Ajax-loader

Boros Lajos könyvei a rukkolán


Szombathy Viktor - Boros Lajos - Soproni Sándor - Szentendre
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boros Lajos - Sumák ​dumák
Kedves ​Olvasó! Amit ön a kezében tart, az egy nagyon szemtelen és nagyon veszélyes könyvecske. Illetve nem is könyv, hanem egy NévNapTár. Azért veszélyes, mert alig különböztethető meg benne a valóság és a blöff. A valóságalapot Ladó János "Magyar utónévkönyv" című kiadványa képviseli, az összes többi megbomlott agyam terméke.

Sak%c3%a1lok
elérhető
0

Boros Lajos - Sakálok
NEM ​HALLGAT A SAKÁLOK! NEM HALLGAT A SAKÁLOK! De kik azok a Sakálok? Valós személyek? Vagy Boros Lajos képzeletének szüleményei? Túlságosan is valósak, hogy képzelgések legyenek, ugyanakkor nem tudunk róluk semmit. Léteztek, aztán eltűntek a zeneipar kegyetlen süllyesztőjében, vagy most is aktívan részt vesznek a zenei élet alakulásában? Senki nem tudja miért maradtak ki bizonyos részek az eredeti kiadásban. Talán nem fért bele az együttes működése a rock piac kosarába? Vagy a zenészek nem akarták nyílvánosságra hozni a kulisszák mögött zajló eseményeket? Nekem van tippem hogy kikről van szó, de akik olvasták teljesen másokra ismertek rá ebből a remek, könnyed és szórakoztató könyvből. Vannak viszont akik azt mondják, nem is volt ilyen zenekar. Emlékeimben még él egy "Nem tudok absztrahálni!" szövegü daluk néhány hangfoszlánya, de kik lehettek ők? Rejtély... Oldjuk meg együtt!

Boros Lajos - Lali ​király papagája voltam, avagy Grün blog
Boros ​Lajos ismét megmosolyogtat bennünket. A kötetben kedves papagáján keresztül mutatja be nekünk kedvence napjait több, mint egy éven keresztül. "Másfél felejthetetlen évet töltöttem egy zöld nagy Sándor papagáj, Grün(Hilda) mellett, mint íródeák, mint társ, mint tanító, mint kolléga, mint leszállópálya, mint élelmiszerszállító, mint védelmező, mint megfigyelő, mint udvari fényképész, és mint ember. Soha ilyen tömörségben, és ilyen könnyen ennyit még nem tanultam. Csupán figyelnem kellett. Grün(Hilda) nem tanított, nem magyarázott, hanem létével, cselekedeteivel, reagálásaival tartott nekem, (és csak nekem) egyetemi szintű előadásokat a papagájetikáról, a földhözragadt világnézettől való rugalmas elszakadásról, az élet élvezetéről, a családdal való kommunikációról, a lényegtelen dolgok figyelmen kívül hagyásáról, a vérnyomásszabályozásról, az emberi kapcsolatokról, a lét titkairól, Istenről, és a repülésről a szó szoros, és a szó összes átvitt értelmében. A vele való együttlét számomra maga volt a megvilágosodás. Mint amikor a vízben rémülten és vakon fuldokló, prüszkölő és kapálódzó embernek egyszercsak megadatik, hogy búvárszemüvegen keresztül megpillanthassa, hogy mit rejt a mély. A dimenziók átrendeződnek. A félelmek a helyükre kerülnek. Végtelen nyugalom tölt el. Minden kristálytisztává és világossá válik. Az ember egy szempillantás alatt felfogja saját méreteit, helyzetét, fontosságát és jelentéktelenségét. Bizony mondom nektek, tenger tetején hányódó ázalagok vagyunk mindaddig, amíg nem bukkan fel az életünkben egy ilyen Grün(Hilda) szerű lény, és nem zökkenti vissza rozsdás kerekeinket a sínpárra, amiről ki tudja mikor döccentünk le. Kívánok mindenkinek egy Grünt. Minél hamarabb. Addig is élvezzétek az enyémet." - Boros Lajos

Köves Tamás - Boros Lajos - Csókbál
"Egy ​olyan könyvet teszünk most a kezetekbe, aminek a sorsa jellemzőbb, és érdekesebb, mint saját maga. Az úgy volt, hogy a Köves Tamás haveromnak támadt egy ötlete. Csak mondogatta, hogy csók bál, csók bál, csók bál... Aztán gondoltam egyet, írjuk meg a filmregényt, mi baj lehet belőle? A könyv elkészült, eljött Tamás ideje. A menedzselés. 1985 végén Bacsó Péter behívott minket magához, és elmondta, hogy neki nagyon tetszik a könyv, kössünk szerződést a filmnovellára. A könyvet és a szinopszist odaadták András Ferenc filmrendezőnek. Neki szintén nagyon tetszett. Minden jel arra mutatott, hogy ő lesz a rendezőnk. 1986 októbere. Jött a második szerződés, a megfilmesítési jog. Ekkor találtak egy fiatal "rokon" gyereket, Szekér András dramaturgot. Kiadták neki a filmnovellát, hogy készítsen belőle forgatókönyvet. A gyerek nekikezdett. Kár volt. Elkezdtünk balhézni, hogy elrontják a forgatókönyvet. Erre Bacsó, hogy befogja a szánkat, adott egy papírt, hogy van jogunk beleszólni a forgatókönyvbe. Született még egy verzió, amit szintén leszaroztunk. Többet nem láttuk Andrist. Hosszú csönd következett... Egyszer csak megjelent András Ferenc rendezésében a Nagy Generáció című film. Meghívtak minket a Corvin moziba a díszbemutatóra. Elmentünk, megnéztük. Az ötlet nagyon hasonlít a miénkre. Nem értettük. Tényleg! Miért hívtak meg? Hogy örüljünk, hogy a művünk megvalósult? A bemutató után a "kicsit sem robbanékony" Köves felhívta András Ferencet, hogy mi lesz a Csókbállal? Válasz: nagyon hülyén venné ki magát, ha egymás után két hasonló témájú filmet csinálna. Köves, a maga sajátos modorában csak annyit mondott: "kapd be!" A filmet visszakaptuk. 1988. A csoda! A zsidó hitközség felkérte Köves Tamást, hogy társadalmi munkába segítsen az Emanuel alapítvány báljának szervezésében, melynek díszvendége Tony Curtis volt. Ekkor döntöttünk úgy, hogy nincs vesztenivalónk, megpróbáljuk rávenni Tony Curtist, hogy olvassa el az angolul megírt szinopszist. Rávettük. Tony azt mondta, hogy nagyon tetszik az ötlet, szívesen eljátssza a főhőst és még esetleg be is száll pénzzel. Bacsó hivatalosan keresse meg, hogy megbeszéljék a részleteket. Bacsó megígérte, hogy intézi a produkciót. Curtis elutazott. Két vagy három három hét múlva Köves hívta Bacsót, hogy beszélt-e Toníval. Mire ő: próbálta egyszer hívni, hagyott üzenetet, de az a galád Tony Curtis nem hívta vissza! Köves Tamás besokallt. Elküldte Bacsó Pétert a jó édesanyjába és megfenyegette, hogy szanaszét perli, ha nem adja vissza azonnal a jogokat. Erre jött viszonylag gyorsan a papír, amin a 10 év jogról lemondott és az visszaszállt ránk. Most van néhány papírunk, egy színes kerettörténetünk, meg egy filmregényecskénk. Úgy döntöttünk, kiadjuk, csak úgy... kortünetleírásként és tanulságképpen." (a Szerzők)

Boros Lajos - Rácsok ​mögött szabadon
"A ​bűn a mélységéről az a bűnös tud igazán beszélni, aki annyira mélyre süllyedt, mint jómagam is. Bár szerintem teljesen mindegy, hogy hány méteres vízbe fullad bele az ember" – írja a szerző, aki valóban megjárta nemcsak a bűn, hanem a börtöncellák mélyét is. Sokadik büntetését töltötte, mikor az élete váratlan fordulatot vett. Nem került ki a rácsok mögül, sőt beismerő vallomása nyomán drasztikusan megemelték a büntetését, mégis szabad emberként élt tovább: szabadon attól, ami a bilincseknél is erősebben tartotta fogva. Könyvében is őszintén vall arról az útról, amely a kilátástalanságból egy reményteli jövő felé vezet.

Bochkor Gábor - Voga János - Boros Lajos - A ​bumeráng aranyköpései
A ​Bumeráng egy nagy család. A családtagok megérzik egymás gondjait, és igyekeznek segíteni a problémák megoldásában. Egyszer Kiss László hivatásos keresztrejtvény-készítő barátunk Lövőről jelentkezett játékra, de beszélgetés közben azt is kiszedtük belőle, hogy éppen munkanélküli. Azonnal kapott tőlünk egy ötletet: készítsen megrendelésre ajándék szüllnapi keresztrejtvényeket. Az üzlet beindult, és hálából kaptunk tőle egy paksaméta papírt, amin a mi humoros kiszólásalnk, jellemző aranyköpéseink voltak kigyűjtve. Beleolvastunk, jókat röhögtünk, aztán mindjárt úgy gondoltuk, talán Nektek Is tetszenek majd. Kellemes derülést és emlék-felidézést! Bochkor-Boros-Voga

Mészáros Rezső - Nagy Erika - Pál Viktor - Nagy Gábor - Boros Lajos - A ​globális gazdaság földrajzi dimenziói
A ​mű a globális gazdaságot a társadalomföldrajz eszköztárával mutatja be naprakész adatokkal, széleskörű szakirodalmi háttérrel, kiválóan illusztrált elemzésekkel, valamint az információs technológiák révén gyökeresen átalakult globális gazdaság térszerkezetének bemutatásával. A lebilincselően olvasmányos mű a földrajzi és közgazdasági képzések számára éppúgy meggyőződéssel ajáajánlható, mint a téma iránt érdeklődő szakembereknek.

Garamhegyi Ábel - Boros Lajos - Bevezetés ​a településmarketingbe
A ​jegyzetben többnyire településmarketingről beszélünk. Ennek oka, hogy kutatásainkat elsősorban nagy- és középvárosokon végeztük, ugyanis leginkább számukra adottak a lehetőségek mind pénzügyi, mind humán erőforrás, mind közigazgatási szempontból marketing kampányok tervezésére és lebonyolítására. Ezeken túl legerősebben talán közöttük jelentkezik a piaci verseny és ezzel a szükségszerűség a lehetőségek kiaknázására. Azonban megállapításaink általában kisebb és nagyobb területi egységekre (falvak, megyék, régiók) is alkalmazhatóak, sőt reményeink szerint alkalmazásra is kerülnek. Az angol place marketing mintájára használjuk a „helymarketing” kifejezést is - ezzel is érzékeltetni kívánjuk, hogy a bemutatott elméletek, módszerek többféle területi szintre is érvényesek. A jegyzetet sokféle olvasóközönségnek szántuk: reményeink szerint a leírtak hasznosak lehetnek a geográfusoknak, közgazdászoknak, szociológusoknak, illetve mindazoknak, akik lakókörnyezetük életminőségét megalapozott és következetes marketing munkával kívánják javítani. Mindezt a jegyzet tartalmában és szerkezetében is igyekeztünk figyelembe venni. Ez indokolta, hogy kitérjünk olyan témákra, amelyet egyes olvasók talán az itt leírtaknál mélyebben ismernek, hiszen mások számára hasznos lehet az eltérő tudományterületekről származó legfontosabb fogalmak rövid, csak a legszükségesebb információkra korlátozódó bemutatása. Így a szorosan a településmarketinghez tartozó kérdéseken túl áttekintjük a marketing alapjait és a marketingszemlélet fő jellemzőit, a településekhez és különböző területegységekhez kapcsolódó legfontosabb tudnivalókat, illetve a települések irányításával kapcsolatos alapvető ismereteket is. Azoknak, akik valamely témában az itt leírtaknál mélyebben el szeretnének mélyülni, a hivatkozott munkák kínálhatnak továbblépési lehetőséget.

Boros Lajos - A ​győri karmelita templom
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boros Lajos - Stage ​pass
Tudod, ​mikor minden bejön. Most is libabőrös leszek, ha eszembe jut. Mikor minden bejön! Fönt is, lent is. Tiszta libabőr vagyok. Mondom, hogy nem vagyok normális!

Kollekciók