Ajax-loader

Peter Murray könyvei a rukkolán


Peter Murray - Linda Murray - The ​Penguin Dictionary of Art and Artists
'A ​vast amount of information intelligently prsented, carefully detailed, abreast of current thought and scholarship and easy to read' - The Times Literary Supplement This sixth edition has been thoroughly revised and updated and includes short biographies of over 1,200 painters, sculptors and engravers. These contain dates and information about the artists' careers, a note of galleries exhibiting their work and an estimate of their style. The dictionary also defines artistic movements, terms applied to periods and ideas and technical expressions and processes. 'A thorough, well-documented ... and at the same time imaginative opus' - Dr J. P. Hodin in the College Art Journal

Peter Murray - A ​zene, amely megrengette a világot
A ​rock ’n’ roll már születése pillanatában gyökeresen megváltoztatta a popkultúrát. Az új műfaj a jump blues, a doo wop, a boogie-woogie és a honky tonk stílus sajátos keveréke lett. A könyv négy és fél évtized legfontosabb zenei eseményeit, mintegy 270 meghatározó művész és együttes történetét villantja fel egy-egy rövid életrajzzal, a legemlékezetesebb albumokkal és fényképekkel.

Peter Murray - Howard Salkow - Ember ​a Holdon
Negyven ​évvel ezelőtt, 1969. július 21-én Neil Armstrong és Buzz Aldrin először lépett a Hold felszínére. Meghatározó pillanat volt ez az emberiség történetében, amelyet jól jellemez Armstrong parancsnok szállóigévé vált mondata: "Kis lépés ez egy embernek, de óriási ugrás az emberiségnek." Ez volt az a pillanat, amikor az Egyesült Államok döntő fölényre tett szert a Szovjetunióval folytatott űrversenyben. És ez volt az a pillanat is, amikor bebizonyosodott, hogy az emberiség képes addig ismeretlen, idegen égitestek meghódítására. Az Apolló-program sikere az egész emberiség sikere. Szerepe volt ebben annak a sokezer tudósnak, szakembernek és pilótának, akik részt vettek a program előkészítésében, a fejlesztésben és a megvalósításban. De közvetve szerepe volt mindazoknak, akik lélekben követték a Holdra szállást. A könyv ennek a közös munkának a meghatározó állomásait, eseményeit és emlékezetes személyiségeit követi nyomon. Bepillantást enged a kutatómunka színhelyeibe, a résztvevők felkészítésébe és a teljes program legfontosabb eseményeibe. A NASA által rendelkezésünkre bocsátott mintegy száz fénykép kivételes élményt nyújt azoknak, akik annak idején nyomon követték a program eseményeit, de azoknak is, akik számára mindez már történelem. A könyv arra inspirálja a mai olvasót, hogy a program nem zárult le a két űrhajós Holdra lépésével. Az újabb égitestek megismerése, az emberiség közös álma, a Földön kívüli világ felfedezésére folytatódik.

Peter Murray - Linda Murray - The ​Art of the Renaissance
The ​Renaissance began in Italy, but it was not a purely Italian phenomenon. It grew out of European civilization, with roots in Antiquity, in Christian dogma, and in Byzantium. The artistic ferment which had taken hold of Florence by 1420 was also reflected in the national schools of Siena, Umbria, Mantua and Rome; and the new ideas spread form Italy through France, the Netherlands, Austria, Spain and Portugal. Artists as diverse as Piero della Francesca, Van Eyck, Dürer, Mantegna and Bellini are included, with superb illustrations of their work, and the book closes with the advent of the giants of the High Renaissance – Leonardo da Vinci, Michelangelo and Raphael. In telling the whole complex and absorbing storythe authors make use of recent scolarship to provide the first complete and straightforward survey of the arts of Europe during this period, while the illustrations prove that no age promised so much and brought forth such riches.

Kollekciók