Ajax-loader

Susanna Kubelka könyvei a rukkolán


Susanna Kubelka - Ofélia ​úszni tanul
Miért ​pont Ofelia? És miért tanul úszni? Egy könyv címe ez, amely egy 40-es évei elején járó független nő önmagára találásáról szól, aki ennyi idősen képletesen és valójában is "megtanul úszni". Azt gondolom, soha jobban nem volt találóbb ez a mondat rám, mint most. Hát ezért a cím, és legyek most én Ofelia...

Susanna Kubelka - Ne ​féljünk a korunktól!
Ha ​Susanna Kubelka, a kiváló osztrák újságírónő tanácsaira hallgatunk, nem félünk a korunktól, mert - testünk, lelkünk az ifjúság elmúltával érik be, - az igazi férfiak az érett asszonyoknak hódolnak, - a munkáltatók bennünk látják a megbízható munkaerőt. Kizárólag rajtunk, nőkön áll, hogy kedvesek, szépek, vonzóak maradjunk! Susanna Kubelka tudja a titkot, hallgassunk rá!

Susanna Kubelka - Ódon ​várba herceg kerestetik
A ​szép fiatal Anette hosszú távollét után visszatér Kronegg várába, ahol nevelkedett. Eduard Silvester gróf, a vár ura szeretettel fogadja rég nem látott unokahúgát, aki öt év után rádöbbent, hogy szerelme és élettársa, Daniel valójában elvetemült szélhámos, aki fûvel-fával megcsalta és egész vagyonából kifosztotta. Fordulatokban gazdag cselekmény során ismerjük meg az ódon vár lakóinak életét, és szerzünk tudomást arról, hogy Eduard gróf kitartó és fáradságos munkával igyekszik megtalálni a magyar koronakincseket, amelyeket bizonyos híresztelések szerint az 1848-as bécsi forradalom után Kornegg várában rejtették el. A kellemes, szórakoztató irodalmat kedvelő olvasók nem fognak csalódni Susanna Kubelka regényében.

Susanna Kubelka - A ​szétfeszített fűző
Helyszín: ​az Osztrák-Magyar Monarchia egyik helyőrségi városa, az 1870-es években, a "boldog békeidőkben". Bálok, zsúrok, színielőadások, díjugratások forgataga, csinos, fiatal katonatisztek és fiatal feleségre vágyó, gazdag öregurak, ártatlan, epekedő szerelmesek és bordélyházak fülledt erotikája - ebbe a világba csöppen bele a 15 éves Minka Hübsch, a helyi szálloda tulajdonosnőjének unokahúga. Minka rendkívüli szépség: gyönyörű haja, darázsdereka mindenkit Erzsébet császárnéra és a királynéra emlékeztet... Susanna Kubelka ezúttal is olvasmányosan, érdekfeszítően és könnyed stílusban kalauzolja el olvasóját egy olyan korszakba, amikor regényének hősnője, Minka elindul az önállóság útján.

Susanna Kubelka - Madame ​ma később jön
"Már ​egy lavinát is túléltem, engem semmi sem pusztíthat el egykönnyen" - állítja magáról Tizia, a 42 éves, de lányosan karcsú, szőke bécsi nő, és elszántan veti magát Párizs legkapósabb agglegényének, egy gazdag kávédinasztia sarjának, Fausto Saint-Apollnak erős karjai közé. De alighogy Madame-nak szólítják, máris minden megváltozik körülötte. Ijesztő szakadékok tátonganak ebben a ragyogóan szép férfiakból és intrikus nőkből álló, önfejű családban: "Gyűrűvel az ujjunkon minden megengedett" - közlik vele, azt pedig végképp természetesnek tartják, hogy Fausto nem hagy ki egyetlen csinos nőt sem az életéből. Tizia tűr egy ideig, aztán elege lesz. "Nem azért mentem férjhez, hogy egyedül legyek Párizsban - állapítja meg -, én szenvedélyes asszony vagyok. A szenvedélyes asszonyok pedig olyanok, mint a pénz. Oda mennek, ahol tudják őket értékelni!" - És megkezdi bosszúhadjáratát. Bécsi kedéllyel, temperamentummal és a hozzá tartozó jó adag életbölcsességgel küzdi keresztül magát Párizs dzsungelén. Furcsa dolgokat él meg a Szajna menti hálószobákban, majd iszonyatos felfedezésre jut, ami teljesen új megvilágításba helyezi eddigi életét. "Már egy lavinát is túléltem, de Fausto elpusztít" - állapítja meg Tizia, és ismét kezébe veszi saját sorsát. A lehető legjobbkor...

Kollekciók