Ajax-loader

Bíró Imre könyvei a rukkolán


Bíró Imre - Az ​elektromosság világa
Ismerd ​meg az elektromosság történetét, tudósokat, feltalálókat, akik áldozatos munkájukkal hozzájárultak ahhoz, hogy ma kényelmes életet élhessünk és szolgáljon bennünket az az energia, amitől hosszú évezredeken át rettegtek elődeink!

Bancsi Péter - Bíró Imre - Híres tudósok és feltalálók
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bíró Imre - A ​gyevi törvény
Ki ​ne hallott volna a mai felnőttek közül az Igazságos Mátyás királyról! Mindenki tud legalább egy vidám történetet mesélni róla, ha a gyereke megkérdezi a nagy királyról. Mélyebben él az ő alakja az emlékezetünkben, mint bármely más történelmi személyiségé. Ezt a hagyományt igyekszünk ápolni mi is ezzel a kötettel. Szabó István Attila illusztrációi segítik a gyerekeket abban, hogy még színesebbek, élénkebbek legyenek a történetek. A könyv utolsó oldalán egy rövid, tényszerű összefoglalót is közlünk Hunyadi (l.) Mátyás király életéről, hogy az igazsághoz mi is hűek maradjunk. Jó szórakozást kívánunk mindenkinek!

Bancsi Péter - Bancsi Gábor - Bíró Imre - Nagy ​BMW Könyv
Tisztelt ​Olvasó! A Nagy Képes Autótörténelem sorozatban eddig hat önálló kötet jelent meg, a most áruba bocsátott hetedik azonban nem egészen új. Átdolgozott, második kiadása annak a Nagy BMW Könyvnek, amely 2003 elején került a boltokba. Azóta több mint egy év telt el. A frissítést nem csupán az idő múlása indokolta, hanem a BMW típuspalettájának gyors bővülése is. Az első kiadásba még nem kerülhettek bele a jelenleg futó ötös sorozat tagjai, az új hatosok, az X3-as modellek, továbbá csak sejtésünk volt arról, vajon hogyan festenek majd az 1-es széria járművei. Ebben a könyvben már mindannyiuk megtalálható, s ezúttal becsempésztünk az anyagba számos olyan adalékot, fotót, mely sokkal színesebbé, tartalmasabbá tette termékünket. Húsz oldallal bővült a terjedelem, az utóbbi kiadványainkban alkalmazott formátumban készítettük el az értelmezőt, átalakítottuk a táblázatokat, miközben megőriztük az eredeti felépítést és szerkesztési elvet. A változások ellenére tehát a könyv jellege, célja megmaradt: ugyanúgy szól a márka szerelmeseinek, mint a történelem kedvelőinek vagy azoknak, akik imádják gyűjteni az információkat, illetve elfogulatlanul tanulmányozzák a járműmárkákról szóló anyagokat. És ez a kötet az előszele annak a már készülő alsorozatnak, melyben a BMW motorkerékpárokat, a művészautókat, a repülőgépmotorokat, a versenyjárműveket valamint azok pilótáit mutatjuk majd be részletesen. Kellemes időtöltést kívánunk a Nagy BMW Könyv tanulmányozásához, és reméljük, elnyeri tetszését. Üdvözöljük a BMW családjában! A szerzők

Bíró Imre - Magyarország ​királyai és Erdély fejedelmei
Király! ​Napjaink egyik kedvelt kifejezése mindenre, ami jó, ami tetszik. Azt gondoljuk a királyság az jó dolog, avagy mi lehet jobb, mint királynak lenni? Talán így van, talán nem, ezt ki-ki, döntse el olvasás közben. Tény az, hogy magyar királynak lenni, Szent Istvántól, IV. Károlyig, hosszabb, vagy rövidebb ideig, egyaránt nehéz feladat volt. Alig akadt olyan közöttük, aki megkoronázása előtt vagy után, ne küzdött volna trónkövetelőkkel, összeesküvőkkel, akár családon belül is. Na és a külső betolakodók, akik szintén szép számmal jelentek meg határainkon és nem mindig sikerült kívül tartani őket! Nem egyszer életükkel fizettek a királyok is felkészületlenségükért, rossz döntéseikért és szerencsésnek mondható, aki harctéren esett el, nem menekülés közben, vagy alattomos megérzés áldozataként.

Bancsi Péter - Bíró Imre - Nagy ​Ford könyv
Tisztelt ​olvasó! A 2002-ben újra indított Képes Autótörténelem Sorozatunkkal hiányt kívánunk pótolni a hazai könyvkiadásban. Autókról, autóalkotókról írunk, de az ő életüket és pályafutásukat vizsgálva egy, az emberiség életében igen fontos, ha nem az eddigi legfontosabb korszak történelmét ismerhetik meg. Sok érdekes információval szolgálnak ezek a munkák legfontosabb közlekedési eszközeinkről, amelyek már szinte családtagjainkká, illetve bizalmas barátainkká váltak. Aki igényes autójára, mindent megtesz érte, és nyilván büszke is rá, s ebből adódóan szeretne róla mindent tudni. Arról a típusról, amilye van, és arról is, amire vágyik...

Bancsi Péter - Bíró Imre - Nagy ​Opel Könyv
Adam ​Opel neve szorosan összefügg a híres, autókat gyártó céggel, holott az ő életében a társaság még nem állított elő gépjárműveket. Az üzletember eredetileg lakatos volt, aki Párizsban megismerte a varrógépek elkészítésének módját, majd hamarosan elkezdte gyártásukat. Néhány év múlva váratlan szerencse érte: apósa lottónyereményéből ő is kapott, így modernizálni tudta műhelyét. Cége virágzása viszont nem csupán neki köszönhető, hiszen felesége, Sophie különleges hozzáértése nélkül nem nőtt volna olyan naggyá a társaság, mint amilyen lett. Fiai is egytől egyig tevékeny résztvevőkké váltak a munkában, s az ő érdemük, hogy a családot 1917-ben a császár nemesi rangra emelte. A gyorsan változó történelem azonban többször beleszólt a vállalkozás életébe – hol kedvezően, hol kedvezőtlenül. A vezetőségnek tehetetlenül, megalázva kellett elviselnie, hogy a második világháború után a szovjetek elszállították a brandenburgi üzem autógyártáshoz szükséges berendezéseit. Kis idő múlva ráadásul megjelentek az orosz utcákon a harmincas évek Opel-sikermodelljére, a Kadettre kísértetiesen hasonlító Moszkvicsok, amelyeket még nyugatra is exportáltak...Íme, a rövid ízelítő eme könyv fejezeteiből. Hasonlóan a sorozat többi kötetéhez, először a társaság fejlődési útjára világítunk rá, majd bemutatjuk eddigi működése során gyártott személykocsijait, haszongépjárműveit, az ezredforduló környékén készített tanulmányautóit, versenyszereplésének történetét. Természetesen nem felejtünk el szót ejteni a márkához kötődő tuningműhelyekről sem. Átfogó ismeretanyagot kívánunk közreadni, s reméljük, munkánk elnyeri a tetszését. Üdvözöljük az Opel világában!

Pálinkó György - Bíró Imre - Birodalmak
Szinte ​mindannyian szeretnénk életünk során valamilyen birodalmat létrehozni és birtokolni. Ám egy igazi birodalom sok gonddal, bajjal jár. Ennek ellenére jó néhányan megpróbálták. Róluk szól ez a könyv. Olvasása közben sok kérdésre kapunk választ: Kedvelték-e Nagy Sándort a fáraók földjén? Kik uralkodtak a Tigris és az Eufrátesz között? Mi volt közös Hannibálban és Spartacusban? Melyik vallás ügyéért harcolt Nagy Károly és melyikért Oszmán Gázi? Milyennek látta Marco Polo, a velencei kalmár, a Mongol Birodalmat? A maják, az inkák, vagy aztékok éltek a mai Mexikó város területén álló egykori Tenochtitlánban? Kik voltak a janicsárok? Hova indult Kolumbusz Kristóf és hova érkezett? Ki és milyen okok miatt alapította az anglikán egyházat? Melyik szigeten született és melyiken halt meg Bonaparte Napóleon? Kik, mikor és miképpen vívtak hidegháborút egymással? E könyv a legnagyobb jelentőségű birodalmakat veszi sorba az idők kezdetétől napjainkig, Európa, Ázsia, Afrika és Amerika területéről egyaránt. Kik hozták létre, hogyan emelkedtek fel és mi okozta vesztüket? - Ilyen és hasonló kérdésekre igyekszik választ adni a gazdagon illusztrált könyv a történelmet kedvelő diákoknak és szüleiknek egyaránt.

Bíró Imre - Bancsi Péter - Nagy ​Mercedes-Benz könyv
A ​"Mercedes" szó sokak számára a méltán nevezetes autómárkát jelenti, másoknak pedig a szépen csengő női nevet. De talán nem mindenki előtt ismeretes, hogy a két - látszatra egymástól távoli - fogalom között szoros kapcsolat létezik: a diplomata Emil Jellinek saját lányáról kereszteltette el az általa megvásárolt és árusított Daimler járműveket, még a 20. század elején. Hogy miként kerül ő kapcsolatba Gottlibe Daimler cégével, s hogyan lett a Mercedesből később Mercedes-Benz? Erre is rávilágít e kiadvány. Itt azonban kotántsem ér véget a történet, inkább úgy mondhatnánk: új és sokkal hosszabb epizódja kezdődik. 500-as vagy 600-as? SEL vagy nem SEL? Ezek a legáltalánosabb kérdések, amelyek felmerülnek napjainkban a Mercedes-Benz autómárkával kapcsolatban. DE vajon ismerik-e azok, akik a témáról beszélgetnek pl. a régi 200-as, 300-as vagy éppen 400-as modelleket? Látott-e már, kedves olvasó, farmotoros változatot? Hallotta-e, hogy Ferdinand Porsche a Daimler-Benz cég főmérnöke volt? Ismerik-e a társaság "biztonságtechnikai atyját", a magyar származású Berényi Bélát? Sejti-e, mi köze van Konrad Adenauernek, az NSZK legelső kancellárjának a márkához? r Egyáltalán, mi minden rejlik még a bűvös kettős név, a "Mercedes-Benz" és annak tulajdonosa mögött? Vajon hallotta-e Ön az iskolában történelemórán, hogy a hitleri hatalom anyagi támogatásával propagandacélokra használta a Daimler-Benz céget, saját ereje és veszélyessége hirdetésére? Ismeri a részleteket? Valószínűleg Önben is felmerülnek további kérdések. Ezekre választ kaphat eme könyvből, amely két részre tagolódik: az első a cég történetével foglalkozik, a második a különböző gyártmányok műszaki-formai fejlődésével. Személygépkocsik, autóbuszok, teherjárművek.

Bancsi Péter - Bíró Imre - Sportautók
A ​sebesség varázsa, a magas teljesítmények, a csodálatos formák világa lenyűgözi az embert. Ez a könyv egy új sorozat kezdő tagjaként sportos stílusú autókat mutat be a 20. és a 21. századból. Elsősorban azoknak ajánljuk e kiadványt, akik a mindennapi munka, tanulás fáradalmait olvasással kívánják kipihenni, miközben imádják nézegetni a gyönyörű, színes képeket. Persze az is "követelmény", hogy valamennyire szeressék az autókat. A kiadvány nem törekszik teljességre, mindössze válogatás legendás autókból. Legyenek érdeklődő kisiskolások, ismereteiket hobbiból szélesíteni akaró diákok vagy kikapcsolódni kívánó felnőttek, mindnyájuknak hasznos és kellemes időtöltést kívánnak a szerzők.

Bíró Imre - A ​világ állatai
A ​világ állatairól szóló sorozat ezen kötete a sivatag, a tengerek, az őserdők, a sztyeppék és szavannák lakóit mutatja be. Rengeteg érdekesség vár az iskolásokra, akik kezükbe veszik a kötetet, s érdeklődnek ezek iránt a csodálatos lények iránt!

Bíró Imre - Magyar ​királyok 1000-1571
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bancsi Péter - Bíró Imre - Magyar ​tudósok és feltalálók
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bíró Imre - Heuréka!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pálinkó György - Bíró Imre - Napóleon ​- A mi világunk
Szinte ​minden embernek mást mond ez a név: Bonaparte Napóleon. Van, aki hőst, van, aki zsarnokot, és megint más, kiváló hadvezért, államférfit, vagy magát az Antikrisztust látja benne. Napjainkban pedig még a nagy európai politikus címkéjét is ráillesztik, az egyesült Európáról szőtt tervei miatt. Egy azonban bizonyos. Sikertörténete szinte egyedülálló a történelemben. Mindenkinek példát adott arról, hogy a semmiből is a csúcsig lehet jutni. Erejére, tehetségére, akaratára támaszkodva óriási tetteket hajtott végre. Hőskölteménye azonban a mai napig nem zárult le, a kutatók és a történészek új mozaikokkal egészítik ki a róla készült képet.

Kollekciók