Ajax-loader

Kerékgyártó Éva könyvei a rukkolán


Kerékgyártó Éva - A ​világ 7 új csodája
Az ​ókori világ hét csodája közül már csak a gízai piramisok állnak, de mellettük sok olyan alkotás készült az elmúlt másfél évezredben, amely méltó arra, hogy megőrizzük az utókornak. Ismerkedjen meg a világ új csodáival e színes képekkel illusztrált kiadványból!

Kerékgyártó Éva - A ​világ legszebb katedrálisai
A ​katedrálisok a hit és az áhítat kőből emelt kinyilatkoztatásai, az építészet remekművei. A katedrálisokat az örökkévalóságnak emelték, építésük során a kor legkiválóbb építészei dolgoztak rajtuk, és sem a befektetett munkát, sem az időt nem tartották számon. Az olvasó, miután fellapozta a könyvet, kívül-belül egyaránt megismerheti a világ legszebb katedrálisait.

Kerékgyártó Éva - Templomok ​és katedrálisok
A ​katedrálisok a keresztény világ kőből emelt, a múló évszázadokkal büszkén dacoló szimbólumai,egyszersmind az emberiség egyetemes kulturális örökségének becses kincsei. E kiadványban a földkerekség valamennyi szegletéből szerepelnek templomok, az európai székesegyházak mellett ausztrál, orosz, vagy éppen dél-amerikai egyházi épületek is bemutatásra kerülnek. Találhatók köztük a 4. században épült,illetve a 20. század második felében felszentelt katedrálisok is, így az olvasó végigkövetheti a korok és az építészeti stílusok váltakozásaik. Az érdekességekben bővelkedő történeti leírásokat gazdag fotóanyag egészíti ki, amely kívülről és belülről egyaránt megmutatja az épületek nagyszerűségét.

Balogh Zsolt - Kerékgyártó Éva - Tárnoki Judit - Técsi Zoltán - Szívünk ​hungarikumai
A ​Szívünk hungarikumai című kiadványban a magyar nemzet évezredes örökségének, építőmunkájának és tehetségének ragyogó példáit gyűjtöttük össze. A célunk nem egy történelmi arcképcsarnok vagy egy turistáknak szánt útikalauz, hanem egy sokszínű és érdekes tabló elkészítése volt. Hosszas egyeztetések és szakmai viták során válogattuk ki azokat a szimbólumokat és hagyományokat, természeti csodákat és személyeket, amelyek meghatározzák miként látjuk mi a nemzetünket, s miként tekint ránk a nagyvilág. Bár a terjedelmi korlátok behatárolták lehetőségeinket, bízunk benne, hogy sikerült felsorakoztatni legbecsesebb kincseink javát, amelyek kiemelt helyet birtokolnak a szívünkben, és büszkeséggel töltenek el bennünket, magyarokat. (Három nyelvű kiadvány)

Kollekciók