Ajax-loader

Elmore Leonard könyvei a rukkolán


Elmore Leonard - Cuba Libre
War in Cuba isn't Ben Tyler's concern. Still, sailing mares and guns into Havana harbor in 1898--right past the submerged wreckage of the U.S. battleship Maine--may not be the smartest thing the recently prison-sprung horse wrangler ever did. Neither is shooting one of the local Guardia, though the pompous peacock deserved it. Now Tyler's sitting tight in a vermin-infested Cuban stockade waiting to face a firing squad. But he's not dying until he gets the money he's owed from a two-timing American sugar baron. And there's one smart, pistol-hot lady at the rich man's side who could help Ben get everything he's got rightfully coming...even when the whole damn island's going straight to hell.

Elmore Leonard - Glitz
More ​than a thriller, more than the story of a killer and a cop, _Glitz_ takes you into a fully-fleshed universe of high-flying gamblers, hookers and thugs. An overwhelmingly acclaimed novel, it plunges you into a neon-lit world of greed and violence, good and evil - and a deadly, personal vendetta you will never forget. "May be the best crime novel of the year" - Stephen King, _New York Times Book Review_ "Radiates high-voltage fun... keeps readers begging for more... a splendid package of mayhem." - _Newsday_ "Each scene sparkles like a whore's sequined dress, each line of dialogue has the lower-depths authenticity of subway graffiti, and each slippery turn of the plot is both as surprising as seven straight passes with the dice and as inevitable as that final crap out. Unlike too much of what is called popular literature, _Glitz_ is as solid as the house's percentage." - _USA Today_ "The hottest thriller writer in the U.S." - _Time_

Elmore Leonard - Simlis ​fiúk
"Az ​egyik legvidámabb és legcinikusabb hollywoodi bosszútörténet, melyet valaha írtak." Playboy A simlis fiúk "A legviccesebb krimi a mozivilág simliseiről és szélhámosairól... Pergő ritumus, ügyes meseszövés." The Wall Street Journal A simlis fiúk "a szerző legjobb könyve... Duplas- és triplacsavarok, egy-két gyilkosság, életszagú dialógusok és cselekmény, mindez Elmore Leonard legremekebb és legszórakoztatóbb művében." Detroit Free Press A simlis fiúk "úgy ábrázolja Hollywoodot, ahogy Tom Wolfe a Hiúság máglyája című könyve New York Cityt." The Atlanta Journal-Constitution A simlis fiúk "Pontosan a helyére teszi Hollywoodot, és a tréfa oly mulatságos, oly végtelenül furfangos, oly tökéletes, hogy könnyen magával ragadja az olvasót." Chicago Tribune A simlis fiúk "csodálatos...bámulatra méltó." Christopher Lehmann-Haupt, The New York Times

Elmore Leonard - Halálos ​lövés
Armand ​Degas, az indián származású bérgyilkos nem szeret beszélni, annál inkább lőni. Igaz, mindig csak egyet - de az az egy halálos. Richie Nix egy punk és mellesleg kisstílű rablógyilkos. Egy nap épp Armand gyönyörű kék Cadillac-jére vet szemet és bár elrabolni nem tudja, a két férfi megkedveli egymást, így következő akciójukat már közösen hajtják végre - egy ingatlanügynököt akarnak kirabolni. Az akció azonban balul üt ki, ráadásul szemtanú is akad. Márpedig Armand legfontosabb törvénye: szemtanú soha nem maradhat életben. Sikerül csapdába ejteniük Carment, a fiatalasszonyt, azt azonban nem sejthetik, hogy ez egyben saját csapdájuk is lesz.

Elmore Leonard - Glanc
"Ez ​tényleg ekkora gyógyegér, vagy csak megjátssza magát? Adja itt a kivasaltat. Eléggé vizenyős a tekintete ma reggel. Csak nem másnapos? Az is lehet. Láthatóan nem idegeskedett, nem érdekelte különösebben, hogy ő is itt van. Ezzel az erővel Teddy akár Vincent valami rég nem látott spanja is lehetett volna? Egy régi haver, aki mégis azon morfondírozik, hogy elég lenne csak simán hátranyúlni a zakója mögé, előkapni jó öreg Smithét, és eltenni ezt a mocskot innen az útból. Egyetlen lövés. Ennyi. Aztán azt mondaná a pincérnőnek, hogy a főtt tojást keményen szereti." Meghökkentő történeteivel, remekbe szabott karaktereivel és utánozhatatlan, borotvaéles párbeszédeivel Elmore Leonardot a mai amerikai krimi legnagyobb mesterének tartják. Rejtő-rajongóknak ajánlott olvasmány. Az ilyen könyvet magaddal viszed, amikor felállsz megnézni, maradt-e még egy kis csokis keksz. Nehogy még lemaradj valamiről. - Stephen King Elmore Leonard a krimiírók krimiírója, páratlan mestere annak, amit csinál. Feszes cselekmény, remek párbeszédek - Leonard egy másik súlycsoportban játszik. - Ian Rankin

Elmore Leonard - LaBrava
Joe ​LaBrava first fell in love in a darkened movie theater when he was twelve - with a gorgeous femme fatale up on the screen. Now the one-time Secret Service agent-turned-photographer is finally meeting his dream woman in the flesh, albeit in a rundown Miami crisis center. When she's cleaned up and sober, though, former movie queen Jean Shaw still makes LaBrava's heart race. And now she's being terrorized by a redneck thug and his slimy marielito partner, which gives Joe a golden opportunity to play the hero. But the lady's predicament is starting to resemble one of her earlier cinematic noirs. And if he's not careful, LaBrava could end up the patsy - or dead - in the final reel.

Elmore Leonard - Dinamit
Amerika ​zűrös hely volt a hatvanas-hetvenes években: diáklázadások, hippik és polgárjogi mozgalmak, na meg persze szex, drog és rock&roll minden mennyiségben. Skip Gibbs és barátnője, Robin Abbott kezdettől fogva benne volt a legkeményebb balhékban, csak épp nem virággal harcoltak a rendszer ellen, hanem dinamittal. Nem csoda, hogy az FBI jó pár évre kivonta őket a forgalomból... Robin - akinek volt ideje töprengeni a sitten - kiszabadulva végül arra a következtetésre jut: nincs értelme a kapitalizmus ellen harcolni, elég megsarcolni azokat, akiknek amúgy is túl sok pénzük van. Választása a dúsgazdag Ricks testvérekre esik, elsősorban azért, mert úgy sejti, Woody és az öccse, Mark nyomták fel őket annak idején a szövetségieknél. Robin ördögi tervet eszel ki, hogy elégtételt vegyen a börtönben elvesztegetett évekért. Ha kell, akár dinamittal is. A páros csak egy valakivel nem számol: a volt bombaszakértő Chris Mankowskival, aki épp Woody Ricks után nyomoz a szexi Greta Wyatt megerőszakolása ügyében. Az időzítő ketyeg, a kérdés már csak az, mikor robban a bomba!

Elmore Leonard - Jackie ​Brown
"Leonard's ​best work! He brilliantly reaffirms his right to the title of America's finest crime-fiction writer." - People "Unputdownable! Beneath its fast-moving surface, [this] is a novel about growing old, about the way that time changes us, about the old dream of starting over again and its cost." - The Washington Post Book World "As intricatelly compelling plot... a strong cast of characters... and and exciting climax." - The New York Times "Perfect pitch... incredible pacing..." - An equal opportunity kind of story where the sleazebags come in all colors and genders, and their habits run from blowing people's brains out to lip-synching. Leonard may write the best dialogue of any contemporary writer; his ear is unerring, he doesn't miss a nuance." - The Plain Dealer (Cleveland)

Elmore Leonard - Three-Ten ​to Yuma and Other Stories
Trust ​was rare and precious in the wide-open towns that sprung up like weeds on America's frontier--with hustlers and hucksters arriving in droves by horse, coach, wagon, and rail, and gunmen working both sides of the law, all too eager to end a man's life with a well-placed bullet. The New York Times-bestselling Grand Master of suspense deftly displays the other side of his genius, with seven classic western tales of destiny and fatal decision . . . and trust as essential to survival as it is hard-earned.

Elmore Leonard - City ​Primeval
Clement ​Mansell knows how easy it is to get away with murder. The seriously crazed killer is already back on the Detroit streets - thanks to some nifty courtroom moves by his crafty looker of a lawyer - and he's feeling invincible enough to execute a crooked Motown judge on a whim. Homicide Detective Raymond Cruz thinks the "Oklahoma Wildman" crossed the line long before this latest outrage, and he's determined to see that the hayseed psycho does not slip through the legal system's loopholes a second time. But that means a good cop is going to have to play somewhat fast and loose with the rules - in order to maneuver Mansell into a wild Midwest showdown that he won't be walking away from.

Elmore Leonard - Stick
"Ennyiért ​vehetnék tíz kiló perui kokaint. És nem kellene kibérelnem egy egész lóistállót, hogy legyen hova lepakolnom. Ez a baj ezzel a raktározósdival. Most kotolhatok itt ezen a nagyrakás gazon, és azon izgulhatok, nehogy még kiszúrja a szemét valakinek. Pedig már így is annyian lettek beavatva, hogy egy komolyabb báli mulatságot összehozhatnánk a résztvevőkkel. Szétvet az ideg. Itt bent - csúsztatta fehér köpenye alatt a hasára a kezét Chucky. - Elzáródnak tőle a beleim, haver. Az esti híradó alatt mindig magnézium-citrátot kell innom a vodka mellé... Megtalálták Rainyt." Miután lenyomta egy michigani börtönben héttől húsz évig terjedő börtönbüntetését fegyveres rablásért, Ernest "Stick" Stickley melegebb éghajlatra, Floridába megy, és elhatározza, mostantól becsületes életet él. Ez a nemes terv azonban komoly akadályba ütközik, mikor egy pofonegyszerűnek tűnő megbízatás során szeme láttára volt rabtársát, Rainyt lelövik. Stick rájön, tulajdonképpen őt akarták beáldozni egy sok milliót érő kábszer tranzakcióban. A kirobbanó sikerű Glanc szerzőjének, az "Amerika legjobb élő krimiírójának" tartott Elmore Leonardnak újabb remeke.

Elmore Leonard - Mint ​a szamár szürke ködben
Szokatlan ​történet egy szokatlan konfliktus körül. Főszereplői: egy hivatását nagyon komolyan vevő rendőrnő, és egy hivatását még komolyabban vevő trükkös bankrabló. Egy furcsa véletlen folytán a szó szoros értelmében nagyon közel kerülnek egymáshoz, rokonszenveznek is, de az életben betöltött szerepeik eltaszítják őket egymástól. Jack börtönből szökött, menekül; Karen az üldöző csapat egyik tagja. Mégis mindkettejüket izgatja Jack gondolata: "- Magával remekül el lehet beszélgetni. Kíváncsi volnék, hogy ha más körülmények között találkoznánk, hogyan alakulna..." Az Elmore Leonard-féle jellegzetes, fanyar humorral, hús-vér figurákkal megírt, kerettörténet sem érdektelen: hogyan lehet megtalálni valakit a hatalmas Amerikában, aki ezt nagyon nem akarja? És ha sikerül? Mármint ha újra találkoznak... És más körülmények között? Olvassák el. De ne lapozzanak rögtön hátra, mert úgy nem ér.

Elmore Leonard - Mr. ​Majestyk
Vincent ​Majestyknek elege volt a harcból, a háborúból, a halálból... Túlságosan gyakran látta emberek pusztulását, hallotta utolsó sóhajukat. Megértette, hogy az élet pótolhatatlan, akárkié legyen is. Amikor végleg levetette a különleges felderítőosztag egyenruháját, megesküdött, hogy soha nem sebez meg embert, nem öl meg senkit. Vett egy dinnyeföldet és keményen dolgozni kezdett. Vincent békevágyát azonban gyávaságnak tartotta néhány hivatásos gyilkos - a legszennyesebb fajtából. A dzsungelharc elkezdődött, majd könyörtelenné vált. A banditák egy elkeseredett, bosszúálló harci istenné vált Majestyckkel találták szembe magukat, aki immár megértette: a végzet benyújtja a számlát tévedéseinkért. ... Nincs visszatérés az erőszak útjáról annak, aki egyszer elindult rajta.

Elmore Leonard - Tishomingo ​Blues
A ​kaszinókkal, drogbarlangokkal, alvilági figurákkal és egzotikus éjjeli pillangókkal teli Tunicában mindig van valami zűr. Ezt Dennis Lenahan, a mutatványos fenegyerek a saját bőrén tapasztalja meg, amikor a helyi maffia tagjai a szeme láttára nyírják ki egy munkatársát. A gyilkosság színhelyéről menekülő Dennist egy titokzatos fickó, a dúsgazdag, nagydumás, bluesrajongó Robert Taylor veszi pártfogásába. Rövidesen kiderül azonban, hogy a védelemnek ára van... Pergő dialógusok, őrült szituációik és fanyar humor - ELMORE LEONARD regényében senki sem az, aminek látszik. A történet színpompás forgatagában az örömlány abroncsos szoknyában illegeti magát, a bűnözők amerikai polgárháborús jelmezekben garázdálkodnak, a tisztes férj és vállalkozó mocskos milliókat mos tisztára, és könnyen megeshet, hogy aki nem vigyáz, abba épp a cimborái röpítenek golyót. "Hátborzongatóan szórakoztató és sziporkázóan szellemes." _Los Angeles Times_ "Halálosan komoly, mégis habkönnyű. A mester még mindig csúcsformában van." _The New York Review of Books_ ELMORE LEONARD napjaink legnépszerűbb amerikai krimiszerzői közé tartozik. Könyveit milliók olvassák világszerte, regényeiből többek között Quentin Tarantino és Steven Soderbergh rendezett filmet. A nagysikerű sorozat, A törvény embere ötletgazdája és forgatókönyvírója.

Elmore Leonard - Sima ​ügy
Frank ​Ryan autókereskedőként gályázik, de titokban kidolgozza a fegyveres rablás - vagyis a biztos meggazdagodás - tízparancsolatát. Az elmélet már csak megvalósításra, Frank pedig élete nagy találkozására vár - egy olyan fazonnal, aki vevő némi piszkos pénzszerzésre. Egy nap lefülel egy Stick nevű kocsitolvajt, be is fújja a rendőrségen, ám annyira lenyűgözi a fickó hidegvére és dörzsöltsége, hogy inkább kihúzza a slamasztikából, és beavatja tervébe. Beindul az üzlet. Heti két-három szupermarket, benzinkút vagy italbolt kifosztása - gördülékenyebben már nem is alakulhatnának a dolgok, a cimborák lubickolnak a könnyen szerzett pénzben. Frank azonban vérszemet kap, egyre többet akar, és elkezdi megszegni saját szabályait. Nőnek a tétek, de nő a kockázat is: miután Frankék olyan keményfiúkkal állnak össze, akik más szabályok szerint játszanak, mint ők, kicsúszik a kezükből az irányítás. Hőseink pillanatok alatt válnak üldözöttekké: nemcsak a rendőrség figyeli őket, de egy csapatnyi bűnöző is a sarkukban liheg... Kiben bízhatnak még egyáltalán? ELMORE LEONARD az alvilág ábrázolásának nagymestere: utánozhatatlan, fanyar humora és sziporkázóan eleven párbeszédei teszik talán legszórakoztatóbb gengsztertörténetévé a Sima ügyet.

Elmore Leonard - The ​Hunted
Al ​Rosen was doing just fine, hiding out in Israel -- until he decided to play Good Samaritan and rescue some elderly tourists from a hotel fire. Now his picture's been carried in the stateside press, and the guys he's been hiding from know exactly where he is. And they're coming to get him -- crooked lawyers, men with guns and money, and assorted members of the Detroit mob who are harboring a serious grudge. Playtime in paradise is officially over; Rosen's a million miles from home with a bull's eye on his back. And his only ally is a U.S. Embassy marine who's been looking for a war . . . and who's damn well found one

Elmore Leonard - Rum ​Punch
Jackie ​Burke's future looks grim. She's been a flight attendant for twenty years and she's down to working for an island-hopping airline the day she lands in Palm Beach International with fifty grand and is taken into custody. The Feds know Jackie works for a man who sells machine guns to bad guys, but they don't know his name. Jackie looks at her options. She can tell what she knows about Ordell Robbie, the gun dealer, and get off--except that if Ordell suspects you're talking about him, you're dead. Or she can keep her mouth shut and do five years. Then she meets Max Cherry--late fifties, recently separated, and just starting to think that maybe there's more to life than being a bail bondsman--and sees she has more options than she thought. Max is hooked on Jackie from the first time he sees her. But when he meets Ordell, he has quite a different reaction. Nineteen years a bail bondsman, Max knows trouble when he sees it. Jackie comes up with a plan to play the Feds off against the bad guys and walk off with Ordell's money, but she needs Max's help. Max allows himself to be drawn in just to stay near Jackie, yet he can't help but wonder if he's being used. As for Ordell, he's making it now after years of busted deals. No one is going to stand in the way of his million-dollar payoff...

Elmore Leonard - Szóljatok ​a köpcösnek!
A ​mai alvilág szürke eminenciása, az uzsorás Chili Palmer éppen azt fontolgatja, hogy más pályát választ, amikor egyik ügyfele meglép a városból. A nyomok Las Vegasba és Los Angelesbe vezetnek... a többi pedig, ahogy mondani szokás: mese. Chili, mint bűnöző, rendkívül alkalmas arra, hogy betörjön a filmiparba. Hamarosan összeakad a horrorfilmeket gyártó Harry Zimm-mel és a valahai filmcsillagocskával, a bögyös Karen Floresszal. De az ügyeskedő Harry aláír egy váltót, egy miami gorilla nyugatra igyekszik, hogy kipukkassza Chili buborékját, és Chili hirtelen a feje búbjáig "nagy elképzelésekbe" keveredik - egy hollywoodi szélhámosságba, mely arra irányul, hogy átverjék a "befektetőket", akik sejteni engedik, hogy máshol is meg lehet halni, mint a jegypénztáraknál.

Elmore Leonard - The ​Tonto Woman and Other Western Stories
From ​a forbidden glance on a Miami night to a killer's slow burn on a Detroit street, no one mixes passion, scheming, and violence better than Elmore Leonard. But before he did it in Miami Beach or Motor City, Elmore Leonard did it on the American frontier. This raw, hard-bitten collection gathers together the best of Leonard's Western fiction. In stories that burn with passion, treachery, and heroism, the American frontier comes vividly, magnificently to life. In "Only Good Ones," we meet a fine man turned killer in one impossible moment . . . "Saint with a Six-Gun" pits a doomed prisoner against his young guard--in a drama of deception and compassion that leads to a shocking act of courage . . . and in "The Colonel's Lady," a brutal ambush puts a woman into the hands of a vicious renegade--while a tracker attempts a rescue that cannot come in time. Etching a harsh, haunting landscape with razor-sharp prose, Elmore Leonard shows in nineteen brilliant stories why he has become the American poet laureate of the desperate and the bold.

Elmore Leonard - Be ​Cool
Get ​Shorty’s Chili Palmer is back in Be Cool, a classic novel of suspense from New York Times bestselling author Elmore Leonard. But this time it’s no more Mr. Nice Guy. After a smash hit and a flop, B-movie-producer Chili Palmer is looking for another score. Lunching with a record company executive, Chili's exploring a hot new idea - until the exec, a former "associate" from Chili's Brooklyn days, gets whacked. Segue from real life to reel life. Chili's found his plot. It's a slam-bang opener: the rubout of a record company mogul. Cut to an ambitious wannabe singer named Linda Moon. She has attitude and a band. She's perfect. Zoom in to reality. Linda's manager thinks Chili's poaching and he's out to get even, with the help of his switch-hitting Samoan bodyguard. But somebody else beat them to the punch, as Chili discovers when he gets home and finds a corpse at his desk. Somebody made a mistake...

Elmore Leonard - The ​Hot Kid
Carlos ​Webster was fifteen in the fall of 1921 the first time he came face-to-face with a nationally known criminal. A few weeks later, he killed his first man—a cattle thief who was rustling his dad’s stock. Now Carlos, called Carl, is the hot kid of the U.S. Marshals Service, one of the elite manhunters currently chasing the likes of Dillinger, Baby Face Nelson, and Pretty Boy Floyd across America’s Depression-ravaged heartland. Carl wants to be the country’s most famous lawman. Jack Belmont, the bent son of an oil millionaire, wants to be public enemy number one. Tony Antonelli of True Detective magazine wants to write about this world of cops and robbers, molls and speakeasies from perilously close up. Then there are the hot dames—Louly and Elodie—hooking their schemes and dreams onto dangerous men. And before the gunsmoke clears, everybody just might end up getting exactly what he or she wished for.

Elmore Leonard - Pronto
„Harry ​Arno heti hat-hétezer között kaszált azzal a három illegális kis fogadóirodával, amit South Miami Beachben működtetett. Igaz feleznie kellett egy Jimmy Capotorto nevű pofával - Jimmy Cappel, a Jumbóval -, akinek a kokaint kivéve mindenben benne volt a keze, ami csak illegális volt Dade megyében... De azért oké volt így is. Harry Arno még mindig zsebre vágott egy ezrest hetente, és ez így ment legalább húsz éve, amióta a nagyokosok voltak a csendestársai.... Eredetileg úgy képzelte, hogy hatvanöt évesen visszavonul. Addigra lesz vagy egymilliója valamelyik svájci bank bahamai fiókjában. Aztán, amikor eljött az idő, meggondolta magát és tovább dolgozott....Meg volt győződve, hogy ő a menő. Nem lassult le, egyáltalán nem érzi magát hatvanhat évesnek... De már közeleg a nap, amikor a többiek zavartan telefonálgatnak mindenfelé. »Mi történt Harry Arnóval?« Akkor döbbennek csak rá, hogy semmit sem tudnak róla. Eltűnik és új életet kezd. Nincs több feszültség. Nem dolgozik többé olyanoknak, akiket nem tisztel. Harry készen állt. Megvolt az útlevele, biztos, ami biztos, két néven is. Akadály egy szál se. Egész addig így gondolta, míg Buck Torres meg nem mondta, hogy szarban van...” E fordulatos regény szerzője Amerika-szerte ismert és népszerű író, akinek több könyvéből is sikeres film készült (A hallgatag ember, Mr. Majestyk, Szóljatok a köpcösnek!).

Elmore Leonard - Out ​of Sight
World-class ​gentleman felon Jack Foley is busting out of Florida's Glades Prison when he runs head on into a shotgun-wielding Karen Sisco. Suddenly he's sharing a cramped car trunk with the classy, disarmed federal marshal and the chemistry is working overtime—and as soon as she escapes, he's already missing her. But there are bad men and a major score waiting for Jack in Motown. And the next time his path crosses Karen's, chances are she's going to be there for business, not pleasure.

Elmore Leonard - Raylan
A ​Kentucky állambeli Harlan megye különös alakokkal teli világában a nők okozzák a legtöbb gondot. Layla, a vadítóan érzéki transzplantációs nővér egy volt autótolvajjal és két dílerrel összeállva emberi vesével üzletel, Carol, a helyi bányavállalat hűvös szépségű vezetője szereti fegyverrel megoldani a vitás ügyeket, no és ott van Jackie, az ellenállhatatlanul gyönyörű pókerjátékos, akit ezúttal bankrablással gyanúsítanak. Raylan Givens szövetségi rendőrbíró sem hétköznapi figura: keveset beszél, de minden szava telitalálat. És nem használja feleslegesen a fegyverét, ha lő, akkor mindig pontosan céloz. Raylan igyekszik felgöngyölíteni a szálakat, de a nők kísértésének sokszor nem könnyű ellenállni... - Elmore Leonard méltán az egyik legnépszerűbb amerikai író, a regényeiből készült filmeket - mint a Jackie Brown, a Mint a kámfor vagy a Szóljatok a köpcösnek! - milliók látták világszerte. Feszültséggel, groteszk humorral és felejthetetlen dialógusokkal fűszerezett új könyve is a Tarantino-filmek rokona.

Elmore Leonard - Gengszterek ​földjén
Carlos ​Webster kölyökkorában néz először farkasszemet egy híres bűnözővel, 1921 őszén. Tíz évvel később Carl Webster néven már híres rendőrbíró, aki ha egyszer előhúzza a fegyverét, agyon is lövi az ellenfelét. Élvezi a sikert, és már nem kevesebbre vágyik, mint hogy Amerika leghíresebb rendőrbírója legyen. Jack Belmont, egy oklahomai olajmilliárdos elkényeztetett és haszontalan fia, sokáig nem találja a helyét az életben. Hamarosan azonban ráérez a gonoszság ízére, és egyre elvetemültebb bűnözővé válik. Egy pont után aztán már nincs megállás: Jacknek eltökélt szándéka, hogy Amerika első számú közellenségévé váljon. Tony Antonelli, a Valódi Bűnügyek újságírója élvezi a munkáját. Veszélyes életet él: testközelből ismeri a zsaruk és a bankrablók, a szajhák és a zugkocsmák világát. Tony célja, hogy mindig első kézből tudósítson a jó és a rossz fiúk összecsapásáról, hogy Amerika egyik legkeresettebb zsurnalisztája legyen. A három férfi - és a körülöttük legyeskedő nők - sorsa hamarosan összefonódik, és Elmore Leonard lebilincselő gengszterregényében a végén mindenki megkapja, amire vágyik... Elmore Leonard napjaink egyik legnépszerűbb amerikai krimiszerzője. Könyveit milliók olvassák világszerte, regényeiből többek között Quentin Tarantino és Steven Soderbergh rendezett filmet. Az immár ötödik évadánál tartó nagysikerű sorozat, A törvény embere ötletgazdája és forgatókönyvírója.

Elmore Leonard - Született ​bűnözők
A ​Jackie Brownból jól ismert Ordell Robbie-nak és Louis Garának sok közös vonása van. Ugyanabban a börtönben ültek autólopásért, most pedig együtt készülnek a nagy balhéra. Egy kőgazdag detroiti építési vállalkozó feleségét akarják elrabolni, hogy aztán felmarkolják a váltságdíjat, és elhúzzanak délre. Arra azonban egyikük sem számít, hogy az iszákos férj éppen válni készül fiatal szeretője miatt, és esze ágában sincs kifizetni a pénzt. Az pedig meg sem fordul a fejükben, hogy a szomorú, de jó karban lévő háziasszony torkig van már férje üzelmeivel, és bosszúra szomjazik...

Elmore Leonard - Váltságdíj ​fejében
Raylan ​Givens ismét kénytelen felvenni a kesztyűt, hogy leszámoljon néhány mindenre elszánt bűnözővel. A Leonard korábbi nagy sikerű regényeiből és A törvény embere című, világszerte népszerű tévésorozatból ismert rendőrbíró ezúttal egy szövevényes emberrablási ügy sűrűjében találja magát. A túszejtés főszereplője – és egyben áldozata – Harry Arno, az öreg és dörzsölt bukméker, aki egy nap úgy dönt: kiszáll a buliból. Még egy utolsó tartozást akar behajtatni, de vesztére rossz embert bíz meg a munkával. Mire Harry észbe kap, már egy floridai villában raboskodik, néhány eszelős és pénzéhes alak markában, akik túszejtéssel kapcsolatos ismereteik nagy részét akciófilmekből lesték el. Raylan azonban nem retten vissza a feladattól. Késlekedés nélkül hozzáfog, hogy a tőle megszokott sajátos módszerekkel göngyölítse fel a bűntényt. A számos meglepetést tartogató ügybe bekapcsolódik egy megnyerő fiatal jósnő, Dawn tiszteletes – és már pereg is az utolsó pillanatig borzongatóan izgalmas, éjfekete humorral átitatott krimi. Elmore Leonard hűséges rajongói számára külön örömöt jelenthet, hogy Raylan Givens rendőrbíró mellett felbukkannak a korábbi, nagysikerű regényekből ismerős figurák is.

Kollekciók