Ajax-loader

Steve Parker könyvei a rukkolán


Jill Bailey - Steve Parker - Az állatvilág enciklopédiája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Steve Parker - A ​Föld nevű bolygó
Tények ​és érdekességek a Föld kutatásáról és éghajlatáról; Több mint 70 látványos illusztráció, térkép és diagram; Átfogó tárgymutató; Ideális otthoni vagy iskolai használatra is.

Steve Parker - Orvoslás
Ismerjük ​meg az orvostudomány több ezer éves történetének gyógyító és életmentő felfedezéseit, eszközeit és módszereit Miért hitték régen, hogy a koponyába fúrt lyuk enyhíti a fejfájást? Hogyan vágták le a kudarcot vallott orvosok kezét az ókori Babilonban? Milyen volt egy műfogsor az ókori Rómában? Hogyan zajlott le egy 19. századi kéjgáz-parti? Hogyan amputáltak akkor, amikor még nem ismerték az altatásos műtéteket? Mire való a defibrillátor? Mi történik egy mikrosebészeti műtét során? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ a Szemtanú sorozat legújabb, Orvoslás című kötete. A gyógyítás történetét az ókortól napjainkig bemutató, pazar fényképekkel illusztrált kötetet a biológia, az orvostudomány és a tudománytörténet iránt érdeklődők egyaránt élvezettel forgathatják.

Steve Parker - Isaac ​Newton és a gravitáció
"Én ​azért láttam messzebbre, mert óriások vállán álltam." Így összegezte hatalmas életművét Isaac Newton. Kik voltak az "óriások"? Galilei, Kepler, Decartes... Munkásságuk hatására, a 17. századi tudományos forradalom légkörében alkotta meg Newton három mozgástörvényét, a folyadékok áramlásáról, a holdak, bolygók mozgásáról vallott elméletét - és az egyetemes gravitáció törvényét, amellyel örökre fölírta nevét a tudomány aranylapjaira. "Óriások vállán" állt. Óriás volt ő maga is.

Steve Parker - Az ​élet tudománya
Tények ​és érdekességek az élet titkairól; Több mint 100 látványos illusztráció, térkép és diagram; Átfogó tárgymutató; Ideális otthoni vagy iskolai használatra is.

Steve Parker - Elektromosság
Ismerjük ​meg az elektromosság csodálatos történetét a legősibb felfedezésektől az életünket megváltoztató legújabb találmányokig Hogyan emelhet fel a borostyándarab egy tollpihét? – Miért tették ki magukat áramütésnek a hajdani tudósok? – Hogyan működik a villámhárító? – Hogyan szállítja az elektromosság a képet és a hangot óceánon, világűrön át? Ezekre a kérdésekre és még sok másikra is megvan a válasz ebben a lebilincselően új szemléletű elektromosság- történetben. Eredeti eszközökről, kísérletekről készült pompás, színes felvételek és térbeli modellek keltik életre a világunkat megváltoztató eszközöket és a friss szemmel nézve ma is hihetetlennek tetsző fölfedezéseket. A Szemtanú tudomány sorozat az ősidőktől napjainkig követi nyomon a természettudomány történetét.

Steve Parker - Brian Williams - Kérdések ​és válaszok enciklopédiája
Válaszok ​több mint 1300 izgalmas kérdésre. Hány ember lépett eddig a Holdra? Miért vannak időzónák? Hogyan erősödött Róma birodalommá? Melyik rovar repül a leggyorsabban? Miért különbözik a hajunk színe? Hol van a Tiltott Város? Milyen gyorsan terjed a fény? Ki volt az a távolugró, aki ámulatba ejtette a világot? Ezekre és még sok más kérdésre kaphatunk választ ebben a kötetben. Minden fejezet érdekesebbnél érdekesebb információkat tár az olvasó elé bolygónkról, a végtelen univerzumról, a világtörténelemről, az emberi testről és még számos más témáról. Minden oldalon izgalmas tudnivalókkal, sorsfordító évszámokról, fontos emberekről szóló érdekfeszítő adatokat tartalmazó válaszok segítik a tanulást. Ne is habozzunk tovább! Lehet kérdezni!

Steve Parker - Marie ​Curie és a rádium
"Hét ​tonna uránércből lesz egyetlen gramm rádium." Szinte hihetetlen, ugye? Erre nem is gondolunk, amikor radioaktivitásról, sugárzásról, atomról beszélünk, amely nem csak pusztít, hanem hőt, fényt, energiát is ad... és nem gondolunk arra a zseniális asszonyra, Marie Curie-re sem, aki nélkül minderről sokkal kevesebbet tudnánk, aki emberfeletti erőfeszítéssel elsőként állította elő az új elemet, a rádiumot. Két Nobel-díj volt a jutalma. És hét tonna uránércből az az egyetlen gramm rádium

Steve Parker - Galilei ​és a világegyetem
"És ​mégis mozog a Föld!" Ki ne ismerné Galilei híres mondását? Ám egy ilyen mondat elhangzásához a 16. századi reneszánsz fejlődő, nyiladozó világa kellett, amelyben akadtak olyan tudósok, akik kételkedni mertek az ókori bölcsek által kialakított és a katolikus egyház által támogatott geocentrikus - földközpontú - világképben. Galilei a kétkedők közé tartozott. Tudta és hirdette: A Földön minden a természet törvényeinek van alárendelve. Az ember is. A csillagok és a bolygók - tehát maga a Föld - is, amely nem a világ középpontja. És mozog. "Eppur si muove" "És mégis mozog."

Steve Parker - Az ​emberi test enciklopédiája
_Az ​emberi test enciklopédiája_ elkalauzol téged az emberi szervezet felépítésének és működésének csodálatos világába. A szemléletes képanyag és a hozzátartozó magyarázószöveg révén betekintést nyerhetsz a belsőd rejtelmeibe, a megállás nélkül kalapáló szívedtől kezdve az agyadig, ami az életfolyamataid fő irányítója. A _csontok_ról szóló részből megtudod, mi a csontváz funkciója, milyen az egyes csontok felépítése, és ezek hogyan gyógyulnak a sérüléseket követően. Az _Érzékszervek_et bemutató részből megismerheted, hogyan szerzünk információkat látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás útján a bennünket körülvevő világról. A_Légzés_ című fejezetből megtudod, miért kell lélegeznünk, hogyan jut a szervezetünk az élethez elengedhetetlenül szükséges oxigénhez és milyen hatással van a levegőszennyezés a tüdőnkre. Az _Emésztés_ című fejezet elolvasása után újabb ismeretek birtokába juthatsz, miért van szükség arra, hogy együnk, mi történik a táplálékkal a testünkben, és hogyan szabadulunk meg szervezetünk számára szükségtelen, esetleg káros anyagoktól.

Steve Parker - Dinosaurs
Dinosaurs ​ruled the world for more than 100 million years. This book traces the origin of the dinosaurs, identifying different dinosaur groups, their physical characteristics, how they lived and what they ate.

Steve Parker - Az ​emberi test enciklopédiája II.
Az ​emberi test II. enciklopédiája tudományos igényességgel megírt, sok érdekes információt tartalmazó, színes képekkel gazdagon illusztrált könyv. A fejezetek bepillantást nyújtanak az emberi szervezet felépítésének és működésének csodálatos világába, az élet kezdetét jelentő parányi sejttől kezdődően, a tested működéséhez nélkülözhetetlen vörös folyadékig, mely vég nélkül kering benned.

Steve Parker - Thomas ​Edison és a villany
"A ​zseni egy százalék ihlet és kilencvenkilenc százalék veríték." Thomas Edison, korának legnagyobb feltalálója foglalta össze ezzel az egy mondattal küzdelmes, ám sikerekben gazdag élete lényegét. Szinte lehetetlen felsorolni szabadalmait, találmányait, újításait, amelyek kivétel nélkül azért készültek, hogy hasznot hajtsanak, jobbá, kényelmesebbé tegyék az ember életét. Edison adta nekünk a villanyt - és oly sok mindent, ami villanyárammal működik. Ő maga a gázlámpák korában született, és az elektromosság modern korszakát hagyta ránk örökül. Zseni volt. Egy százalék ihlet és kilencvenkilenc százalék veríték.

Steve Parker - Louis ​Pasteur és a bacilusok
"A ​feleségem gyakran megszid, de én azzal vigasztalom, hogy egy szép napon híressé teszem." Louis Pasteur ezt tréfából mondta, de komolyan gondolta. 150 évvel ezelőtt új tudományágat teremtett: a mikrobiológiát, s elkezdődött a csak mikroszkóp segítségével látható apró élőlények - a mikroorganizmusok, a baktériumok, a bacilusok - vizsgálata. Pasteur így találta meg számos betegség kórokozóját, s jó néhány védőoltást is kikísérletezett. És ki ne hallott volna a romlandó élelmiszereket megóvó, róla elnevezett eljárásról, a pasztörizálásról? Azért kapott gyakran szidást, mert túl sokat dolgozott. De beváltotta az ígéretét: világhírű tudós lett. No és a feleségét is híressé tette...

Steve Parker - Charles ​Darwin és az evolúció
"Korábbi ​meggyőződésemmel ellentétben - olyan ez, mintha gyilkosságot vallanék be - most már szinte biztos vagyok benne, hogy a fajok idővel megváltozhatnak." Charles Darwin a múlt század közepén írta le ezt a ma már természetesnek ható, ám akkoriban megdöbbentő, sőt felháborítóan "eretnek" megállapítást. Híres műve, A fajok eredete megrengette a világot, hiszen a Biblia tanításaival szállt szembe, s egy lelkész "Anglia legveszedelmesebb emberének" nevezte a tudóst. Ám Darwin az evolúció elméletével, a természetes és nemi kiválasztás elvével bebizonyította igazát. A fajok ugyanis idővel valóban megváltozhatnak.

Steve Parker - Állatkölykök
Állatkölykök ​képei az élőhelyük szerint csoportosítva.

Martyn Bramwell - Steve Parker - Kis ​növényevők
Minden ​egyes kötet az állatok egy-egy nagyobb csoportjával foglalkozik átfogóan: bemutatja élőhelyüket, termetüket, színezetüket, táplálkozási szokásaikat, szaporodásukat, viselkedésbeli sajátosságaikat, nem feledkezik meg az ökológiai és természetvédelmi kérdésekről sem.

Rita Carter - Susan Aldridge - Martyn Page - Steve Parker - Chris Frith - The ​Human Brain Book
Combining ​the latest findings from neuroscience with new brain imaging techniques, as well as developments on infant brains, telepathy, and brain modification, this new edition of DK's The Human Brain Book covers brain anatomy, function, and disorders in unprecedented detail. With its unique 22-page atlas, illustrated with MRI scans, and an interactive DVD, The Human Brain Book is a perfect resource for families, students, or anyone interested in human biology, anatomy, and neuroscience.

Susanna Van Rose - Miranda Macquitty - Steve Parker - Theresa Greenaway - Élőhelyek
A ​Föld, az óceán, a tengerpart, tavak és folyók, a dzsungel, a sivatag A színpompás képekkel illusztrált kötet bolygónk főbb élőhelyeit, azok állat- és növényvilágát mutatja be. A hat nagyobb részre tagolódó könyv (A Föld, Az óceán, A tengerpart, Tavak és folyók, A dzsungel, A sivatag) szerzői szakszerű, mégis közérthető nyelven mutatják be Földünk lenyűgözően gazdag élővilágát. • Több mint 1500 gyönyörű, színes felvétel • Átfogó, szakszerű, mégis közérthető magyarázatok • Jól áttekinthető térképek, grafikonok és kereszthivatkozások 376 oldal, színes fotókkal, keménytáblás

Steve Parker - A ​csontváz
Az ​állatok és az ember csontvázának rejtett építménye új, eredeti feldolgozásban. Sok-sok élethű fénykép, sok-sok értő magyarázat az emlősök, a madarak, a hüllők, a halak és az ízeltlábúak csontvázának fejlődéséről, felépítéséről, működéséről. Legyen szemtanúja A csontváz építményének! Kalandra hívjuk, kedves Olvasó! FIGYELJE MEG, - hogyan illeszkedik egymáshoz az emberi test kétszázhat csontja - hogyan alakult ki a ragadozók állkapcsa - hogyan gyógyulnak a törött csontok - hogyan nőnek a fogak. ISMERJE MEG - a csontok belső szerkezetét - a legrégibb állatcsontleletet - az ember és az oroszlán koponyájának eltéréseit - az emberi test legkisebb csontját. FEDEZZE FEL, - hogyan alakult ki az anatómia tudománya - hogyan tűnt el a farok az emberré válás során - hogyan tették sínbe a törött kart a tizennyolcadik században - hogyan működik a csípőízület és A csontváz építményének ezer más érdekességét.

Steve Parker - Az ​emberi test (DVD-melléklettel)
Eddig ​nem tapasztalt részletességgel tanulmányozhatjuk az emberi szervezetet a sok száz eredeti, háromdimenziós kép segítségével. Megismerhetjük a szervezet működési rendellenességeit és azok okát. A könyv részletesen tárgyalja a leggyakoribb betegségeket, szervrendszerek szerint csoportosítva azokat. A különleges DVD-melléklet lehetővé teszi, hogy a számítógépen lebilincselő animációk segítségével értsük meg még jobban testünk működését.

Steve Parker - Dinoszauruszok ​bolygója
A ​dinoszauruszok 150 millió évig uralták a Földet. E könyv bemutatja ezeknek a különleges teremtményeknek a történetét, és az is kiderül belőle, hogy mi vetett véget uralmuknak. A könyvhöz ajándék poszter jár!

Steve Parker - Őslények ​enciklopédiája
A ​dinoszauruszok ugyan kihaltak, de emlékezetünkben tovább élnek. A róluk szóló újabb tudományos felismerések folyamatos kihívást jelentenek. Elbűvölnek minket, miközben álmaink egyre inkább valósággá válnak. A kötettel az olvasó utazást tehet a sárkánygyíkok világába. A húsevőktől a tojásrakókig lépésről lépésre nyújt segítséget a mintegy 500 különleges teremtmény meghatározásában: hogyan néztek ki, mit ettek, hogyan éltek és küzdöttek, hol éltek és haltak meg? A legújabb felfedezéseket és adatokat, a legkorábbi ősmaradványok leírását tartalmazó könyv ugyanolyan közérthető, újszerű és egyedülálló, mint maguk a dinoszauruszok.

Steve Parker - Az ​emberi test
Fedezzük ​fel az emberi test csudálatos világát; a csontváztól az életműködéseket végző piciny sejtek milliárdjáig! Tartalom: -Az emberi test -Isten képmása -A megismerés -Test a mikroszkóp alatt -A csontrendszer -A csontok belseje -Az ízületek -A test izmai -A mozgás -A lélegzés -A tüdő belseje -A szív -A vérkeringés -A vér -A táplálkozás és az emésztés -A gyomor, a máj és a belek -A salakanyagok ürítése -A szervezet kémiája -Férfiak és nők -Az új élet -Az újszülött -Fejlődés és növekedés -A bőr és a tapintás -A szem és a látás -A fül és a hallás -Az ízek és a szagok -Az idegrendszer -Az agyvelő -Az agy belseje -Tárgymutató

Jill Bailey - Steve Parker - Növény- ​és magevők
Minden ​egyes kötet az állatok egy-egy nagyobb csoportjával foglalkozik átfogóan: bemutatja élőhelyüket, termetüket, színezetüket, táplálkozási szokásaikat, szaporodásukat, viselkedésbeli sajátosságaikat, nem feledkezik meg az ökológiai és természetvédelmi kérdésekről sem.

Steve Parker - Dinoszauruszok
Mikor ​éltek a dinoszauruszok? Milyen volt az őslények kora? Miért nőttek egyre nagyobbra a növényevők? Melyik dinoszaurusz volt állandó evésre kárhoztatva? Mivel fegyverezték fel magukat a páncélos dínók? Melyik dínót tartják a legeszesebbnek? Hogyan vadászott a hírhedt Tyrannosaurus rex? Mi lehet a dínók kipusztulásának oka? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazzunk együtt a dinoszauruszok izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben bepillantást nyersz egy rég letűnt kor érdekfeszítő eseményeibe, különös szereplőinek életébe, a kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat, és kézügyességed is próbára teheted, ha megvalósítod a feladatokat.

Colin McCarthy - David Burnie - Barry Clarke - Laurence Mound - Steve Parker - Az ​állatok világa
A ​gazdagon illusztrált kötet az állatok fejlődéstörténetét, testfelépítését, életmódját és élőhelyeit mutatja be. A hat nagy részre tagolódó könyvben (Halak, Kétéltűek, Hüllők, Rovarok, Madarak, Emlősök) szakszerű, mégis közérthető nyelven minden alapvető tudnivalót megtalálunk a számtalan érdekességet tartogató állatvilágról. Több mint 1500 lenyűgözően szép, színes felvétel, tömör, érthető és szakszerű magyarázatok, jól áttekinthető táblázatok, illusztrációk és kereszthivatkozások.

Steve Parker - Mi ​van belül?
Tudod,e, ​hogyan képesek a kígyók a saját fejüknél nagyobb zsákmányt lenyelni? Hogyan szunyókálnak a denevérek fejjel lefelé csüngve anélkül, hogy lepotyognának? Miért köpdös ki a bálna annyi tengervizet, ami egy kisebb úszómedencét is teletöltene, vagy hogy miért táplálkozik úgy a tengeri csillag, hogy kihányja a saját gyomrát? Ez csak néhány az izgalmas kérdések közül, melyeket Ted Dewan és Steve Parker megválaszol ebben a könyvben. A hatásos keresztmetszetábrákon a rajzoló és a szerző egy mérnök szemével és egy karikaturista tollával fedezi fel a legkülönfélébb állatok anatómiáját és belső felépítését, a bőr- és az izomréteg alá hatolva felfedi az élőlények bonyolult belső működését. A huszonegy eredeti és szórakoztató főábra fényt vet az állatvilág rejtett csodáira, a mézelő méh mikroszkopikus fullánkjától az elefánt kétméteres ormányáig. A kisebb rajzokon az állatok belső felépítését valódi vagy képzeletbeli mechanikus szerkezetekkel hasonlíthatjuk össze. A könyv nemcsak azt tárja elénk, hogyan festenek az állatok belülről, de azt is, hogyan "működnek". Bemutatja a csiga házának leleményes architektúráját, a hatékony "futószalagot", mely lehetővé teszi, hogy a tyúk naponta tojást tojhasson, vagy a bonyolult "hangradart", melynek segítségével a denevér teljes sötétben is képes elkapni a repülő rovarokat. A lényegre törő magyarázatokban, izgalmas részletekben gazdag könyv szellemes és újszerű képet nyújt a természet bonyolult gépezeteiről.

Steve Parker - T-Rex
-Miért ​nem barangolhatta be a földtekét a T-rex? -Milyen gyorsan futott a Tyrannosaurus rex? -Melyik ma élő állat nagyobb nála? -Mennyi esze lehetett a T-rexnek? -Mekkora növényevők kerültek az étlapjára? -Miért gyűlt meg a baja a T-rexnek a Triceratopsszal? -Mitől látott olyan jól a dinók királya? -Miképp úszhatta meg a T-rex támadását a Parasaurolophus? -Miért „mosolyoghatott” mindig teljes fogsorral a T-rex? -Hogyan maradnak fenn évmilliók során az őslények maradványai? Kíváncsi vagy a válaszokra? Akkor utazunk együtt a T-rex izgalmas világában! 100 állomáson 100 kalandban lehet részed! S miközben bepillantást nyersz az őslények különleges világába, és megismerkedsz a dinoszauruszok korának érdekes állataival, még kvízkérdésekkel tesztelheted tudásodat.

Steve Parker - A ​hal
Pillantson ​bele a halak csodálatos világába. Trópusi halak, angolnák, csikóhalak és számtalan más hl gyönyörű, élethű képei segítik, hogy szemtanúi lehessünk a halak életének, kiismerjük viselkedésüket és fennmaradásuk fortélyait. FIGYELJE MEG, - a pirája (sic!) baljós állkapcsát - ahogy a sünhal felfújja magát - hogyan úszik a macskacápa - a halpikkely növekedési gyűrűit - hogy nézett ki egy hal 400 millió évvel ezelőtt - milyen egy hal lábakkal. ISMERJE MEG, - miért gyűlnek rajba a halak - miért vannak háton úszó halak - hogyan szúr a tövises rája - melyik hal hímjei "szülnek" - hogyan építi a hím tüskés pikó a fészkét - miért kell a halaknak víz a légzéshez. FEDEZZE FEL, -miért kénytelen állandóan úszni a cápa - hogyan mér ellenfelére elektromos áramütést a rája - mire valók a hamis szemfoltok - hogyan lő a lövőhal.

Steve Parker - Repülés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók