Ajax-loader

Jan Stradling könyvei a rukkolán


Jan Stradling - Több ​mint sport
A ​könyv a történelem leghíresebb sportrendezvényeinek kulisszatitkairól szól. Felvillantja azokat a pillanatokat, amikor már nem egy aranyéremért, hanem valamilyen nagyobb ügyért folyik a küzdelem. A sportolók néha úgy érezték, látványos tettekkel kell fellépniük a faji megkülönböztetés, az elnyomás ellen, vagy éppen a nemek közötti egyenjogúságért - ilyen esetekben a sport összefonódott a politikával vagy a történelem áldozatává vált.

Jan Stradling - Nézzük ​csak! - A Föld
Fedezd ​fel bolygónk csodáit az óceán mélyétől a legmagasabb hegycsúcsokig és azokon is túl! - Színes szemléltetőfóliák ábrázolják a Föld belsejében és felszínén működő folyamatokat. - Egyedülálló 3D átmetszeti képek mutatják be a geológiai jelenségeket. - Látványos közelképek tárják fel a kontinensek, a tengerek és a légkör rejtett titkait.

Jan Stradling - A ​történelem rettegett asszonyai
Rettenthetetlen, ​vérszomjas hadvezér, erőskezű, könyörületet nem ismerő uralkodó, kegyetlen zsarnok, agyafúrt szélhámos, a társadalom szabályait felrúgó rablóvezér vagy terrorista, eszelős gyilkos: megannyi tipikus, kisebb-nagyobb emberi közösségek, de akár egész népek, nemzetek sorsát hosszú időkre meghatározó negatív figurái a történelemnek, akik valószínűleg férfiként jelennek meg képzeletünkben. Csak kevesen gondolnák, hogy bizony a gyengébb nem számos képviselőjét is megtalálhatjuk közöttük. Jan Stradling az ókortól napjainkig, valamennyi kontinenst bebarangolva, huszonkét híres-hírhedt, nem mindennapi asszony életét tárja elénk ebben az illusztrált kötetben. Egyesek bátorságuk, éles eszük révén borzongással vegyes csodálatunkat is kivívhatják, másokra némi szánalommal tekinthetünk, de akadnak köztük olyanok is, akiket valóban csak döbbenettel és viszolygással lehet szemlélni szerencsére már a múlt távlatából. Jan Stradling könyve egyszerre barangolja be az írott történelem egészét, miközben izgalmas egyéni sorsokat, már-már bulvárjellegű személyes részleteket tár az olvasó elé. Mindezek ellenére szemléletesen mutatja be, hogy a történelem érdekes emberi történetek végtelen tárháza. Műve kiválóan alkalmas arra, hogy a történelem izgalmas bonyolultságát megszerettesse minden olyan emberrel, aki érdeklődik a múlt alakjai és a rejtélyek iránt.

Jan Stradling - Nézzük ​csak! - Az emberi test
Tegyél ​kalandos utazást az emberi test belsejében! Fedezd fel az emberi test rejtelmeit tetőtől talpig! Minden porcikádról szó lesz. Színes szemléltető fóliák mutatják be szervezetünk működését. Egyedülálló 3D átmetszeti képek kalauzolnak el a szervek, csontok, izmok, erek és sejtek belsejébe. Látványos közelképek nagyítják ki az emberi test apró titkait.

Jan Stradling - Bad ​Girls and Wicked Women
The ​Most Powerful, Shocking, Amazing, Thrilling and Dangerous Women of All Time This historic survey of 22 of the most ruthless, ambitious women of all time will inspire readers at the same time as it shocks. These are sassy, brilliant, magnetic, cunning, and tough-as-nails women who defied the social mores of their eras. Each gripping story speaks for itself: from Queen Mary I who did 'what it took' to protect Catholicism in England, to Madame Mao who became one of communist China's most powerful and feared leaders, to Georgia Tann who, as a director of the Tennessee Children's Home, made millions selling babies on the black market. These anti-heroines battled against the odds and often against the status quo, succeeding in turning the power structure, if only for a short time, directly on its head. Some were cruel, others visionary, yet others blinded by ambition or love. Many were driven by a powerful combination of these and other primal forces.

Kollekciók