Ajax-loader

Szőke Andrea könyvei a rukkolán


Szőke Andrea - A ​ködbe kószált birodalom
Hol ​volt, hol nem volt, volt egyszer egy hatalmas, gyönyörű ország. Királya magas tornyot építtetett rája, hogy ha kedve szottyan, megcsodálhassa minden szegletét. Ám az uralkodó megöregedett, s a toronyról szép lassan elfeledkezett. S mikor egyszer legkisebb unokája, Borka arra kérte, meséljen neki szépséges birodalmáról, bizony rá kellett jönnie, hogy már semmire sem emlékszik... Aztán, ha egy országot elfelednek, akkor arra - nincs mese - vastag ködfátyol telepedik, bizony ám! Mert azt az országot azonmód hatalmába keríti Ferdeszemű Ejnyebejnye, a nyeszlett ördögfattya! Hacsak nincs egy bátor vállalkozó, aki szembe mer szállni vele, és mersszel, leleménnyel le nem győzi! A szépséges Borka leány tehát útnak indul, s kezdetét veszi egy kalandos, szívhez szóló utazás a régi Magyarország ködbe kószáló zugaiba, ahol egy kis varázslat, no meg a gyönyörű muzsika segítségével eloszlik a félhomály, s újra napfény ragyogja be a vidéket... A Gajdos Zenekar zenéje és a kedves illusztrációkat tartalmazó könyvecske mesés formában ismereti meg a legkisebbeket a történelmi Magyarország nyolc tájegységének népi kultúrájával. A CD-n elhangzó gyermekjátékok könnyen elsajátíthatók a mellékelt játékleírás segítségével. Így az apróságok nem csak meghallgathatják, de akár el is játszhatják a történetet. A ködbe kószált birodalom izgalmas és tartalmas szórakozást nyújt gyermekeknek és gyermeklelkű felnőtteknek egyaránt.

Viczena Andrea - Szőke Andrea - 1000 ​Questions 1000 Answers - Business English
A ​jól ismert Business English könyv a közép- és felsőfokú üzleti angol nyelvvizsgákhoz kíván segítséget nyújtani. Hangosított tananyaggal, vizsgaszituációkkal önálló tanuláshoz is tökéletes. Minden kérdéshez szó és kifejezés-gyűjteménnyel a válaszok után. Célok: • hatékony felkészítés a különböző, Magyarországon akkreditált közép- és felsőfokú üzleti angol nyelvvizsgákra (BGF, OECONOM, EUROPRO, BEC stb.); • eredményes szókincs- és beszédkészség-fejlesztés az üzleti élet szereplői számára. Újdonságok: • a gazdasági élet legfrissebb változásait is tükröző tartalom; • a korábbinál is áttekinthetőbb és könnyebben tanulható tananyag. Tartalom: • 28 feldolgozott témakör 11 fejezetben, szakmai szó- és kifejezés-gyűjteménnyel; • az üzleti élet jellemző beszédhelyzeteit (pl. időpont-egyeztetés, reklamáció, prezentáció) tükröző angol-magyar mondatgyűjtemény; • felkészítő fejezet a BGF, OECONOM és EUROPRO nyelvvizsgák ún. szituációs feladataihoz a vizsgatípusokra jellemző témák kifejtésével, valamint szó- és kifejezés-gyűjteménnyel; • a teljes tananyag CD-mellékleten, mp3-as formátumban.

Szilágyi Anikó - Szőke Andrea - 1 ​tanár + 1 diák 1 könyv azoknak, akik üzleti nyelvet tanítanak magánúton
Ebben ​a kiadványban módszertani tanácsokat, ötleteket, javaslatokat és gyakorlatokat talál, amelyeket eredményesen használhat fel, ha magántanítványt vállal. Könyvünk elsősorban az üzleti nyelv tanítását írja le, de általanos nyelvi felkészítés esetén is alkalmazható. A magyar nyelven megadott feladatokat és tippeket mindenki hasznosítani tudja, azok nagy része akár csoportos oktatásra is adaptálható, kiadványunkat így a "hagyományos" nyelvoktatásban tevékenykedő nyelvtanárok is haszonnal forgathatják.

Vicena Andrea - Szőke Andrea - Molnár Judit - Viczena Andrea - 1000 ​Questions 1000 Answers - Business English
"Business ​English könyvünk a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Gazdasági Főiskola és az EUROPRO középfokú üzleti angol nyelvvizsgákra kíván segítséget nyújtani minden tanuló számára. A könyv tizenhárom témát dolgoz fel. Minden téma kérdésekkel kezdődik, melyekre modellválaszok és társalgási vázlatok adnak magyarázatot, a szószedet pedig minden olyan üzleti szakszót tartalmaz, mely a középfokú üzleti nyelvvizsgához szükséges. A tizenhárom témán kívül üzleti társalgási kifejezésekkel és szituációkkal kívántuk a nyelvvizsgára való felkészülést hatékonyabbá tenni. Az üzleti életben használt társalgási kifejezések mind a nyelvvizsgára készülők, mind a vállalatoknál dolgozók számára hasznosak." (A szerzők)

Szőke Andrea - Viczena Andrea - 1000 ​Questions 1000 Answers - Gastronomy / Tourism
Társalgási ​könyvünk elsősorban a Budapesti Gazdasági Főiskola és a KITEX középfokú idegenforgalmi szakmai angol nyelvvizsgákra készülő tanulóknak kíván segítséget nyújtani. A kötet 18 témát dolgoz fel. Minden téma kérdésekkel kezdődik, melyekre modellválaszok és társalgási vázlatok adnak magyarázatot. A szószedetben található idegenforgalmi szakszavak és kifejezések nem csak a nyelvvizsgára készülők, hanem a turizmus és vendéglátás területén dolgozók számára is rendkívül hasznosak. A 18 témán kívül szituációkkal kívántuk a nyelvvizsgára való felkészülést még hatékonyabbá tenni. Szituációs anyagunk példákat tartalmaz a Budapesti Gazdasági Főiskola szóbeli középfokú idegenforgalmi szakmai nyelvvizsga feladataira. A szituációk valamilyen probléma megoldására sarkallják a tanulókat, melyekre monológ formájában modellválaszokkal próbáltunk ötleteket adni számukra. Könyvünk az idegenforgalmi középfokú angol szakmai nyelvvizsga megszerzéséhez, társalgási tanfolyamokhoz, valamint szállodákon vagy szállodaláncokon belüli kommunikáció elsajátításához nyújt segítséget.

Mekis Zsuzsanna - Szőke Andrea - Wirtschaftsdeutsch ​für Tourismus und Gastgewerbe I.
Felkészítő ​könyv a német idegenforgalmi és vendéglátó-ipari szakmai nyelvvizsgára. Közép- és felsőfok. Olyan nyelvkönyvet tart a kezében az olvasó, amely az idegen nyelvi szakmai szókincs, illetve a nyelvi készségek fejlesztését szolgálja, így a szakmai nyelvhasználatban nyújt segítséget. A témákat bemutató olvasmányok, a gyakorlatok és feladatok, a CD-n hallható szövegek, valamint a megoldásokat is tartalmazó összefüggések, valamint a megoldásokat is tartalmazó függelék lehetővé teszik a csoportos, tanórai és az önálló tanulást is. Ebben a kötetben Magyarország és a célnyelvi országok földrajzi, gazdasági, turisztikai jellemzőihez és – a turizmus és vendéglátás területén sem nélkülözhető – általános gazdasági ismeretekhez kapcsolódó leckéket találhat.

Kollekciók