Ajax-loader

Peter Norton könyvei a rukkolán


Peter Norton - Fedezzük ​fel az IBM PC-t
Érdekes, ​számítógépet ismertető könyv lefordítására és megjelentetésére vállalkoztunk. Szerzőjének neve az IBM személyi számítógépeit vagy az azokhoz hasonló gépet használók körében már Magyarországon sem új. Általában egy ügyes programcsomaghoz, a Norton Utilities néven ismert programokhoz kapcsolódik. Hogyan születnek az ilyen programok? A könyvet olvasgatva erről is képet kaphatunk, hiszen a könyv szerzője - aki egyben a programok készítője - az IBM PC megismeréséhez ezeket a programokat használta. Az IBM PC e könyvnek nem csak tárgya, de megírásához felhasznált eszköz is. P. Nortonnak volt saját gépe. Nálunk ez egyelőre még szokatlan éppúgy, mint a könyv stílusa. A profi programozók között nálunk is közszájon forgó megállapítás - "Tökéletes program nincs, csak olyan, amelyik mindig jól futott" -, szelleme végigkíséri a könyvet. Talán e szemléletnek is köszönheti a Norton Utilities a sikerét?

Peter Norton - Microsoft ​Windows 2000 Professional II.
Peter ​Norton Microsoft Windows 2000 Professional könyve átfogó, felhasználóbarát útikalauz, amely a jól ismert, közérthető stílusban íródott. Lépésről lépésre ismertet meg a Windows 2000 szolgáltatásaival, részletesen bemutatva a rendszer újdonságait, illetve a teljesítmény növelésére rendelkezésre álló lehetőségeket, és az elmondottakat gyakorlati példákkal is szemlélteti. Az operációs rendszer lehetőségeinek minél jobb kiaknázását segítő eszközök, például az MMC-bővítmények és más felügyeleti eszközök ismertetésén túl a könyv a rendszer belső felépítését is tárgyalja, valamint foglalkozik az olyan újdonságokkal is, mint például az Active Directory címtárszolgáltatás. A kötet Peter Norton elve címszó alatt számos tervet és trükköt mutat be, valamint foglalkozik a legfontosabb kérdésekkel, így a kommunikáció, a hálózati munka, a nyomtatás, a teljesítménynövelés, a hibaelhárírtás és a régebbi Windows-változatokkal, illetve más tipusú rendszerekkel való együttműködés témakörével. Peter Norton a PC-k megjelenésének kezdete óta híres magas fokú szaktudásáról és közérthető stílusáról. A számítógépes programok terén úttörő szerző könyvei és programjai a legnagyobb számban elkelt és legkeresettebb művek közé tartoznak a személyi számítógépek világában. John Mueller szabadúszó könyvszerző, szerkesztő. Az írás a vérében van, máig mintegy 43 könyvet és majdnem 200 cikket publikált. A hálózatkezeléstől és az operációs rendszerektői a mesterséges intelligenciáig, az adatbázis-kezeléstől a programozásig számos témakörrel foglalkozik.

Peter Norton - Microsoft ​Windows 2000 Professional I.
Peter ​Norton Microsoft Windows 2000 Professional könyve átfogó, felhasználóbarát útikalauz, amely a jól ismert, közérthető stílusban íródott. Lépésről lépésre ismertet meg a Windows 2000 szolgáltatásaival, részletesen bemutatva a rendszer újdonságait, illetve a teljesítmény növelésére rendelkezésre álló lehetőségeket, és az elmondottakat gyakorlati példákkal is szemlélteti. Az operációs rendszer lehetőségeinek minél jobb kiaknázását segítő eszközök, például az MMC-bővítmények és más felügyeleti eszközök ismertetésén túl a könyv a rendszer belső felépítését is tárgyalja, valamint foglalkozik az olyan újdonságokkal is, mint például az Active Directory címtárszolgáltatás. A kötet Peter Norton elve címszó alatt számos tervet és trükköt mutat be, valamint foglalkozik a legfontosabb kérdésekkel, így a kommunikáció, a hálózati munka, a nyomtatás, a teljesítménynövelés, a hibaelhárírtás és a régebbi Windows-változatokkal, illetve más tipusú rendszerekkel való együttműködés témakörével. Mi mindent tanulhatunk meg Peter Norton Microsoft Windows 2000 Professional című könyvéből? A könyvben tárgyalt fontosabb témakörök: # Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az Internetből # A környezet testreszabása # Az újdonságok áttekintése # Váltás a Windows 95-ről, 98-ról, NT 4-ről és más operációs rendszerekről a Windows 2000-re # Számítógépünk gyorsítási lehetőségei # Az Outlook Express használata az internetes és intranetes kommunikációhoz # Az operációs rendszer felépítése, azaz mi történik a Windows 2000 felszíne alatt # Az új Windows 2000-es szolgáltotások használata # A rendszerleíró adatbázis használata # A Windows 2000 használata hordozhazó számítógépeken # Weblapok készítése a FrontPage Express segítségével # Az objektumközpontú megközelítés a gép erőforrásainak felhasználásakor # Kompatibilitási kérdések: mi fog és mi nem fog működni a Windows 2000 alatt # A rendszerbeállítások testreszabása saját igényeiknek megfelelően

Peter Norton - Az ​IBM PC programozása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Norton - Az ​IBM PC és a PS/2 anatómiája
Ismerje ​meg Peter Norton irányításával az IBM PC és PS/2 felépítését, programozását! Peter Nortonnak ez az immár harmadik - alapvetően átdolgozott és korszerűsített - kiadást megért könyve méltán népszerű az olvasók körében, hiszen kiadásról kiadásra nyomon követi és bemutatja a személyi számítógépek fejlődését. Hasznos és könnyen megérhető tudnivalók tárházát kínálja e könyv mindazoknak, akik nem csak passzívan használni akarják személyi számítógépüket, hanem azt is tudni akarják, hogy mi és hogyan működik a rendszerben, és adott esetben be is kívánnak avatkozni ebbe a működésbe. Az érdeklődő átfogó ismereteket kaphat a számítógépek belső felépítéséről, fő egységeinek működéséről és a kapcsolódó legfontosabb perifériákról. Megismerkedhet az elterjedtebb operációs rendszerekkel, áttekintést kaphat a közkedvelt programozási nyelvekről és a számítógép-programok felépítéséről. Az ismeretésre kerülő témaköröket rövid, szellemes, gyorsan beírható és kipróbálható példaprogramok illusztrálják. A gépük iránt érdeklődő számítógép-barátok széles körű és könnyen érthető, ugyanakkor szakszerű és igen hasznos ismereteket szerezhetnek - anélkül, hogy száraz és fárasztó magyarázatokon kellene átrágni magukat -, ha a számítógépük megismeréséhez vezető utat Peter Nortonnal sétálják végig!

Peter Norton - John Socha - Az ​IBM PC assembly nyelvü programozása
Az ​assembly sok tekintetben felülmúlja a legtöbb magas szintű, fejlett programozási nyelvet. Peter Norton könyve gyorsan elűzi azt a téveszmét, miszerint az assembly nyelvű programozás nehézkes, netán fárasztó munka lenne. Az Olvasótól csak annyi ismeretet vár el, hogy számítógépének bekapcsolásával és az operációs rendszer betöltésével megjelenítse a képernyőn a villogó kurzort. Innen elindulva lépésről lépésre vezeti végig az Olvasót az assembly nyelvű programozás alapelemein, fokozatosan eljuttatva arra a szintre, hogy önállóan is képes legyen értelmes, jól felépített, a gyakorlatban is használható programok írására. A könyv ismeretanyagának megértéséhez a szerző - az Olvasóval közösen - egy programot épít fel, amelyet fokozatosan javít és bővít a végső változatig.

Peter Norton - PC-DOS
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Peter Norton - DOS-kalauz
A ​minden eddiginél jobb DOS-kalauz Ismerje meg a DOS-t Peter Norton irányításával! Ez a kiadvány, amely Peter Norton eddig legsikeresebb, már-már klasszikus kötetének teljesen átdolgozott és naprakész változata, tele van hasznos és gyakorlati tanácsokkal. Hosszú évek tapasztalatainak birtokában Peter Norton úgy közelít a számítógépekhez, hogy az mindenki számára érthető legyen. A könyvből minden lényeges tudnivaló megtanulható ahhoz, hogy számítógépünk operációs rendszerét a lehető leghatékonyabban működtethessük. Ehhez nyújtanak további segítséget Peter Norton saját ötletei és módszerei, amelyeknek a szerző a méltán megérdemelt hírnevét köszönheti. A DOS megismerésének legegyszerűbb és egyben legélvezetesebb módja, ha az utat magával a nagymesterrel, Peter Nortonnal járja végig!

Kollekciók