Ajax-loader

Alan Macdonald könyvei a rukkolán


David Roberts - Alan Macdonald - Worms!
Alan ​MacDonald's grotty and gruesome Dirty Bertie stories will shock and delight young readers from the age of 5+. In Dirty Bertie Worms! the squeamishness doesn't stop as Bertie decides he'll attend the pink-themed fancy dress party as long as he can go as a worm! Brilliant illustrations from David Roberts add extra yuk factor! Perfect for reading aloud or encouraging independent readers.

Alan Macdonald - Csokis ​csodák
A ​kezdet kezdetén a csokoládé csupán furcsa, zavaros ital volt, amiről az aztékok azt hitték, hogy csodaszer. Ezt követően a spanyolok voltak azok Európában, akik mohón szürcsölgették, s olyannyira ízlett nekik, hogy száz évig titokban tartották. Manapság évente több tonna csokoládét tömünk magunkba. Ez az ínycsiklandozó útmutató lerántja a leplet arról a kis jelentéktelen babszemről, amely meghódította az egész világot. Megismerheted azt az asszonyt, aki csak csokoládéval táplálkozik, és azt a cseles feltalálót, aki kitalálta a csokoládéból készülő orvosságos kanalat. Megtudhatod, melyik nyalánkságot eszi a legtöbb falánk, és melyek azok, amelyek már nincsenek is. Gyerünk, láss hozzá - több száz izgalmas és ízletes tény vár, hogy bekebelezd őket. Plusz különös receptjeink kipróbálásával betegre eheted magad!

Alan Macdonald - Al ​Capone és bandája
Ismered ​Al Caponét? Bizonyára hallottál már a rémhíres gengszterről, aki - rossz társaságba keveredett - imádta a fegyvereket - sebhelyeket viselt az arcán. Azt azonban biztosan nem tudtad, hogy - egész életében együtt lakott a mamájával - banánzöld öltönyével ő diktálta a divatot - megzizzent az Alcatrazban. AI Capone még a halála után is tartogatott meglepetéseket. Titkos naplójából megtudhatod, mi járt a fejében, a Chicagói Harsona híradásaiból kiderül, hogyan vélekedett róla a közvélemény. Kétbalkéz kapitány gengszteraktái pedig a rendőrség csavaros észjárásáról tudósítanak.

David Roberts - Alan Macdonald - Pants!
Meet ​Dirty Bertie - a boy with nose-pickingly disgusting habits! He's full to bursting with madcap plans and crazy ideas, and if it's trouble you're after, look no further - Bertie's sure to be up to his neck in it!

Alan Macdonald - Oliver ​Cromwell szőröstül, bőröstül
Valószínűleg ​hallottál már Oliver Cromwellről... Rém híres, mert: - lefejeztette I. Károly királyt, - kerekfejűivel megverte a gavallérokat, - volt néhány gusztustalan szemölcse. De azt tudtad-e, hogy Oliver: - eltörölte a karácsonyt és betiltotta a káromkodást, - tehénlepénnyel bekenve ment el egy bulira , - bitófán végezte és még le is fejezték - _miután_ meghalt? Igen, Oliver halálában is számtalan meglepetést rejteget. Most megismerheted a színfalak mögötti történetet, Oliver titkos naplójából, láthatod a _Gavallér Harsona_ _A Kegyes Kerekfejű_ címlapjait, és mindent megtudhatsz a pokoli polgárháborúról - fehéren feketén...

Kollekciók