanem a hatalom romlottságával és önnön démonaival is. A végső csatában ugyanis barátok esnek egymásnak, szívek törnek össze és birodalmak égnek porig. Az Ős könyve-trilógia befejező kötetében az újhullámos fantasy nagymestere, Mark Lawrence torokszorító izgalommal és elképesztő fordulatokkal zárja le Nona Grey történetét.

Mark Lawrence - Szürke ​Nővér
A ​SAJÁT KETRECEM VAGYOK... ÉS KINYITOTTAM AZ AJTAJÁT. A Kegyes Irgalom Kolostorában már évszázadok óta tökéletesítik a nevelt lányok adottságait; misztikus erejüket és gyilkos képességeiket. A misztikus osztályba nemrégiben felkerült Nona Grey lassanként megismerkedik a világmindenség rejtélyeivel. De sajnos előfordul, hogy még a mélyben rejlő igazságok is csak megnehezítik választásainkat. Mielőtt elhagyná a kolostort, Nonának ugyanis el kell döntenie, melyik rendhez szeretne csatlakozni: az imádság és csendes szolgálat vagy a penge és az ököl ösvényén akar-e járni. Nona és választott jövője útjában egy sértett, felsült orgyilkos, az Inkvizíciót fegyverként használó császárnő-jelölt fondorlatai, valamint a birodalom leghatalmasabb nagyurának bosszúszomja állnak. Miközben a hurok egyre szorul a nyaka körül, az ellenségei pedig mindent bevetnek ellene, Nonának meg kell találnia a saját útját a barátság és a bosszú, a vágyak és a hűség útvesztőiben. Egy biztos: útját vörösre festi a kiontott vér.

Mark Lawrence - Prince ​of Thorns
The ​thorns taught him a lesson in blood... _ "Before the thorns taught me their sharp lessons and bled weakness from me I had but one brother, and I loved him well. But those days are gone and what is left of them lies in my mother's tomb. Now I have many brothers, quick with knife and sword, and as evil as you please. We ride this broken empire and loot its corpse. They say these are violent times, the end of days when the dead roam and monsters haunt the night. All that's true enough, but there's something worse out there, in the dark. Much worse." _ Once a privileged royal child, raised by a loving mother, Jorg Ancrath has become the Prince of Thorns, a charming, immoral boy leading a grim band of outlaws in a series of raids and atrocities. The world is in chaos: violence is rife, nightmares everywhere. Jorg's bleak past has set him beyond fear of any man, living or dead, but there is still one thing that puts a chill in him. Returning to his father's castle Jorg must confront horrors from his childhood and carve himself a future with all hands turned against him. The Prince of Thorns is the first volume in a powerful new epic fantasy trilogy, original, absorbing and challenging. Mark Lawrence’s debut novel tells a tale of blood and treachery, magic and brotherhood and paints a compelling and brutal, sometimes beautiful, picture of an exceptional boy on his journey toward manhood and the throne.

Mark Lawrence - Tövisek ​Királya
A ​fiú, aki király akart lenni, megszerezte a trónt… Csaták százai perzselik fel a földeket, amint nagyurak és kiskirályok viaskodnak a széthullott birodalom uralmáért. A galádul lemészárolt anyja és öccse megbosszulásához vezető hosszú úton Honorous Jorg Ancrath herceg kiderítette, kik állnak valójában e végtelen háború mögött. Megismerte a játszmát, és elhatározta, hogy ő fogja letarolni a táblát, bármi áron. Húszezres hadsereg vonul Jorg vára ellen, a próféciák és a nép istenített bajnokának vezetésével. Minden becsületes ember azért fohászkodik, hogy ez a dicső lovag egyesítse a birodalmat, begyógyítva sebeit. Minden jó király tudja, hogy meg kell hajolnia a túlerő és a jövendölések előtt, ha másért nem, hogy népét és birtokát mentse. De Jorg király nem jó király. Jorg tisztában van vele, hogy a nála sokkal erősebb ellenséget tisztességes harcban nem győzheti le. Ám a tisztességes játszma sohasem szerepelt a tervei közt.

Mark Lawrence - Limited ​Wish
One ​choice. Two possible timelines. And a world hanging in the balance. It’s the summer of 1986 and reluctant prodigy Nick Hayes is a student at Cambridge University, working with world-renowned mathematician Professor Halligan. He just wants to be a regular student, but regular isn’t really an option for a boy-genius cancer survivor who’s already dabbled in time travel. When he crosses paths with a mysterious yet curiously familiar girl, Nick discovers that creases have appeared in the fabric of time, and that he is at the centre of the disruption. Only Nick can resolve this time paradox before the damage becomes catastrophic for both him and the future of the world. Time is running out - literally. Wrapped up with him in this potentially apocalyptic scenario are his ex-girlfriend, Mia, and fellow student Helen. Facing the world-ending chaos of a split in time, Nick must act fast and make the choice of a lifetime - or lifetimes. Game on.

Mark Lawrence - Sleeping ​Beauty
Jorg ​explores the Broken Empire in this short story.

Mark Lawrence - Bolondok ​hercege
Mark ​Lawrence egy újabb trilógia erejéig visszatér a Széthullott Birodalomba, hogy ezúttal egy kevésbé ambiciózus hercegről regéljen… A vörös királynő öreg már, de a Széthullott Birodalom királyai így is mindenki másnál jobban tartanak tőle. Legfélelmetesebb fegyvere a titokzatos Néma Nővér, akit senki sem láthat, de a nevét rettegve emlegetik. A királynő unokája, a gyáva és részeges nőcsábász, emellett szenvedélyes szerencsejátékos Jalan Kendeth herceg mindössze tizedik az öröklési sorrendben, ám tökéletesen elégedett jelentéktelen szerepével. A Néma Nővér által állított halálcsapdából megmenekülve sorsa összefonódik Snorri ver Snagasonéval, az ádáz viking harcoséval. Hogy megtörjék a kettejüket egymáshoz béklyózó varázst, útnak indulnak a Széthullott Birodalmon át a jeges észak felé. A Holt Király bérencei elől menekülve számtalan veszéllyel, készséges nőkkel, Skilfarral, a jégboszorkával, sőt, még egy Jorg Ancrath nevű jöttment herceggel és bandájával is találkoznak. Ám Jalan csak egyetlen dologra vágyik: szabadulni Snorritól, mielőtt a viking óriás küldetése sikerrel jár, és végre farkasszemet nézhet ellenségeivel a Fekete Erődben, a Metsző Jég peremén. A regényt a szerző előző műveihez hasonlóan a neves műfordító Gy. Horváth László (Gépnarancs, A hobbit, Pi élete, stb.) ültette át magyar nyelvre. „Mark Lawrence a legjobb dolog, ami a fantasy műfajjal történt az utóbbi években.” Peter V. Brett, New York Times bestseller szerző

Mark Lawrence - Dispel ​Illusion
Sometimes ​being wrong is the right answer. Nick Hayes’s genius is in wringing out the universe’s secrets. It’s a talent that’s allowed him to carve paths through time. But the worst part is that he knows how his story will end. He’s seen it with his own eyes. And every year that passes, every breakthrough he makes, brings him a step closer. Mia’s accident is waiting for them both in 2011. If it happens then he’s out of choices. Then a chance 1992 discovery reveals that this seeker of truth has been lying to himself. But why? It’s a question that haunts him for years. A straw he clings to as his long-awaited fate draws near. Time travel turns out not to be the biggest problem Nick has to work on. He needs to find out how he can stay on his path but change the destination. Failure has never been an option, and neither has survival. But Nick’s hoping to roll the dice one more time. And this new truth begins with a lie.

Mark Lawrence - A ​Széthullott Birodalom
A ​teljes Széthullott Birodalom-trilógia (Tövisek Hercege, Tövisek Királya, Tövisek Császára) egyetlen, omnibusz-kötetben! Óvakodj a Tövisek Hercegétől... Kilenc évesen végignézte, ahogy anyját és öccsét meggyilkolják. Tizenhárom évesen már egy vérszomjas rablóbanda vezére. Tizenöt évesen király akar lenni… És ez még csak a kezdet. De bármennyire megingathatatlan is az akaratereje, legyőzheti-e egyetlen fiatalember az elképzelhetetlen hatalommal bíró ellenséget? Jorg Ancrath története minden idők egyik legikonikusabb fantasyjévé vált, Mark Lawrence pedig a zsáner legkiemelkedőbb szerzői között találta magát. Díjesővel jutalmazták, sikere világszerte és hazánkban is lenyűgöző. Most a magyar olvasóknak ezzel a kedvező árú gyűjteményes kiadással kedveskedünk, hogy azok is megismerhessék Tövises Jorg történetét, akik eddig lemaradtak róla. A szépirodalmi igényességgel megírt trilógiát, a neves műfordító, Gy. Horváth László (Gépnarancs, A Hobbit, Pi élete stb.) ültette át magyar nyelvre.

Mark Lawrence - Tövisek ​Császára
A ​KIRÁLY, AKI MINDENKIN URALKODNI AKAR, MÉG NAGYOBB BIRODALOMRA VÁGYIK. DE EZ A BIRODALOM A PUSZTULÁS SZÉLÉN TÁNCOL… Jorg Ancrath király immár húszéves és hét ország ura. Apján ezidáig nem sikerült bosszút állnia, és az őt kínzó belső démonok egyre erősödnek. Ám legyen bármilyen gyötrelmes is az útja, ő kitartóan tör előre. Mert csakis egyfajta hatalmat érdemes birtokolni: a teljhatalmat. Jorg császár akar lenni. Ezt a méltóságot azonban karddal nem, csak szavazatokkal lehet megszerezni. És emberemlékezet óta nem jutott még többséghez senki a császárválasztó Kongresszuson, a Széthullott Birodalomnak emberemlékezet óta nincs vezetője. Jorgnak feltett szándéka, hogy változtat ezen, és szokás szerint nem válogat a módszerekben. Még több elfeledett technológiát tár fel a múltból, és nem habozik használni azokat. Csakhogy a megszerzendő birodalmat egy még nála is jobban rettegett és gyűlölt, misztikus alak fenyegeti: a Holt Király.

Mark Lawrence - Road ​Brothers
10 ​short stories from the lives of Jorg and his Road Brothers. Contains spoilers for the Broken Empire trilogy. 5 of the stories have previously been published in anthologies, Contains the short story 'Sleeping Beauty' that is also sold separately. A total of 43.000 words or just over half the length of Prince of Thorns.

Mark Lawrence - Holy ​Sister
They ​came against her as a child. Now they face the woman. The ice is advancing, the Corridor narrowing, and the empire is under siege from the Scithrowl in the east and the Durns in the west. Everywhere, the emperor’s armies are in retreat. Nona faces the final challenges that must be overcome if she is to become a full sister in the order of her choice. But it seems unlikely that Nona and her friends will have time to earn a nun’s habit before war is on their doorstep. Even a warrior like Nona cannot hope to turn the tide of war. The shiphearts offer strength that she might use to protect those she loves, but it’s a power that corrupts. A final battle is coming in which she will be torn between friends, unable to save them all. A battle in which her own demons will try to unmake her. A battle in which hearts will be broken, lovers lost, thrones burned.

Mark Lawrence - A ​Hazug kulcsa
A ​vörös királynő megindította a bábuit a sakktáblán... A _Bolondok hercegé_ben elmesélt vérfagyasztó kalandok során Jalan Kendeth, a gyáva és élvhajhász herceg és Snorri ver Snagason, a megkeseredett viking harcos szert tesz Loki kulcsára, amely minden ajtót ki tud nyitni, és amelyre a Széthullott Birodalom legveszedelmesebb erői vágyakoznak – köztük maga a Holt Király. Jal csupán haza szeretne térni a nőkhöz, a borhoz és az élet egyéb örömeihez, de Snorrinak célja van a kulccsal: ő az alvilág kapuját keresi, hogy szélesre tárhassa, és visszahozhassa családját az élők világába. A kettejüket összeláncoló varázslat miatt a herceg kénytelen Snorrival tartani veszedelmes útján. Váratlan útitársként csatlakozik hozzájuk Kara, a tüzes völva, akinek szintén megvannak a saját kifürkészhetetlen céljai. A regényt a szerző előző műveihez hasonlóan a neves műfordító, Gy. Horváth László (Gépnarancs, A Hobbit, Pi élete stb.) ültette át magyar nyelvre.

Mark Lawrence - Red ​Sister
_The ​international bestselling author of the Broken Empire and the Red Queen’s War trilogies begins a stunning epic fantasy series about a secretive order of holy warriors..._ At the Convent of Sweet Mercy, young girls are raised to be killers. In some few children the old bloods show, gifting rare talents that can be honed to deadly or mystic effect. But even the mistresses of sword and shadow don’t truly understand what they have purchased when Nona Grey is brought to their halls. A bloodstained child of eight falsely accused of murder, guilty of worse, Nona is stolen from the shadow of the noose. It takes ten years to educate a Red Sister in the ways of blade and fist, but under Abbess Glass’s care there is much more to learn than the arts of death. Among her class Nona finds a new family — and new enemies. Despite the security and isolation of the convent, Nona’s secret and violent past finds her out, drawing with it the tangled politics of a crumbling empire. Her arrival sparks old feuds to life, igniting vicious struggles within the church and even drawing the eye of the emperor himself. Beneath a dying sun, Nona Grey must master her inner demons, then loose them on those who stand in her way.

Mark Lawrence - The ​Liar's Key
The ​Red Queen has set her players on the board... Winter is keeping Prince Jalan Kendeth far from the longed-for luxuries of his southern palace. And although the North may be home to his companion, the warrior Snorri ver Snagason, he is just as eager to leave. For the Viking is ready to challenge all of Hell to bring his wife and children back into the living world. He has Loki’s key – now all he needs is to find the door. As all wait for the ice to unlock its jaws, the Dead King plots to claim what was so nearly his – the key to the underworld -- so that his dead subjects can rise and rule.

Mark Lawrence - Tövisek ​Hercege
Óvakodj ​a Tövisek Hercegétől... Kilencévesen végignézte, ahogy anyját és öccsét meggyilkolják. Tizenhárom évesen már egy vérszomjas rablóbanda vezére. Tizenöt évesen király akar lenni... Elérkezett az idő, hogy Honorous Jorg Ancrath herceg visszatérjen a várba, amelynek egykor hátat fordított, és elvegye, ami jog szerint őt illeti. Mióta egy tüskebokor tövisein vergődve végig kellett néznie, ahogy Renar gróf emberei lemészárolják anyját és kistestvérét, Jorgot pusztán a harag vezérli. Élet és halál számára csak játszma – és nincs vesztenivalója. Ám atyja várában ármány leselkedik rá. Ármány és fekete mágia. Bármennyire megingathatatlan is az akaratereje, legyőzheti-e egyetlen fiatalember az elképzelhetetlen hatalommal bíró ellenséget?

Mark Lawrence - King ​of Thorns
The ​Broken Empire burns with the fires of a hundred battles as lords and petty kings battle for the all-throne. The long road to avenge the slaughter of his mother and brother has shown Prince Honorous Jorg Ancrath the hidden hands behind this endless war. He saw the game and vowed to sweep the board. First though he must gather his own pieces, learn the rules of play, and discover how to break them. A six nation army, twenty thousand strong, marches toward Jorg's gates, led by a champion beloved of the people. Every decent man prays this shining hero will unite the empire and heal its wounds. Every omen says he will. Every good king knows to bend the knee in the face of overwhelming odds, if only to save their people and their lands. But King Jorg is not a good king. Faced by an enemy many times his strength Jorg knows that he cannot win a fair fight. But playing fair was never part of Jorg’s game plan.

Mark Lawrence - Kaiser ​der Dunkelheit
König ​Jorg von Ankrath herrscht über sieben Völker, und dennoch ist er ein Getriebener – getrieben von dem Bedürfnis, den Tod seiner Familie zu rächen, und von dem Wunsch, den seit Langem verwaisten Kaiser thron zu besteigen. Um dieses Ziel zu erreichen, schreckt Jorg nicht einmal davor zurück, dunkle Mächte heraufzubeschwören, die das Reich ins Verderben stürzen könnten. Doch dann bekommt er es mit einem Gegner zu tun, der noch mächtiger und gefürchteter ist als er selbst: dem König der Toten!

Mark Lawrence - The ​Wheel of Osheim
From ​the international bestselling author of the Broken Empire Trilogy, the thrilling conclusion to the Red Queen’s War... Mark Lawrence’s “epic fantasy” (The Washington Post) continues as a reluctant prince returns from the bowels of Hell to engage in his greatest battle yet—among the living and the dead. All the horrors of Hell stand between Snorri Ver Snagason and the rescue of his family, if indeed the dead can be rescued. For Jalan Kendeth, getting back out alive and with Loki’s key is all that matters. Loki’s creation can open any lock, any door, and it may also be the key to Jalan’s fortune back in the living world. Jalan plans to return to the three w’s that have been the core of his idle and debauched life: wine, women, and wagering. Fate however has other plans, larger plans. The Wheel of Osheim is turning ever faster, and it will crack the world unless it’s stopped. When the end of all things looms, and there’s nowhere to run, even the worst coward must find new answers. Jalan and Snorri face many dangers, from the corpse hordes of the Dead King to the many mirrors of the Lady Blue, but in the end, fast or slow, the Wheel of Osheim always pulls you back. In the end it’s win or die.

Mark Lawrence - One ​Word Kill
_Ready ​Player One meets Stranger Things in this new novel by the bestselling author whom George RR Martin describes as “an excellent writer.”_ In January 1986, fifteen-year-old boy-genius Nick Hayes discovers he’s dying. And it isn’t even the strangest thing to happen to him that week. Nick and his Dungeons & Dragons-playing friends are used to living in their imaginations. But when a new girl, Mia, joins the group and reality becomes weirder than the fantasy world they visit in their weekly games, none of them are prepared for what comes next. A strange - yet curiously familiar - man is following Nick, with abilities that just shouldn’t exist. And this man bears a cryptic message: Mia’s in grave danger, though she doesn’t know it yet. She needs Nick’s help - now. He finds himself in a race against time to unravel an impossible mystery and save the girl. And all that stands in his way is a probably terminal disease, a knife-wielding maniac and the laws of physics. Challenge accepted.

Kollekciók