Ajax-loader

Hans Reichardt könyvei a rukkolán


Hans Reichardt - Természeti katasztrófák
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hans Reichardt - Az ​ókori Egyiptom
Európában ​még javában tartott a barbárság korszaka, amikor Egyiptomban már hatalmas piramisok, csodálatos műremekek emelkedtek a Nílus partján. A világ legelső államának fordulatokban gazdag történetét eleveníti fel - Kr.e. 4500-Kr.u. 641-ig - a színes rajzokkal és fényképekkel gazdagon illusztrált kötet. Bemutatja az ősi Egyiptom születését, az Óbirodalom és a Középbirodalom életét, civilizációját, majd elvezet az Újbirodalomba, a hanyatlás korszakáig, amikor véget ért a fáraók uralma. Témái között magyarázza a fáraó uralkodói szerepének jegyeit, felidézi az udvari életet, az alattvalók hétköznapjait (földművesek élete, a házak berendezése stb.), ismerteti az egyiptomi hitvilág sajátosságait. Az illusztrációs anyagban a fantáziarajzok a színes fényképekkel váltakoznak; az utóbbiak a jelent mutatják, az előbbiek a múlttal szembesítenek. Az általános iskolás gyerekeknek hasznos olvasmányt, szép élményt, izgalmas "időutazást" nyújt a kötet.

Hans Reichardt - Piramisok
Ötezer ​évvel ezelőtt építették az első piramist, hogy ezzel biztosítsák a hatalmas birodalom urának, a fáraónak az örök életet. Az egyiptomi uralkodók két évszázadon keresztül követték az első piramist megépíttető Dzsószer példáját. Ebben az időszakban születtek azok a hatalmas piramisok, amelyeket a Nílus partján ma is megcsodálhatunk. A Mi Micsoda sorozat legújabb kötete sok érdekes illusztrációval és fényképpel kiegészítve mutatja be a piramisok történetét. Az ifjú olvasó megtudhatja, hogyan építették fel az egyiptomiak piramisaikat, és hogy milyen volt egy ilyen építmény belseje. Megismerhetik a hieroglifák megfejtésének történetét, amely lehetővé tette, hogy megértsük az ókori Egyiptom titkait.

Hans Reichardt - A ​hét világcsoda
A ​civilizáció bölcsőjének varázslatos tájaira kalauzolja el az olvasót ez a kötet. Megismerhetjük a világ hét csodájának történetét, születésüket és pusztulásukat is. Ezek a lenyűgöző alkotások a mai embert is ámulatba ejtik, a könyvet lapozgatva megtudhatjuk, milyen óriási erőfeszítésekkel, hogyan jöhettek létre és hogyan pusztultak el ezek a csodálatos építmények, az emberiség kultúrájának rekordteljesítményei.

Hans Reichardt - A ​népvándorlás
A ​népvándorlás koránál húzhatjuk meg a választóvonalat az antik világ és a középkori Európa között. A történész-régész szerző izgalmasan eleveníti fel ezt a nagy hatású történelmi változásokat hozó korszakot az első hun támadásoktól a germán törzsek vándorlásain át egészen a Frank Birodalom létrejöttéig. A könyv utolsó fejezetében - 8 gazdagon illusztrált oldalon olvashatunk a magyarok vándorlásairól. Van-e közünk a hunokhoz, mit talált Julianus barát, miről árulkodnak a régi sírok?

Kollekciók