Ajax-loader

Eric van Lustbader könyvei a rukkolán


Eric van Lustbader - A ​Kardok Erdeje
A ​világhírű Eric von Lustbader, a feszültség és a lélegzetelállítóan sebes akciók mestere, ismét a nagy kaland sűrűjébe vezeti az olvasót: New Yorkba, Párizsba... és legfőképp oda, ahol a kábítószer születik... Kambodzsa és Vietnam üvegházszerűen forró, fojtogató belsejébe!... Oda, ahonnan a fehér méreg halálos útjára indul a világ kábítószer-kereskedelmi csatornáin, ahol az indulatok perzselőbbek, mint a dzsungel hősége... a hagyományok könyörtelenebbek a természet törvényeinél! Ősi, misztikus világ húzódik meg e járhatatlan területek szívében lappangó borzalmakkal, küzdelemmel, mágiával és cselszövéssel. Aki e sötét birodalmat mozgatva irányítja az ópium termelését, az hihetetlen gazdagságra és hatalomra tesz szert a térségben és világméretekben egyaránt. A CIA és a KGB előtt sem titok ez. Az események a föld több pontján neki is lendülnek!... S hogy miképp szerezhető meg az ópiumhatalom? A megoldás kulcsa a KARDOK ERDEJE, a Prey Dauw nevű évszázados talizmán birtoklása, amely élet-halál urává tesz a vad, babonás khmerek lakta vidéken. Pénz és hatalom! A Prey Dauw megszerzéséhez ezernyi veszélyen át vezet az út!... Lustbader sodró lendületű, végsőkig feszült, valós elemekből építkező regényében bepillantást nyerhetünk e küzdelembe, mely New Yorkban, Párizsban s legfőképp minden baj forrásánál: Kambodzsa ősi, sötét ópiumbirodalmában zajlik! Szinte halljuk a lépések neszét a felázott avaron, a fülledt, őserdei félhomályban megpillantjuk az éles pengék gondolatnál sebesebb villanását, miközben Lustbader, a nagy varázsló lapról lapra csigázza érdeklődésünket a végkifejletig. Ezt a könyvet nem lehet letenni...

Eric van Lustbader - Akiko ​bosszúja
Üzlet ​- szerelem - bosszú mozgatja a világot. Hétpecsétes titokként kezelt üzletre készül egy amerikai és egy japán óriáscég. A japán cég vezetője pedig egy időben esküvőjére is a szép Akikóval... A szép Akiko Ofuda azonban nem az, akinek hiszik... Testének intim részén bélyeget visel: a sárkány jelét, a Tensin Sóden Katori nindzsaiskola tetoválását! Akiko könyörtelen, tökéletesen színlelő gyilkos, akiben már alig élnek emberi érzések a bosszúvágyon kívül. Kicsoda valójában Akiko, miért és ki ellen irányul pusztító gyilkosságsorozata? Melyek azok az erők, amelyek ősi japán brutalitással csapnak össze a két cég körül? Mi ez az egész iszonyat?!... A kérdést Nicholas Linnearnak teszik fel, a félig angol, félig japán üzletembernek... Nicholasnak, aki már azt hitte, elfelejtheti a japán ősöket és hagyományokat... eljfelejtheti azt a tudást, amely nem boldogít... A Tensin Sóden Katori nindzsaiskolát, amelyből már annyi félelmetes gyilkos szabadult rá a világra... és amelynek ő is a tanítványa! A szerelem és a béke várná Nicholas Linneart, de vissza kell térnie a múltba. Saját kezében ismét a halálos fegyvert, szamurájkardjában leghűbb társát kell látnia... mert Ő maga a célpont.

Eric van Lustbader - A ​nindzsa I-II
Ezt ​a pasast dokuba mártott sakennel, japán dobócsillaggal ölték meg. - Ami egyben azt is jelenti, hogy tudjuk, ki ölte meg - mondta Vincent. Nicholas bólintott. - Igen. Csak egyfajta ember lehetett. Egy nindzsa. Amikor meghallotta azt a különös hangot, megfordult, s egy homályos foltot látott. Ösztönösen a szeméhez kapta a kezét. Akkor valami a bokája köré tekeredett, s ledöntötte a lábáról. Fémbilincsek vájódtak fájdalmasan a húsába. Egy penge szorult a torkához. Felnézett, és meglátta azt az arcot, amelytől a lélegzete is elállt. Belenézett a halott kőszemekbe. Egy őrült szemei. A nindzsa, gondolta. Agya megbénult, más nem jutott eszébe....

Eric van Lustbader - Bourne ​fölénye
Jason ​Bourne lehetetlen feladattal találja szemben magát ebben a bravúros regényben. Megbízzák, hogy személyesítsen meg egy minisztert egy Katarban tartott politikai csúcstalálkozón, megóvva ezzel az illetőt bármilyen merényletkísérlettől. A tanácskozás helyszínére váratlanul fegyveresek rontanak be, és megölnek mindenkit, kivéve Bourne-t. A célpontjuk azonban nem a miniszter, akit megszemélyesít… hanem maga Bourne. Elrabolják, és egy föld alatti bunkerbe viszik, ahol találkozik a hírhedt terroristával, el-Gadannal. Ő tartja fogva Soraya Moore-t, a Treadstone egykori társigazgatóját, egyben Bourne közeli barátját, valamint kétéves kislányát. Eközben az Egyesült Államok elnöke arra készül, hogy tető alá hozzon egy történelmi jelentőségű békeszerződést az izraeliek és a palesztinok között, amit el-Gadan mindenáron meg akar akadályozni. Bourne-t arra próbálja rábírni, hogy ölje meg az amerikai elnököt, mert ha nem, Soraya és a lánya meghal. Bourne szörnyű választás elé kerül: Sorayát és a gyerekét mentse-e meg, vagy az elnököt?

Eric van Lustbader - The ​Bourne Sanction
Jason ​Bourne needs to regain his life as David Webb so he accepts an invitation from his beloved mentor, Dominic Specter, to join the linguistics department at Georgetown. It's a relief to leave the Bourne identity behind, but Jason soon finds himself in a life-or-death confrontation where every move might be his last. Specter tells him that a former student and son of his old friend was killed by Muslim extremists known as the Eastern Brotherhood. Their leader is a man named Semian Icoupov, and he must be stopped because his next terrorist target is believed to be right here in America. While Jason is busy pursuing Icoupov in Russia, he's become a target himself. Inside CI, a battle is brewing for control over the agency. In order to show the incompetence of its current director, two Pentagon operatives plan to accomplish what CI never could--hunt Bourne down and destroy him.

Eric van Lustbader - The ​Bourne Legacy
In ​Robert Ludlum's ground-breaking career, no other character so captured and held the world's imagination as Jason Bourne. He appeared in three of Robert Ludlum's own #1 bestselling novels - The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, and The Bourne Ultimatum - and they remain amongst Ludlum's most-read and most-loved books to this day. Now, for the first time ever, the Estate of Robert Ludlum has acceded to the demands of readers around the world, turning to bestselling author Eric Van Lustbader to bring Jason Bourne back to life in a thrilling new novel. Jason Bourne is known and feared in the deadly world of covert-ops as one of the most highly skilled assassins for hire. Bourne, however, was merely an identity assumed by CIA agent David Webb, a personality implanted by the CIA to facilitate a dangerous operation, but one that threatened to subsume David Webb entirely. Years after the events of The Bourne Identity, Webb is no longer an active CIA agent and is now a professor of Eastern Studies at Georgetown University, living a quiet life, far from the dangers of his previous life. Until one day he finds himself the target of an assassin nearly as skilled as himself and is framed for the brutal murder of his two closest associates and friends. Fighting for his life against unseen assailants, as well as the full resources of the CIA who believe he has gone dangerously rogue, the Bourne identity asserts itself, leaving Jason Bourne in control. Now Bourne must use all his skills to stay alive as he battles against a determined assassin, the combined skills of the world's intelligence networks, and a shadowy figure in the background, skillfully manipulating events and people, in a far deadlier and more dangerous game than any of them realize.

Eric van Lustbader - The ​Bourne Objective
Facing ​down mercenaries in Africa, Jason Bourne witnesses the death of an art dealer named Tracy Atherton. Her killing dredges up snatches of Bourne's impaired memory, in particular the murder of a young woman on Bali who entrusted him with a strangely engraved ring an artifact of such powerful significance that people have killed to obtain it. Now he's determined to find the ring's owner and purpose. But Bourne never knows what terrible acts he'll discover he committed when he digs into the past.

Eric van Lustbader - Dzsian
Az ​1980-as évek közepén a Távol-Keleten játszódó akciótörténetben két kiváló harcművész küzd egymással: a japán Nicsiren az oroszok ügynöke és nemzetközi bérgyilkos, valamint a kiváló amerikai hírszerző szervezet hongkongi vezetője, Jake Maroc. Valójában az orosz és az amerikai politika bábfigurái ők, akiknek kémtevékenységén és összecsapásuk eredményén múlik Hongkong sorsa.

Eric van Lustbader - A ​Bourne-fortély
A ​Bourne-szankció veszélyes macska-egér játéka után Jason Bourne és félelmetes vetélytársa, Arkagyin, felcserélik a szerepeket: vadászból vad lesz, vadból vadász - és a szálak egyre kuszábbak. Bourne ezúttal Balin tér magához majdnem halálos sérüléséből, ide rejtőzik ismeretlen bérgyilkosa elől, és itt próbálja összerakni ismét széthullóban lévő identitásának darabkáit. Bérgyilkosa után is nyomozni kezd, ám egyre jobban belegabalyodik a titkok hálójába. A CIA közben egy egyiptomi repülőszerencsétlenség felelőseit próbálja megtalálni, és Jason szerelme, Moira is életveszélyes játszmákba kezd. A helyzet több mint kritikus: Bourne lassan rájön, hogy olyan összeesküvés célkeresztjébe került, ami akár a harmadik világháború kitöréséhez is vezethet.

Eric van Lustbader - The ​Bourne Imperative
Jason ​Bourne is back in this new novel in Robert Ludlum's bestselling series written by New York Times bestselling author Eric Van Lustbader. The man Jason Bourne fishes out of the frozen lake is near death, bleeding profusely from a gunshot wound and drowning. He awakens as an amnesiac, with no memory of who he is or why he was shot--and Bourne is eerily reminded of his own past.

Eric van Lustbader - San
San ​- kínaiul azt jelenti: hegy. Konkrét és átvitt értelemben ezt a hegyet, a Sant kell megmásznia Jake Marocne, a szerző előző kötetéből, a hatalmas tetszést aratott Dzsianból megismert férfinak, immár zuannak, a tajpanok tajpanjának. Jake Marocra számos halálos ellenség fenekedik: mindenre elszánt KGB-sek, gyilkos japán jakuzák, a San-vidék kegyetlen kiskirályai, Kína hatalmasai. A tét nem csekély: a világ jövőjéről van szó, amit valami titokzatos fenyeget. Ki kell először deríteni, miben rejlik a veszély. Tervek, ellentervek, csapdák születnek a titok megvédésére illetve megszerzésére. Lustbader, szokásához híven, nemcsak nagyszerű, pergő, izgalmas és meghökkentő fordulatokban gazdag kötetet ad az olvasó kezébe, hanem kitűnő háttérrajzot is. E kötet révén számos olyan dologról szerezhetünk ismereteket, amelyek oly titokzatossá és varázslatossá teszik a Távol-Keletet: különös szokásokról, Európában ismeretlen erőkről, a kung-fu és a karate titokzatos forgásairól, a csí, a dahei és a ba-mahk erejéről, a feng-shui mesterek tudományáról.

Eric van Lustbader - A ​Bourne-birodalom
Jason ​Bourne ezúttal is a Severus Domna nyomait követi - a terrorszervezet Amerika stratégiai jelentőségű ritkaföldfém-készletének megsemmisítését tervezi. Ahhoz, hogy végérvényesen leszámolhasson velük, Bourne-nak szüksége lenne Borisz Karpov tábornok segítségére, akit nemrégiben neveztek ki az orosz titkosszolgálat élére. Ám azt nem tudja, hogy régi barátja eladta a lelkét az ördögnek: a kinevezésért cserébe likvidálnia kell… őt. A kolumbiai hegyekben, majd Cádizon át Damaszkuszig folyik az üldözés, miközben vészesen közeleg a perc, amely az amerikai gazdaság és hadsereg jövőjét tönkreteheti. Bourne és Karpov együttes erővel meg tudná akadályozni a katasztrófát, de ha ehelyett egymás levadászásával foglalkoznak, ez az esély mindörökre elveszik.

Eric van Lustbader - The ​Bourne Betrayal
Two ​months after Jason Bourne's second wife has dies, he learns that Martin Lindros, his only friend in the CIA, went missing in Africa where he was tracking shipments of yellowcake uranium. After Bourne finds him, Martin returns to the U.S., but only after he persuades Bourne to go to Odessa to penetrate the clandestine world of terrorist money men there. In Odessa, Bourne is hampered by confusing flashes of memories. He becomes convinced that they're false, but who planted them and why? And how can he function if he can't rely on his own memories? Eventually, Bourne figures out that the man he saved in Africa isn't his friend but a double, a terrorist intent on sending Bourne off on a wild goose chase while he himself steals U.S. intelligence and uses the information to coordinate an attack against a major U.S. city using nuclear devices. The double, continuing to pose as Martin Lindros, orders a world-wide sanction against Bourne. Now, Bourne must fight off attempts on his life, track down uranium, and stop terrorists from launching an even more devastating attack against the U.S.

Eric van Lustbader - Alkonyharcos
A ​Régiek túllépték a határokat, meggyalázták a természetet - el kellett tűnniük. A Föld felszínét puszta jég borítja, nem alkalmas többé az emberi életre. A kéreg alatt hatalmas Örökföld lakóit a szigorú Tradíciók szorítják korlátok közé, hogy meggátolják a szabad gondolkozást. Ronin, a harcos, a gazdátlan kardforgató azonban képtelen eltűrni a viszálykodó hatalmasok uralmát. Bármennyire is próbálták megfékezni, súlyos titkok nyomára bukkan....

Eric van Lustbader - Bourne ​öröksége
A ​sors mindig közbeszól? David Webb az egyetemi irodalomtanárok békés életét éli, amikor rálőnek... Pár óra leforgása alatt holtan találja két legjobb barátját, s a meggyilkolásukkal őt gyanusítják. A lelkében szunnyadó Jason Bourne hirtelen életre kel, menekíti családját, s szembeszáll a rettenettel.

Eric van Lustbader - The ​Bourne Deception
Jason ​Bourne's nemesis Arkadin is still hot on his trail and the two continue their struggle, reversing roles of hunter and hunted. When Bourne is ambushed and badly wounded, he fakes his death and goes into hiding. In safety, he takes on a new identity, and begins a mission to find out who tried to assassinate him. Meanwhile, an American passenger airliner is shot down. Bourne's search for the man who shot him intersects with the search for the people that brought down the airliner, leading him into one of the most deadly and challenging situations he has ever encountered. With the threat of a new world war brewing, Bourne finds himself in a race against time to uncover the truth and find the person behind his assault, all the while being stalked by his unknown nemesis...

Eric van Lustbader - Bourne ​- A leszámolás
Az ​emlékezetkiesést szenvedett Jason Bourne nyomozásba kezd a különös gyűrű eredete után, melyet Holly-Marie Moreau gyilkosánál talált. A szálak hamarosan egy befolyásos és veszélyes nemzetközi bűnszervezethez vezetnek. Bourne nem tudja, hogy a Severus Domna nemcsak a gyűrűt akarja, de a laptopot is, amelyet volt munkaadója megbízásából még ő maga lopott el; és amelyek együtt, azt remélik, elvezetik őket Salamon király aranyához. A gépen őrzött titkosított dokumentumra fáj a foga a Severus Domna kiugrott tagjának, Dzsalal Esszainak is, aki Moirát bízza meg azzal, hogy találja meg neki. Eközben Soraya Moore az újjáéledt Treadstone megbízásából Leonyid Arkagyin nyomába ered. Mire a szálak összefutnak, és Bourne és Arkagyin ott áll egymással szemtől szemben, arra is fény derül: "odafönt", a fejük fölött már régóta tudják, közeleg a végső összecsapás, melyben végleg eldől, melyikük a jobb.

Eric van Lustbader - The ​Bourne Dominion
Jason ​Bourne is searching for an elusive cadre of terrorists planning to destroy America's most strategic natural resources-and needs the help of his longtime friend, General Boris Karpov. Karpov, the newly appointed head of Russia's most feared spy agency, FSB-2, is one of the most determined, honorable, and justice-hungry men that Bourne knows. But Karpov has made a deal with the devil. In order to remain the head of FSB-2, he must hunt down and kill Bourne. Now, these two trusted friends are on a deadly collision course. From the Colombian highlands to Munich, Cadiz, and Damascus, the clock is counting down to a disaster that will cripple America's economic and military future. Only Bourne and Karpov have a chance to avert the catastrophe-but if they destroy each other first, that chance will be gone forever. THE BOURNE DOMINION Jason Bourne is one of the most compelling and best loved characters created by internationally bestselling novelist Robert Ludlum. The hero of eight novels, including The Bourne Identity and The Bourne Supremacy, Bourne has also been featured in three blockbuster movies starring Matt Damon. Now, New York Times bestselling author Eric Van Lustbader presents a new story about the rogue secret agent who has lost his memory.

Eric van Lustbader - Bourne ​bosszúja
A ​múltját, emlékeit vesztett Jason Bourne-t Rebeka elvesztése óta csupán egyvalami mozgatja: a bosszú. Leszámolni azzal, aki a lány halálát okozta. Eli Jadin, a Moszad vezére tudja ezt. De számol vele Oujang miniszter is Kínában, ahol éppen a döntő fontosságú pártkongresszuson készül megvívni ősellenségével, Cso Hszi-lannal. Felesége, Maricruz Encarnación eközben apja hagyatékát készül átvenni: Maceo üzleteit a mexikói drogkartellekkel. Veszélyes manőverbe kezd, ami balul sülne el, ha nem bukkan fel az öntörvényű exügynök, akivel vállvetve küzdenek tovább Carlos Danda Carlos ellen. Sikerük pedig mindkettőjüknek értékes ajándékot pottyant az ölébe: Maricruz megismeri sosem látott édesanyját, Bourne-nal pedig olyasmi történik, amiről csak álmodni mert.

Eric van Lustbader - Floating ​City
Deep ​within the Vietnamese jungle lies Floating City, a secret empire run on riches and murder. At its heart is Rock, an American Vietnam vet--a killing machine raised on war and rock-and-roll. Ruthless and bloodthirsty, he rules like a god supreme over his legendary dominion. And at his command is the Torch--the tool of ultimate evil that only one man can destroy: Nicholas Linnear. But to penetrate Floating City, Nicholas must first confront his own inner demons: the Yakuza, the Japanese criminal underworld he despises, and his own past. Only when he faces the harrowing truth about himself and about Koei, the woman he loved as no other, will Nicholas find the inner strength to carry out the two missions that have now become one: destroy Floating City, and honor his family's debt to the head of the Yakuza, the Kaisho. While Linnear heads into the heart of a vast web of terror, half a world away his longtime friend, ex-NYPD Detective Lew Croaker, is hunting the Kaisho's would-be assassins. From the foul back alleys of Saigon to the forbidding jungles of Southeast Asia to the corridors of power in Tokyo and Washington, D.C., Linnear and Croaker cross the blood-red line that divides good from evil, sexuality from death, love from betrayal--rushing inexorably toward an explosive climax that you will never forget.

Eric van Lustbader - Second ​skin
Nicholas ​Linnear, visionary hero of The Ninja, The Kaisho, and Floating City, returns in...Second Skin Eric Lustbader's powerful novels have established him as "an author of authentic and engrossing Oriental intrigue second to none" (Ib Melchior, Los Angeles Times Book Review). Now the international bestselling master storyteller brings us a globe-spanning new novel of epic adventure. Nicholas Linnear is back -- to confront his most formidable and hated enemy. Nicholas Linnear won a major battle with the apocalyptic destruction of Floating City. But his enemy has taken flight from the city's ruins in Vietnam to regroup and mount the assault that will solidify his ultimate power -- and destroy Linnear. Mick Leonforte, an international corporate power broker as well as a criminal czar, is preparing to take on Linnear, his sworn nemesis, on the battleground where business and warfare become one. With the help of seasoned New York City police detective Lew Croaker and the dazzling, cunning Vesper Arkham, Linnear pursues his prey -- placing Koei, the woman he loves above all else, in the vengeful path of a criminal genius. And it will plunge Nicholas into the depths of Kshira -- the terrible force that even the master who trained him in the mysteries of psychic warfare was powerless to escape.

Eric van Lustbader - A ​ninják háborúja 1-2.
A ​szerző korábban megjelent, hasonló témájú köteteiből (A nindzsa. 1-2.) jól ismert félig angol, félig japán nyomozó Nicholas Linnear egy sok szempontból súlyos kimenetelű nyomozás következményeként elvesztette "erejét"; harcias Fekete Nindzsából erőtlen Fehér Nindzsává válik. Amikor szemtanúja és majdnem áldozata lesz egy gyilkos nindzsa támadásának, elérkezettnek látja az időt, hogy kivonuljon a városból, és a nindzsák ősi földjén, az Amaruszi-hegyen próbálja visszaszerezni hitét és fizikai képességeit. A nindzsák pusztító erejét használja eszközül Szendzsin Omukae kapitány a tokiói gyilkossági osztály parancsnoka először - hite szerint - az ősi japán erkölcsök védelmében gyilkolva, majd a lebukástól való félelmében követve el újabb és újabb gyilkosságokat. Így esik majdnem áldozatául Linnear nyomozó is. De hogy valójában milyen indítékok hatására követte el a kegyetlen gyilkosságokat a parancsnok, valamint sikerül-e Linnear nyomozónak újra önmagára találnia - azt a később megjelenő második kötetből tudhatja meg az olvasó.

Eric van Lustbader - A ​Bourne-művelet
Borisz ​Karpovot, az FSZB fejét meggyilkolták. Maga után hagyta azonban egy megfejthetetlennek tűnő kiberművelet tervét – de vajon mi volt vele a szándéka? Végtelen gazdagság, végtelen hatalom elérése, esetleg mindkettő? Saját magának szánta, vagy hazája Vezérének parancsára dolgozta ki? A tábornok egyedül amerikai barátjában, Jason Bourne-ban bízott meg. Így ő lett az USA és a NATO egyetlen reménye, hogy megállítsa nemcsak Oroszországot, de a szomáliai terrorista mágust és bábját, az Angyalcsinálót is, mielőtt az ördögi terv végveszélybe sodorhatná az egész világot. Sikerül-e Bourne-nak feltörnie a titkos kódot? Vészesen fogy az idő...

Eric van Lustbader - Bourne ​- Enigma
Borisz ​Karpov esküvőjének előestéjén Bourne titokzatos ,,ajándékot" kap orosz barátjától, egy régi érmét. Úgy gondolja, a másnapi ceremónia után kifaggatja a vőlegényt, mit jelentsen ez az egész, ám az örvendetes esemény hirtelen és tragikus véget ér. Bourne-nak nincs más választása, egyedül kell rájönnie az érme titkára. A nyomokat követve Moszkvából Kairóba, onnan a háború sújtotta Szíriába, végül Ciprusra vezet az útja. Arra a döbbenetes következtetésre jut, hogy a tábornok szembefordult Vezérével, hogy megakadályozza annak eszelős tervét. Bourne-ra vár a feladat, hogy bevégezze, amit a barátja elkezdett, és erre mindössze négy napja van. Közben még meg kell fejtenie azt a rejtélyt is, hogy mit keresett az áldozat testén lévő sebben a kis arany Dávid-csillag, amelyet ezer közül is felismerne: a Moszad elit egységének bérgyilkosa, Sara nyakában látta utoljára. ,,Lustbader pontosan tudja, hogyan kell a székébe szegezni az Olvasót: a történet magába szippant, és a lélegzetelállító vég sem marad el." - The Real Book Spy

Eric van Lustbader - Black ​Heart
"Chilling, ​brutal, and satisfying...The reader becomes deeply involved." THE HOUSTON CHRONICLE The sudden death of a major presidential contender in the arms of his beautiful mistress sends his best friend, Tracy Richter, on an epic journey of violence back into the heart of the Cambodian jungle and into a desperate web of intrigue in which every action masks a hidden motive. Featuring the deadliest killer since THE NINJA, and an exotic Oriental enchantress, BLACK HEART is an extraordinary adventure into the arts of violence and love.

Eric van Lustbader - The ​Bourne Retribution
Jason ​Bourne is one of the most popular and compelling characters in modern fiction. Originally created by bestselling author Robert Ludlum, now New York Times bestselling writer Eric Van Lustbader carries on Ludlum's legacy with a new novel about the rogue secret agent who has lost his memory... Jason Bourne has been pursued by powerful governments--and escaped. Hunted by the most skilled assassins in the world--and outsmarted them. Targeted by terrorists--and defeated their plans for global chaos. But now, Bourne wants only one thing: retribution. THE BOURNE RETRIBUTION Bourne's friend Eli Yadin, head of Mossad, learns that Ouyang Jidan, a senior member of China's Politburo, and a major Mexican drug lord may have been trafficking in something far more deadly than drugs. Yadin needs Bourne to investigate. Bourne agrees, but only because he has a personal agenda: Ouyang Jidan is the man who ordered Rebeka--one of the only people Bourne has ever truly cared about--murdered. Bourne is determined to avenge her death, but in the process he becomes enmeshed in a monstrous world-wide scheme involving the Chinese, Mexicans, and Russians. Bourne's increasingly desperate search for Ouyang takes him from Tel Aviv to Shanghai, Mexico City, and, ultimately, a village on China's coast where a clever trap has been laid for him. Bourne finds himself pursued on all sides and unsure whom he can trust. As he moves closer to Ouyang, closer to avenging the woman he loved, he also moves ever closer to his own death...

Eric van Lustbader - Bourne-szankció
Olyasvalakinek, ​aki képtelen a két személyisége - a tehetséges nyelvtudós, David Webb és a sokak által bérgyilkosnak tartott mesterkém, Jason Bourne - csapdájából menekülni, egyetlen napja sem lehet átlagos. Mégis úgy tűnik, Bourne élete valamelyest nyugvópontra jut, amikor tanszékvezetőnek kérik fel a Georgetowni Egyetemen. Ám ezzel egy időben a CIA lehallgatja egy ismeretlen terrorista szervezet kommunikációját. Ebből kiderül, hogy a terroristák nagyszabású támadásra készülnek egy keleti parti nagyváros ellen, s az akcióra várhatóan egy héten belül sor kerül. Veronica Hartot, a CIA újonnan kinevezett igazgatóját sürgeti az idő, s a veszélyt is el kell hárítani - nem marad más választása, mint hogy Bourne-t bízza meg a feladattal. S ezzel Bourne kettős életének leghalálosabb kalandja kezdődik el: miközben a magát Fekete Légiónak nevező terrorista csoport vezetőjét veszi üldözőbe, saját életét is mentenie kell. Ugyanis egy hozzá hasonlóan kimagaslóan tehetséges és elszánt bérgyilkos jár a nyomában.

Eric van Lustbader - The ​Bourne Ascendancy
Jason ​Bourne is one of the most popular and compelling characters in contemporary fiction. Originally created by bestselling author Robert Ludlum, the Jason Bourne series was later adapted into films that have become modern classics. Now, New York Times bestselling writer Eric Van Lustbader carries on Jason Bourne's story with a new novel about the rogue secret agent who has lost his memory . . . THE BOURNE ASCENDANCY In this thrilling and absorbing new novel Jason Bourne is faced with an impossible mission. He has been hired to impersonate a high-level government minister at a political summit meeting in Qatar, shielding the minister from any assassination attempts. Suddenly, armed gunmen storm the room, killing everyone but Bourne. Their target, however, isn't the minister Bourne impersonates....it is Bourne himself. Kidnapped and transported to an underground bunker, Bourne finds himself face-to-face with an infamous terrorist named El Ghadan ("Tomorrow"). El Ghadan holds as his captive Soraya Moore, former co-director of Treadstone, and a close friend to Bourne, along with her two year old daughter. Meanwhile, the President of the United States is in the midst of brokering a historic peace treaty between the Israelis and the Palestinians-an event that El Ghadan is desperate to prevent. He demands that Bourne carry out a special mission: kill the President. If Bourne refuses, Soraya and her daughter will die. Bourne must make a monstrous choice: save Soraya and her daughter, or save the President.

Eric van Lustbader - Jian
The ​consummate warrior. The man who excels. The supreme master of all the arts--love and combat, strength and wisdom--who holds the fate of all China in his hands. In a vast arena with its vivid scenarios of war and revolution, its intricate loyalties of clan and creed, many vie for total mastery. Four ancient pieces of jade are the key to unlocking the grand scheme of the Jian. The prize is Hong Kong--the glittering jewel that sets the KGB, the Communist Chinese, and the Americans in deadly battle.

Eric van Lustbader - Bourne ​- A kötelesség
A ​férfiban, akit Jason Bourne kiment a fagyos tengerből, már alig van élet. Amikor magához tér, nem tudja megmondani, ki ő és miért lőttek rá - Bourne-t mindez kísértetiesen emlékezteti a saját amnéziájára. Aztán kiderül, hogy a Moszad egyik ügynöke, Rebeka olyannyira eltökélten meg akarja találni ezt a férfit, hogy még a cégével is megszakítja a kapcsolatot - a Moszad erre a legeredményesebb bérgyilkosát küldi utána. Mindeme rejtélyekre vajon a libanoni titkos katonai táborban lehet magyarázatot találni, ahonnan Bourne és Rebeka némi tűzharcot követően pár hete megszökött? Vagy a szálak Treadstone-hoz vezetnek, ahol Soraya Moore és Peter Marks igazgatók azt a megbízást kapják, hogy iktassák ki a legendás terroristát, Nikodémuszt? Kétségbeesett, életre-halálra menő vadászat kezdődik a titok után, amely mindörökre megváltoztathatja nemcsak Bourne, de az egész világ jövőjét is.

Eric van Lustbader - Bourne-átverés
A ​felesége elvesztését gyászoló Bourne-t villámcsapásként éri a hír, hogy Martin Lindros, az utolsó ember, aki ismeri a múltját, és akit barátjának nevezhet – eltűnt. A CIA igazgatóhelyettesének egy Etiópiában végrehajtott művelet során veszett nyoma, ahol is csapatával gyanús, atombomba előállításához szükséges anyagok és urániumszállítmányok után nyomoztak. Bourne nem engedheti, hogy egyetlen barátja, aki révén az emberiséghez kötődik, mindörökre eltűnjön az életéből. Így – bármennyire is gyűlöli a CIA-t és munkamódszereit – elhatározza, hogy megmenti Lindrost és bevégzi a munkáját; anyagi forrásaik elapasztásával felszámolja a terrorista hálózatot, amely nukleáris arzenál kiépítésére készül. Ám nem számol vele, hogy ez az iszlám fundamentalisták által vezetett, hihetetlenül veszélyes, a legkorszerűbb technikai eszközökkel felszerelt csoport befolyással bír nemcsak Afrikában és a Közép-Keleten, de még Kelet-Európában és Oroszországban is. Nem csupán tudomással vannak, de a háttérből irányítják is Bourne minden lépését, aki így akaratlanul is segítségükre lesz legfőbb céljuk, Amerika lerombolásának elérésében.

Kollekciók