Ajax-loader

Juhász Magda könyvei a rukkolán


Juhász Magda - Macska és a verebek
Juhász Magda verséhez Radvány Zsuzsa készített remek illusztrációkat.

Juhász Magda - Őzike ​és barátai
A ​kezedben lévő "Őzike és barátai" című könyv - kedves kis Olvasó - két gyönyörű lírikus hangulatú verses mesét tartalmaz. A könyv első része "Őzike kalandjai" címmel, már a korábbi években megjelent. Lehet, hogy Te is olvastad és a szívedbe zártad a mese hőseit, őzikét és annak segítő barátait, a gyerekeket. A történet írója, Juhász Magda sem feledkezett meg róluk, és továbbkísérte sorsuknak alakulását. Így elkészülhetett a mese folytatása, melyet - összefüggésük miatt - egy könyvben adunk ki. az "Őzike barátai" című második részben az évek során őzbakká öregedett őzike nyújt segítséget az ugyancsak felnőttkorban lévő egykori barátjának, Bözsinek. A két, szívet melengető történet egyaránt a szeretetről, a barátságról, a segítségnyújtásról szól. A történetet Radvány Zsuzsa csodálatosan szép grafikái teszik élvezetessé.

Juhász Magda - Teddy ​mackó - A hóember
A ​kerek erdő kedves kis lakóinak izgalmas kalandjait, a nagy betűs szöveg segítségével, a kisiskolás, kezdő olvasó gyerekek is könnyen végigolvashatják. A könyvet a vidám történetek végén található játékos foglalkoztató oldalak egészítik ki. A könyvben három történet olvasható: A legszebb karácsonyfa, Teddy mackó a hóember, Mackó Misi karácsonya.

Juhász Magda - Este ​van már...
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jean de La Fontaine - Juhász Magda - A ​róka és a holló
La ​Fontaine meséje alapján írta Juhász Magda.

Juhász Magda - Várjuk ​a Mikulást
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász Magda - Manószálló
Három ​manó szállodát épített egy réten, kihirdették megnyitják, még ezen a héten. Kidobolta a harkály egy jó magas fáról, özönlött a sok állat, az egész világból.

Juhász Magda - Vidám ​barátaink az állatkertben
Juhász ​Magda kedves, tréfás, állatkerti állatokról írt verseit Radvány Zsuzsa illusztrálta. Leporelló formájú képeskönyv, melynek egymást követő lapjai egyre nagyobbra vannak vágva. Így a vidám állatkerti állatok egymás feje fölött kukucskálhatnak ki.

Juhász Magda - Mikulás ​az erdőn
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász Magda - Ihaj, ​csuhaj, vigalom!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász Magda - Csinnadratta ​cirkusz
Juhász ​Magda kedves versei találhatóak ebben a piciknek szóló laporello mesekönyvben. Színes, vidám mesekönyv.

Juhász Magda - Ki ​látta a Mikulást?
Az ​idő megint hűvösre fordult, bekopogott hozzánk a tél. Boldogan fogadjuk, mert annyi szépséget tartogat. Pilingázó hópelyheket, hógolyózást, korcsolyázást és örömteli ünnepeket. Ilyenkor a földön angyalok járnak és megérkezik a jó öreg Mikulás is. Ez mind megtalálható ebben a legkisebbeknek készült ritmusos verses mesekönyvben, sőt még ennél is több. Ugyan ki ne szerette volna a Mikulás bácsit munka közben meglesni? Valakinek most sikerült! Hogy kinek? A könyvből ez a titok is kiderül. Az is megtudható, hogy mit csinálnak a békák télen, hogy miért jó apuval szánkózni, mit süt a nagyi karácsonykor, miről suttognak a fenyvesek és ki mit vár a Mikulástól.

Juhász Magda - A ​kék legény
Egyszer ​a virágok úgy döntöttek, hogy ezen a tavaszon nem nyílnak ki. A tudósok riadtan keresték az okát, de nem találták. Ekkor Ózon fia a Kék Legény, sietett az emberek segítségére. Egy bátor kislánnyal és Buksi kutyával elindultak Virágországba. A kislány eddig nem sokra becsülte a virágokat, sőt engedetlenségük miatt haragudott rájuk. Akkor - hívó szavukra - mégis miért megy el hozzájuk és miért segíti a Kék Legény? Olyan nagy baj az, hogy nincsenek virágok, hiszen már annyi szép selyemvirág van?! Akik így gondolják, szövetkeznek Katica ellen. Vajon a bátor kislány - sok kaland után - le tudja-e őket győzni, és kinyílnak-e újra a virágok? Mindez kiderül, ha elolvassátok ezt a szép és izgalmas mesét. Juhász Magda okos meséje, Füzesi Zsuzsa kedves rajzai felhívják az olvasók figyelmét a természet szépségeire, környezetünk védelmére.

Juhász Magda - A ​Mikulás orvosa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász Magda - A ​hencegő kiskakas
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász Magda - Vidám ​barátaink a vízparton
Juhász ​Magda kedves, tréfás vízparti állatokról írt verseit olvashatjuk a leporelló formájú képeskönyvben, melynek egymást követő lapjai egyre nagyobbra vannak vágva. Így a vidám állatsereg egymás feje fölött kukucskálhat ki.

Juhász Magda - Nyuszkó ​ajándéka
Húsvéti ​verses mese színes rajzokkal.

Juhász Magda - Egy ​kis autó nagy kalandja
Kedves ​gyerekek! Most egy világraszóló autóversenyre hívlak meg benneteket. A mese hőse Pirinkó, a kis piros autó, aki csodálatos módon került be a Száguldó Autók Versenyére. A sok erős autó nevetve fogadja. Azonban Bobó bohóc csapata; a gyerekek, Rufusz a tigris, Roxa az elefánt és Robika majom, bíznak a győzelmében. Kísérjétek el ti is Pirinkót, élvezzétek végig ezt a mesebeli autóversenyt. Foglaljatok helyet Gergő pilóta mellett, hogy érezzétek a verseny izgalmát. Indulhatunk? Akkor rajta!

Juhász Magda - Oszkár
Oszkár, ​a kiöregedett úthenger, egy roncstelepen várja szomorú sorsát. Évtizedekig dolgozott az útépítéseken, nagyon szerette ezt a munkát. Amikor végigdübörgött egy-egy településen, a gyerekek hangos ujjongással üdvözölték, sőt felcsimpaszkodtak rá és hálásan megsimogatták, megköszönték a szép egyenletes új utat. És most itt van, valószínűleg beolvasztják egy nagy kemencébe, és ki tudja, mit készítenek majd belőle. De megtörténik a csoda: valaki a segítségére siet és egy éjjel erős, csodaszép úthengert varázsol belőle és barátaiból, a körülötte álldogáló munkagépekből. Meglepődnek a változáson, és bátran indulnak el, hogy újabb csodálatos dolgokat művelve, merész kalandokba bocsátkozzanak. Valaki azonban neheztel rájuk, és mindent elkövet, hogy újra visszakerüljenek a roncstelepre. Oszkár hősiesen küzd a gonosz ellenséggel, ebben számíthat valamennyi barátja segítségére. Vajon sikerül-e legyőzniük a gonoszt, és megépíteniük a hegyeken átvezető nehéz útszakaszt? A mesében életre kelt a gépek megmutatják nektek, hogy milyen csodálatos dolgokat képesek végrehajtani. Szeressétek és bíztassátok őket a győzelemre!

Juhász Magda - Bocsok, ​őzek, mókusok
Radvány ​Zsuzsa illusztrációjával.

Sörös W. Klára - Juhász Magda - Ringató
A ​Füzesi Zsuzsa illusztrációival kiegészített, kedves gyermekverseket kínáló kötet szülőknek és gyermekeknek egyaránt kellemes kikapcsolódást ígérő, könnyed, valóban álomba ringató ritmikájú versikéket tartalmaz, amilyeneket minden kisgyerek szívesen hallgat elalvás előtt.

Juhász Magda - Varázsoló
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász Magda - Ébred ​az erdő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász Magda - Verses-állatos ​ABC
Kedves ​Gyerekek! Hamarosan iskolába kerültök és megtanultok írni, olvasni. Ehhez pedig ismernetek kell az ábécé betűit. Első ránézésre úgy tűnik, mintha szorgos kis hangyák masíroznának egymás után, de amint megismerkedtek a betűvetés tudományával, azonnal megtelnek tartalommal a lapok. Ehhez nyújt segítséget nektek ez a verseskönyv. A ritmusos versikéket az ábécé sorrendjében állítottuk össze, minden betű egy-egy ismert vagy kevésbé ismert állatot mutat be. Nagy szeretettel és kedvvel írtam nektek ezeket a verseket, nagyon megszerettem őket, remélem, hogy ti is megkedvelitek. Füzesi Zsuzsa gyönyörű illusztrációi pedig abban segítenek, hogy az állatokat még jobban megismerjétek és megszeressétek. Kívánom nektek, hogy forgassátok gyakran a könyveket, és legyen minél több örömötök benne! Magda néni

Juhász Magda - Mesék ​hetedhét országból
Ugye, ​kis olvasóm, te is szeretsz utazni? Akkor most gyere velem a mesevilágba. Ez a könyv, amit most a kezedben tartasz, a csodák birodalma, itt ugyanis minden megtörténhet. Talán neked is eszedbe jutott már, mi lenne, ha a nyuszival egyszer versenyt futhatnál? Netán apu kocsija egyszer csak beszélne hozzád és elmondaná neked, hogy mi bántja? Ezek most veled is megtörténhetnek. Nincs más teendőd, csak csukd be a szemed, és a könyvet nyisd ki valahol. Lehet hogy éppen az lesz a kedvenc meséd. És nézd, milyen szépek az illusztrációk! Nos, akkor indulhatunk? Fogd meg a kezem és menjünk!

Gazdag Erzsi - Juhász Magda - Vidám ​vásár
A ​magyar gyereklíra kiemelkedő tehetségű művelője volt Gazdag Erzsi, kinek ritmusos, népdalokra emlékeztető verseit örömmel szavalják óvodás kortól gyermekeink. E játékos, törpékkel, nyuszikkal, virágos rétekkel teli költői világ képes megszerettetni a szép verset a gyermekekkel. Ez a világ tárul elénk Juhász Magda verseiből is, aki ma a legnépszerűbb gyermekverseket is író költőink közé tartozik. Radvány Zsuzsa gyermeki fantáziát megmozgató, elragadóan szép, színes illusztrációi teszik teljessé a kötetet, mely mindannyiunk könyvespolcának egyik kedvenc darabja lesz.

Kollekciók