Ajax-loader

Garamvölgyi László könyvei a rukkolán


Garamvölgyi László - Rendészeti ​kommunikációs lexikon
Veszélyes-e ​az adatszmog vagy a gerillamarketing főleg joghézag esetén, pláne ha még a Cosa Nostra is képbe kerül, hogy a Triádokat már ne is említsük? Adatvédelem, jogos védelem vagy csak egyszerűen védelem? Válság vagy ktasztrófa; kampány illetve reklám? Jogállam, jogrend, jogbiztonság; közszereplő, közveszély, közvélemény. Mi látszik a hírpiramis csúcsáról, hogyan ügyelhetünk imázsunkra, jóhírnevünkre, mit szól ehhez az ügyész és főleg a média vagy az egész csak egy valóságshow? Persze, ha még a krízis, akkor jöhet a válságkommunikációs és a krízismenedzsment, már ha van hírérték és befogadó. A szerző vitathatatlanul hiánypótló munkája több tekintetben is különleges; egységes szervezetbe foglalja azokat a rendőrséggel és rendészettel kapcsolatos kifejezéseket, szócikkeket, amelyek megismerése és megértése a modern kor emberének elengedhetetlenül szükséges, ugyanakkor felvillantja a szervezeti kommunikáció izgalmas világát is. Sőt, az egyes, a hétköznapi életben gyakran használatos idegenszavak magyarázata mellett sajtó- és médiatörténeti érdekességre is bukkanhatunk, miközben kriminalisztikai és jogi szókincsüket is gyarapítjuk.

Garamvölgyi László - Vadászidény
Brezan ​alezredesnek lenni továbbra sem egyszerű. Családja mindennapi ügyei mellett immár legjobb barátja, és kollégája, Kocsitstibi magánéletével is foglalkoznia kell,miközben egy vadásztársaság feljelentéséből egy olyan ügy kerekedik ki, amely egyszerre kíván meg bűnmegelőzési-, ökológiai-, és vegyi ismereteket. Egy ukrán gengszterfőnök, és egy legális fuvarozócég mögé rejtőző magyar bandafőnök az egyik oldalon, az Interpol, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács, és Brezán szupercsapata a másik oldalon. Minden adott egy lélegzetelállítóan izgalmas nyomozáshoz. Miközben a magyar szervezett alvilág és az ukrán gengszterek milliárdos bizniszéről egyre több információ kerül elő, és a bérvadászoktól egészen a gyógyszergyártó multikig jutunk el,még a nyomozócsapat egyik tagjának az élete is veszélybe kerül.Sikerül-e vajon megelőzni a katasztrófát? A nemzetközi együttműködésben ,a legmodernebb digitális technológiával lefolytatott nyomozást lehetséges-e végül realizálni?És vajon Vera és Májki a magánéletben létre tudja-e a hozni a tökéletes perszonáluniót a rendőrség és a TEK között? Ezekre,és sok minden egyéb érdekességre is választ ad Dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok , az ORFK volt szóvivőjének immár a 30. könyve. A letehetetlenül izgalmas, egyben humoros bestsellerben egyszerre mutatja be egy főzsaru mindennapjait, és egy olyan nyomozás kulisszatitkait, ahol a rendőrség és a TEK nemzetközi együttműködésben akadályozza meg egy magyar és nemzetközi bűnbanda terveit.

Garamvölgyi László - Bérgyilkos ​Budapesten
Brezan ​alezredes élete nem egyszerű manapság. Feleségével egyre bonyolultabb a kapcsolata, két gyermeke is több figyelmet igényelne, miközben egy olyan ügy súlya nehezedik rá és nyomozói csapatára, melyhez foghatót a sokat tapasztalt főzsaru sem pipált még. Egy amerikai bérgyilkos, szerb maffiózók, egy titokzatos özvegyasszony, egy bank aggódó biztonsági főnőke, egy kézicsapatra való fiatal lány,egy titkos játékbarlang. Minden jel egy nagyszabású bűncselekmény előkészületeire mutat. Brezan összerántja legendás csapatát, Kocsistibit, a jobbkezét és egyben legjobb barátját, Flambárt, a bűnmegelőzési szakértőt, Stallonét, az informatikai zsenit, Verát, a fiatal nyomózónőt, Abszolút Májkit, a TEK kommandósát. És a szupercsapat nekilát életük legnehezebb ügyének, ahol úgy kell eredményre jutniuk,hogy nincs megtörtént bűneset, azaz nem indulhatnak ki a bizonyítékokból. Dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok , az ORFK volt szóvivője letehetlenül izgalmas, egyben humoros bestsellerében egyszerre mutatja be egy főzsaru mindennapjait, és egy olyan nyomozás kulisszatitkait, ahol a rendőrség és a TEK a világ legmodernebb technikáit felhasználva akadályozza meg egy magyar és nemzetközi bűnbanda terveit.

Garamvölgyi László - A ​monacói kapcsolat
Brezan ​ezredes és az Országos Rendőrfőkapitányság szupercsapata egy kivételesen veszélyes, nemzetközi szervezett bűnözői hálózattal találják magukat szemben, akik az emberkereskedelemmel illegálisan euró milliárdokra tesznek szert, így biztosítva fényűző életmódjukat, amiből még egy önálló tengeri sziget megvásárlására is futja. Ennek ára van, kíméletlen és kegyetlen gengszterek végzik a piszkos munkát, miközben a maffia feje, a legnagyobb főnök, monacói öbölbeli, luxusvillájában kortyolgatja koktéljait. Horgoson, a határ szerb oldalán bukkannak az első áldozatra, hat lövéssel a mellkasában és brutális módon megcsonkítva. Hamar kiderül, hogy a gyilkossági ügy nyomozása nem egy szomszédos, jelesül a szerb rendőrség kizárólagos hatásköre, mint általában, mert a tett elkövetője, egyenesen a magyar rendőrség főnyomozójának, Brezan ezredesnek üzent a galád bűncselekménnyel. Innentől már nemcsak az idővel hanem a sorozatgyilkossal is versenyt kell futni, aki - amint a végén kiderül - saját kezébe veszi az igazságszolgáltatást, de korántsem a bíróság helyett dolgozik. Rabszolgakereskedelem, emberrablás, kalóztámadás, kizsákmányolás célú munkavállalás, mind-mind napjaink égetően aktuális témái, melyek egy hihetetlenül izgalmas, és humorral átszőtt történet keretei közt tárulnak fel. Brezan ezredes és családja, barátai szórakoztató mindennapjai mellett megismerhetjük a nemzetközi szervezett bűnözés eddig nem publikált módszereit, a pénzmosás legújabb technikáit, a bitcoin, azaz a kripto valuta vagyon természetét és a hawala-rendszert. Brezanék a nehézségek és a folyamatos kihívások ennek ellenére nem adják fel prevenciós szemléletüket, Európában a magyar rendőrség a prediktív rendészet, tehát az előrelátó, bűnmegelőző rendőrség úttörője, amely ezúttal is igen eredményes. Ezekre,és sok minden egyéb érdekességre is választ ad Dr. Garamvölgyi László rendőr dandártábornok , az ORFK volt szóvivőjének legújabb bestsellere.

Garamvölgyi László - Bűnmegelőzés-alapú ​társadalom
Századunk ​kriminális rizikója nem egyszerűen annyit jelent, hogy gyökeresen átalakul a bűnözés jellege - ennél többről van szó. Olyan, a globalizációs technológiák által támasztott, újszerű, eddig alig ismert kihívásokkal állunk szemben, amelyekkel ha nem küzdünk meg, mindennapi létünkben veszélyeztetnek bennünket. A primitívség, a bestialitás, az újabb és újabb formákban támadó gonoszság ellen azonban felvehetjük a kesztyűt. A lehetséges megoldás kulcsszava: a bűnmegelőzés-alapú társadalom. Garamvölgyi László új könyvében a profilaxison alapuló szemlélet, mint a jövő kriminológiájának alapeszméje, útja vázolódik fel. A rendőrségi szóvivőként ismertté vált szerző, miután kinyomozta a nagyjaink halálával kapcsolatos rejtélyeket, huszonhatodik könyvében átfogóan beszél mindazokról a problémákról, melyekkel a bűnmegelőzés vonatkozásában számolnunk kell - a nem is távoli jövőben.

Garamvölgyi László - Hogyan ​halt meg József Attila?
Dr. ​Garamvölgyi László ötéves kutatómunkájának eredménye ez a kötet, mely bizonyíthatóan állítja, hogy József Attila nem öngyilkosság, hanem baleset áldozata lett. "Halálát nem lehet elegáns nagyvonalúsággal vagy lexikoni tömörséggel elintézni. Szomorúan tapasztaltam, hogy még az autentikus forrásnak vélt dolgozatok is kozmetikáznak, a felületesebbje pedig fenntartások nélkül fogadja el az öngyilkosságot. Holott már a halálakor - igaz, az egyszerű falubeli emberek - megfogalmazták a nikodémuszi szkepszist: lehet, hogy tényleg baleset volt?! (...) Eretnekségnek tűnhet, hogy zsaru létemre kotnyeleskedem, de semmilyen merényletre nem készülök az irodalomtörténet ellen, pusztán kriminalistaként iparkodom rekonstruálni a történteket, ami ilyen idő távlatában kevés sikerrel kecsegtet. Ám, ez most már nem is lényeges, mert - József Attila után szabadon - kutattam, de mit érdekel a kutatás maga! Gyermeki áhítattal vettem kezembe személyes tárgyait, lapozgattam noteszét, fecnikre írt gyöngyszemeit, elhalványult fotóit... Ez maga a beteljesülés: a kezdet és a vég." (Dr. Garamvölgyi László)

Garamvölgyi László - Bankrablók
Van ​néhány hivatás, amelynek gyakorlása során az embernek minden érzelmi érintettsége ellenére meg kell őriznie hidegvérét, tárgyilagosságát, cselekvőképességét. Akkor is, ha a cselekvésre kényszerítő szituáció megrendítő, tragikus, borzasztó, szinte soha nem felejthető. Mentősök, tűzoltók, katonák, rendőrök, orvosok hallgatnak erről az élményről gyakran évtizedekig. Ezeknek a megrendítő helyzeteknek állandó szereplője a szóvivő, a kommunikátor, aki a mindenkori cselekvők helyett beszél. Garamvölgyi László is szóvivő, a beszéd embere: a rendőrök helyett beszél, a rendőrök nevében. Az elsők között volt, aki a móri vérengzés helyszínére érkezett, aki szembesült nyolc kegyetlenül lemészárolt, ártatlan ember látványával, a vérrel, a hozzátartozók szenvedésével. Az első volt, akinek meg kellett szólalnia, elmondania az elmondhatatlant. Hírek, álhírek, "kiszivárogtatások", a nyomozás sikere érdekében visszatartandó információk, a média hihetetlen nyomása, az emberek információéhsége és a szakmai korrektség - mindezek között kell rendet tenni a kommunikátornak, hitelesen tájékoztatni, felülemelkedni saját érzelmein... Garamvölgyi László új könyve nem csupán a 2001. május 9-től a 2003. november 3-ig megtörtént események rendőrségi krónikája. Plasztikus képet ad a média világáról, a kommunikációs technikákról, a szakember, az ember vívódásáról. Bankrablás sokféle van. A 2003. nyarán kirobbant brókerbotrány mind mélyebb indulatokat kavar mind több közszereplő válik érintetté. Egy tragédia összehasonlíthatatlan egy sikkasztási üggyel. Mégis, ami összeköti ezeket az eseteket, az a morális válság az elkövetők oldaláról, a döbbenet és a felháborodás a tisztességes többségéről, és a kommunikátor személye, akinek mindenek előtt tájékoztatnia kell.

Garamvölgyi László - Rubicon
Vannak ​könyvek, amelyeket meg kell írni, ilyen a Rubicon is. Úgy éreztem, hogy ezzel tartozom negyvenezer rendőrnek, akik itt maradtak és azoknak (ők is sokan vannak), akik elmentek.

Garamvölgyi László - Levél ​a halottól
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Garamvölgyi László - Hunyadi ​Mátyás
Garamvölgyi ​László újabb tényfeltáró munkájával viharos történelmünk egy több mint fél évezredig tartó fehér foltját satírozza ki. Pontot tesz a mendemondák végére, és alapos, mindenre kiterjedő kriminalisztikai kutatásokkal, valamint cáfolhatatlan bizonyítékokkal igazolja: Mátyás királyt meggyilkolták – a gonosz tett kitervelője pedig nem más volt, mint Beatrix királyné! A szerző “történelmi vádiratban” sorakoztatja fel mindazokat, akik a mesterien megtervezett merénylet végrehajtásában közreműködtek, eddig soha nem publikált dokumentumokkal támasztja alá vizsgálatának eredményét, miközben árnyaltabbá színezi a népmesékből ismert Igazságosról alkotott képünket. Garamvölgyi László 25. kötetét tartja kezében az Olvasó. József Attila, Semmelweis Ignác, Teleki Pál és más történelmi személyekkel kapcsolatos kriminalisztikai vizsgálatai után az eredendően újságírói végzettségű, ám a nagyközönség által mégis inkább rendőrségi szóvivőként ismert szerző ezúttal legnépszerűbb királyunk halálának körülményeit tisztázza. A szaktekintélyek véleménye szerint is hiánypótló, oknyomozó-tényfeltáró munka méltatlan adósságot törleszt országgyarapító királyunknak, akinek igazságosságáról, bátor tetteiről, furfangos észjárásáról, nagylelkűségéről számtalan monda, népmese, anekdota szól (az egyetemes történelem uralkodói közt is egyedüli módon), az ellene kitervelt merénylet részleteit és bizonyosságát azonban mindez idáig homály fedte. Garamvölgyit zsurnalisztikai-kriminalisztikai, kommunikációs tapasztalatai, valamint felsőfokú rendőri, illetve jogi végzettsége is nagyban segítette a történelmi rekonstrukciós munka során.

Kollekciók