Ajax-loader

Borin Van Loon könyvei a rukkolán


Jonathan Miller - Borin Van Loon - Darwin ​és az evolúció másKÉPp
Már ​a borító megelőlegezi a téma humoros hangvételű feldolgozását. Ha belelapozunk a könyvbe, képregényszerűen tálalt krimibe csöppenünk, amelyben részesei lehetünk az evolúcióelmélet megfoganásának. A tudományos népszerűsítő sorozat amelynek nagy erénye, hogy szemléletesen, tömören és rendkívül szellemesen közelebb hozza a nagyközönséghez az elvontnak tűnő, vagy előítéletekkel terhelt tudományterületeket és más jelenségeket legújabb kötetéből Charles Darwin életét és munkásságát ismerhetjük meg. Szinte részesei lehetünk a betegséggel küszködő, idős tudós vívódásainak, de végigkövethetjük a nagy vitákat kiváltó, korszakalkotó elmélet elő- és utóéletét is. A fekete-fehér rajzokra felfűzött sztori számos megragadó vizuális és verbális humort kínál, melyek jól kiegészítik egymást, egyúttal biztosítva a tényszerű ismeretek minél élményszerűbb rögzítését. A kötetet rövid név- és tárgymutató, valamint a sorozat előző darabjainak ismertetései zárják.

Nigel C. Benson - Borin Van Loon - Pszichoterápia ​másképp
E ​sorozatban másképp (másképpen és főleg képekben) szeretnénk bemutatni az olvasóknak korunk érdeklődésre számot tartó jelenségeit: tudományterületeket, gyógyító gyakorlatokat, világot feltáró elméleteket, rendkívüli embereket… A könyv gazdag áttekintést ad a főbb terápiákról: a pszichoanalízis "beszélő kúrájáról", a viselkedésterápiás és kognitív technikákról, a szomatikus kezelésekről, a humanisztikus, a Gestalt és az egzisztencialista szemléletről, az egyéni- és csoportterápiákról. Betekintést enged olyan kevésbé ismert területekre is, mint a kiegészítő és az alternatív gyógymódok. A Pszichoterápia másképp átfogó kalauz azok számára, akik szeretnének többet megtudni a tárgyról.

Jane Hope - Borin Van Loon - A ​Buddha másKÉPp
Meditáció, ​karma, zen, tantra, nirvána - íme a buddhista fogalmak közül néhány, amelyek a nyugati kultúrák közkedvelt kifejezéseivé váltak, rendszerint azonban nem ismerjük őket pontosan. Ez az óriási és komplex, nem istenhívő vallás átszövi az ázsiai civilizációk struktúráját Indiától egészen a Himalájáig, áthatja Kínát, Vietnámot, Koreát, Japánt és más országokat. A könyv a Buddha életét és tanításait meséli el. A szerző, Jane Hope, aki maga is behatóan tanulmányozta a buddhizmust, rávilágít arra, hogy a megvilágosodás az igazság egyéni megtapasztalásának, valamint a tanítótól eredő inspiráció meglétének a kérdése. A Borin Van Loon által nagyszerűen illusztrált könyv, amely az elődöktől megörökölt történetekkel teszi átláthatóvá a megvilágosodás folyamatát, feltárja a meditáció, a taoizmus és a zen titkait, valamint elemzi a buddhizmus mai szerepét a modern Ázsiában és a nyugati gondolkodásra gyakorolt növekvő befolyását.

Jonathan Miller - Borin Van Loon - Introducing ​Darwin and Evolution
Progress ​in genetics today would not have been possible without Darwin's revolution, but the mysterious man who determined belief in God's creation was remarkably timid. He spent most of his life in seclusion, a semi-invalid, riddled with doubts, faring the controversy his theories might unleash. In this book, the author unravels Darwin's life and contribution to biology in a brilliant and lucid manner, and traces the path from his scientific predecessors to the later modifications that his own evolutionary theories required. In this way, he provides an unusually clear historical perspective on the progress from pre-Darwinian biology to modern genetics and the crucial discovery of chromosomes.

Kollekciók